Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne
 Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 

cum/unde repar un aragaz indesit (cuptorul) ?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#37
wandajones

wandajones

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 18.03.2013
Unde as putea gasi de cumparat ventilul electromagnetic din poza de mai jos? Aragazul meu a avut anulata protectia la stingerea flacarii si nu mai are arcul si garnitura. Acum doresc sa am refacuta protectia.

[ http://s09.radikal.ru/i182/1404/05/f40603798016.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by wandajones, 05 April 2014 - 05:12.


#38
albundys

albundys

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 15.09.2011

 wandajones, on 05 aprilie 2014 - 04:53, said:

Unde as putea gasi de cumparat ventilul electromagnetic din poza de mai jos? Aragazul meu a avut anulata protectia la stingerea flacarii si nu mai are arcul si garnitura. Acum doresc sa am refacuta protectia.
tocmai ce am patit la fel ca tine si am trecut pe direct.Aceasta mini bobina nu se gaseste separate,doar cu tot cu robinet si costa 250 de lei
[ http://s09.radikal.ru/i182/1404/05/f40603798016.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


#39
aquadig

aquadig

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 723
  • Înscris: 10.05.2005
Ma inscriu si eu in grupul celor care ii multumesc lui scanner. Datorita postului lui am reusit sa repar azi cuptorul parintilor mei.
Tata sunase la un mester care ar fi trebuit sa vina maine si care ceruse 100ron fara garantie, si 130 cu chitanta si garantie. Se pare ca e o problema generala cunoscuta. Mesterul nici nu a ascultat cum se manifesta ca a si sarit verdictul si cu cu pretul.
Mai bine iau alt aragaz nou decat sa tot schimb termocuple...

Deci, cum se vede si in poza din mesajul anterior, din piulita unde intra cele doua termocuple de cupru care duc la grill si la arzatorul cuptorului, este suficient sa se scoata garnitura si acel arc, aparent imposibil de scos dupa cum spunea un alt user, insa se poate scoate cu varful unui cutit ca pe o spirala fara a se distruge.
Evident, fara un mester se poate schimba usor si termocupla daca aveti piesa de schimb. In acest caz se desurubeaza doar aceasta, nu si piulita din poza.
Multumesc inca o data celor care au postat si succes celor care sunt acum in cautarea rezolvarii... E simplu, dureaza putin operatiunea, mai mult dureaza pana se scot toate suruburile de la capacul frontal si de la cel superior. Bafta!

Edited by aquadig, 27 July 2014 - 22:03.


#40
tek_ids

tek_ids

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 03.11.2009
Salutare, azi am rezolvat si eu problema termocuplei defecte prin scoatera garniturii de cauciuc si a arcului de pe "electovana" . Asa cum au mai spus si colegii operatiune banala dar care trebuie executata cu rabdare si atentie. Informatiile prezentate aici sunt suficiente!
Toate bune!

Edited by tek_ids, 17 October 2014 - 19:22.


#41
newwen85

newwen85

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 02.06.2011
Am schimbat termocupla cuptor aragaz arctic cu http://www.etermosta...une-120-cm.html
Functioneaza ok, recomand!

Edited by newwen85, 31 January 2015 - 11:27.


#42
SiLeBMV

SiLeBMV

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 04.03.2007
Multumesc tuturor colegilor forumisti pentru informatiile detaliate si imaginile, pozele prezentate pe acest topic foarte util. Posted Image Posted Image Posted Image

#43
radu_bc

radu_bc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.01.2015

 newwen85, on 31 ianuarie 2015 - 11:25, said:

Am schimbat termocupla cuptor aragaz arctic cu http://www.etermosta...une-120-cm.html
Functioneaza ok, recomand!


Puteti sa-mi spuneti ce model e aragazul arctic?
Eu am aceeasi problema cu un Arctic NM5512GTTL si sunt curios daca sunt compatibile cu acest model.

Va multumesc!

#44
gcom61

gcom61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 21.01.2007
Am schimbat si eu termocupla originala cu cea universala si totul este ok.A trebuit sa folosesc unul din holenderele atasate in punguta.Oricum trebuie ,doar sa faca contact electric.Si ...asta am facut dupa ce inlaturasem garnitura si arcul din discutiile si poza de mai sus.
Pt a nu mai pierde garnitura si arcul si pt a simplifica inlaturarea protectiei pana la procurarea termocuplei,recomand folosirea unei agrafe metalice sau sarmulite de ~1mm grosime,din care se face o spirala sau un [ e]  de dimensiunea(diametrul)garniturii,si se monteaza intre garnitura si robinet.
Se scoate piesa cu electromagnetul si garnitura,se introduce [ e] -ul si apoi electromagnetul .In felul asta nu riscam sa distrugem nici garnitura si nici arcul; totul este ca garnitura sa nu mai etanseze pe scaunul robinetului...
Operatia se poate face in 10 min...

ps pentru 28-30 lei nu se merita sa renuntam la protectie...

Edited by gcom61, 02 April 2015 - 15:20.


#45
pannovy

pannovy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 17.03.2011
In fapt defectul sondei  care tine flacara aprinsa consta in arderea izolatiei de cupru la imbinarea dintre conductorul ce face legătura cu  senzorul  si robinet. Modelele care sunt in prezent pe piată , aragaze mai nou nu mai au sistemul de piulițe ci o simplă siguranta care trebuie apasata si care elibereaza senzorul. Eu pâna să imi dau seama de acest lucru am procedat la scoaterea arzatorului de la cuptor si am înlocuit sonda după care am montat totul inapoi .  Sonda se poate schimba și făra a demonta arzatorul, dar e necesară demontarea capacului superior ca sa ai acces la robinet. Cel putin așa e la mine.
AVERTISMENT pentru cei cu aragaze de tip INDESITt . Daca sunteti nevoiti sa schimbati robinetul  cu dubu circuit  termostatat, adica cel cu trei  mufe, când comandati robinetul, defectul costând în aceea ca nu va mai reglează temperatura, masurati distanta între șuruburile ce țin robinetul de conducta principală . Mai nou au micsorat distanța dintre găuri de la 30mm la 20mm, iar suruburile au diametru mai mic. Eu am fost nevoit sa combin piesele din robinetul vechi cu cel nou, în sensul de a pastra corpul vechi. Nu merge făcuta nicio adaptare pentru a  monta robinetul cu găurile la 20mm în locul celui de 30mm, Asta daca nu te gândești să astupi o gaura și să dai alta gaura la 30mm distanță . Si a durat vreo trei saptamani până mi l-au adus pe comanda cei de la MICADAN. Nu le fac reclama pt ca meseriasii lor sunt TOT niște DOREI din moment ce le-am aratat fotografia din mai multe unghiuri ale robinetului si nu au avut habar de existenta mai multor variante constructive la același cod de piesă. Cu privire la sonda de flacară e o piesa de schimb consumabilă, iar ei spun că dacă ai regulator de presiune pe conducta se strica cam la 5-6 ani.
Vis a vis de cât trebuie sa ții  apăsat butonul ca sa rămână aprinsă la initializare flacăra de la cuptor,  la mine e suficient aproximativ 3-5 secunde.
Consider că eliminarea acestui element de securitate e un risc care nu se merită!!!.
Poți sa te gândești că dacă ți se oprește gazul  sau se stinge accidental flacara și nu ești pe fază riști să provoci o explozie când se reia alimentarea cu gaz?? Imagineaza-ti o explozie în care avariezi câteva apartamente dintr-un bloc .... asta dacă scapi cu viata. Sau ai norocul sa nu fii tu acasă și cei din familie rămân mutilați pe viata...  SE MERITA PENTRU O ECONOMIE DE 100 lei?? Sărim peste partea de răspundere civilă și penală!!

Edited by pannovy, 05 April 2015 - 23:10.


#46
radu_bc

radu_bc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.01.2015
@pannovy
Nu stiu in ce epoca ai crescut tu, dar pe vremea cand eram mic, si poate eram curios sa invart de butoane la aragaz sa vad ce fac, nu existau protectii din astea sofisticate... Cert este ca am anulat si eu protectia la cuptor si acum functioneaza impecabil(thanks @scanner, @asa777). Ce-i drept, trebuie ceva atentie, mai ales ca am si grill la aragaz, care e pe acelasi buton, dar nu ma deranjeaza deloc. Dupa cum spuneam...atentie...doar atat trebuie.

#47
Stoica67

Stoica67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 01.04.2013

 asa777, on 26 septembrie 2012 - 07:49, said:

Indesit k342 G(w)R reparare.
Acum, dupa aproximativ 10 ani de functionare a cedat si termocupla mea..
Eu am cumparat o termocupla de  aragaz  universala la doar 24lei  de aici . Nu vad de ce trebuie sa renuntati la aceasta protectie?
Va pot spune ca termocupla universala e mai rapida decat cea originala -in 3-4 secunde cupleaza.
Am facut un document .pdf cu pasii pe care i-am urmat pentru inlocuirea termocuplei. Din acest document veti vedea singuri daca e greu sau simplu sa o inlocuiti .
Aveti  2 linkuri de descarcare a documentului pdf creat de mine (am recurs la aceasta metoda de upload pentru ca pe softpedia nu-mi este permis- nu stiu de ce....desi are maximum 9mb).
DOWNLOAD: LINK1 si LINK2
Repet ce este scris in documentul .pdf.....apelati la un service autorizat pentru reparatii...tot ce veti gasi in document are doar titlu informativ..Posted Image

Manualul de utilizare il gasiti aici  . La pagina 39 gasiti cum trebuie reglata distanta sondei fata de teava.

Multumesc si eu frumos de aceste informatii, am rezolvat cu brio situatia, termocupla universala functioneaza perfect, chiar e mai rapida decit cea originala ! inca odata multumesc celor care au postat !!!

#48
trileru

trileru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 10.03.2006
La mine a fost mai simplu.

Am scos tava de deasupra arzatorului si-am pornit focul cu butonul apasat. Am observat ca 3 gauri fix de sub senzor nu se aprindeau. Erau imbacsite cu ulei.
Cu o scobitoare le-am curatat, si dupa ce au scos flacara sa incinga senzorul n-am mai avut probleme.
Deci mare grija la ulei care curge pe arzator, poate sa acopere gaurile din dreptul senzorului, acesta nemaidetectand caldura (sau o face dupa 30 de minute dupa ce se incinge tot cuptorul).

#49
Darth-Claudiu

Darth-Claudiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 19.06.2007
Oare de ce predomina Indesit pe acest topic?
La mine se aprinde, dupa care se stinge imediat.

#50
Darth-Claudiu

Darth-Claudiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 19.06.2007
Rezolvat cu ajutorul google, fara micadan, care voiau 60 lei doar pentru deplasare/constatare. Constatarea + reparatie m-a costat 100 lei.

#51
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Cu cine ai rezolvat? Da-mi te rog si mie datele in private, te rog.

#52
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Am rezolvat si eu "romaneste"... prin scoaterea acelui arc, dar garnitura am lasat-o la locul ei. Nu mai blocheaza nimic fara arcul ala.
Am montat totul la loc si vad ca functioneaza.

#53
sandman666

sandman666

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 31.03.2013

 wandajones, on 05 aprilie 2014 - 04:53, said:

Unde as putea gasi de cumparat ventilul electromagnetic din poza de mai jos? Aragazul meu a avut anulata protectia la stingerea flacarii si nu mai are arcul si garnitura. Acum doresc sa am refacuta protectia.

[ http://s09.radikal.ru/i182/1404/05/f40603798016.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
De fapt toata problema pleaca de la valva asta care "nu mai tine", nu de la sirma de cupru care pleaca de la robinet pina la flacara.

Edited by sandman666, 19 February 2016 - 13:13.


#54
se_bastia

se_bastia

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 15.11.2011
Salut

M-a ajuns si pe mine problema cu cuptorul si sper sa gasesc leacul pe acest forum.
Ma poate ajuta cineva cu fisirul pdf propus de bogdangelu?
Multumesc

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate