Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

spațiu transfer

Reclamatie produs neconform

La Multi Ani Aether(Nicu)!
 Contractele de inchiriere - de de...

Motorola Edge 30 Pro

Asociație de Proprietari car...

La multi ani de Sfantul Nicolae&#...
 Problema grupe bms

Windows 8.1 Error Code: 0x800

Recomandare router wifi

Clapeta soc L200 ?
 Caut o aplicatie android / windows

Solutie functionare Ridesharing U...

Adobe Acrobat Reader RdrCEF consu...

chimie ex
 

Conector IrDA pentru Main Board

- - - - -
  • Please log in to reply
87 replies to this topic

#19
softeam

softeam

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 541
  • Înscris: 26.03.2003
Nu ai nevoie de driver, dar trebuie setat in BIOS portul serial ca fiind IR...

#20
kostyq

kostyq

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 297
  • Înscris: 02.12.2003
Unde gasesc si eu mufa pentru placa de baza?  

Daca ai timp trimite-mi o lista cu toate piesele necesare si specificatiile lor pe [email protected]. 10x

Si mai zi-mi pls ce dimensiune trebuie sa aiba cablajul (H=?;W=?)

#21
370677271050152

370677271050152

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 554
  • Înscris: 19.05.2002
Cablajul ii dai print cu 300dpi si va iesi la marimea 1/1
Piesele necesare sunt pe schema :lol: condensatorul de 4,7 trebuie sa fie cu TANTAL-au, rezistentele de 0.25w si cm atat.

#22
_nameless

_nameless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 19.09.2002
eu am primit cablajul dar inca nu m-am apucat de el... chiar, mufa de unde o pot lua?

#23
EmiPop

EmiPop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 28.11.2002
370677271050152  : am luat si eu tdfs4500.  da eu am pus cablul direct pe
transceiver. si + o rezistenta si asta e tot montajul . da la mine merge numai cu 5210. cu altceva nu merge.   mai ai un cablaj sa imi trimiti si mie?? daca ai o sa iti dau adresa. Sunt in CJ. Stii cumva cum se poate verifica tdfs ala daca mai e bun??ceva de genul :cu aparatu de masura  de la pinu x la y sa conduca sau sa aiba valoarea respectiva?  ca eu am pus un fir gresit si se incalzea pana la 74 de grade!

#24
370677271050152

370677271050152

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 554
  • Înscris: 19.05.2002
Nu stiu cum se pot masura si nu am nici unul prin apropiere ca sa-l masor.

Am sa-ti trimit si tie, ca esti Ardelean :lol:
Da-mi adresa pe email !

#25
ing

ing

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 04.06.2002
prin portul irda se poate folosi si o telecomanda cum se foloseste la reciverele prin portul serial?

#26
370677271050152

370677271050152

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 554
  • Înscris: 19.05.2002
Nu se poate folosi la "telecomandat" :lol:

#27
netizen

netizen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 04.03.2004
Precizari:

1) merge bine-mersi fara condensator cu tantal(au)

2) mufele pt placa de baza se iau fie de la cabluri interne de seriala
(pt modelul cu 5 sau 10 craci) fie de la cabluri interne de cd
(modelul cu 4 craci)

Personal am construit doua transceiver-e cre au mers din prima super mishto
(minus pe o anume placa de baza, vanduta de un nemernic, care placa
avea un zgomot imens in ea - se resimtea asta si pe placa video, de altfel).

Am testat cele 2 transceiver-e cu succes pe 5 pc-uri (si insuuces pe placa
de care povesteam).

(Era sa uit: nici cablaj n-am facut la ele: sarme si un suport de carton,
totul bagat intr-o cutie de plastic cu cel putin un perete transparent la
infrarosii - evident)

Atentie insa la vita_c'om: vita aia vinde doar la persoane juridice (cel putin magazinul din titulescu), iar transceiver-ul cu pricina (TFDS4500,  merg si variantele TFDT sau TFDU, dar de-alea n-am vazut decat in catalog, nu si la vita cu om) se gaseste numai
la comanda, unde stai cu lunile de zile!!!

3) pentru telecomenzi, exista celule speciale care se infig in placile de tv tuner
ramane sa scrieti voi soft-ul, sau sa cautati freeware pe net. Pe mine nu m-a tentat subiectul, deci nu-mi cereti si mai multe detalii
3') protocolul folosit pt telecomenzile de tv si alte cele e al naibii de ciudat.
Am reusit insa o data sa fac un fel de repetor universal, dar n-am mai avut nevoie
de el asa ca n-am date de test prea multe. E plin insa netul de diverse scheme
(eu am ales shmekeria cu refacut semnalul dreptunghiular (purtatoarea insasi!)
cu o poarta logica polarizata la intrare chiar in zona cu panta abrupta.
Varianta cu aruncat purtatoarea la cos si regenerarea ei cu totul nu m-a tentat
caci era prea complicata si nu era 100% compatibila - nu toate telecomenzile
au aceeasi purtatoare)

4) revenind la irda, exista si transceiver-e care se infig in seriala sau usb

5) placi de baza mai noi NU MAI AU seriala a 2-a, si nici IRDA pe ele. Atentie la
ce cumparati sa nu luati asa ceva!!!

#28
Crysty

Crysty

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 17.04.2003
Am vazut ca incercati sa va faceti irda, e mai simplu si ieftin sa luati gata facute cu 450 mii de la irda.go.ro
Daca nu spor la treaba!:))

#29
370677271050152

370677271050152

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 554
  • Înscris: 19.05.2002
Eu zic ca merita si cumparate pentru ca un TFDS a ajuns la 300 mii si lipsa de experienta va face intr-o clipita fara acesti lei :lol:

450 mii mi se pare un pret modic

#30
tudor

tudor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 13.01.2003
mda, dar la www.roccas.ro e 100.000lei... rezistenta de 15ohmi de la ledul infrarosu eu am pus-o de 1 kiloohm.... si merge foarte bine (fara sa se mai arda... :D )

#31
netizen

netizen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 04.03.2004

Quote

Originally posted by softeam
Nu ai nevoie de driver, dar trebuie setat in BIOS portul serial ca fiind IR...


Pentru windoze 95 1st edition  AI nevoie de driver-e.

Le gasesti pe cd-ul de la telefoanele ericsson r320s
(probabil si pe la altele din familia aceea).

De la '98 in sus, acel soft a fost furat sau cumparat de microsoft
(prea arata la fel!)

In tot cazul, iti emuleaza un port serial la care e conectat un modem gsm (telefonul, adica).

Pe 2000/XP au schimbat total jucaria cu IR, asa ca acolo te chinui.

#32
netizen

netizen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 04.03.2004

Quote

Originally posted by tudor
mda, dar la www.roccas.ro e 100.000lei... rezistenta de 15ohmi de la ledul infrarosu eu am pus-o de 1 kiloohm.... si merge foarte bine (fara sa se mai arda... :D )
  



Mie nu mi s-a ars nici un transceiver chiar daca le-am conectat si mai aiurea (e.g. conectat la placa, dar portul era setat pe rs232, nu pe irda, deci led-ul era mereu aprins - s-a incins el ceva, dar nu s-a ars).
Oricum, ideea e sa-l setezi corect din BIOS ("irda" sau "hpsir",
NU normal, nu Rs232, nu "askir" si, daca te intreaba, in logica negativa (mark=stins) nu invers, caz in care risti sa-l incingi).

Atentie la roccas, au anumita istorie de tzepe.
(e.g. au facut acum cativa ani reclama la telefoane celulare ieftine,
iti faceai abonament pe un an si .... lulu telefon, ramaneai cu abonamentul si ei ramaneau cu subventia de la connex)
Orice luati de la ei trebuie sa aiba garantie!

#33
cristone

cristone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 24.08.2004
AM GASIT PIESELE IN PIATA LA VETERANILOR LA UN MAGAZIN DE CHESTII DE-ASTEA. TOATE, FARA CABLAJ, COSTAU 60 000. CUM NU MA PRICEP LA ELECTRONICA NU LE-AM LUAT.
[email protected]

#34
Crysty

Crysty

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 17.04.2003
Ai 2 variante!

1) Daca nu te pricepi nu vorbesti :)

2) Ne vinzi si noua la pretu asta!

#35
madalinus

madalinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 258
  • Înscris: 25.04.2004
Va rog sa-mi spuneti care sint setarile optime din BOIS.In INTEGRATED PERIPHEARALS am UR2 MODE cu optiunile STANDARD,IRDA1.0 si ASK IR. La ultimele doua (IRDA1.0 si ASK IR) se activeaza inca o optiune UR2 DUPLEX MODE unde se poate seta HALF sau FULL

#36
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
imi explica si mie cineva cu functioneaza schema asta fara fotodioda?
eu cred ca-i o balarie de schema pusa asa la shto

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate