![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Antene wireless homemade
Last Updated: Jul 22 2021 00:59, Started by
jonny_cluj
, Aug 30 2006 15:15
·
0

Posted 25 September 2006 - 18:26

Posted 09 February 2007 - 13:28

Nu stiu de ce spuneti ca preturile sunt asa mari la traiect din punctul meu de vedere este ok sa dau cam 35-40 ron pe un pigtail facut de ei cu garantie cu tot (ei nu folosesc RG58 ci numa H155,LMR240,LMR195 sau daca este nevoie se pot pune pe RG316)
Antenele sunt scumpe dar toate sun ok,incadrandu-se in parametrii afisati pe site. Antena de la ral grid de 24 de dbi are real cam 16-17 si are deschidere foarte mare(cam pe la 25-30 de grade) deci la distante mari unde vrei 9-10grade i pauza. Cat despre cablu de 75ohmi incearca sa folosesti RG6 la 5,5 sau la 8 giga si vezi ce se intampla, cu RG 58 sunt de acord ca i un cablu slab dar majoritatea il folosesc la zapp sau gsm (450-950 mhz) nicidecum la 2,4 sau mai mult. Pa |
Posted 09 February 2007 - 16:02

eu am facut cu tata 2 biquad simplu. m-am inspirat de aici http://martybugs.net/wireless/biquad/ si merg super impreuna. la inceput foloseam 2 placi wireless PCI MSI la ambele capete aveam pierderi de 0,24% la copiere si o viteza de 3,2 mega la o distanta de 300m. acu am cumparat un router TrendNet la un capat, semnalul a mai scazut un pic, din pacate au crescut si pierderile(am acu cam 5%) si viteaza de copiere de 2,2 mega/s.
|
Posted 13 April 2008 - 08:05

am si eu o intrebare...
daca am wireless pe laptop cum pot conecta o asemenea antena la el? am un vecin la etajul 8 iar eu la parter, cum putem face ca eu sa primesc semnal de la el prin wireless? |
Posted 13 April 2008 - 13:01

Fara complicatii, eu va recomand niste biquaduri pe distanta asta, pot spun ca le fac de ceva vreme, am studiat multe teste de laborator asupra lor, si sunt cea mai ieftina varianta posibila. La tincan, pare ieftin deoarece folosesti o simpla conserva, dar compenseaza pretul, la achizitionarea mufelor N - tata si mama. La un biquad, costul materialelor se ridica la max 15 ron cu 1 M de cablu si mufa SMA, daca le faci tu, sau incepand de la 35 de RON daca le cumperi gata facute (pretul creste in functie de lungimea cablului. Si ca lungime de cablu, am clienti conectati cu biquad + 7-8 m de cablu pana in casa la placa de retea, si cu semnal maxim, deci pt. ce aveti nevoie cred ca e destul. In privinta antenelor omni homemade,, am incercat si eu si nu prea mi-a iesit, asa ca am cumparat una originala. Dar la clienti, fara probleme merge cu biquad.
|
Posted 28 April 2008 - 13:08

Salut! Am si eu o intrebare: se poate schimba mufa RF de la o antena wireless homemade de laptop cu una USB? Eu stau in camin si as vrea sa ma conectez la o retea free din apropiere dar din pacate este la o distanta destul de mare de mine incat sa nu ma pot conecta tot timpul, iar atunci cand ma conectez abia ca am o linie la semnal. Multumesc.
|
Posted 28 April 2008 - 13:12

http://forum.softped...t...=374690&hl=
Realizata de mine in 10 minute :P O folosesc sa am wireless in casa pentru laptopuri, prin ICS de la calculator. La vreo 10 metri distanta si prin 2-3 pereti de beton am semnal aproape full (excellent), deci o fi ea buna de ceva :D Edited by SINEKT, 28 April 2008 - 13:14. |
Posted 28 April 2008 - 15:21

Salut! Am si eu o intrebare: se poate schimba mufa SMA de la o antena wireless homemade de laptop cu una USB? Eu stau in camin si as vrea sa ma conectez la o retea free din apropiere dar din pacate este la o distanta destul de mare de mine incat sa nu ma pot conecta tot timpul, iar atunci cand ma conectez abia ca am o linie la semnal. Multumesc.
Scuze am vrut sa editez. Edited by yonu, 28 April 2008 - 15:22. |
Posted 31 January 2009 - 05:00

PT stonemonkey77ro . IN mare parte ai dreptate dar as vrea sa-ti spun ceva in ceea ce priveste ratele de transfer a standelor 802.11b /g . Treaba e in felul urmator : Pentru fiecare pachet trimis se primeste uin pachet de confirmare , astfel traficul real care se realizeaza intre doua puncte este dublu fata de cel afisat . Cred e un lucru bun de stiut de aia mi-am permis sa adaug un post offtopic in propriul topic :D Acum sa revenim la subiect cine imi da un sfat in ideea construirii unei antene omnipolare???? PS: stonemonkey77ro: ce ap_uri folosesti sau ce rooter? jJONNY, iti dau eu O IDEE , ca tot erai dornic de una "omniPOLARA" : vezi aici: http://images.google...p...ficial&sa=N are chiar 17 DB. ma apuc si eu de ea. e deja vremea :D Edited by mihai24, 31 January 2009 - 05:03. |
Posted 31 January 2009 - 07:54

Nu vachinuiti sa faceti antene ca monturile si cuplarea cablului coaxial au pierderi mari.
Singura solutie pentru amatori este fixarea unui adaptor wi-fi USB cu cablu prelungitor de 3m in focarul unei parabole.Gasiti moduri simple de realizare a parabolelor pe internet. |
|
Posted 31 January 2009 - 18:56

te-ai gandit tu .....asa ca au pirderi mari, nu? cu tot respectul dar ca sa faci o parabola trebuie mai intai sa te joci cu niste quad-uri/can-uri (CU "PALNIE" mai bine), eventual chiar elicoidale. adica intr-un cuvant = experienta. iar toate astea le testezi, bineinteles, si daca respecti niste reguli ale RF vei observa ca nu te afecteaza pierderea din conexiuni. toate testele aduna imboldul tau, amatorule spre ceea ce se numeste "parabola" (zic asta in cazul in care nu vrei sa "te afli intreaba" construind o strachina imensa si inutila, care in cel mai bun caz aduna 4-5 DB in plus decat default)
ce antene ai construit tu pana acum? ne poti da niste detalii....? |
Posted 01 February 2009 - 17:00

Am un router CANYON CN-WF 514. Problema e ca daca vreau sa folosesc laptopul intr-o anumita locatie, ( 5-7 m in linie dreapta de la router ) dar se interpun 2 ziduri (unul mai gros de pamant batut si cu usile aferente) nu am semnal aproape deloc, detecteza reteaua dar nu intra pe net. Routerul are o antena de 2 sau 3 db, asa ca am cumparat o alta antena omnidirectionala de 5 db in speranta ca va mari semnalul. Rezultatul este acelasi, nici o diferenta. Ce antena as putea folosi? Merita sa o fac pe cea din schita cu cutia de cd-uri, mareste cumva semnalul?
|
Posted 22 June 2009 - 08:59

Realizata de mine in 10 minute :P O folosesc sa am wireless in casa pentru laptopuri, prin ICS de la calculator. La vreo 10 metri distanta si prin 2-3 pereti de beton am semnal aproape full (excellent), deci o fi ea buna de ceva :D Vreau sa fac si eu cam acelasi lucru dar am o intrebare : din ce am citit pe aici eu am inteles ca antenele trebuie sa se "vada" .Functioneaza si daca semnalul trebuie sa treaca prin doi pereti? Distanta este de ~15M |
Posted 22 June 2009 - 15:33

ai incercat sa muti routerul mai aproape de zona unde ai semnal ?
ori langa perete, ori la un geam. |
Posted 23 June 2009 - 07:49

Cred ca nu m-am exprimat suficient de clar :( am un singur router care imi distribuie wireless internetul pe 3 calculatoare in casa . As fi vrut sa folosesc o antena ca sa amplific fie receptia fie emisia. Distanta de la router la calculatorul pe care vreau sa imbunatatesc semnalul este de ~15m cu doi pereti interpusi .
are rost sa pun o antena (tin can) ? |
|
Posted 23 June 2009 - 07:58

Nu uita ca "tin-can"-ul este foarte directiv.
Poti folosi ceva gen "wifi windsurf" ![]() ![]() Gasesti pe net modul de realizare. Functioneaza garantat. |
Posted 24 June 2009 - 08:13

"WIFI windsurf" functioneaza ...ms ;) . mai am o intrebare : are rost sa incerc o combinatie WIFI windsurf-tin can antena ?
|
Posted 24 June 2009 - 10:06

Tin-can-urile sint foarte directive si odata orientate si fixate cam asa ramin.
Deci nu prea le mai poti misca. Poti incerca sa pui un tin-can pe desktop,ca pe asta nu prea il mai misti din loc. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users