Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suma mare cash, calatorie cu avio...

Sevraj benzodiazepine

Calitate procesuala

Crapaturi la bloc din 1980
 Masina sport britanica - Aston Ma...

Vouchere TAROM Black Friday

Manea reclama medicament

Știrile cu Valea Prahovei
 Alerte Google

Problema neintuitiva de matematica

La multi ani @_RBT_!

La multi ani Romania!
 La multi ani Forumului Softpedia&...

Nu pot instala aplicatii de la su...

TV-ul nu detecteaza modul/card CI+

Cimentare definitiva

Antene wireless homemade

- - - - -
  • Please log in to reply
80 replies to this topic

PHOENIX_GUARDIAN

PHOENIX_GUARDIAN

Member

• Grup: Members
Daca am laptop si am semnal într-o camera bine si în alta " neam", pot pune o placa ceva si un cablu sa îl scot pe geam ? :) alta metoda sa leg cablul la laptop nu am

lucifer76

lucifer76

Bashtan

• Grup: Moderators
Cu un prelungitor usb si un usb wireless ar merge . Dar e mai simplu sa pui la mijloc un AP sau mai drastic si ieftin sa lofosesti placa normala , cu cablu de retea .

vvcypress

vvcypress

New Member

bit 61, on 23rd June 2009, 08:58, said:

Nu uita ca "tin-can"-ul este foarte directiv.
Poti folosi ceva gen "wifi windsurf"
windsurf...nne_wifi.jpg
Gasesti pe net modul de realizare.
Functioneaza garantat.

Ma ajuti te rog cu un link? Chiar n-am gasit cum se face...wifi windsurf

valiflo

valiflo

Member

vvcypress, on 14th February 2010, 03:02, said:

Ma ajuti te rog cu un link? Chiar n-am gasit cum se face...wifi windsurf
Incearca asta

ShadowElf

ShadowElf

Junior Member

Inca o antena care functioneaza!  (home made, omnidirectionala)

Testata intr-o retea wireless care acopera UN SAT INTREG! Este folosita pentru cei mai departati clienti!

http://www.eprofesionist.ro/?p=30

Edited by ShadowElf, 29 August 2010 - 15:44.

lucifer76

lucifer76

Bashtan

Asta nu e omni .

ShadowElf

ShadowElf

Junior Member

De unde stii ca nu e omnidirectionala? in schema mea asa este descrisa. Ideea este ca functioneaza, omni sau nu... nu ma pricep asa de bine

lucifer76

lucifer76

Bashtan

Nu am zis ca nu merge , dar nu e omni .

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

• Grup: Senior Members

ShadowElf, on 29th August 2010, 17:51, said:

De unde stii ca nu e omnidirectionala?
E o antena Yagi directionala. Capteaza maximul doat dintr-o directie.
http://en.wikipedia....agi-Uda_antenna

ShadowElf

ShadowElf

Junior Member

Da... se pare ca am gresit. Am inteles diferenta omnidirectional, directional. Oricum, antena functioneaza foarte bine

mister_rf

mister_rf

freelancer

In general o astfel de antena cere mai multa munca si rezultatele sunt comparabile cu alte modele mai simple. Pentru antene DIY se recomanda TINCan, Biquad.
Secretul unei legaturi la distanta tine mai ales de cablul folosit. Oricat de mare ar fi castigul unei antene, nu intodeauna se pot compensa pierderile pe un cablu de proasta calitate, mai ales daca discutam de antene externe, deci cabluri lungi. Dar si aici  vor apare  complicatii suplimentare legate de mufe/adaptari intre  echipamentul intern si antena exterioara.

vasile1972

vasile1972

Junior Member

am si eu urmatoarea problema,
iau net de la cineva wireless imi emite cu un TL WR 542, si antena panel SIRIO de 11dB dist aprox 800m si am 1 liniuta ,binisor 2-4 mega/s, ideea e ca eu receptionez cu placa wireless a laptopului, ACER5516,
daca imi construiesc 1 antena tin can, dintr-o cutie din cele prezentate pe siteuri, ce imi mai trebuie sa ma conectez la laptop, adaptor sau AP si de la el cablu de retea?
Multumesc mult pt cei care se pricep si ma ajuta

Edited by Ravy, 31 August 2010 - 13:02.

lucifer76

lucifer76

Bashtan

Bus si adaptorul , dar nu toate au mufa pentru antena externa . Sau poate au vreun SF de mufa pe care nu o gasesti . Ideea e ca tu iti faci antena , dar trebuie sa gasesti si cum sa o conectezi .

ct10dre

ct10dre

Senior Member

Vreau sa fac comanda  de o  Alfa Awus036h  cu antena de 5 db ,  dar am posibilitatea sa iau kit  cu antena de 9 db  ,ambele sunt multidirectionale de tip batz .   Se merita 14 $  in plus pentru antena de 9 db sau mai bine sa-mi iau materiale si sa-mi fac ceva  home-made ?

Sunt marinar asa ca o s-o folosesc si la vapor.

Edited by ct10dre, 24 January 2011 - 18:36.

danger4u

danger4u

New Member

eu nu am inteles nimik din ce ati vb aici dar as vrea sa imi spuneti ce trebuie sa am pentru a avea internet intr-o zona in care nu este. sunte retele in zona dar mai departe nu stiu nimik ce trebuie de facut. a durat vreo juma de ora sa imi dau seama ce e un AP. stiu ca acuma probabil radeti dar nah ...asta ete.

carmenclara1

carmenclara1

Guru Member

pai daca zici ca sunt retele wireless in zona ai nevoie de o placa/adaptor wireless si de cheia de securitate pentru a te putea conecta la ele (asta binenteles daca sunt securizate)

Creier_supersonic

Creier_supersonic

New Member

Salutare.Ma intereseaza si pe mine o antena de captare semnal wireless,sunt intr-o zona in care pot folosi doar un Digi Net Mobil pentru internet.Nu am inteles mar elucru din discutiile anterioare,vreau daca se poate sa imi spuneti cat ma costa o antena de captare internet wireless(sunt dispus sa cumpar una daca pretul este mai mic de 100 RON,trebuie sa prind semnal pe cel putin 4 km),sau daca sunteti bine voitori sa imi faceti o lista cu ce trebuie sa cumpar pentru a-mi face una.Va multumesc anticipat.Mentionez ca

Edited by Creier_supersonic, 04 March 2012 - 20:50.

Huza

Huza

Senior Member

Inainte era o retea in Dr. Tr. Severin numita S-MAN. Oamenii astia au confectionat Tincan-uri din:
- cablu (nu stiu denumire, etc) gros ca pe degetul mare si coaxial
- mufe (iar nu stiu nume)
- o teava de pvc (plastic gri, se foloseste la conductele de canalizare).
- 2 cutii de conserva
- un fel de ac in interior (fac poze maine daca nu uit)

Cu asa ceva aveau clienti care captau semnal de la ~ 8-10 km distanta!

Conteaza ca emitatorul sa fie intr-un punct foarte inalt astfel incat sa nu ai probleme de vizibilitate.
Daca ai un pom sau ceva intre, mai bine te lasi de meserie.
E foarte important sa fie conexiunile cat mai bune (ma refer la imbinari, mufari, etc).

Ajungi mai scump decat 100 lei, asta iti spun sigur, numai clestele de sertizat acele mufe (face un fel de hexagon costa cca 80 - 100 lei.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate