Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Gratar pe gaz incorporabil. Aveti...

Deceptive site ahead

Receptor cablu TV Amiko Mini t2-c...

Am ales bine combinatia jante-anv...
 Baterie moarta si webasto

Acord vecini obligatoriu pentru s...

SPD sau Separator cu fuzibile in ...

Filtre centrala termica
 Ce boli pot indica o jena insupor...

Aproape 100 de medici din Spitalu...

Rulota, home-made, RAR

La multi ani @ccf_cristi!
 Subdomeniu bate in alt domeniu

Masina de spalat rufe - curge apa...

Mucegai grinzi si lemn in pod

Laptop - probleme shutdown cu caddy
 

instalare dsl

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
gxg88

gxg88

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,159
  • Înscris: 15.03.2006
Am instalat DSL pe hard, il bootez, incarca ceva si imi zice la un moment dat ca trebuie sa schimb parolele pentru root si pentru user.
Imi apare pe ecran: "enter new password for root", dar nu merge nici o tasta.
Am observat ca unele combinatii de taste (CTRL+ceva) au diverse efecte si am inceput tasteaz aiurea (bineinteles de nervi :rolleyes: ). Ceva s-a intamplat pentru ca acum, cand incerc sa bootez, zice "bin login" (sau ceva asemanator).

Ce anume trebuia sa fac si ce mai pot sa fac acum?

#2
linuxake

linuxake

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 15.12.2005

View Postgxg88, on Aug 17 2006, 19:05, said:

Am instalat DSL pe hard, il bootez, incarca ceva si imi zice la un moment dat ca trebuie sa schimb parolele pentru root si pentru user.
Imi apare pe ecran: "enter new password for root", dar nu merge nici o tasta.
Am observat ca unele combinatii de taste (CTRL+ceva) au diverse efecte si am inceput tasteaz aiurea (bineinteles de nervi :rolleyes: ). Ceva s-a intamplat pentru ca acum, cand incerc sa bootez, zice "bin login" (sau ceva asemanator).

Ce anume trebuia sa fac si ce mai pot sa fac acum?
Cand zice "enter new password for root", introduci parola si dai enter, dupa care ti se cere sa repeti.
Nu e nici o problema, pe ecran nu se vede nimic (pentru securizarea parolei!)

Repeta operatiunea fara grija!

#3
gxg88

gxg88

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,159
  • Înscris: 15.03.2006
Ca sa nu mai deschid un topic nou referitor la DSL imi exprim oful aici: pornesc Firefox si vreau sa downloadez ceva. Cand aleg partitia pe care sa salvez fisierul imi zice "disk is not writable". Am incercat si sudo firefox, dar dupa ce iau 2.1Mb downloadul se opreste.
Google zice ca trebuie sa modific fisierul /etc/fstab, da' nici o varianta pe care am incercat-o nu a mers...
Ce ramane de facut?

#4
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,645
  • Înscris: 13.01.2005

View Postgxg88, on Aug 19 2006, 14:57, said:

Ca sa nu mai deschid un topic nou referitor la DSL imi exprim oful aici: pornesc Firefox si vreau sa downloadez ceva. Cand aleg partitia pe care sa salvez fisierul imi zice "disk is not writable". Am incercat si sudo firefox, dar dupa ce iau 2.1Mb downloadul se opreste.
Google zice ca trebuie sa modific fisierul /etc/fstab, da' nici o varianta pe care am incercat-o nu a mers...
Ce ramane de facut?
df -h ce zice?

#5
linuxake

linuxake

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 15.12.2005

View Postgxg88, on Aug 19 2006, 14:57, said:

Ca sa nu mai deschid un topic nou referitor la DSL imi exprim oful aici: pornesc Firefox si vreau sa downloadez ceva. Cand aleg partitia pe care sa salvez fisierul imi zice "disk is not writable". Am incercat si sudo firefox, dar dupa ce iau 2.1Mb downloadul se opreste.
Google zice ca trebuie sa modific fisierul /etc/fstab, da' nici o varianta pe care am incercat-o nu a mers...
Ce ramane de facut?

cat /etc/fstab
df -h

sa vedem rezultatele...!

#6
gxg88

gxg88

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,159
  • Înscris: 15.03.2006
[email protected]:~$ cat /etc/fstab
/proc      /proc       proc   defaults            0 0
/sys       /sys        sysfs  noauto              0 0
/dev/pts   /dev/pts    devpts mode=0622           0 0
/dev/fd0   /mnt/auto/floppy auto   user,noauto,exec,umask=000    0 0
/dev/cdrom /mnt/auto/cdrom  auto   user,noauto,exec,ro 0 0
# Added by KNOPPIX
/dev/hda1 /mnt/hda1 ext2 noauto,users,exec 0 0
# Added by KNOPPIX
/dev/hda2 none swap defaults 0 0
# Added by KNOPPIX
/dev/hda3 /mnt/hda3 reiserfs noauto,users,exec 0 0
[email protected]:~$
Filesystem                    Size             Used    Available    Use%       Mounted on
/dev/ram0                    2.9M         620.0k         2.3M      21%        /
/dev/scd0                  49.4M          49.4M              0     100%        /cdrom
/dev/cloop               118.1M        118.1M              0     100%        /KNOPPIX
/ramdisk                      1.2G            2.1M         1.2G         0%        /ramdisk
/dev/hda3                 13.0G           33.9M       13.0G        0%        /mnt/hda3

---------------

Sa mai specific ca nu am instalat DSL-ul pe hard si ca partitia pe care vreau sa scriu este /dev/hda3

#7
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
Alege sa salvezi in /mnt/hdaX, acolo sint montate partitiile tale de pe hdd. Restul sint partitii virtuale in ram.

#8
gxg88

gxg88

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,159
  • Înscris: 15.03.2006
Acolo incerc! Si nu vrea de nici o culoare!

#9
Strict

Strict

    Custom member title

  • Grup: Members
  • Posts: 5,226
  • Înscris: 07.08.2006
Dacă se opreşte după 2.1M şi tu ai 2.3M liberi în /, probabil Firefox încearcă să scrie în /tmp si n-are loc.

Încearcă asta:

mkdir -p /mnt/hda3/tmp
chmod 01777 /mnt/hda3/tmp
export TMPDIR=/mnt/hda3/tmp
firefox&

Inutil să menţionez că tre' să ai drept de scriere în /mnt/hda3, deci s-ar putea ca partea aia să o faci ca root.

Dacă nu merge, încearcă şi cu toporul:
rm -fR /tmp
ln -s /mnt/hda3/tmp /tmp

Aruncă o privire în /tmp înainte totuşi, să nu ştergi ceva important.

#10
linuxake

linuxake

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 15.12.2005

View Postgxg88, on Aug 19 2006, 23:03, said:

Acolo incerc! Si nu vrea de nici o culoare!
#umount /mnt/hda3
#mount /dev/hda3 /mnt/hda3 -t reiserfs -o iocharset=utf8,umask=000

Poți încerca să modifici în /etc/fstab să arate astfel:

/dev/hda3 /mnt/hda3 reiserfs defaults,user,rw 0 0

Dacă tot nu vrea, schimbă formatarea reiserfs în ext3.

Edited by linuxake, 20 August 2006 - 05:54.


#11
gxg88

gxg88

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,159
  • Înscris: 15.03.2006
Prima metoda propusa de Strict a dat rezultate. Danke!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate