Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Aliniament de tuia

Alcool fara tigari

Cum procedezi noaptea cand urla c...

Ajutor pentru un tanar cu prostat...
 Cum dau tepe anumiti sellerii pe ...

Ce e in capul celor care depasesc...

Nokia2660

problema robinet general blocat p...
 Încurcaturi hartii parchet

Foam roller pentru postura

Mananc ceapa cu paine - Paul Fant...

Problema cu repartitoarele - cine...
 Problema hota

Intrebare clasa de expunere beton...

Ansambluri rezidentiale noi centr...

Sugestie blog comercial

optimizare server web

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

zuppy

zuppy

elbonian

• Grup: Senior Members
am un server web care momentan sta cam in 40-50% load, si vreau sa scot pana la ultima picatura de performanta de la el :)

momentan ruleaza apache + php + phpaccelerator + mysql. din apache am dezactivat orice modul pe care nu il folosesc. ce se mai poate face ? exista solutii pentru apache, sau mai bine sa incerc alt server ?

m-am gandit sa incerc lighttpd, dar nu stiu cum se comporta la traficul actual (1,7 mil afisari pe saptamana) si nici nu as vrea sa fac experimente. continutul site-ului nu este static, deci thttpd nu prea cred ca ma ajuta.

ce am nevoie sa stie:
- php
- mod_rewrite sau ceva asemanator

edit: sistemul e operare e linux (gentoo)

Edited by zuppy, 20 August 2006 - 03:36.

cosu

cosu

Junior Member

• Grup: Members
zi-ne si ce masina este. Eu cu un p3 @ 1ghz 768 ram si 500.000 de afisari pe saptamana nu trec de 1.5 (load average calculat pe 15 minute).
In functie de hardware tau e foarte posibil sa iti pape si ala nejustificat de multa putere de calcul (placi de retea cu chipset rtl8139, etc etc)

Edited by cosu, 20 August 2006 - 18:14.

zuppy

zuppy

elbonian

dell poweredge 2600
dual xeon p4 @ 2.4 ghz, 2GB RAM
singura problema e ca are controllerul raid de pe placa de baza stricat, asa ca e implementat in software (raid 0). hdd-urile sunt la 10.000 rpm, scsi.

nu prea cred ca sunt sanse sa fie incompatibilitati, totul e dell. problema e cu phpbb-ul care ruleaza pe el si care e cam scris cu picioarele.

Edited by zuppy, 20 August 2006 - 19:23.

zuppy

zuppy

elbonian

up ?  :blush:

poate nu am postat in aria care trebuie, acum ma gandesc ...

infernal

infernal

Member

Apache-ul ruleza in modul prefork ? Daca da poti incerca worker (cu toate ca sunt niste probleme la worker prin faptul ca ruleaza cu thread-uri)
Din PHP ai scos modulele care nu le folosesti ?
Incearca sa recompilezi Apache/PHP cu flag-uri de optimizare specifice procesorului (-O2 sau -O3 cu -march= etc,etc)

Modulele la Apache sunt  statice ?

Edited by infernal, 23 August 2006 - 15:25.

zuppy

zuppy

elbonian

View Postinfernal, on Aug 23 2006, 16:25, said:

Apache-ul ruleza in modul prefork ? Daca da poti incerca worker (cu toate ca sunt niste probleme la worker prin faptul ca ruleaza cu thread-uri)
din cate stiu, asta e pentru apache 2, eu sunt fan apache 1. merita sa incerc sa trec la apache 2 din punct de vedere al performantei ?

Din PHP ai scos modulele care nu le folosesti ?
da

Incearca sa recompilezi Apache/PHP cu flag-uri de optimizare specifice procesorului (-O2 sau -O3 cu -march= etc,etc)
totul e compilat asa :)
CFLAGS="-O3 -march=pentium4 -fomit-frame-pointer -pipe"

Modulele la Apache sunt  statice ?
nu. am cautat pe google si vad ca daca le fac statice ar aparea o crestere de performanta, mai caut sa vad detalii. :)

Edited by zuppy, 23 August 2006 - 16:10.

infernal

infernal

Member

Da, Apache2 are multe imbunatatiri .
-O3 -mtune=pentium4 -march=pentium4 -pipe -mmmx -msse -msse2  -mfpmath=sse

Edited by infernal, 23 August 2006 - 16:19.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate