Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La Digi de la Vodafone

Creveti

Sare siguranta cand pornesc masin...

Verificare structura de rezistent...
 Masina nr 2 - 90% oras, benzina, ...

Tratament ortodontic

Passat B5 2000, fum

navigația auto nu porneș...
 Demontare plastic hayon Seat Ateca

Placa de baza Samsung Galaxy M21

Casca scuter electric + suport pi...

Inmatriculare temporara Suedia
 Abonament sala

CSS - E posibil sa ignori opacita...

Intrebare Facebook

RMN pentru claustrofobi
 

PPPoE, Linux & erdeeshi

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1
alabala

alabala

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 07.01.2006
folosesc vectorlinux 5.1. au ajuns si la mine nenorocitii de erdeeshi si mi-au "instalat" pppoe-ul. problema este in felul urmator: pe windows merge (3 Pc-uri diferite am incercat), pe linux nu merge defel, si culmea nici pe router nu merge. se pare ca este ceva problema de la ei, pentru ca daca folosesc altceva in afara de win xp nu functioneaza. revenind la linux. am dat in consola adsl-setup, am configurat totul, si cnd ii dau adsl-start tot sta si imi apar acele punctulete dupa care imi spune  "not connected". de configurat e bine cinfigurat (crek am refacut de vreo 20 de ori). am sunat la ei la departamentul iarba verde dar totul e roz ca intotdeauna acolo, totul functioneaza de minune, numa ca la mine nu mere. (da la ei mere X-( ). v-ati mai lovit careva de aceasta problema? ceva rezolvare? (in afara de dinamitarea sediului?)

#2
alabala

alabala

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 07.01.2006
haideti ma fratilor, chiar nimeni nu stie?

#3
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
Exprimarea e ambigua. Unde e instalat linuxul, ce rol are routerul aici, de unde stii ca nu merge nici pe router cind esti in linux? Ai mesaje prin /var/log/messages?

#4
alabala

alabala

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 07.01.2006
hmm, let me make myself clear. inainte de comp. am un router (nu mashina, ci device). pe acel router nu merge PPPoE-ul, se blocheaza. daca bag firul (de net) in comp. si trec pe wingoz, merge pppoe-ul, dar daca trec pe linux nu merge. nu mi se conecteaza, si imi zice "TIMED OUT". eu unul cred ca este ceva de la ei, pt. ca am incercat 3 routere diferite (1 linksys, si 2 SMC-uri) care functioneaza pe pppoe in alt loc din orash care are tot conexiune rds. intrebarea mea ramane: ati mai patit careva asa ceva? ideii spre rezolvare? iese din dicutie sunatu la kkatii astia, ca nu stiu cum ii cheama nici cu buletinu in mana.
did I make myself clear?

Edited by alabala, 13 August 2006 - 19:01.


#5
UnixMarius

UnixMarius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,435
  • Înscris: 02.03.2006

View Postalabala, on Aug 13 2006, 20:00, said:

hmm, let me make myself clear. inainte de comp. am un router (nu mashina, ci device). pe acel router nu merge PPPoE-ul, se blocheaza. daca bag firul (de net) in comp. si trec pe wingoz, merge pppoe-ul, dar daca trec pe linux nu merge. nu mi se conecteaza, si imi zice "TIMED OUT". eu unul cred ca este ceva de la ei, pt. ca am incercat 3 routere diferite (1 linksys, si 2 SMC-uri) care functioneaza pe pppoe in alt loc din orash care are tot conexiune rds. intrebarea mea ramane: ati mai patit careva asa ceva? ideii spre rezolvare? iese din dicutie sunatu la kkatii astia, ca nu stiu cum ii cheama nici cu buletinu in mana.
did I make myself clear?

Vezi ce setari ai la firewall. Dar ceva nu intzeleg. Routerul merge daca esti pe windows cu pppoe.? , si cand bagi pe linux nu mai merge? ...

#6
alabala

alabala

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 07.01.2006
deci, routerul sta in fatza comp-ului.cu routerul activ, nu merge netul. scot cablu de wan din router si il bag in comp., doar in comp (routerul e mort). in comp, in wingoz merge pppoe-ul, dar cand trec in linux nu merge.am fol. adsl-setup, *-start, *-status, degeaba.
IN LINUX, cand dau adsl-start, imi apare dupa un timp "timed out".
dc am zis de router? pt. ca vad ca daca nu am wingoz nu merge netul (mai exact coinexiunea). am incercat 3 pc-uri cu wingoz si merge netul, am incercat 1 pc cu linux, la care nu merge netul, am incercat un router pe linie, dar nu se poate conecta. am incercat chiar si un mac si la fel. ideea este in felul urmator,: daca nu folosesc win nu am net X-(. al dreq nu?

Edited by alabala, 13 August 2006 - 19:25.


#7
UnixMarius

UnixMarius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,435
  • Înscris: 02.03.2006
Ok , hai sa o luam metodic. Am dar un research pe net pentru tine sa vaz ce si cum (nu lucrez cu vector linux si nici nu am pppoe acasa , asa ca is pe bajbaite), si iata ce am gasit :

http://knightlust.bl...st_archive.html

Adica :

"Some connections are configured to use PPPoE, so you have to use a PPPoE client in Linux. Roaring Penguin PPPoE is one of the best, but I can't seem to find it in my version of Vector" ...


Apoi am cautat clientul pentru pppoe aici : http://www.roaringpe...ce_rp-pppoe.php

nu`s daca mere in versiunea ta ...


Linux pppoe Man Page :

http://www.die.net/d...n8/pppoe.8.html

Si pentru divertisment : http://www.brightdsl...oad/linppp.html

Acuma deoarece nu pot sa fiu in fatza desktopului tau , nu pot sa spun mai multe dar daca urmezi firul acesta cred ca o sa ai success sa pornesti pppoe in boxul acela.

Astept sa vaz ce ai facut, deoarece e important pentru noi restul sa vedem ce iese din astea.  :)

#8
alabala

alabala

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 07.01.2006
uf nene, am "RP....." . nu e problema de firewall sau de conf. al pppoe-ul. e ceva de la RDS, e ceva cu linia lor, intelegi? dc nu merge nici mac nici linux doar wingoz. iar ca hardware dc nu merg 3 routere diferite? nu da de gandit chestia asta? in fine, ideea este daca v'ati lovit careva de asa ceva, pt. ca solutia poate veni DOAR din partea erdeeshilor.de aceea intreb, ca sa stiu care ce ati vorbit cu ei (in cazul in care v'ati mai lovit de asa ceva).
ms de doc. dar nu e necesara.
ganditiva doar la aceste lucruri, dc merge (k soft) doar win, si nu linux sau mac, iar ca hard dc nu poate routerul sa se conecteze?.
PS:vector e slack pur, mai exact slack 10.2=vect.5.1, doar k e cosmetizat (vectorul)

#9
UnixMarius

UnixMarius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,435
  • Înscris: 02.03.2006

View Postalabala, on Aug 13 2006, 20:59, said:

uf nene, am "RP....." . nu e problema de firewall sau de conf. al pppoe-ul. e ceva de la RDS, e ceva cu linia lor, intelegi? dc nu merge nici mac nici linux doar wingoz. iar ca hardware dc nu merg 3 routere diferite? nu da de gandit chestia asta? in fine, ideea este daca v'ati lovit careva de asa ceva, pt. ca solutia poate veni DOAR din partea erdeeshilor.de aceea intreb, ca sa stiu care ce ati vorbit cu ei (in cazul in care v'ati mai lovit de asa ceva).
ms de doc. dar nu e necesara.
ganditiva doar la aceste lucruri, dc merge (k soft) doar win, si nu linux sau mac, iar ca hard dc nu poate routerul sa se conecteze?.
PS:vector e slack pur, mai exact slack 10.2=vect.5.1, doar k e cosmetizat (vectorul)


Ok , hai ca sun la cineva de la Tech de la ei aicea in Oradea , sa vaz daca au mai avut probleme cu din astea ... poate, poate ...

#10
alabala

alabala

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 07.01.2006
cand au venit tipii sa'mi "monteze" conexiunea noua, m'au intrebat daca merge, la care leam zis ca "da", si ei miau spus ca in caz contrar sa sun la tech sa le zic sa deschida ceva port....eu unul nu am priceput la ce se refera, dar poate intelege tipu acela al tau. daca chiar nu se rezolva nicicum, ma voi duce maine pana acolo, dar ma gandesc ca si tipii de la tech sunt la fel de "amabili" ca si operatorii. faza e ca ei nu ofera suport linux sau suport router. la ei exista wingoz si punct. nu au destula minte sa se gandeasca si la altii care vor mai mult.

Edited by alabala, 13 August 2006 - 20:18.


#11
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
super-wild guess: ca root, da comanda asta si apoi restarteaza conexiunea pppoe.
echo 128 > /proc/sys/net/ipv4/ip_default_ttl .

E vreo diferenta?

Edited by cianura, 13 August 2006 - 20:25.


#12
alabala

alabala

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 07.01.2006
nop, no change, still "TIMED OUT"
eu unul disper, nu mai stiu ce sa fac, si cand ma gandesc ca trebe sa dau ochii cu ignorantii aceea de la tech imi vine sa mor

Edited by alabala, 13 August 2006 - 20:29.


#13
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
Ia vezi ce mtu ai pe interfata de pppoe. In mod normal trebuie sa fie 1492, poti sa verifici cu cea de pe windows.

#14
alabala

alabala

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 07.01.2006
mtu fiind?

#15
UnixMarius

UnixMarius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,435
  • Înscris: 02.03.2006
numa ce am inchis telefonu`. .... Iata ce am aflat (tipu` e un bun prieten si e tech la ei , si se ocupa de cablari etc ).

cica si el o avut probleme de conectare pe routere daca cablurile nu`s ok . A zis ca pe windows merge ok , chiar daca cablurile sunt cross-over sau daca sunt normal. Probleme a intampinat pe routere si pe linux. Asa ca singura optziune care ramane e sa`l iei de guler pe unu de acolo , si sa`l aduci sa verifice cum is cablate cablurile , deoarece eu cred ca sunt aiurea. Pacat ca nu esti la Oradea ca veneam acuma la Tine cu el sa vada ce si cum . I-am explicate problema ta cu routerele si a zis ca e soto ca e ceva de la cabluri .

Asa ca singura solutzie este , daca nu te pricepi tu sa recablezi acasa la tine , este sa chemi pe careva de la ei sa o faca sau sa verifice ....

Ata Ete ...

#16
alabala

alabala

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 07.01.2006
deci, unu la mana " proud 2B oradean" ;)
doi: cablurile din cate leam verificat eu sunt ok, leam verificat cu un tester, si chiar leam refacut mufele (direct, nu cros).
un lucru ma deranjeaza pe mine, faptul ca au scos firele pt. camp, adik fol doar 4 fire.hmmm, interesant nu?ai chef sa vii pana la gara? pe stefan 4?

#17
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
wlan0  Link encap:Ethernet  HWaddr 00:09:a6:02:32:19  
          inet addr:172.16.32.20  Bcast:172.16.32.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
        
mtu - maximum transmit unit. La ethernet e default 1500, la pppoe/adsl e 1492. Il afli cu ifconfig in linux si ipconfig in windows. Se seteaza cu aceleasi comenzi dar cel mai adesea nu e nevoie.

#18
alabala

alabala

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 07.01.2006
am incercat cu mtu, dar degeaba.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate