Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Antene wireless homemade

- - - - -
  • Please log in to reply
80 replies to this topic

#55
Cosminiulian90

Cosminiulian90

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.01.2013
Salut. Am facut o antena dublu biquad exact dupa dimensiunile de pe acest site http://home.arcor.de...l_quad_wlan.htm doar ca rezultatele nu sunt nici pe departe cele asteptate. Antena are un semnal destul de slab fata de cea care o aveam care este tot dublu biquad si tot homemade dar nu este facuta de mine. A mea arata asa http://www.fileshare.ro/e29195786 . am folosit cablu LMR 400 mufa rp-sma am seririzat-o si am si testat sa nu fie in scurt. Oare ce nu am facut bine? Poate sa influeneteze tabla care nu este chiar atat de lucioasa?Posted Image

#56
Pekiasan

Pekiasan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,555
  • Înscris: 16.12.2011
Salutare
Am o antena offset de 90 cm de la digi care sta degeaba si as dori sa construiesc o antena pentru 2,4ghz din ea. Ca si adaptor am Alfa AWUS036H V5 de 1w pe care sa-l plasez chiar sub parabola, intr-o cutiuta ferit de intemperii, cu cablu RG H155  de cca 1m intre adaptor si asa-zisul lnb pt. 2,4. De la adaptor intentionez sa cobor pana in camera la pc cu un cablu USB format din doua cabluri-unul de prelungire USB-USB de 5m, unul USB-MICROUSB de 3m. Acum am doua intrebari:
1. Ce antena home-made sa pun in locul lnb-u-lui? Eventual sugestii de realizare, de preferat castig cat mai mare.
2. Solutia cu cablurile prelungite pentru coborare la USB este viabila? Sau ma complic? Eu voiam sa reduc pierderile care am inteles ca sunt mai mari pe cablul de 50 ohmi dintre antena si adaptor ( H155) si sa montez astfel adaptorul cat mai aproape de antena.

Edited by Pekiasan, 12 July 2013 - 19:40.


#57
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
1) Nu am confectionat pana acum "farfurii" ci doar tincans. Dar e plin youtube-ul de diy wifi dish antenna: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/XJi8a2eOfoA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
2) Pe un win7, un dispozitiv digimobil facea probleme, tot aparea connected/disconnected la fiecare cateva secunde. Daca scoteam prelungitorul problema disparea, asa ca am luat un adaptor cu 2 capete usb (de fapt era primit la un stick de la Vodafone) si-am rezolvat problema. Are 2 capete tata si unul mama, efectiv conectezi antena wireless in 2 porturi USB, se pierde din intensitate daca ai cablu mai lung.
Ca sa-ti faci o idee despre cum arata: http://s291058909.on... Cable/A205.JPG
Al meu e alb si mult mai scurt.

#58
Piciu3

Piciu3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 22.09.2007
Salutare,am si eu o dilema ,poate ma puteti ajuta sa inteleg care fu' faza .Cand eram prin Spania tot urmaream sa imi fac rost de retele wireless pt ca neavand acte nu puteam sa-mi bag internet adsl. imi facusem tot felul de antene ,chiar mi-am cumparat o antena omnidirectionala destul de scumpa ,cam 90 E in 2006 si intr-o seara ,neavand ce face ,am aruncat intr-un copac un capac de la o unitate pc(era tabla simpla vopsita) de care am legat un fir coaxial (cablu tv 75 ohmi,cam 5-6 metri) doar semnalul l-am legat de tabla ,masa a ramas in aer . cand i-am dat search la adaptorul usb ,ce sa vezi ? o gramada de retele pe care nu le gasisem cu acea antena de 90 E :)  precizez ca aveam un adaptor wireless pe usb la unitate . l-am desfacut si m-am legat cu firul de la antena direct pe placa electronica ,l-am lipit cu pistolul . de ce cu acea antena de 90 E nu vedeam acele retele care le vedea tabla aia aruncata in copac? singura diferenta de pozitie era ca cele 2 antene erau la o distanta de 50 cm una de cealalta ,ambele aveau fir tras in casa si probam pe rand. pana sa descopar treaba cu capacul de la pc am mai facut un test cu o antena de camera tv ,de aia clasica ,telescopica ca la radio numai ca mai mare putin... mergea chiar bine si respectiva ,ce prindea antena de 90 Euro  prindea si cea cu 2 elementi de la tv ... care ar fi explicatia de erau mari diferente ? antena cumparata de la magazin sa fi fost o mare teapa ? avea cam 1,5 metri , cilindrica ,in interior nu stiu ce avea ca nu am reusit sa o desfac....

#59
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Pai ai motivul in postul tau ... ai luat o antena omnidirctionala, deci gain-ul ei este foarte mic comparativ cu o antena directionala care o reprezinta tabla aia din pom. As zice ca tabla ai pus-o vertical, adica perpedinculara pe ea era paralele cu pamantul. Oricum teoria din spatele undelor electro-magnetice este foarte complicata si e greu de aproximat ce pattern de radiatie/gain avea tabla aia, dar na se poate calcula.

#60
telibanvlad

telibanvlad

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 04.04.2014
buna sunt total nou in treaba asta,am cateva intrebari la care sper sa obtin raspuns fara a fi criticat de lipsa de experienta in domeniu.
m am mutat recent in casa noua treaba e ca nu am net pe fir acolo ,,,,,,,am 2 sau 3 vecini care sigur au net wireless la distante de max 500m de casa mea,,,,
stiu sa confectionez o antena de 2,4 ghz intrebarea mea este,
daca cu telefonul mobil nu gasesc semnal cu antena este posibil sa gasesc ceva?mentionez ca ei au routerele in casa si sunt de la romtelecon fara antene,,,,,treaba cu key de la retea o rezolv eu am vreo sansa sa gasesc retea cu antena chiar daca cu telefonu nu gasesc nimik?

#61
niceguy12

niceguy12

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 09.05.2010
raspunsul este da, acum depinde de indemanarea ta in a construi acea antena. banuiesc ca ai vreun adaptor wifi la care sa conectezi antena, sau vrei sa o conectezi direct la laptop/desktop? eu in locul tau as merge pe o varianta de genu: adaptor wifi alfa de 1w http://www.antenewif...ct&product_id=1 cu care sa iti gasesti "key" si dupa un ap de la http://ubiquiti http...com/picostation

#62
lucky_danyel

lucky_danyel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 13.12.2007
Salutare , am facut un biquad pe care l-am pus in fata unei oale de focus si cablul de la biquad l-am tras intr-un tp-link model mai vechi .problema e ca nu prind nici un semnal wi fi si cu laptopul am 2 linii la vreo 80m de casa dupa care se pierde. Ce as putea face , ma poate ajuta cineva sa fac o antena pas cu pas ? Adaptorul http://www.tp-link.r...del=TL-WN7200ND este bun pt. antena homemade?Trebuie facute ceva setari speciale, cu programul vistumbler imi arata minus -30db, asta inseamna ca eu emit semnalul sau antena facuta de mine e atat de prost facuta ca e sub o valoare pozitiva? Sper sa nu ma certati prea tare, dar am citit atata informatie incat in capul meu e talmes-balmes si am decis sa cer AJUUUUTOOORRRRRRRRR

#63
niceguy12

niceguy12

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 09.05.2010
conteaza foarte mult lipiturile, modelul cablului, mufele ce le`ai folosit si lungimea cablului. calculeaza ca la 1m cablu ai 1db pierdere. dupa care antena pe care ai facuto tu e una directionala tu semnal o sa ai in fata parabolei nicidecum in spate.

#64
lucky_danyel

lucky_danyel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 13.12.2007

View Postniceguy12, on 15 ianuarie 2015 - 22:04, said:

conteaza foarte mult lipiturile, modelul cablului, mufele ce le`ai folosit si lungimea cablului. calculeaza ca la 1m cablu ai 1db pierdere. dupa care antena pe care ai facuto tu e una directionala tu semnal o sa ai in fata parabolei nicidecum in spate.
    Biqudul l-am pus in fata parabolei , cablu cei drept am folosit coax de 50 ohm dar tot nu inteleg de ce imi arata -30dbi , ce inseamna asta?

#65
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,351
  • Înscris: 21.04.2005
-30 db este un semnal excelent .Chiar prea tare as putea spune. Intodeauna semnalul din antena va fi raportat in valoare negativa . Cu cat te apropii de 0 ,cu atat valorea este considerata mai buna.

#66
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Hai sa scriem totusi corect, desi nu am nici un dubiu ca ndor stie despre ce e vorba. Puterea semnalului in retele wireless este specificata in dBm, db simplu nu inseamna nimic este o marime adimensionala. dBm = db raportat la 1 mW (miliWatt) este o scara logaritmica folosita pentru a exprima puteri foarte mari si foarte mici intr-o maniera simpla si compacta.

P (mW) = 10 ^ ( valoarea in dbm / 10)

-60 dbm = 10 ^( -60 / 10 ) 0.000001 mW = 0.000000001 W
-30 dbm = 10 ^ ( -30 / 10 ) = 10 ^ (-3) = 0.001 mW = 0.000001 W
0 dbm = 1 mW = 0.001 W
20 dbm = 100 mw = 0.1 W fiind si puterea maxima cu care poti emite in banda de 2.4 Ghz potrivit standardelor in viguare.
100 dbm = 10000000000 mW = 100000000 W = 10 MW

Se observa destul de usor de ce se lucreaza in industrie cu scara asta si nu cu puteri exprimate in Watti.

#67
lucky_danyel

lucky_danyel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 13.12.2007
Buna, acum am facut o antena de tip tincan si imi arata ca am 2 linii semnal, bag parola si imi da key mist.. nu stiu cum, care ar fi cauza semnalul prea slab sau trebuie facute ceva setari?

#68
niceguy12

niceguy12

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 09.05.2010
@ndor. la unele softuri -30dBm e foarte slab.
@luky. doua linii nu sunt o unitate de masura, iti arata eronat, daca ai 2 linii sau 5 sau maxim asta nu inseamna ca semnalul e bun, poti avea o conexiune cu 5 linii sau 6 cate sunt dar cu un link de 1/5Mbs si poti avea un link cu 1 linie si sa ai link de 54Mbs. liniile sun irelevante.

#69
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Cum adica la unele softuri -30dbm e foarte slab ??, daca valoarea puterii semnalului raportata de soft este intradevar -30 dbm, semnalul nu ca e bun, e foarte bun.

Edited by adrian001, 17 January 2015 - 16:05.


#70
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,351
  • Înscris: 21.04.2005
Si eu am vrut sa spun acelasi lucru ,dar am zis sa nu fac polemica pe un subiect adiacent topicului.
@niceguy12 , nu confunda -dBm cu RSSI . Unele softuri raporteaza nivelul semnalului in RSSI care este cu totul altceva si este indicat invers fata de -dBm.
In RSSI cu cat este mai mare numarul cu atat este mai puternic semnalul . Este de fapt un numar arbitrar pe o scala de la 0 la 100 comparativ cu dB care reprezinta un raport de valori .

#71
niceguy12

niceguy12

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 09.05.2010
off topic
cum spuneam unele softuri arata invers.

Attached Files


Edited by niceguy12, 17 January 2015 - 19:58.


#72
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,351
  • Înscris: 21.04.2005
Pai  mi se pare mie sau  echipamentul ala nu e conectat radio la nimic. Nu face trafic ,nu e asociat cu nimeni . Deci arata ca semnalul e -o,oo1dbm.Poate gresesc eu aici,nu cunosc echipamentul respectiv,dar cam asa arata ca ar fi din poza aia . Ma rog ,nu prea conteaza asta . Asa o fi !

Edited by ndor, 17 January 2015 - 21:20.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate