Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cablu cu inel magnetic

Setari temperatura centrala termica

Anomalie electrica/Interferenta

ZVON: Mihai Bendeac a semnat cu P...
 Prea multi bani bagați in ma...

Usa garaj Nice Spin se deschide p...

Recomandare TV 2500-3000 lei

Sala de sport pentru baschet?
 HP Pavilion 14-ec1008nq Ryzen 5 5...

Mai am nevoie de antivirus?

Viata de noapte Asia

Cum pot vedea inregistrarile facu...
 Distribuția si vanzarea presei pe...

Traseu electric din perete peste ...

Revuenon 1:4,5 / 240 mm din piata...

ACEA solicita UE scoaterea din tr...
 

Totul despre HTML, XHTML, XML, CSS, Flash design, Web Design (tutoriale + dezbateri)

- - - - -
  • Please log in to reply
292 replies to this topic

#235
Cosmi

Cosmi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 05.08.2006

View Postmaxx_oo7, on Aug 6 2007, 16:56, said:

De ce daca pun un css extern nu se pastreaza tot sitlul paginii iar daca il pun intern(in pagina respectiva) merge ok?

Esti sigur ca ai facut legatura catre css-ul extern ?

#236
freelancer3015

freelancer3015

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 12.02.2007
sigur nu ai facut legatura cum trebuie. sa fii sigur ca ai in sectiunea HEAD ceva de genu
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="URL_CORECT.CSS" />

Edited by freelancer3015, 06 August 2007 - 19:23.


#237
maxx_oo7

maxx_oo7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 14.06.2007

View Postfreelancer3015, on Aug 6 2007, 20:23, said:

sigur nu ai facut legatura cum trebuie. sa fii sigur ca ai in sectiunea HEAD ceva de genu
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="URL_CORECT.CSS" />

Multumesc !Acum vad ca functioneaza corect.
Eu am facut in in felul urmator:
<style  type="text/css" rel="stylesheet" href="URL_CORECT.CSS" >

</style>
Nu e corect?

#238
DjAndrewMoshu

DjAndrewMoshu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 536
  • Înscris: 01.09.2006
Am inceput sa practic PhP & MySQL/SQL insa am niste dificultati in intelegerea bazei de date:
- comenzile SQL unde trebuie scrise?
- scripturile SQL se salveaza in fisiere .sql daca da ce fac cu acel numefisier.sql si care sunt relatiile lui cu un server SQL?
- daca e sa uploadez un site care foloseste baza de date MySQL trebuie sa folosesc PhPMyAdmin ca sa uploadez baza de date necesara?
- daca ar fi sa instalez baza de date fara sa folosesc vreo aplicatie tip PhPMyAdmin cum as putea sa fac?

#239
xnoise

xnoise

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,310
  • Înscris: 08.02.2007
pentru relatia php cu mysql citeste pe aici: http://www.php.net/m...n/ref.mysql.php

in principal functioneaza cam asa: php trimite requesturi catre serverul de db, serverul intoarce informatiile cerute sau eroare. In caz de eroare te atentioneaza php (in functie de cum ai setate diferite chestii prin php.ini), sau prelucrezi mai departe datele venite din mysql.

Scripturile SQL? cam vaga chestia: daca faci un dump, da. default sunt tinute in fisiere cu extensie sql, dar care nu sunt altceva decat niste fisiere text cu instructiuni pt serverul de mysql (incearca sa dai un export as file din phpmyadmin, si sa te uiti prin el sa vezi ce e pe acolo. o sa vezi un create table (precdat probabil de un drop table if exists) urmat de inserturi (daca ai ceva in baza de date/tabelul exportat)).

Nu trebuie neaparat sa folosesti phpmyadmin, sunt o gramada de alti clienti ce gestioneaza aceste lucruri (unii sunt chiar programe executabile ce se ruleaza direct la tine pe calc).

Fisierul cu instructiunile sql se poate incarca si din consola mysql, atata timp cat nu este stocat in afara serverului (daca nu ma insel). Altfel, cea mai simpla metoda e import-ul din phpmyadmin (atentie la limita de dimensiune a fisierului). Tinand cont ca phpmyadmin este oferit de orice serviciu de hosting (sau aproape), e f usor de folosit si are o interfata f intuitiva.

Pentru chestii mai complicate (lista de procese, etc etc etc) trebuie sa folosesti consola (daca nu ma insel).

#240
DjAndrewMoshu

DjAndrewMoshu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 536
  • Înscris: 01.09.2006

View Postxnoise, on Aug 8 2007, 17:36, said:

Scripturile SQL? cam vaga chestia: daca faci un dump, da. default sunt tinute in fisiere cu extensie sql, dar care nu sunt altceva decat niste fisiere text cu instructiuni pt serverul de mysql (incearca sa dai un export as file din phpmyadmin, si sa te uiti prin el sa vezi ce e pe acolo. o sa vezi un create table (precdat probabil de un drop table if exists) urmat de inserturi (daca ai ceva in baza de date/tabelul exportat)).
Deci cu alte cuvinte intr-un fisier SQL pot introduce toate comenzile pentru crearea unei baze de date cu 10 coloane si 3 randuri spre exemplu plus valorile din fiecare celula?
...dau import la fisierul cu instructiuni avand forma urmatoare:
CREATE DATABASE nume_baza_de_date
CREATE TABLE
(
table_name1 table_type,
table_name2 table_type,
table_name3 table_type,
table_name4 table_type,
.......
)
INSERT INTO table_name (column1, column2) 
VALUES (value1, value2)
e corecta afirmatia?
_____________________________

Quote

Nu trebuie neaparat sa folosesti phpmyadmin, sunt o gramada de alti clienti ce gestioneaza aceste lucruri (unii sunt chiar programe executabile ce se ruleaza direct la tine pe calc).
Spre exemplu RDBMS?

Quote

Fisierul cu instructiunile sql se poate incarca si din consola mysql, atata timp cat nu este stocat in afara serverului (daca nu ma insel). Altfel, cea mai simpla metoda e import-ul din phpmyadmin (atentie la limita de dimensiune a fisierului). Tinand cont ca phpmyadmin este oferit de orice serviciu de hosting (sau aproape), e f usor de folosit si are o interfata f intuitiva.
Un forum spre exemplu PhPBB la procesul de instalare noi cream baza de date fara sa folosim phpmyadmin...dupa ce principiu functioneaza aceasta creare si ugradare a bazei de date?...presupun ca dupa metoda phpmyadmin dar schimbata si inclusa in pachetul PhpBB..dar care e smecheria?

Quote

Pentru chestii mai complicate (lista de procese, etc etc etc) trebuie sa folosesti consola (daca nu ma insel).
Consola SQL?  :huh: ..aplicatie de tipu MySQL, Phpmyadmin etc.?
Ca sa inteleg SQL functioneaza doar cu ajutorul unor manegere SQL? ...ca si un sistem de operare cu comenzi si fisiere de instructiuni, in care pot fi create, sterse, schimbate si introduse alte elemente?

#241
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

View PostDjAndrewMoshu, on Aug 13 2007, 10:41, said:

Deci cu alte cuvinte intr-un fisier SQL pot introduce toate comenzile pentru crearea unei baze de date cu 10 coloane si 3 randuri spre exemplu plus valorile din fiecare celula?
Incorect, creezi tabelul cu n coloane, randurile sunt reprezentate de valorile care le introduci in baza de date

...dau import la fisierul cu instructiuni avand forma urmatoare:
CREATE DATABASE nume_baza_de_date
CREATE TABLE
(
table_name1 table_type,
table_name2 table_type,
table_name3 table_type,
table_name4 table_type,
.......
)
INSERT INTO table_name (column1, column2) 
VALUES (value1, value2)
e corecta afirmatia?
da
_____________________________

Spre exemplu RDBMS?
Un forum spre exemplu PhPBB la procesul de instalare noi cream baza de date fara sa folosim phpmyadmin...dupa ce principiu functioneaza aceasta creare si ugradare a bazei de date?...presupun ca dupa metoda phpmyadmin dar schimbata si inclusa in pachetul PhpBB..dar care e smecheria?

PHPBB-ul face requesturi SQL cu ajutorul php, adica mysql_query($sql); unde $sql este variabila SQL (sintaxa)

Consola SQL?  :huh: ..aplicatie de tipu MySQL, Phpmyadmin etc.?
NU... pentru un incepator ar trebui sa te limitezi la PHPMyAdmin care este foarte usor de utilizat si foarte practic.

Ca sa inteleg SQL functioneaza doar cu ajutorul unor manegere SQL? ...ca si un sistem de operare cu comenzi si fisiere de instructiuni, in care pot fi create, sterse, schimbate si introduse alte elemente?

SQL este un limbaj, la fel ca si PHP-ul


#242
DjAndrewMoshu

DjAndrewMoshu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 536
  • Înscris: 01.09.2006
Am incercat ceva insa....
CREATE DATABASE databasename
CREATE TABLE nem_users
(
id varchar,
pass varchar
)
INSERT INTO nem_users (id, pass)
VALUES ('usernameul','parola')
iar php myadmin la Import imi da eroarea:
Comanda SQL:

CREATE DATABASE databasename CREATE TABLE nem_users(
id varchar,
pass varchar
) INSERT INTO nem_users( id, pass )
VALUES (
'username', 'parola'
)

MySQL zice: Documentatie
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'CREATE TABLE nem_users
(
id varchar,
pass varchar
)
INSERT INTO nem_users (' at line 2
...ce e gresit? :huh:

#243
DjAndrewMoshu

DjAndrewMoshu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 536
  • Înscris: 01.09.2006
Deci nu inteleg sub nici o forma phpmyadmin....oricat de simplu ar fi el...am reusit sa fac Db siun tabel...dar cum pun valori in el???  :huh: :huh:

#244
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
ai uitat niste aspecte foarte importante, campurilor le trebuie atribuite niste caracteristici (nume, tip, numarul maxim de caractere, etc...)
Apoi trebuie specificat motorul de stocare, cele mai importante (folosite) este innodb si MyISAM.
apoi numele campurilor trebuie sa fie puse intre ``

CREATE DATABASE `test_db`;
CREATE TABLE `nem_users` (
`ID` INT( 11 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`user` VARCHAR( 100 ) NOT NULL ,
`pass` VARCHAR( 100 ) NOT NULL
) ENGINE = innodb;

INSERT INTO `nem_users` ( `ID` , `user` , `pass` )
VALUES (
NULL , 'user', 'parola'
);

Ma bucur sa constat ca vrei sa inveti cum se face "de la 0".
Succes la invatare ;)

Edited by darkangelbv, 13 August 2007 - 19:29.


#245
DjAndrewMoshu

DjAndrewMoshu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 536
  • Înscris: 01.09.2006

View Postdarkangelbv, on Aug 13 2007, 20:28, said:

ai uitat niste aspecte foarte importante, campurilor le trebuie atribuite niste caracteristici (nume, tip, numarul maxim de caractere, etc...)
Apoi trebuie specificat motorul de stocare, cele mai importante (folosite) este innodb si MyISAM.
apoi numele campurilor trebuie sa fie puse intre ``

CREATE DATABASE `test_db`;
CREATE TABLE `nem_users` (
`ID` INT( 11 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`user` VARCHAR( 100 ) NOT NULL ,
`pass` VARCHAR( 100 ) NOT NULL
) ENGINE = innodb;

INSERT INTO `nem_users` ( `ID` , `user` , `pass` )
VALUES (
NULL , 'user', 'parola'
);

Ma bucur sa constat ca vrei sa inveti cum se face "de la 0".
Succes la invatare ;)
mersi  :D ...dar ma nelamureste ceva... ID pentru ce e (mai ales si null) ...daca exista un user si un pass? :huh:
...am facut doar user si parola ...acuma intrebarea mea este, ca sa le aplic anumite titluri precum variabilelor php (ex &variabila100 = campul_din_data_de_baze_x10) folosesc indexurile?
ca sa fiu mai clar vreau sa fac un retreive de informatii din tabel si sa indetific cu userele si parolele introduse intr-un panel de logare facut cu <form type="text">

Edited by DjAndrewMoshu, 13 August 2007 - 20:00.


#246
DjAndrewMoshu

DjAndrewMoshu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 536
  • Înscris: 01.09.2006

View PostDjAndrewMoshu, on Aug 13 2007, 20:33, said:

mersi  :D ...dar ma nelamureste ceva... ID pentru ce e (mai ales si null) ...daca exista un user si un pass? :huh:
...am facut doar user si parola ...acuma intrebarea mea este, ca sa le aplic anumite titluri precum variabilelor php (ex &variabila100 = campul_din_data_de_baze_x10) folosesc indexurile?
ca sa fiu mai clar vreau sa fac un retreive de informatii din tabel si sa indetific cu userele si parolele introduse intr-un panel de logare facut cu <form type="text">
partea cu retreivul am reusit ...am reusit de unul singur sa fac un Welcome "user" pe aceeasi pagina dupa submit  :D
asta e codul:
<html>
<body>
<?php
$con = mysql_connect("localhost","root","");
if (!$con)
  {
  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

mysql_select_db("nemesiswebfire", $con);

$retrieve = mysql_query("SELECT id FROM nem_users");

while($id = mysql_fetch_array($retrieve))
 {
 if ($id = $_POST["user"])
  echo "Welcome" . $_POST["user"];
 else
  echo "Enter username";
 }
 
mysql_close($con)
?>
<form action="database.php" method="post">
User: <input type="text" name="user" />
<input type="submit" />
</form>
</body>
</html>
insa tot nu am inteles la ce ai introdus si ID-u acolo  :P
...hmm... defapt..am observat ca nu identifica cu baza de date  <_< ..ci doar aplica Welcome $_POST['user']  :o ...aici imi scapa....cum pot compara unul din usere cu ceea ce scriu in formtype?

Edited by DjAndrewMoshu, 13 August 2007 - 20:45.


#247
DjAndrewMoshu

DjAndrewMoshu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 536
  • Înscris: 01.09.2006

View PostDjAndrewMoshu, on Aug 13 2007, 21:39, said:

partea cu retreivul am reusit ...am reusit de unul singur sa fac un Welcome "user" pe aceeasi pagina dupa submit  :D
asta e codul:
<html>
<body>
<?php
$con = mysql_connect("localhost","root","");
if (!$con)
  {
  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

mysql_select_db("nemesiswebfire", $con);

$retrieve = mysql_query("SELECT id FROM nem_users");

while($id = mysql_fetch_array($retrieve))
 {
 if ($id = $_POST["user"])
  echo "Welcome" . $_POST["user"];
 else
  echo "Enter username";
 }
 
mysql_close($con)
?>
<form action="database.php" method="post">
User: <input type="text" name="user" />
<input type="submit" />
</form>
</body>
</html>
insa tot nu am inteles la ce ai introdus si ID-u acolo  :P
...hmm... defapt..am observat ca nu identifica cu baza de date  <_< ..ci doar aplica Welcome $_POST['user']  :o ...aici imi scapa....cum pot compara unul din usere cu ceea ce scriu in formtype?
mi-am dat seama ca pentru a face diferenta trebuie sa folosesc WHEN ...LIKE pentru a determina forma exacta scrisa in $_POST ...dar nu cred ca in urmatoarea sintaxa e permisa vreo variabila:
$retrieve = mysql_query("SELECT id FROM nem_users WHERE id LIKE %" . $_POST . "%");


#248
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
ID-ul se foloseste ca primary key, un identificator unic pentru valori. Nu ar trebui sa te stresezi pentru treaba asta... ia-o "asa cum e" :P

$_POST este un array, nu il poti folosi pur si simplu...

#249
DjAndrewMoshu

DjAndrewMoshu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 536
  • Înscris: 01.09.2006

View Postdarkangelbv, on Aug 14 2007, 01:10, said:

$_POST este un array, nu il poti folosi pur si simplu...
ok...atunci ce trebuie sa schimb...mentionez ca am facut niste schimbari:
$retrieve = mysql_query(("SELECT id FROM nem_users WHERE id LIKE '%") . $_POST . ("%'"));


#250
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

View PostDjAndrewMoshu, on Aug 14 2007, 01:33, said:

ok...atunci ce trebuie sa schimb...mentionez ca am facut niste schimbari:
$retrieve = mysql_query(("SELECT id FROM nem_users WHERE id LIKE '%") . $_POST . ("%'"));
este gresit, nu trebuie sa pui paranteze.... si $_POST este un array adica poate fi un $_POST['nume'], $_POST['camp1'], $_POST['camp2'], etc... deci va fi ceva de genul:
$retrieve = mysql_query("SELECT * FROM `nem_users` WHERE `id` LIKE '%" . $_POST['camp1'] . "%'");
ceea ce inseamna ca va selecta tot continutul din baza de date care contine $_POST['camp1'] de exemplu:
daca $_POST['camp1'] = ou si ai in baza de date ou, stilou, out, bought, etc.... le va selecta pe toate.
Daca lipseste un % (cel din fata sau spate) trebuie sa contina obligatoriu valoarea lui $_POST['camp1'] in locul unde nu este %
spre exemplu daca % este pozitionat inainte de $_POST['camp1'] va selecta ou si stilou
Daca % este pozitionat la sfarsit va selecta ou si out

Edited by darkangelbv, 14 August 2007 - 00:42.


#251
DjAndrewMoshu

DjAndrewMoshu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 536
  • Înscris: 01.09.2006

View Postdarkangelbv, on Aug 14 2007, 01:41, said:

este gresit, nu trebuie sa pui paranteze.... si $_POST este un array adica poate fi un $_POST['nume'], $_POST['camp1'], $_POST['camp2'], etc... deci va fi ceva de genul:
$retrieve = mysql_query("SELECT * FROM `nem_users` WHERE `id` LIKE '%" . $_POST['camp1'] . "%'");
ceea ce inseamna ca va selecta tot continutul din baza de date care contine $_POST['camp1'] de exemplu:
daca $_POST['camp1'] = ou si ai in baza de date ou, stilou, out, bought, etc.... le va selecta pe toate.
Daca lipseste un % (cel din fata sau spate) trebuie sa contina obligatoriu valoarea lui $_POST['camp1'] in locul unde nu este %
spre exemplu daca % este pozitionat inainte de $_POST['camp1'] va selecta ou si stilou
Daca % este pozitionat la sfarsit va selecta ou si out
...faza cu campul mi-am dat seama aseara...insa aici..chiar m-am blocat complet...
<!-- Sectiune logare -->
<html>
<head>
<?php
$con = mysql_connect("localhost","root","");
if (!$con)
  {
  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

mysql_select_db("nemesiswebfire", $con);

$retrieve = mysql_query(("SELECT * FROM `nem_users` WHERE `id` LIKE '%") . $_POST["users"] . ("%'"));

while($id = mysql_fetch_array($retrieve))
 {
 if ($id == $_POST["user"])
  echo "Welcome " . $_POST["user"];
 else
  echo "Enter username";
 }
 
mysql_close($con)
?>
</head>
<body>
<form action="database.php" method="post">
User: <input type="text" name="user" />
<input type="submit" />
</form>

</body>
</html>

<!-- Sectiune afisare valori in tabel -->
<?php
$con = mysql_connect("localhost","root","");
if (!$con)
  {
  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

mysql_select_db("nemesiswebfire", $con);

$result = mysql_query("SELECT * FROM `nem_users` WHERE `id` LIKE '%nemesiswebfire%'");

echo "<table border='1'>
<tr>
<th>Firstname</th>
</tr>";

while($row = mysql_fetch_array($result))
  {
  echo "<tr>";
  echo "<td>" . $row['id'] . "</td>";
  echo "</tr>";
  }
echo "</table>";

mysql_close($con);
?>
....introduc forma exacta care e in baza de date si nu functioneaza tot "Enter username" imi apare..am incercat si cu 'param%' ...si am itrodus doar primele 3 litere..si tot nu imi reintoarce valorile...
undeva la :
$retrieve = mysql_query(("SELECT * FROM `nem_users` WHERE `id` LIKE '%") . $_POST["users"] . ("%'"));
e ceva defect ... ma gandeam ca poate trebuie pus unul din div-uri in header sau ...sa folosesc $_GET separat... insa nu-mi prea dau seama cum.. :o :confuzzled:

Edited by DjAndrewMoshu, 14 August 2007 - 10:15.


#252
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
sintaxa folosita de tine:

Quote

mysql_query(("SELECT * FROM `nem_users` WHERE `id` LIKE '%") . $_POST["users"] . ("%'"));
este GRESITA (ce am bolduit nu are ce cauta acolo).
nu poti folosi $_GET daca tu trimiti valorile prin POST.
id este campul unde sunt stocate numele?

Ce incerci tu sa faci este foarte rost gandit... pentru logare nu ar trebui sa folosesti LIKE ci =
de ce?
pai ce te faci daca exista 2 utilizatori, unul marius si unul marius_a si au aceiasi parola amandoi? query-ul va returna 2 valori > login failed

P.S. incearca sa folosesti DIV-uri in loc de tabele.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate