Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Nuca de cocos
Last Updated: Feb 24 2013 19:28, Started by
bubalus
, Sep 11 2006 18:21
·
0
#1
Posted 11 September 2006 - 18:21
Împins de o curiozitate ce ma macina de ani buni, si fiind azi printr-un supermarket...am facut greseala sa cumpar o nuca de cocos. Nu era mare... sa zic asa ca o grefa frumoasa, si mai lunguiata, ca o minge de rugby. Dupa ce am spart-o... m-am avantat in ea....
Surpriza a fost ca era oribila la gust. Nu avea nimic comun cu cocosul de pe prajituri... E normal?... Sau asa trebuie sa fie. Am nimerit eu una stricata?... Sau era cat se poate de normala. Edited by AlexIP, 11 September 2006 - 21:43. |
#2
Posted 11 September 2006 - 18:24
bubalus, on Sep 11 2006, 19:21, said: impins de o curiozitate ce ma macina de ani buni, si fiind azi printr-un supermarket...am facut greseala sa cumpar o nuca de cocos. nu era mare...sa zic asa ca o grefa frumoasa...si mai lunguiata...ca o minge de rugby.dupa ce am sparto... m-am avantat in ea.... surpriza a fost ca era oribila la gust. nu avea nimic comun cu cocosul de pe prajituri.. e normal?... sau asa trebuie sa fie. am nimerit eu una stricata?...sau era cat s epoate de normala. Eu am mancat si era super buna. Intr-adevar, foarte tare coaja, in rest, nu am avut nimic sa-i reprosez. |
#3
Posted 11 September 2006 - 21:40
Astia de obicei nu le aduc coapte si te sperii de gustul lor. :scared: Din ce zici tu se pare ca ai nimerit una dinaia. :console:
Oricum, daca esti obisnuit cu aroma de nuca de cocos din comert (din produsele sintetice colorate artificial indulcite chimic :notangel:), nu o sa iti placa nici nuca de cocos coapta. E... altfel. Edited by AlexIP, 11 September 2006 - 21:41. |
#4
Posted 11 September 2006 - 22:48
pai...si cum arata cand sunt coapte? se pot recunoaste?
|
#6
Posted 12 September 2006 - 13:20
bubalus, on Sep 11 2006, 23:48, said: pai...si cum arata cand sunt coapte? se pot recunoaste? |
#7
Posted 12 September 2006 - 13:37
Nuca de cocos statuta nu se compara cu un avocado ranced ( :naughty: sapun, sa pun... :D )
|
#8
Posted 12 September 2006 - 18:16
Nuca de cocos e super, probabil a ta a fost stricata, apropo voi cum o desfaceti? eu o tai cu bomfaierul in doua!
|
#9
Posted 12 September 2006 - 18:22
Danitzi, on Sep 12 2006, 19:16, said: Nuca de cocos e super, probabil a ta a fost stricata, apropo voi cum o desfaceti? eu o tai cu bomfaierul in doua! pe interior avea o culoare ciudata...un gri...parca ar fi fost putin mucegaita...si era acra la gust. in plus nu avea lapte din ala in mijloc... sunt unele care nu au? eu i-am luat varful cu un cutit zdravan...am dat in ea cum dadeau aia in filme.... nu mi-a trecut prin cap sa o tai cu bomfaierul....ma pregateam sa folosesc bormasina |
#10
Posted 12 September 2006 - 18:40
|
#11
Posted 12 September 2006 - 18:55
Nu prea ai cum sa-ti dai seama ce vei gasi inauntru, e bine sa nu aiba urme de mucegai, lichidul se aude daca o zgaltai.
Pentru "accesare" folosesc o surubelnita + un ciocan.In partea de sus nuca de cocos are niste adancituri mici, rotunde; acolo cedeaza coaja dupa 1-2 lovituri, apoi pot consuma laptele direct cu un pai sau se poate scurge intr-un vas.Nuca golita se executa simplu, cu ciocanul sau artistic, prin lovire de ciment, pereti si alte suprafete dure :) |
#12
Posted 16 September 2006 - 19:50
babalus, sa stii ca n-ai nimerit gresit.....si eu am cumparat si la fel mi s-a intamplat, nu e buna..... :death: Cred ca cocosul de pe prajituri e prelucrat si de aia are gust asa bun..... ;) Desi nu era gri ca a ta si avea un pic de zeama, dar putina si chioara..... :o
Edited by Pussy_Girl, 16 September 2006 - 19:51. |
#13
Posted 17 September 2006 - 18:32
Nuca de cocos se sparge cel mai usor lovind in mijloc, de jur imprejur, cu partea netaioasa a unui satar. Merge si cu partea ascutita de la ciocan in lipsa de satar :). Se va sparge perfect pe linia pe care ati dat cu ciocanul / satarul.
|
#14
Posted 17 September 2006 - 18:48
Pussy_Girl, on Sep 16 2006, 20:50, said: babalus, sa stii ca n-ai nimerit gresit.....si eu am cumparat si la fel mi s-a intamplat, nu e buna..... :death: Cred ca cocosul de pe prajituri e prelucrat si de aia are gust asa bun..... ;) Desi nu era gri ca a ta si avea un pic de zeama, dar putina si chioara..... :o nu tot miezul era gri... ci doar pe suprafata interioara....dinspre golul cu lichid (sa zic asa ca avea urme de gri)...in rest, miezul era alb ca laptele....sa zic asa mijlocul miezului si nici nu a avut lichid....doar cateva picaturi...la care nici nu le-am simtit gustul |
#15
Posted 19 September 2006 - 09:46
Danitzi, on Sep 12 2006, 19:16, said: Nuca de cocos e super, probabil a ta a fost stricata, apropo voi cum o desfaceti? eu o tai cu bomfaierul in doua! |
|
#16
Posted 20 September 2006 - 13:21
e sooper buna nuca de cocos :D nu se compara fratilor cu aia razuita :)
|
#17
Posted 09 October 2006 - 15:44
nuca de cocos mi se pare mai buna coapta si aproape uscata (adica sa aiba cat mai putin lapte, dar nu uscata de tot). de obicei e putin mai usoara decat... celelalte. tre' sa verifici in partea de sus daca cele 2-3 "gauri" sunt 'virgine', ca daca a fost deja intepata... :puke: .
pe-acolo bagi o surubelnita ca sa scurgi laptele apoi o tai cu bomfaierul sau dai cu ciocanu' (eu o pun in menghina si strang pana crapa). la inceput gustul pare putin ciudat (mai ales daca n-ai mancat decat d'aia la plic) dar daca perseverezi, ajunge sa-ti placa :naughty: |
#18
Posted 14 December 2006 - 21:24
atunci cand o nuca de cocos este coapta, miroase frumos, are o aroma puternica, pe cand cea necoapta nu are acest miros
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users