Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Organizatie Non Profit - Prestari...

Relatie cu cineva mai in varsta

TV LG 43UM7100PLB - face figuri l...

De la 12 stau si beau
 De ce te simti rau cand tii "...

Tencuiala+tinci+glett sau DOAR te...

Nu merge Command prompt

Decizia dintre 2.. mousi (gaming)
 Statii filtrtare apa cu osmoza in...

Upgrade stopuri frana de la halog...

Anastasia - Nu ma lasa sa dorm

Partitii Windows 10
 Recomandare achizite bicicleta

Nintendo Switch Oled

Problema calculator

unde pot testa tastaturile mecani...

Am o idee...

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

Parise

Parise

Member

• Grup: Members
Sa zicem ca am o idee de afaceri, care este profitabila, originala, nemaintalnita, etc.....
Daca eram in State, erau niste firme, reprezentate de niste domni numiti Venture Capitalists, le prezentai planul de afaceri si daca era totul asa cum zici tu, investeau in ideea ta.
Din pacate la noi asa ceva lipseste cu desavarsire... sau nu?
Stie cineva ceva despre asemenea investitori?

Nigel

Nigel

Active Member

:) ăla șăfu de la PC, mai nou numit Felix (după deconspirare) făcea bani din ideile tinerilor. Acuma nu știu cu ce se alegea și respectivu care venea cu ideeeeeeea, dar sînt singurele cazuri pe care le-am auzit. Să nu zici că nu pune și la noi cineva în practică așa ceva.  :D

Edited by Nigel, 26 August 2006 - 13:42.

alin179

alin179

Member

daca te duci la noi, la cineva, o sa-ti zica ca nu e buna ideea ta, si peste cateva luni o vezi pusa in practica de altcineva

daca e chiar asa de buna si de originala, de ce nu faci tu un credit la banca si sa te apuci de treaba?

dacuburebista

dacuburebista

Still Active Member

• Grup: Senior Members
pe ce te bazezi cind zici  ce super idee?

Bocacio Junior

Bocacio Junior

Active Member

de unde stii ca ideea ta e usor de pus in practica...am si eu o idee, sa inventeze cineva un aparat de teleportat :D...cine-mi cumpara ideea?

Parise

Parise

Member

Ideea am prezentat-o la cateva persoane din mediu IT si toti au zis ca ar fi un adevarat smash hit. Problema este ca la banca cand te duci cu o cerere de finantare ( si am facut si asta) cand le spui despre ce e vorba, mintea lor ....hai sa zic "rezervata", zice ca no way nu dau bani pentru asa ceva. Si mai trebuie sa pui gaj si casa.../:)

lmaster

lmaster

Junior Member

Aham  :death:  si aia din mediul IT nu ti-au luat ei deja ideea si o pun deja in practica? Daca nu, e bine. In cazul asta, poti incerca la ceva VC - angel investors maybe...

Bocacio Junior

Bocacio Junior

Active Member

View PostParise, on Aug 26 2006, 18:45, said:

Ideea am prezentat-o la cateva persoane din mediu IT si toti au zis ca ar fi un adevarat smash hit. Problema este ca la banca cand te duci cu o cerere de finantare ( si am facut si asta) cand le spui despre ce e vorba, mintea lor ....hai sa zic "rezervata", zice ca no way nu dau bani pentru asa ceva. Si mai trebuie sa pui gaj si casa.../:)
pai daca esti asa sigur ca ideea ta ar conduce spre o afacere reusita de ce nu pui casa gaj? :)

Parise

Parise

Member

View PostBocacio Junior, on Aug 26 2006, 21:11, said:

pai daca esti asa sigur ca ideea ta ar conduce spre o afacere reusita de ce nu pui casa gaj? :)

aaa... pentru ca nu am una a mea.... :peacefingers:

Edited by Parise, 26 August 2006 - 20:21.

anicoara

anicoara

Active Member

View PostParise, on Aug 26 2006, 18:45, said:

Exista un incubator de afaceri IT pe structura vechiului GeCAD.

Startpause

Startpause

Guru Member

• Grup: Senior Members
tip 1 : nu ai casa ta, dar exista sansele ca in tine sa zaca un mic geniu, si sa ai idei intr-adevar geniale ! nu le irosi. n-o sa poti face multe lucruri din banii tai. afacerile se fac cu imprumuturi si credite.
nu tiu ce varsta ai dara r trebui a te obisnuiesti cu asta. incearca, preventiv, sa gasesti prieteni, giranti, oameni e legatura pe la banci, pentru ca altfel n-o sa faci mare lucru.
si tip 2: daca-ti mai prezinti ideile, fa-o evaziv si incomplet. dac aia au spus ca este smashing hit...ori li s-a parut total neinteresanta si-au vrut sa scape de tine, ori chiar eu un smashing hit si vor face tot posibilul sa-l realizeze inaitnea ta...daca nu ei atunci altii
so be careful

Parise

Parise

Member

View Postspare-me, on Aug 27 2006, 10:13, said:

tip 1 : nu ai casa ta, dar exista sansele ca in tine sa zaca un mic geniu, si sa ai idei intr-adevar geniale ! nu le irosi. n-o sa poti face multe lucruri din banii tai. afacerile se fac cu imprumuturi si credite.
nu tiu ce varsta ai dara r trebui a te obisnuiesti cu asta. incearca, preventiv, sa gasesti prieteni, giranti, oameni e legatura pe la banci, pentru ca altfel n-o sa faci mare lucru.
si tip 2: daca-ti mai prezinti ideile, fa-o evaziv si incomplet. dac aia au spus ca este smashing hit...ori li s-a parut total neinteresanta si-au vrut sa scape de tine, ori chiar eu un smashing hit si vor face tot posibilul sa-l realizeze inaitnea ta...daca nu ei atunci altii
so be careful

ideea sa zicem ca am prezentat-o in proportie de 75%, dar cei carora le-am prezentat ideea nu au potentialul sa o realizeze fara mine.

@anicoara... poti sa-mi dai mai multe detalii?

Digibrain.

Digibrain.

Member

View PostParise, on Aug 27 2006, 18:11, said:

ideea sa zicem ca am prezentat-o in proportie de 75%, dar cei carora le-am prezentat ideea nu au potentialul sa o realizeze fara mine.

Cum te apuci de ea? Citind ultimul post de pe aceasta pagina. E intotdeauna ultimul. Just a click!  B)

adysab

adysab

Junior Member

Ce zici de asta ??
http://www.tvr.ro/ar...lor/despre.html

alibaba

alibaba

Junior Member

spectacol fad...

Mar

Mar

Member

iti pot impartasi din experienta mea.
am avut o idee ( tot IT) am dezvoltat-o usor apoi m-am gandit ca daca am mai multi bani o sa ma dezvolt mai rapid (cu angajati etc). am gasit un "business angel" (prieten), la inceput totul a fost frumos - parca aveam aripi , visam bani multi si ma simteam al naibii de norocos.
"business angel"-ul s-a retras dupa 6 luni si m-a tras in jos rau de tot... si-a luat "jucariile" (computere cu licente), a sechestrat lucrurile care-mi apartineau si pentru "rascumpararea" lor mi-a cerut o chirie aberanta pentru perioada in care folosisem unul din apartamentele lui ca sediu de firma.

in Romania conceptul de "business angel" este un fel de camatarie, in 90% din cazuri nu are nici o legatura cu ce se intampla afara. acestor indivizi li se pare aberant sa nu-si recupereze investitia in maxim 1 an.

mi-am revenit, am invatat sa ma bazez numai pe ceea ce pot sa fac si sa nu ma bazez prea mult pe promisuni care suna prea frumos sa fie adevarate - in majoritatea cazurilor e pierdere de timp.
am prieteni care au bani si nu stiu in ce sa investeasca, imi propun sa investeasca in firma mea...
refuz total, odata ce te-ai fript cu ciorba suflii si in iaurt...

sfatul meu e sa muncesti mult (eu la 29 ani am riduri mari la ochi :( ) si o sa ai satisfactii mult mai mari...
avantajele sunt clare: daca scoti bani nu-i imparti cu nimeni + nu dai socoteala nimanui pentru esecuri.

Edited by Mar, 01 September 2006 - 03:59.

owl

owl

Member

Greseala nu a fost faptul ca ai crezut in altcineva decat in fortele proprii, ci lipsa de contract. Chiar daca iei bani de la parinti pentru business, in anumite tari se face contract...

Sunt cateva reguli de aur ale antreprenorului.... Le caut si revin curand...

Edited by owl, 01 September 2006 - 09:23.

Eugene1

Eugene1

Junior Member

View PostParise, on Aug 27 2006, 18:11, said:

Nu e bine nici daca realizarea nu se poate face decit cu tine. Investitorul zice bine, investesc
dar daca pe tine te calca trenul peste 6 luni eu ce fac ? Afacerile sanatoase nu se pot face decit daca afacerea
poate fi formatata.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate