Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Completare formular Detalii Tehni...

Investitie intro firma

Buget de vis: ce caravana sa aleg...

Caut un VPN gratuit si un Antivir...
 ajutor VPN

Sfaturi montaj folie antivapori l...

Sistem audio recomandat

Borseta barbateasca
 Ce este cu declaratiile cerute ce...

Focul bacterian,basicarea,mucegai...

infectie zona inghinala

Dua Lipa - Training Season
 Informatii complete despre servic...

tema circuite

Voua va merge sa va logati pe git...

Fara curent casetofon Dacia Dokker
 

Instalare Windows XP SP2/SP3 pe SATA

- - - - -
  • Please log in to reply
965 replies to this topic

#1
olealienator

olealienator

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 15.06.2006
Salut.
Problema e urmatoarea: am un laptop fujitsu-siemens mx437g si nu pot sa instalez xp-u.Imi da "no disk drive found". Am incercat toate detarile de bios si nimic. Daca dau la VIA RAID Setup(TAB cand porneste) imi gaseste doar HDD-ul si pe parallel nimic.Daca intru in bios imi gaseste DVD-u si nici urma de HDD. Totusi "ruleaza" p el un XP plin d erori. Ce pot face? Mentionez ca nu are floppy k sa instalez un driver pt RAID la inceput. Idei ceva?

Multumesc anticipat.

Edited by crysty2k5, 23 April 2009 - 16:30.
update titlu


#2
GreuHip

GreuHip

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 615
  • Înscris: 29.07.2006
cineva ce are un laptop identic faci imagine la xp si apoi o pui la tine
daca nu iti mai raman cateva variante
un floppy pe usb sau un xp ce are driver pentru sata
ai putea incerca si un update de bios

Edited by Ravy, 14 May 2012 - 19:43.


#3
dann23

dann23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 438
  • Înscris: 28.08.2006
Va trebuie sa integrezi driverele pt controlerul tau ( in cazu asta VIA) pe cd-ul cu xp.

copiezi intrun folder tot cd-ul cu win xp. acolo vei gasi un folder i386 si in el sunt 2 fisiere: dosnet.inf si txtsetup.sif

modifici dosnet.inf in felul urmator: adaugi la sfarsit urmatoarele linii:

[FloppyFiles.2]
d1,viamraid.sys

[Files]
d1,viamraid.cat
d1,viamraid.sys
d1,viamraid.inf

modifici txtsetup.sif:

[HardwareIdsDatabase]
"PCI\VEN_1106&DEV_3249"="viamraid"
"PCI\VEN_1106&DEV_3149"="viamraid"
"PCI\VEN_1106&DEV_3164"="viamraid"

[SCSI.load]
viamraid = viamraid.sys,4

[SCSI]
viamraid = "VIA VT8237/6421/6410 SATA RAID Controller"

[SourceDisksFiles]
viamraid.sys = 1,,,,,,4_,4,1

[SourceDisksFiles]
viamraid.sys = 1,,,,,,,20,0,0
viamraid.inf = 1,,,,,,,20,0,0
viamraid.cat = 1,,,,,,,20,0,0

copiezi viamraid.sys,viamraid.inf,viamraid.cat in i386

acum faci un cd bootabil cu win xp
in caz ca nu sti poti urma ghidul de aici


sper ca am ghicit ce controllerul tau de la via. in caz ca nu sa imi spui cum se cheama exact.

#4
olealienator

olealienator

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 15.06.2006
Mersi mult. Sorry ca am deschis doua topicuri dar a cazut netu si cand am dat add new post mi l-a mai pus o data.

Edited by Ravy, 14 May 2012 - 19:43.


#5
olealienator

olealienator

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 15.06.2006
Am sa va spun cum am reusit dar intai vreau sa incerc sa modific windowsu cum a spus Dann23. Probelma e ca nu stiu unde trebuie scrisa fiecare linie in al doilea fisier. L-am atasat aici sperand k ma poate ajuta cineva.

Attached File  TXTSETUP.rar   76.64K   1669 downloads

Edited by websitefinder, 31 October 2007 - 20:08.


#6
dann23

dann23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 438
  • Înscris: 28.08.2006
tot la sfarsitul fisierului. si as avea o rugaminte. incearca sa folosesti un cd-rw nu cd-r in caz ca nu am nimerit controleru via care il ai sau poate apare alta problema. nu are rost sa strici cd-uri degeaba.

si sper ca ai inteles ca cele 3 fisiere trebe reprezinta driverul de la via si pe care le gaseti pe cd-ul cu drivere sau daca le gasesti pe www.viaarena.com

de preferat sa instalezi virtual pc pe notebook si sa sa faci o proba ca sa fi sigur ca merge apoi sa incerci pe viu

Edited by dann23, 29 August 2006 - 13:30.


#7
olealienator

olealienator

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 15.06.2006

 dann23, on Aug 29 2006, 14:26, said:

tot la sfarsitul fisierului. si as avea o rugaminte. incearca sa folosesti un cd-rw nu cd-r in caz ca nu am nimerit controleru via care il ai sau poate apare alta problema. nu are rost sa strici cd-uri degeaba.
Multumesc mult pt tot. Cred ca am un CD-RW,tre sa caut. Am o ultima rugaminte....poti sa atasezi driveru pt controller ca am cautat p net si n-am gasit sa-l descarc.

#8
dann23

dann23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 438
  • Înscris: 28.08.2006
am atasat si driverul. dezarhivezi si le copiezi in i386.

#9
olealienator

olealienator

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 15.06.2006

 dann23, on Aug 29 2006, 14:36, said:

am atasat si driverul. dezarhivezi si le copiezi in i386.
Multumesc f mult pt tot.

#10
dann23

dann23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 438
  • Înscris: 28.08.2006
cupla :)
sa imi zici daca reusesti

#11
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,672
  • Înscris: 30.08.2006
Salut! Am avut si eu problema aceasta si dupa o zi de chinuiala am aflat cum se rezolva.Vezi ca in biosul placii de baza ai o optiune ca Hdd SATA sa emuleze IDE,nu mai stiu cum ii zice exact. Dupa aceea instalezi Windowsul fara sa mai fie nevoie sa introduci o disketa cu drivere SATA.Succes!

#12
dann23

dann23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 438
  • Înscris: 28.08.2006
poti sa il pui sa emuleze ce vrei tu. daca win nu are driver nu vede

#13
olealienator

olealienator

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 15.06.2006
Multumesc Dann23 pt tot. Am reusit dupa ce am modificat fisierele alea. A mers din prima. Mersi inca o data.

#14
dann23

dann23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 438
  • Înscris: 28.08.2006
cupla
nu stiam dc nu mai raspunzi. credeam ca ai gresit ceva

#15
adryan8

adryan8

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 02.09.2006
Domnule dann23  am si eu aceeasi problema: o cunostinta a cumparat un laptop HP Compaq nx 6310 si nu pot instala window-sul  XP pe el: nu vede harddiskul. Nu are nici unitate floppy. Pe site-ul hp am gasit un fisier executabil pe care banuiesc ca ar trebui instalat atunci cand setupul windowsului mi-l cere, dar cum? Iata aici adresa:
http://h18007.www1.h...load/23306.html
Ma puteti ajuta?

#16
dann23

dann23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 438
  • Înscris: 28.08.2006
copiezi intrun folder tot cd-ul cu win xp. acolo vei gasi un folder i386 si in el sunt 2 fisiere: dosnet.inf si txtsetup.sif

modifici dosnet.inf in felul urmator: adaugi la sfarsit urmatoarele linii:

[FloppyFiles.2]
d1,iastor.sys

[Files]
d1,iastor.sys
d1,iastor.cat
d1,iaahci.cat
d1,iastor.inf
d1,iaahci.inf

modifici txtsetup.sif (tot la sfarsit adaugi liniile urmatoare):

[HardwareIdsDatabase]
"PCI\VEN_8086&DEV_27C3&CC_0104" = "iaStor"
"PCI\VEN_8086&DEV_27C1&CC_0106" = "iaStor"
"PCI\VEN_8086&DEV_27C5&CC_0106" = "iaStor"
"PCI\VEN_8086&DEV_2652&CC_0104" = "iaStor"
"PCI\VEN_8086&DEV_2652&CC_0106" = "iaStor"
"PCI\VEN_8086&DEV_2653&CC_0106" = "iaStor"
"PCI\VEN_8086&DEV_24DF&CC_0104" = "iaStor"
"PCI\VEN_8086&DEV_25B0&CC_0104" = "iaStor"

[SCSI.load]
iaStor = iastor.sys,4

[SCSI]
iaStor = "Intel? 82801 SATA RAID Controller"

[SourceDisksFiles]
iastor.sys.sys = 1,,,,,,4_,4,1

[SourceDisksFiles]
iastor.sys = 1,,,,,,,20,0,0
iastor.cat = 1,,,,,,,20,0,0
iaahci.cat = 1,,,,,,,20,0,0
iastor.inf = 1,,,,,,,20,0,0
iaahci.inf = 1,,,,,,,20,0,0

copiezi  iastor.sys, iastor.cat, iastor.inf, iaahci.inf, iaahci.cat in i386
am atasat si fisierele.

acum faci un cd bootabil cu win xp (linkul e mai sus)
inainte de a incerca pe viu ar fi indicat sa incerci cd-ul pe virtualpc sau VMWare ca sa nu fie probleme

Attached Files


Edited by websitefinder, 17 October 2007 - 18:31.
corectat iastor.sys


#17
adryan8

adryan8

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 02.09.2006
O.K. multumesc mult. Ma apuc de treaba si te tin la curent. :)

#18
dann23

dann23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 438
  • Înscris: 28.08.2006
k. astept raspuns :)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate