![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ovare polichistice
Last Updated: Sep 16 2015 18:37, Started by
Optimix
, Aug 26 2006 14:45
·
0

Posted 02 January 2010 - 22:18

Multumesc foarte, foarte mult pt raspuns, Nanoq.
Deocamdata increderea mea in medici - in special din cauza unui anumit endocrinolog - s-a erodat extrem. Nu stiu unde sa ma duc si cum sa fac. Diagnosticul initial e corect, si a fost pus acum 12 ani, pe baza unor analize hormonale si a unor investigatii complexe, dar medicii aceia au preferat sa nu-mi dea absolut nici un fel de tratament. Endocrinologul de acum s-a uitat lung la mine, la fața mea, si a concluzionat ca nu mai am sindromul pt ca nu as avea semnele specifice, de parca PCOS-ul se stabileste in functie de niste coșuri pe nas, sau așa ceva [ http://www.mysmiley.net/imgs/smile/mad/mad0097.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] De fapt prejudecata ca daca esti grasa, inseamna ca mananci mult dar ca esti sanatoasa in rest, l-a "ajutat" sa nu aiba nici un interes in a ma trata, desi din partea mea a avut tot concursul. Si atunci cum se poate slabi in aceste conditii? Regimul nu mai da rezultate de 4 saptamani, iar la Reductil am renuntat tot de atunci. Nu m-as incumeta sa-l reiau, fie si pe termen scurt. Desi poate fi o solutie. |
Posted 02 January 2010 - 22:36

Dari@,
Si eu am intalnit dr pt care profesionalismul este doar un cuvant din dictionar, dar asta nu inseamna ca nu exista medici realmente competenti. Sfatul meu este sa nu alergi neaparat dupa somitati, dr super cunoscuti, populari si extrem de ocupati. Sa sti ca exista o serie de medici tineri, f bine pregatiti. Nu stiu din ce oras esti, daca iti poti permite sa mergi la particular (si aici ma refer si la analize ca astea costa cumplit) sau iti trebuie neaparat consult intr-un spital de stat. Daca esti din Bucuresti si poti merge si la privat, iti pot recomanda dr la care merg eu si in care am incredere absoluta. Si cel putin in Bucuresti mai sunt cativa dr ca stiu ca-s buni. In provincie nu cunosc. Edited by Nanoq, 02 January 2010 - 22:37. |
Posted 03 January 2010 - 03:37

Nanoq, nu-ti imaginezi cu cata incredere si speranta m-am dus la acest medic (din Buc.) - de care eu habar nu aveam, mi-a fost recomandat de catre un prieten de familie, fost student al dansului. Despre renumele lui am aflat de pe net si de la pacientii cu care am venit in contact la spitalul la care lucreaza. Dar este un ciudat, asta au observat-o si altii.
Am ramas cu o trauma psihica in urma acestei experiente, desi poate din afara suna pretentios. Nu-mi revin si nu pot uita indiferenta si delasarea, de sub masca unei politeti desavarsite. Nu, nu sunt bucuresteanca, iar analize sau control la particular imi permit. Poate ca o internare intr-o clinica privata nu mi-as permite chiar deloc, aud ca preturile au cate 4 cifre, in euro, ceea ce nu-mi este nicicum la indemana. Dar daca stii pe cineva poti sa-mi lasi un PM cu numele si adresa cabinetului. Multumesc mult de tot. |
Posted 03 January 2010 - 14:24

Dari@ ai PM.
Crede-ma ca te inteleg perfect. Stiu ce inseamna sa fi profund dezamagita de un dr, stiu ce inseamna ca nu te ajute cu nimic un dr, ba sa mai pleci si umilit de acolo si stiu, din pacate, si ce inseamna sa ti se administreze un tratament absolut gresit. Trag si in ziua de azi ponoasele acelei greseli medicale si toata viata voi fi marcata atat psihic cat si fizic. Dar cu aceeasi siguranta iti spun ca singura solutie reala, care te poate ajuta si iti poate imbunatati viata este sa nu renunti, sa iei daca vrei toti medicii endocrinologi la rand pana il gasesti pe acela cu care tu te poti intelege. O femeie cu PCOS are nevoie de un endocrinolog cu care sa stabileasca o relatie pe termen lung, ca de aer. Multa sanatate si iti tin pumnii! |
Posted 03 January 2010 - 15:10

L-am citit
![]() ![]() Imi pare rau sa aud ca ai avut pus gresit un diagnostic. Da .. [ http://www.mysmiley.net/imgs/smile/sad/sad0119.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] se mai intampla sa dai si peste medici foarte buni dar pentru care pacientii se impart in doua categorii: unii si altii. Eu am nimerit la "si altii". On: acest sindrom poate sa apare in cursul vietii, sau este genetic mostenit/determinat? Intreb pt ca diagnosticarea mea a venit la 2 ani dupa o histerectomie, si deci deja echilibrul meu hormonal era afectat de acest fapt. |
Posted 03 January 2010 - 16:22

Dari@,
Cum mai diagnosticul de PCOS a venit la 2 ani dupa histerectomie? Cu asta m-ai lasat masca. Cu PCOS-ul te nasti dar simptomele de cele mai multe ori incep sa apara in adolescenta sau mai tarziu. La mine in familie nu au existat probleme de infertilitate, PCOS dar exista diabet tip 2. Eu am mostenit rezistenta la insulina. Bine, sunt multe probleme endocrine care nu exista la mine-n familie si totusi eu le am. Ce sa-ti zic, in fiecare familie trebuie sa existe cate un rebut, la mine se pare ca-s io. In ceea ce priveste histerectomia si impactul acesteia asupra PCOS-ului n-as putea sa-ti spun nimic din proprie experienta. Insa, stiu pe cineva care in urma unei hiperstimulari urate de tot in care era sa-si piarda viata, a pierdut un ovar si jumatate din celalalt. Ei bine ea zicea ca simptomele PCOS s-au imbunatatit dupa aceea. |
Posted 03 January 2010 - 16:53

Nanoq, on 3rd January 2010, 16:22, said: Dari@, Cum mai diagnosticul de PCOS a venit la 2 ani dupa histerectomie? Cu asta m-ai lasat masca. Pai pana atunci la ce endocrinologi fusesem de pe la 10-11 ani, fara analize, fara nimic, decat control ochiometric, imi dadeau tiroida, tyroton, si regim, dar pt ca slabirea ea redusa, dupa 2-3 luni renuntam, ma rog, si datorita parintilor, ca eu eram eleva. Dupa ce am devenit studenta, nu am mai fost la nici un control. La 30 de ani mi s-au descoperit niste fibroame (mai intai un bioenergetician mi-a zis ca am asa ceva, din pacate nu l-am crezut, si dupa inca un an am inceput sa am probleme mari cu ciclul: prelungit si des - la 2 saptamani), la 32 am fost operata. La 34, printr-o cunostinta, medic la Iasi, am fost internata la Spitalul Sf. Spiridon, sectia endocrinologie, ca pacienta a dnei dr. Voichita Mogos. Acolo mi-a pus diagnosticul de PCOS, si s-a constatat ca nu aveam nimic la tiroida. Tot acolo mi s-au facut analize serioase pentru prima data in viata mea. Bine, si la operatioe mi-au facut analize, dar specifice pt o operatie, ginecologul nu era interesat sa afle cauza acelor fibroame imense, el a zis ca nu se cunoaste din ce cauza se formeaza fibroamele si punct. Dar cei de la iasi mi-au spus ca nu are rost sa ma chinui sa slabesc (eu pt obezitate ma internasem) ca asta nu se va intampla niciodata. Atat. De atunci pana acum nu am mai fost pe la endocrinologi deloc. Acum, datorita unei cazaturi, ma rog, nu ma insir povestea, s-a constatat la testul Doppler ca am vasele de sange dilatate. Medicul internist de la Doppler si medicul prieten cu noi - care este reumatolog - au spus ca trebuie neaparat sa-mi rezolv problema endocrina ca sa slabesc, ca este evident o problema endocrina in cazul meu (tot ochiometric au zis asa ceva). Si asa am ajuns la dr. Atent, Elegant si Renumit ( ![]() O dna dr. care m-a consultat in locul dr. meu, plecat in concediu medical, m-a suspectat de Cushing (analize foarte recente intr-adevar demonstreaza un cortizol peste limita maxima), dar asta se poate stabili dupa ce fac un RMN la hipofiza, si/sau suprarenale. edit. Nu am visat vreodata sa ajung sa fac analize de capul meu si ajutata de un om bun de pe net! Numai endocrinolog autodidact nu mai fusesem ![]() ![]() Edited by Dari@, 03 January 2010 - 17:00. |
Posted 03 January 2010 - 17:19

Sincer,
Nu inteleg de ce ti-au scos si ovarele. Asa te-au bagat automat in menopauza care vine ea insasi cu o serie de probleme de natura endocrina. Pt Cushing se mai face un cortizol etc. Cu slabitul stiu ca-i greu pt ca insulina in exces pe care o avem la PCOS impiedica slabirea deoarece insulina are ca principal efect secundar blocarea arderilor de grasimi. De asta pt noi, ce mancam este mai important decat cat mancam. Si cand mancam este foarte important. A nu se uita de cele 2 gustari de la 11 si 16 cand in organism are loc o descarcare fiziologica de insulina. Capul sus si nu te lasa batuta ca ai sa vezi ca o sa fie bine, dar cu fiece postare a ta imi dau seama ca tu ai neaparat nevoie de ajutor medical. Tin pumnii. |
Posted 03 January 2010 - 17:35

Posted 03 January 2010 - 18:16

Pai daca nu ti-au scos ovarele si nici tot uterul, nu-i histerectomie.
Oricum, caz complicat. Eu te sfatuiesc sa-ti propui ca in acest an sa nu te lasi pana nu gasesti un endocrinolog cu care sa poti colabora si sa te trateze cu profesionalism. Si ai sa vezi ca viata poate fi mult mai frumoasa atunci cand iei un tratament adecvat. Si inca ceva (asa de inceput de an), ce-ar fi sa nu te mai consideri "hoasca batrana si androgina" cum te-ai intitulat, ci de cate ori te vezi in oglida sa-ti spui ca esti speciala, esti puternica, ca nu oricine ar fi putut trece prin cate ai trecut tu si ca esti o luptatoare. |
|
Posted 03 January 2010 - 18:31

Nanoq, on 3rd January 2010, 18:16, said: Pai daca nu ti-au scos ovarele si nici tot uterul, nu-i histerectomie. ba da, asa scrie pe iesirea din spital: histerectomie subtotala intra-anexiala. Si pastrez absolut toate documentele medicale de la prima mea operatie in 1992 (un lipom banal), pana in prezent. Am dovezi echografice ca este asa cum am spus ![]() ![]() ![]() ![]() |
Posted 03 January 2010 - 18:51

Foarte bine ca ai toate documentele medicale. Sa le iei cand mergi la endocrinolog.
Ca varsta, a mea incepe cu 3, deci comparativ cu pustimea ... dar imi sustin parerea ca pana la hoasca batrana si androgina mai este cale luuuuunga. Trebuie sa-ti scoti fraza asta din minte si din suflet. |
Posted 03 January 2010 - 18:54

prefixul meu e cu 4 si deja trec acusika de .. si jumatate
![]() ![]() |
Posted 15 March 2010 - 13:53

Mno se ia un Judith speroat ca de bombe ca o dat un ochi pe maretu' internet in legatuta cu niste probleme de-ale ei si de la opinii de toate felurile pana la 13 kg in plus in cateva luni si infertilitate a vazut de toate. Si-o dat spaima in mine, da' sa va zic totusi de ce.
Ovar drept de 3,5/2,7 cm micropolichistic. Restu' prin imparatia uterului se prezinta OK si nu-mi da batai de cap. Cumintelele lu' mami. Se mai iau si niste ace, se baga-n vena si ies vreo 3 tubulete de sange care mi-au prezis urmatoarea chestie. Tiroxina libera(FT4) 0,990 ng/dl Hormon de stimulare tiroidiana 1.704 uUl/ml Hormon de stimulare foliculara(FSH) 5.390 mU/ml Hormon lutenizant(LH) 49.103 Progesteron 0,810 cand valorile normale pentru faza ovulatorie ar fi 5.25-38,63 Estradiol 285,400 Prolactina 21,370 Testosteron 0.63 Bun, mi s-a prescris Duphaston pentru 3 luni de zile, din ziua a 15-a a ciclului pana in ziua 24. Numa' Dumnezeu cu mila cand mi-o veni, ca ultimu ciclu l-am avut pe 13 februarie, da' acu' in 15 inca nici nu da semne de PMS, d'apai ciclu calumea. Ce intrebari as avea, avand in vedere ca ma voi dopa cu niste hormoni sintetici, ca asta am inteles c-ar fi Duphastonu', ar fi cazu' sa-mi scot bicicleta eliptica de la naftalina? Avand in vedere ca am auzit numa' povesti horror cu kg in plus una doua? Si sa bag calumea si eventual sa-ncep sa-mi monitorizez dieta, mai ales ca-n ultima vreme am o pofta de ciocolati si grasimi de doamne ajuta-ma, si am luat deja la bord 4 kile, era sa fac infarct cand le-am vazut, da' am dat jos din ele deja 1 juma, cu metoda "baleste, da' nu atinge". De fapt toata faza asta cu pofta incontrolabila si prea mult somn m-o facut sa ma duc la endo/gineco. Exista sanse ca eu sa am dificultati in a concepe un puradel mic si Judithos? Dupa astea 3 luni de tratamen(CARE cine stie cat se vor alungi mai ales ca mie imi vine din ani in pasti) exista posibilitatea sa fi scapat? De ce n-am fost prescrisa pe anticonceptionale, nu ca m-as plange sau ceva, n-am tangente cu ele, da' vad ca-n multe cazuri asta a fost prescris in tratamentul ovarelor polichistice. Sau faptu' ca am insuficienta de progesterona avut de zis in alegerea tratamentului? Stiu, stiu, intrebari pe care le-as fi putut pune si ginecoloagei, ma jur am incercat sa comunic cu ea, da' ea nu prea era in chefuri si nu stia cum sa ma expedieze mai repede, asa ca mi-o pierit si mie chefu'. |
Posted 15 March 2010 - 18:45

dacă nu mănânci ca porcu', nu te îngrași. Există șanse să te constipi, însă, deci n-ar strica să scoți bicicleta, să mănânci fibre și să bei multă apă. O să dormi cât trei, o să-ți fie destul de greu să te concentrezi, ia niște vitamine, gingkoprim, memoplus sau ceva de gen, că ai bac. Și lasă-l naibii de informat pe internet.
Există șanse mari să faci un Judithel sănătos când o să ai chef, chiar cu chiștii ăia pe-acolo, există șansa să scapi definitiv sau să reapară, există și șansa să-ți vină și dup-aia tot din an în paști. Presupun că nu te-a pus pe AO din cauza vârstei și a ciclului neregulat, tratamentul ăla durează mai mult. |
|
Posted 23 March 2010 - 20:49

Judith,
Ti s-a prescris Duphaston pt deficienta progesteronica. Insa, ar fi tare bine sa se gaseasca si cauza. Adica de ce ai aceasta deficienta progesteronica. In functie de asta, tratamentul poate varia. Progesteronul pe care-l ei poate fi: - Duphaston, care este un progestativ sintetic, se ia pe cale orala si ca atare este metabolizat pana la 50% in ficat. De asta s-ar putea sa te simti nitel rau. Personal, eu nu l-am putut suporta, dar exista persoane care se inteleg splendid cu el. Iti doresc succes. - Utrogestan care este un progestativ natural, se poate lua oral sau se introduc gelulele intravaginal. La administrarea orala efectele sunt cele mentionate mai sus. Intravaginal apare problema timpului: adica 20 minute stai intinsa. Cu Judithosii ... pai depinde de multe. Exista cicluri neregulate ovulatorii (macar cateva pe an) si exista cicluri neregulate anovulatorii. Exista femei care reactioneaza foarte bine la tratamentul cu Duphaston, exista femei pentru care nu-i suficient. Depinde de cauza ciclurilor neregulate si a deficientei progesteronice. Parerea mea, bazata pe experienta, din pacate, mult prea bogata in domeniu este sa mergi sa te vada un endocrinolog. Cand e vorba de un dezechilibru hormonal se merge la endocrinolog. Sunt putini medici ginecologi cu adevarat buni pe infertilitate, care se pricep si endocrinologie reproductiva. In privinta ACO, sa nu-ti para rau. Nu-s o solutie. Uneori, pot face chiar mult rau. Just my two cents worth ... |
Posted 22 May 2010 - 15:45

Buna. Sunt noua pe forum si va impartasesc din experienta mea fericita in problemele despre care discutati. Acum 6 ani am fost diagnosticata cu adenom hipofizar, hipotiroidie si sindromul ovarelor polichistice virilizant cu rezistenta la insulina. Din fericire, am dat peste un medic foarte bun la Institutul C.I. Parhon care, desi nu are o atitudine foarte apropiata fata de pacienti, are o experienta vasta si mie mi-a facut mult bine. Cand am ajuns la el, eram in ultimul hal, ma ingrasasem vreo 18-19 kg in nici 2 luni, nu mai aveam menstruatie de 6 luni, fata imi era plina de niste cosuri imense, parul de pe tot corpul se dublase si eram in depresie. dupa 2 luni de tratament, am inceput sa slabesc si de atunci ma chinui sa imi mentin o greutate constanta (50-52kg), desi este foarte greu sa stii ca toata viata trebuie sa fii atenta la ceea ce mananci. Mi s-a mai intamplat in acesti ani sa mai retin apa si sa ma umflu si chiar m-am si ingrasat, dar de fiecare data medicul m-a ajutat sa slabesc si mi-a schimbat tratamentul corespunzator.
In prezent iau si eu Siofor pe langa alte medicamente si mi-a fost prescris pentru ca s-a descoperit ca este foarte bun pentru tratarea sindromului ovarelor polichistice cu rezistenta la insulina. Din cate m-am documentat eu, toate medicamentele hormonale si nehormonale pe care le iau sun intr-adevar rele pt ficat, insa netratarea problemelor endocrinologice poate fi mult mai grava. Din pacate, eu am toate sansele sa nu raman vreodata insarcinata, de aceea va sfatuiesc sa mergeti la un medic in care aveti incredere si sa nu tratati problemele de genul asta cu superficialitate, pentru ca pot da si alte afectiuni grave in timp. Scuze pentru dimensiunea mesajului. Nu stiu ce s-a intamplat Edited by adadoi, 22 May 2010 - 18:16. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users