Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deadpool & Wolverine (2023)

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...
 Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...

Cablu analog vs digital
 Ce valoare stabiliti la RSSI la u...

Sony FH 10W reparatie

Monitor cu consum URIAS

Topul rușinii la nivelul PE
 probleme domeniu sau configuratie...

Se poate vedea on-line filmul ...

Mazda 3 IV Sedan 2.0 e-SkyActiv-G...

NATO - Articolul 5
 

RDS schimba politica sa si a resellerilor sai privind conexiunile prin fibra !!!

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
pmk

pmk

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 14.12.2002
Am citit asta pe alt forum si nu prea imi vine sa cred
Daca este adevarat ce zice tipul ala atunci ar fi cea mai mare dovada de marlanie si nesimtire data de rds... si ar arata ca intr-adevar suntem o tara de tot r***tul.

"""Interesat fiind de o conexiune prin fibra optica (prin RDS sau reselleri) si dupa muulta alergatura, multe telefoane si emailuri si intalniri cu divershi... am aflat, cu mare tristetze, ca RDS, mai nou, are urmatoarea politica privind conexiunile prin fibra optica (politica impusa si resellerilor):
- De acum incolo toate conexiunile prin fibra se vor face cu abonamente de minim 64 k garantatzi (pretul variind de la reseller la altul sau la rds.. si care trec de 300$/luna).
- De acum incolo toate abonamentele prin fibra vor avea limitare pe metropolitan de 10 Mbiti.
CE SPUNETI DESPRE ASTA ??? ADEVARAT SAU NU ???
daca nu, spuneti-mi si mie nishte argumente si/sau reselleri carora nu li se aplica aceasta regula. V-as fi recunoscator daca cei care au abonament prin fibra optica ar da si ei o mana de ajutor si nu ar fi zgarcitzi la informatzii. Multumesc anticipat. !!!"""

ziceti si voi ca eu nu stiu ce sa cred... :help:

#2
eb2e2

eb2e2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,667
  • Înscris: 16.05.2003
s-a cam umplut reteaua... de aia se cer bani buni si se limiteaza traficul .Pina acum s-a mai dat de-a" moca' aproape, doar pt imaginea de marketing. acum se platesc creditele luate, si trbe profit ( nu se mai da la toti gigeii fibra cu trafic nelimitat ). re sursele de banda costa scum pe plan mondial, si se vor plati ca atare si in Ro ( e logic ce face RDS ).

#3
Alexandru

Alexandru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 783
  • Înscris: 28.11.2001
sunt curios daca cei cu contracte de fibra si 32k garantat , au fost obligati sa isi mareasca abonamentul .....

#4
Antaris

Antaris

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 04.01.2002
`Deci adio DC++ si downloadare la greu ca pina acuma.Multi vor fi foarte tristi din cauza asta.

#5
Silent Thunder

Silent Thunder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 28.11.2002
Foarte mult din treaba asta tine de faptul ca RDS nu este in profit la ora asta. Dar fara o schimbare radicala de magement la mai toate nivelele nu vad ce o sa se schimbe.

O parte din vina o au angajatii si o parte economia - prin faptul ca nu a nascut un concurent pe masura RDs. Atunci oamenii ar fi avut rezultate mai bune.

#6
pmk

pmk

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 14.12.2002
bine bine da e adevarat sau nu? mai ales treaba cu metro la maxim 10mbs.

#7
Guest_alia_*

Guest_alia_*
  • Grup: Guests
  • Înscris: --
parerea mea este ca ceea ce face acum RDS este o mare imputenie aruncata impotriva noastra a tuturor..sincer pe noi nu ne intereseaza managementul prost practicat de catre ei, sau investiile proaste facute de ei...daca iti iei fibra si platesti o gramada de bani pt ea, este normal si firesc sa ai si trafic mare...ma uit in alte tari din europa si america , unde netul este extrem de mic ca pret si nu stiu cum sa iti de-a mai mult net, sa aiba mai multi abonati...nu cum face RDS prin politica emisa de ei...nu este corect ca noi sa suferim datorita lor, si ei ar trebui sa faca si ceva pt clientii lor, nu numai sa limiteze si sa creasca preturile...ei inca nu isi dau seama cum decurge piata internationala de internet...prin net de calitate si viteze mari, precum si preturi cat mai mici...nu de aia suntem pe ultimul loc in EUROPA in ceea ce priveste accesul scazut pe cap de locuitor...oare de ce?
este revoltator la cer ceea ce fac ei acum....sper sa nu fie adevarat asta sis a fie doar un zvon...si daca chiar au anuntat asta, atunci ar trebui sa se trezeasca la realitate si sa isi castige clienti noi, nu sa ii ingreuneze pe cei existenti limitandu-i si crescandu-le pretul la abonament..cam atat...

#8
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Nu e zvon, ganditi-va, daca toti ar face DC++-uiala la 10mbps, ce core ar trebui ei sa aiba?

Uitati-va afara si vedeti cat se plateste pentru link FO si trafic sustinut sau banda de 10Mbps.

Greets,
Speedo

#9
sigxcpu

sigxcpu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 22.09.2002
@Speedo: lasa-i sa planga. Asta este, toti vor pe gratis.
Eu am avut calble lancity, max 1mbps si mi-au sarit in cap cand a stat traficul vreo 2 saptamani ata la 1mbit pe motiv ca afectez tot segmentul respectiv. Initial, nu i-am inteles, dar acum le dau dreptate. Oricum, vina este 100% a lor pentru ca  au dat prea mult de la inceput si acum apar frustrari cand au inceput sa taie.

#10
Ninja

Ninja

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,355
  • Înscris: 07.12.2002

Quote

Originally posted by alia
daca iti iei fibra si platesti o gramada de bani pt ea, este normal si firesc sa ai si trafic mare...ma uit in alte tari din europa si america , unde netul este extrem de mic ca pret si nu stiu cum sa iti de-a mai mult net, sa aiba mai multi abonati...nu cum face RDS prin politica emisa de ei
Mai documenteaza-te si o sa vezi ca lucrurile nu stau chiar asa.

#11
Megablast

Megablast

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 12.10.2003
Este o kestie elementara de politica a investitiilor. Sa admitem ca vrei o conexiune de 16k iar eu trebuie sa vin la tine in Otopeni cu fibra. Pai ma costa fibra mai mult decat cei 16k ai tai/un an. E normal ca eu sa vreau atunci sa-ti iau banii pe o conexiune de  64 sau mai mult. Pune-te in locul lor. Ca sa nu mai vorbim de putzoii care redistribuie canalul (negarantat) la vecinii din bloc, astia trebuie capacitzi.
chestia cu competitia de mai devreme mi s-a parut foarte competenta, asa este: nu exista competitor real asa ca luatzi va rog frumos la preturile de lista. Nu va convine, aveti dial-up la eternul Romtelefon. Cand o sa gandim=muncim ca in vest, o sa avem putere sa cumparam la preturile de acum si n-or sa ne mai para asa mari, pana una alta internetul intra in Romania prin vest, la preturile lor. Internetul nu e o marfa autohtona, este negociata si cumparata la preturile de afara cu discount la care se adauga cheltuielile ISP-ului si eventual profitul, daca mai are loc. Cand traficul intern va atinge cote care sa conteze prin faptul ca sunt sute de mii de servere ticsite cu informatii inteligente si nemaipomenite, atunci preturile se vor face in Romania. Pana atunci, succes la dial-up dupa ora 23.

#12
Silent Thunder

Silent Thunder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 28.11.2002
MegaBlast - discutia de facea asupra traficului de pe magistrala - deci a produsului intern - care nu are legatura cu vestul.

Intrebarile care se pun sunt de genul: cei care platesc 128kb sau mai mult vor fi afectati sau nu?
Sunt de acord ca nu se merita dat 100mb pe intern la un abonament de 16 extern.

#13
Megablast

Megablast

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 12.10.2003
Prietenul nostru zicea si de canal minim garantat de 64k si metropolitan,
In esenta care era problema: ca trebuie sa cumperi un canal mai gros ca sa ti se puna fibra si nu mai poti sa dai mai tare de 10M in metropolitan.
Pe metropolitan este evident ca "billing"-ul se face in baza decontarilor intre provideri si ca adevarata povara financiara a oricarui isp este legata de traficul extern. E clar ca aceste conditii nu sunt dictate de devalorizarea leului ci de gaurile pe care si le-au dat singuri in cash-flow.
Concluzia este ca preturile sunt OK fata in fata cu balanta intre traficul intern si cel extern. Si uite cum traficul de date, in general, are legatura cu ce se cumpara de afara.

#14
moartea

moartea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,158
  • Înscris: 18.05.2003

Quote

Originally posted by Megablast
Este o kestie elementara de politica a investitiilor. Sa admitem ca vrei o conexiune de 16k iar eu trebuie sa vin la tine in Otopeni cu fibra. Pai ma costa fibra mai mult decat cei 16k ai tai/un an. E normal ca eu sa vreau atunci sa-ti iau banii pe o conexiune de  64 sau mai mult.

Din cate stiu eu, fiecare isi plateste singur fibra de la nodul cel mai apropiat pana la el, precum si media-converter-ele. Asta cel putin in Craiova, acum vreo 2-3 luni,

#15
Bertino

Bertino

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 02.09.2003
Da nene sunt de acord cu politica lor... eu unu folosesc canal garantat RDS de 128 k si intr-o perioada mi se misca ca ultimul rahat din cauza la toti disperatii cu DC++ care gatuiau reteaua ... de ceva vreme mi se misca extrem de "smooth" si chiar astept cu nerabdare sa vad imbunatatirile care vor aparea in mod sigur daca se aplica masurile mai sus amintite  :drac:
Si 10 Mb sunt suficienti ca sa faci transfer sanatos... nu va convine bagati-va la CATV Astral  :drac: ca sa vedeti acolo suferinta adevarata  :drac:

RDS rulzzz!

#16
Silent Thunder

Silent Thunder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 28.11.2002
Bertino - spune treaba asta celor din titan, pantelimon, berceni si MULTI alti care au retea de 200 -300 oameni si ptr care 10mbs nu sunt totuna cu 100mbs.

#17
Bertino

Bertino

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 02.09.2003
pai sa faca mai multe conexiuni ce mama lor ma omoara pe mine cu traficu lor metropolitan... la un moment dat nici pe hotmail nu reuseam sa intru.
LASATI-O MAI MOALE CU COUNTERSTRIKE-ul, copii!! SI CU DC++...

#18
sigxcpu

sigxcpu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 22.09.2002
Aaaaaaah, corect. De-asta merge bine de cateva zile? Abia acum am facut legatura. Super, atunci. Eu am DOCSIS, deci ii pot taia pe toti pana la 3Mbit, la cat merge si modemu' meu :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate