Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Multifunctionala cu toner ieftin

Succesiune, sentina tribunal.

Primariile locale se pregatesc de...

Realizare acoperis foisor DIY
 Monitorizat, statistici, blocare ...

Pete maro pe haine spalate

Ce inseamna sacru?

Decodor digi kaon na 1000hd
 Dacia papuc diesel curge ulei din...

recomandare curatare DPF

Amenajare teren in prezent cu pla...

AMONG WOLVES (2023)
 Extindere sistem fotovoltaic

Aparat test rapid sange

cerneala compatibila peste cea or...

problema baterie AW5

Facultatea de arhitectura

- - - - -
  • Please log in to reply
313 replies to this topic

theKittie

theKittie

Junior Member

• Grup: Members

View Postadeithrra, on Sep 26 2006, 13:23, said:

Nu cred ca in 3 ani n-o sa mai fie nevoie de arhitecti.E o aberatie,atunci ce-o sa se mai intample?O lume intreaga va locui in blocuri identice ,vor merge al facultati/scoli/banci identice? Si cum ramane cu designul interior?Vom avea toti mobila la fel? <_<

Fiecare zona va tine cont de specificul ei,pentru ca acum se pune accentul pe pastrarea traditiilor autohtone,si sunt absolut convinsa ca aspetcul asta se va reflecta si in arhitectura.
Cat despre "e plina tara de arhitecti"  dublu  <_< . De aseisti ce sa mai zici?
Eu sunt clasa a 10a acum,la mate-info, si ma pregatesc sa dau la arhitectura. Arhitectura ofera o groaza de posibilitati,iar cel putin in privinta obiectelor de mobilier, au intrat deja in "moda" si invers,se vor schimba de la sezon la sezon precum hainele si este o ramura care incepe sa se dezvolte si e tocmai buna de exploatat.
Asa ca succes celor care vor sa dea la arhitectura,parerea mea este ca merita pe deplin.

Buna! si eu sunt tot clasa a 10-a(trec a 11-a si vreau sa dau la arhitectura.tu cu cine te pregatesti?! de Bercan ai auzit ceva?!

eu is din calarasi,dar vreau sa fac pregatire in Bucuresti si habar nu am la cine sa apelez.
help please.
merci  :kisstogether:

theKittie

theKittie

Junior Member

helou! vad ca esti in tema :).spune-mi si mie te rog la cine pot apela pentru pregatirea pentru admitere.eu trec a 11-a anul asta si as vrea sa ma apuc de meditatii,dar nu stiu la cine.Singurul profesor care mi s-a recomandat a fost Al. Bercan,dar as vrea sa am mai multe variante.

please help!

ma_cristian

ma_cristian

New Member

Salutare !

Cineva pe aici din Galați ?

Și eu vreau să dau la arhitectura, mă încântă ideea .. devin din ce în ce mai interesat !

Night mi-a dat mai mult enuziasm decât aveam si ii multumesc si pentru info !

Eu de fapt vroiam la medicina, pentru ca imi place biologia .. mi se pare interesant sa studiezi corpul uman, dar e foarte foarte mult de invatat .. si eu nu am cine stie ce memorie ! Sunt genul de persoana care lua 4 la algebra si 9 la geometrie si care era cel mai bun la desen inca din gradinita colegilor !

Nu mi-e frica de arhitectura, sunt eu un pic cam lenes dar am d`abia 18 ani, am trecut a 12-a si incep sa ma maturizez si sa las distractiile la o parte !

Acum mie imi va fi mult mai usor sa dau la Iasi ( http://www.tuiasi.ro/ ) Sunt mai aproape de casa si in plus am auzit ca sunt profesori foarte buni !

Mi-as dori la Bucuresti, dar e viata cam scumpa pe acolo .. si nu prea imi permit !

Mai astept raspunsuri, pareri si poate cineva imi da Add : ma_cristian, si vrea sa`l am in lista ca sa`l mai intreb cate ceva, sa ne ajutam reciproc .. vedem noi :)

el_bandito

el_bandito

Active Member

View Postma_cristian, on Aug 21 2007, 23:39, said:

Salutare !

Cineva pe aici din Galați ?

Și eu vreau să dau la arhitectura, mă încântă ideea .. devin din ce în ce mai interesat !

Night mi-a dat mai mult enuziasm decât aveam si ii multumesc si pentru info !

Eu de fapt vroiam la medicina, pentru ca imi place biologia .. mi se pare interesant sa studiezi corpul uman, dar e foarte foarte mult de invatat .. si eu nu am cine stie ce memorie ! Sunt genul de persoana care lua 4 la algebra si 9 la geometrie si care era cel mai bun la desen inca din gradinita colegilor !

Nu mi-e frica de arhitectura, sunt eu un pic cam lenes dar am d`abia 18 ani, am trecut a 12-a si incep sa ma maturizez si sa las distractiile la o parte !

Acum mie imi va fi mult mai usor sa dau la Iasi ( http://www.tuiasi.ro/ ) Sunt mai aproape de casa si in plus am auzit ca sunt profesori foarte buni !

Mi-as dori la Bucuresti, dar e viata cam scumpa pe acolo .. si nu prea imi permit !

Mai astept raspunsuri, pareri si poate cineva imi da Add : ma_cristian, si vrea sa`l am in lista ca sa`l mai intreb cate ceva, sa ne ajutam reciproc .. vedem noi :)
Se cum e pe la arhitectura ? si eu ma gasesc in situatia ta cu desenul inca de mic

Dida

Dida

Passion for rings.

• Grup: Senior Members
Am să continui eu șirul ”nedumeririlor”.
Mă gândesc să dau și eu la Arhitectură (și la altă facultate, în caz că nu merge prima :() la Cluj. Anul caesta am bacul. De bac nu-mi fac griji, pe cât îmi fac de admiterea la Arhitectură. Am auzit peste tot că e greeeeu, că se pică pe capete, că sunt locuri puține.
Într-adevăr, la Cluj au fost 125 locuri anul acesta. 60 buget, 65 taxă.
M-aș apuca de învățat/desenat cartea recomandată de Night și să mă uit și pe cele recomandate de ei pe site-ul lor. Aș căuta un profesor să fac pregătire (sunt din Botoșani, probabil aș merge la Iași pt. pregătirea asta). Cu matematica nu am probleme, analiză, geometrie, algebră, orice, le ador pe toate :D
M-a descurajat faptul că am auzit de cineva care se pregătește de 2 ani pt admitere (într-adevăr, în București) și încă se teme că nu intră...
Mă descurajează și faptul că sunt puține locuri la Cluj și probabil cei care fac pregătire acolo cu profesorii respectivi vor avea înaintare...

NightShift

NightShift

Active Member

View PostDida, on Sep 9 2007, 14:48, said:

la Cluj au fost 125 locuri anul acesta. 60 buget, 65 taxă.
Pe vremea mea au fost 25 de locuri pe scaun, si zero in picioare.  :lol:

View PostDida, on Sep 9 2007, 14:48, said:

M-aș apuca de învățat/desenat cartea recomandată de Night și să mă uit și pe cele recomandate de ei pe site-ul lor.
Aș căuta un profesor să fac pregătire (sunt din Botoșani, probabil aș merge la Iași pt. pregătirea asta).
Eu sunt de parere ca pregatirea inseamna multe ore pierdute cu foaia lipita pe masa, cu teul si echerul in maini si cu cartea de GD deschisa pe genunchi. Multe probleme sunt explicate confuz si de oricate ori recitesti un anume pasaj, tot intr-o singura propozitie te impiedici. Si o citesti ... si o recitesti ... si abia peste 2-3 zile intelegi ce a vrut nenea ala sa explice acolo. Desi in domeniul geometriei descriptive nu se mai fac noi descoperiri, consider totusi ca pregatirea trebuie neaparat coordonata de un arhitect (preferabil cat mai tanar pentru ca in ultimii ani s-au schimbat multe in invatamant). Dar atentie, exista foarte multi care habar n-au GD. Am vazut cum sufereau unii colegi la examene. :ewwpu:

Desenul liber: Cam asta ilustreaza cel mai bine ce se urmareste la candidati.

[ http://img522.imageshack.us/img522/2744/escherascendingaq2.th.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://img50.imageshack.us/img50/1176/escher720smallwo8.th.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Simtul proportiilor, convergenta liniilor in perpectiva, redarea spatialitatii compozitiei, si tehnica valorarii (hasurile ce redau luminile / umbrele / texturile). Una dintre cele mai grele probleme este sa scapi de contururi. In realitate corpurile nu au contur "de sarma". Pe retina ele sunt practic doar niste pete de culori. Liniile hasurilor (valorarii) trebuie sa se vada, deci nu trebuie manjite cu degetele. Umbrele proprii sau cele purtate nu au aceeasi intensitate peste tot. Si acum cireasa de pe tort; trebuie sa stii redai culorile obiectelor prin tehnica de valorare alb-negru. Adica sa se "simta" pe un obiect ca este din hartie, si nu din fonta. ... intelegi la ce ma refer. E mult de povestit si de explicat despre cunostintele teoretice de desen liber. Cel mai bine e ca cineva sa-ti explice pe viu, si desigur TU trebuie sa-ti pierzi vremea cu partea practica.

Ahh, foarte important: mainile trebuie menajate. Nu se poate desena cu maini umflate sau pline de bataturi. (nu spala rufe, nu taia lemne, nu sapa prin gradina, etc.) Nu glumesc!  :D

Edited by NightShift, 09 September 2007 - 22:32.

theKittie

theKittie

Junior Member

View PostNightShift, on Sep 9 2007, 22:29, said:

Eu sunt de parere ca pregatirea inseamna multe ore pierdute cu foaia lipita pe masa, cu teul si echerul in maini si cu cartea de GD deschisa pe genunchi. Multe probleme sunt explicate confuz si de oricate ori recitesti un anume pasaj, tot intr-o singura propozitie te impiedici. Si o citesti ... si o recitesti ... si abia peste 2-3 zile intelegi ce a vrut nenea ala sa explice acolo. Desi in domeniul geometriei descriptive nu se mai fac noi descoperiri, consider totusi ca pregatirea trebuie neaparat coordonata de un arhitect (preferabil cat mai tanar pentru ca in ultimii ani s-au schimbat multe in invatamant). Dar atentie, exista foarte multi care habar n-au GD. Am vazut cum sufereau unii colegi la examene. :ewwpu:

[ http://img522.imageshack.us/img522/2744/escherascendingaq2.th.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://img50.imageshack.us/img50/1176/escher720smallwo8.th.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Simtul proportiilor, convergenta liniilor in perpectiva, redarea spatialitatii compozitiei, si tehnica valorarii (hasurile ce redau luminile / umbrele / texturile). Una dintre cele mai grele probleme este sa scapi de contururi. In realitate corpurile nu au contur "de sarma". Pe retina ele sunt practic doar niste pete de culori. Liniile hasurilor (valorarii) trebuie sa se vada, deci nu trebuie manjite cu degetele. Umbrele proprii sau cele purtate nu au aceeasi intensitate peste tot. Si acum cireasa de pe tort; trebuie sa stii redai culorile obiectelor prin tehnica de valorare alb-negru. Adica sa se "simta" pe un obiect ca este din hartie, si nu din fonta. ... intelegi la ce ma refer. E mult de povestit si de explicat despre cunostintele teoretice de desen liber. Cel mai bine e ca cineva sa-ti explice pe viu, si desigur TU trebuie sa-ti pierzi vremea cu partea practica.

Ahh, foarte important: mainile trebuie menajate. Nu se poate desena cu maini umflate sau pline de bataturi. (nu spala rufe, nu taia lemne, nu sapa prin gradina, etc.) Nu glumesc!  :D

Eu sunt a 11-a la matematica-informatica si vreau sa incep de anul asta pregatirea pentru arhitectura.Imi place foarte mult geometria,zic eu ca stau f bine la capitolul imaginatie,culori etc....dar am ceva probleme cu "talentul" la desen.Nu sunt chiar cea mai buna desenatoare a tuturor timpurilor ,totusi o sa muncesc astia doi ani pana imi sar capacele ca sa intru la Mincu(imi doresc f tare),evident ca la fara taxa :D.
ce zici? multa,multa munca poate sa acopere din golul lasat de o mana nu foarte buna?

NightShift

NightShift

Active Member

View PosttheKittie, on Sep 9 2007, 23:32, said:

ce zici? multa,multa munca poate sa acopere din golul lasat de o mana nu foarte buna?

Da. Absolut.

Mana buna nici nu iese la iveala fara munca. Iar munca multa e degeaba daca nu te invata cineva despre TEORIA si TEHNICA desenului.
Oricat de ciudat suna, un desen bine proportionat in pagina, bine executat si prezentat - NU poate face decat cineva cine A INVATAT sa deseneze.

Referitor la desenele de mai sus .... Nu va speriati, ele sunt executate de adevarat profesionist in domeniu. ( google search = ESCHER )  ;)

Dida

Dida

Passion for rings.

View PostNightShift, on Sep 9 2007, 23:29, said:

Mersi pt răspuns.

Înțeleg. Am mâinile foarte menajate, nu-i problemă :D

Ai zis de umbre, că nu trebuie mânjite cu degetele. Asta intenționat? Sau te refereai la mâna sprijinită de foaie?

Sper să nu fie târziu să mă apuc de pregătire :) Mi-a zis tata că știe un arhitect dar nu știu cât de tânăr e. Oricum, o să încerc să lucrez mult, pe măsură ce tot învăț cum să desenez corect și o să merg la cursurile pregătitoare din Iași și Cluj (februarie și aprilie parcă). Să nu uit că mai am și bacul :P

M-am uitat și pe alt forum care conține multe despre arhitectură și pe măsură ce citeam mai multe mă descurajam mai tare. Vedeam și desene de la elevi ce se pregăteau de admitere, desenau clădiri, biserici, piețe, catedrale, superb... Am văzut și subiectele de anul trecut și anul acesta de la București și lucrările lor notate.

Edited by Dida, 10 September 2007 - 01:43.

NightShift

NightShift

Active Member

View PostDida, on Sep 10 2007, 01:39, said:

Ai zis de umbre, că nu trebuie mânjite cu degetele. Asta intenționat? Sau te refereai la mâna sprijinită de foaie?
Nici asa, nici asa. Daca manjesti hartia intentionat insemna ca incerci sa maschezi lipsa tehnicii, iar daca o manjesti din greseala - ori nu esti atenta, ori nu esti pretentioasa, ori nu cunosti metoda de a evita fenomenul. (Poate stii, poate nu) fenomenul se poate evita cu o simpla foaie de hartie. O asezi frumos sub mana dreapta si nu mai e in contact direct cu desenul.

Dar pana la valorare, intai trebuie inveti abecedarul:
- Trebuie sa poti sa tragi linii drepte de vreo 30 de cm; cercurile sa fie cat de cat OK din 3-4 rotiri ale creionului; incepi cu cercuri de diametru mai mic, si ajungi la cercuri de pana la 20-25 cm.

- De exemplu o cratita e suficient de complexa pentru inceput: Intai intelegi forma geometrica, ti-o inchipui si o incadrezi in foaie, trasezi axele, muchiile, etc.
Nu le trasezi gros pentru ca la sfarsit trebuie sa dispara conturul de sarma.  ;)
1. Stii ca are o axa veritcala iar planul fundului + planul muchiei de sus sunt perpendiculare pe ea. Oricate inele are, toate sunt in planuri paralele intre ele. Manerul e intr-un plan vertical ce trece prin axul cratitei. ... Poate te umfla rasul cand citesti, dar daca nu tii cont de la bun inceput de regulile astea, o vei valora perfect .... dar obiectul va fi diform, deci lucrezi degeaba.
2. Compozitia trebuie incadrata in foaie: Daca cratita are maner lung, trebuie sa tii cont de el, deci nu amplasezi cilindrul principal pe mijlocul foii de hartie.
3. Poti sa incadrezi cilindrul intr-un paralelipiped, manerul intr-un plan vertical, etc ... trasezi axele, muchiile, si incepi schitezi volumetria in detaliu.
4. Forma si volumul trebuie sa rezulte in final din valorare. Valorarea se face totdeauna cu rabdare, in strat subtire, in unghi cat mai comod mainii (de aproximativ 45°). Nu valorezi in toate directiile, nu te apuci sa innegresti din prima o umbra, pentru ca dupa aceea nu mai poti sterge in conditii bune o suprafata de o palma. Nu innegresti suprafete mici, pentru ca pare gaurita foaia. Daca vrei sa obtii o suprafta mai inchisa la culoare, treci de mai multe ori pe-acolo. Astfel obtii si o hasura uniforma. Un pont: Chiar si valorarea de tonalitate deschisa se face din 2 straturi de hasura, dar cu inclinatii foarte putin diferite (maxim 2-3°), astfel devine uniforma ;)
Umbrele proprii si cele purtate au intensitati diferite. Daca strangi putin din ochi in timp ce te uiti la un obiect, distingi mai bine diferentele subtile de tonalitate. ETC, ETC.

Ce mai ... iti trebuie un profesor care sa fie cu ochii pe tine. Mana buna e binevenita, dar nimic nu suplineste cunostintele teoretice si munca multa.

Vedeam și desene de la elevi ce se pregăteau de admitere, desenau clădiri, biserici, piețe, catedrale, superb...
Pietele sunt compozitii complexe de corpuri, deci lasa-le pentru mai incolo. Oricum, totul merge dupa aceleasi reguli. Odata ce ai inteles cum se reprezinta paralelismul in perspectiva, convergenta liniilor paralele catre acelasi punct de fuga, insirarea unor elemente plane paralele pe o axa, poti desena absolut orice.

Spor la lucru.

Edited by NightShift, 10 September 2007 - 15:43.

Dida

Dida

Passion for rings.

Da, înțeleg. Știu că trebuie să am un profesor să mă învețe, asta caut acum... Am două nr. de la 2 profesori universitari din Iași, unul pt. desen tehnic și celălalt pt. liber dar e cam complicat și obositor să merg acolo în fiecare săptămână (cu drumul). Poate totuși găsesc aici un arhitect cu timp și răbdare și pentru mine :D
Uite un desen făcut azi, poate-mi spui ceva greșeli (că-s convinsă că are). E a4 foaia (deși scanneru nu știu de ce a tăiat și a lăsat fix desenul, în sus și în jos mai erau ceva axe.)
Attached File  desen1_corectat1.JPG   323.67K   327 downloads

Încă o întrebare.. Poți să-mi spui cam la ce se folosesc creioanele diferite, la tăria mă refer... Care e pt hașurat, etc..

PS: la desen știu că n-am făcut ok obiectul cu fructele. Trebuia mai "lăsat", e prea înalt. Dar n-am mai vrut să dau cu guma când mi-am dat seama :(

Edited by Dida, 11 September 2007 - 00:18.

NightShift

NightShift

Active Member

View PostDida, on Sep 11 2007, 00:04, said:

Poți să-mi spui cam la ce se folosesc creioanele diferite, la tăria mă refer... Care e pt hașurat, etc..
Creioanele sunt din ce in ce mai moi asa cum urmeaza (2H e tare ca un cui. / H / HB / B / 2B / 4B / 8B deja e aproape carbune)
Pentru inceput iti recomand HB, B , 2B, si o ascutitoare. :)
Eu dintotdeauna m-am descurcat mai bine cu creioanele 2B de 0.5, dar nu te lua dupa asta. Fiecare cu ... preferintele lui.  :D

--------------------------------------------------------------------------------
Din Thumbnail desenul pare foarte bun. Are contrast bun si "traieste", dar este un desen de 5 minute.
Nu ma pacalesti tu asa usor ... HEY! .... CONSTRUCTIA SI VALORAREA TREBUIE FACUTE CU RABDARE!!!! :)
- Axele verticale ale obiectelor sunt inclinate, dar asta s-ar putea sa fie din cauza potionarii pe scanner, deci trec peste asta.
- Un factor ESENTIAL in perspectiva este "inaltimea ochiului". REGULA: Indiferent la ce altitudine te aflii, intotdeauna linia orizontului este la inaltimea ochilor. (poti sa incerci daca nu crezi :) ). Daca un plan se afla deasupra liniei orizontului il vezi de jos, iar daca este sub linia orizontului il vezi de sus. Pe romaneste - Nu poti vedea o moneda pusa pe frigider decat daca esti mai inalta decat frigiderul. Si invers - Nu poti citi eticheta de pe fundul scaunului decat daca te bagi sub el. (reciteste de cateva ori, ca nu sunt as in explicat chestii subtile).
- Cu cat un plan orizontal este mai aproape de inaltimea ochiului, unghiul de incidenta al privitorului este mai mic, iar cu cat este mai departe (mai sus sau mai jos), cu atat "mai mult vezi din el". Ti-am facut un desen destul de concludent acolo pe margine. Planul de sus e mai "ingust", pentru ca e mai sus, deci mai aproape de linia orizontului.
Attached File  CIMG0369.JPG   192.4K   346 downloads
- Poate pentru inceput ar fi mai simplu sa desenezi "cutii", dar hai ca explic mai departe pe obiect:
- Planurile capacelor butoaielor trebuie sa respecte regula de mai sus.
- Cercul de jos e mai "lat", iar cel de sus e mai "ingust".
- Construiest deci schema butoiului. Elipsele traseaza-le complet chiar daca partea din spate nu se va vedea.
- Trasarea completa a elipselor foloseste la racordarea liniilor la marginea vizibila, si eviti ca talpa si inelele sa aiba "colturi". Ele vor merge frumos roata-roata.
- Traseaza si axa orizontala a elipselor, astfel eviti ca ele sa fie descentrate din plan orizontal. Marginile stanga-dreapta ale elipsei trebuie sa fie la aceeasi inaltime pe desen, si totul e OK.

Nu am nici scanner si nici creion moale la indemana, deci m-am apucat sa valorez cu un creion de 0.5.
Attached File  CIMG0375.JPG   152.24K   332 downloads
Cand m-am uitat la fundalul din desenul tau, la prima vedere am avut impresia ca esti stangace. :)
Nu ca ar fi vreo problema, dar ... nu valora in toate directiile, ci NUMAI INTR-UNA SINGURA.
Preferabil undeva in jur de 45°. Cum ti-e comod, dupa cum am spus si mai sus.
Ahh ... de altfel, te poti astepta ca folosirea fundalului sa fie interzis la admitere. ;)

Dar n-am mai vrut să dau cu guma când mi-am dat seama :(
Poti folosi o foaie de hartie pe post de liniar, si dai cu guma pe langa ea. Poate fi foarte folositoare, pentru ca te ghideaza si poti pastra partile utile ale desenului. Chiar s-au inventat "sabloanele de stergere". Sunt foarte eficiente, dar nu sunt esentiale.

Edited by NightShift, 11 September 2007 - 01:52.

Dida

Dida

Passion for rings.

Am înțeles partea cu orizontul :D Ce fain desenezi, las` că te ajung eu din urmă :))

Știi care e problema cu construcția și valoarea de care vorbeai? (E posibil să fi fost mai puțin verticale axele :P că n-am prea făcut exerciții cu liniile de 30 de cm, cât mai dreapte) Că la obiectele astea simple știu să le fac. Dar la o casă de exemplu mă panichez. Nu știu de unde să încep. Asta probabil urmează să învăț de la profesor nu? :D

O să mai fac elipse până înnebunesc :D Mersi pt. sfaturi.

Ah, și desenul mi-a luat destul de mult :( Tu poate-l faci în 5 minute :P

Edited by Dida, 11 September 2007 - 02:35.

NightShift

NightShift

Active Member

Stii ce inseamna sagetile alea laterale la stanga si dreapta desenului ala de langa butoaie? .... PUNCTE DE FUGA.
Toate liniile geometric-paralele se unesc intr-un singur punct de fuga IN PERSPECTIVA . :)

Uite un exemplu cules de pe net. Chiar daca e pueril, e foarte instructiv desenul.
Stiind ca linia orizontului este la inaltimea ochiului, poti numara etajele de pe blocul din stanga pentru a afla la ce etaj te aflii tu. :)
[ http://jhh.blogs.com/anthos/images/perspective_1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
REGULA 2: Punctele de fuga INTOTDEAUNA se afla pe linia orizontului.
Observa te rog unde se intalnesc liniile bordurii.... acolo e punctul de fuga a tuturor liniilor din desen.
Daca nu crezi, pune liniarul si te vei convinge.
(tipul asta de perspectiva este cel mai simplu se numeste "perspectiva la un singur punct de fuga" exista si la 2, si la 3 puncte de fuga ...  :naughty: )

Daca ai inteles partea cu linia orizontului, incidenta asupra planurilor, si punctele de fuga,
deseneaza un interior de camera. (simplu: tavan, pereti, eventual o mobila -doua -trei.)

Edited by NightShift, 11 September 2007 - 03:19.

Dida

Dida

Passion for rings.

Am făcut...Am impresia că nu a ieșit bine colțarul. Partea mai lungă a lui trebuia mai înspre stânga?
Attached File  interior1.JPG   547.68K   268 downloads

Dida

Dida

Passion for rings.

Pf, l-am corectat un pic. Mai greșisem la un colț.
Attached File  interior_corectat1.JPG   559.86K   233 downloads

Edited by Dida, 11 September 2007 - 19:37.

NightShift

NightShift

Active Member

Dida, nu esti atenta. <_<
Uite care e problema in desenul tau: Nu e buna perspectiva.
Am trasat cu albastru CUM TREBUIAU SA FIE liniile tale pe desen.
Attached File  interior2.jpg   130.3K   302 downloads

Repet - Liniile care in realitate sunt paralele, in perspectiva se intalnesc intr-un punct de fuga (PF).
In realitate, muchiile tavanului, muchiile pardoselii, plinta, fereastra ... toate sunt paralele.
Pe desenul de mai jos insa (in perspectiva) ele se intalnesc intr-un SINGUR PF. (marcat cu 1)
Attached File  persp2.jpg   7.9K   313 downloads
(tot nu am scanner, iar fotografiile ies cam aiurea.
Mar rog ... ceea ce e esential, se vede)

Un obiect cu muchii neparalele cu liniile amintite mai sus va avea alte PF..
Masa este rotita fata de muchiile camerei, deci are alte puncte de fuga ... doua de data asta; din care numai unul singur poate intra in desen (marcat cu 2). De altfel, ZOOM-ul ochiului uman e de aproximativ 35mm, (deschidere angulara orizontal = ~37°, verticala = ~28°) deci nu poate vedea in aceeasi imagine doua PF ale unui obiect cu muchii perpendiculare intre ele.

Edited by NightShift, 12 September 2007 - 01:39.

Dida

Dida

Passion for rings.

Aaa.. Începe să devină tot mai logic desenul ăsta :D Ce simplu era :blush:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate