Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Zonele din tara fara acoperire GSM sau CDMA. Reclamati aici.

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
549 replies to this topic

#91
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 16.10.2002
Nu pot sa zic ca am fost prea des in zonele montane, insa ce am testat - am testat.
Daca ai semnal de 1-2 liniute e perfect... vorbesti OK si cu 0 - adica doar sa iti arate antena; totul e sa nu ecranezi antena, deci eu zic ca se meita sa folosesti hands-free-ul!
Bateria la semnal mic se consuma cat ai zice "peste" :) ma rog... nici chiar asa insa trebuie sa ai un incarcator cu tine sa o baterie extended (mai intai incearca) - oricum si la GSM se termina la fel de repede daca nu ai semnal.
In conditii meteo nefavorabile semnalul scade... adica in Bucuresti intr-o cladire complet betonata unde am 2-5 liniute, acum vreo 3 luni a fost o nebunie de "furtuna" si am ramas fara semnal... nu stiu daca si la GSM s-a comportat la fel...
Cand am urcat pe munte am avut si S-200 si H-150, ambele aveau acelasi semnal, insa s-a intamplat ca de pe S-200 sa nu pot sa initiez apelul - probabil ca mobilul nu ajungea cu semnalul la releu; H-ul a mers mai bine.
Pe o antena nu cred ca intra decat 4 useri de date... gandeste-te ce e in Bucuresti... si din cate am inteles Zapp nu are antene din 100 in 100m precum GSM-ul; evident ca fiecare antena are un numar maxin de KB incarcare, astfel incat nr. userilor nu e fix ca la GSM, acest numar fiind functie de datele transferate (aici se include si vocea).

#92
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003

Quote

Daca ai semnal de 1-2 liniute e perfect... vorbesti OK si cu 0 - adica doar sa iti arate antena; totul e sa nu ecranezi antena, deci eu zic ca se meita sa folosesti hands-free-ul!

Dar tot trebuie sa tii telefonul în mâna, deci tot se ecraneaza putin. Ca daca îl lasi în buzunar, na ai nici o sansa... :nu:

#93
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003
Am uitat sa va spun despre procedurile de acoperire la Orange : "Daca vreti ca zona sa fie acoperita, trebuie sa fax-ati o foaie cu 50 de semnaturi a abonatilor (abonati, nu PrePay !!! :nu: ) si cu numerele de telefon".

Sau "Puteti sa ne cedati o portie de pamânt, ca sa putem sa instalam un releu". :cool:

#94
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003
Inca o zona alba : comuna Crâmpoia + toate comunele din împrejurimi.


Connex : sunt 2 relee la 21 Km de Crâmpoia, dar semnal nu este deloc. Numai în unele locuri merge foarte greu ziua (nici o linie, maxim -100dbm), seara si dimineata merge mai usor (maxim -90dbm).

La Relatii cu Clientii, zona este ne-acoperita. Sunt pesimisti, ca e suficient sa te sui pe o colina ca sa ai lejer 3-4 linii (Nokia 3310, Alcatel 302).

Ce ma mira un pic e expus în imaginea atasata cu post-ul : uitati-va la acoperirea 2000, unde aveau intentia sa acopere doar drumul national Rosiori - Pitesti. Si asta au si facut, daca va uitati la amplasamentul releelor. Dar atuni cum se fae ca restul zonii e acoperit si el, ca pe harfta din 2000, imprejurimile trebuiau sa ramâna albe... Ca în realitate cam asa ar arata acoperirea în 2003, ca cea din 2000...




Orange : cel mai apropiat releu e la 16 Km, apoi mai sunt 2 relee, la 20 si 22 Km. Numai ca este aceasi problema ca la Connex : no network ! :OK:

La Relatii cu Clientii, zona este perfect acoperita, semnal maxim peste tot. :cool: Chair ma ancurajau sa iau un mobil la ei, ca nu o sa am nici o problema (îmi era greu sa nu pufnesc de râs...)... si când le-am spus ca sunt deja client Orange si nu este semnal deloc în zona, îmi spun "Aaaa, stati ca va transfer la serviciul tehnic..." si aici "Exact, în aceea zona sunt probleme cu acoperirea..." :eek:

Orange a instalat un releu anul asta la Mihaesti (30 Km de Crâmpoia), dar nu s-a rezolvat nimic, chiar nimic (e un sector catre zona mea). Semnalul e maxim 1 Km în fata releului, dar 3 Km dupa cobori într-o vale, si s-a terminat cu el. Dar si releul e prost pus, e pus într-o gaura, la acelasi nivel cu soseaua, si nu e deloc înalt. Releul Connex e la 2 Km dupa Mihaesti (spre Caracal, la Radomiresti), dar e amplasat pe un siloz, rezultat : semnal la Crâmpoia mult mai frecvent pe releul Connex decât pe cel Orange Pacat de el, ca daca îl puneau mai sus, Orange ar fi avut un semnal mai bun.




Cosmorom : în Crâmpoia nu este deloc deloc semnal Cosmorom. Nici pic. Doar dimineata... dar e greu de prins. dar e suficient sa urci un pic ca sa ai semnal de 3-4 linii (relee la 60 Km).

La Relatii cu Clientii, zona nu este acoprita, chiar deloc. Problema lor e ca ar avea un releu (care nu functioneaza !!! în fata lui, am un TA de 25, adica cel mai apropiat releu ar fi la 12 Km !!!), dar antenele sunt orientate catre sosea, nu au nici un sector catre Nord. Si situatia Cosmo e destul de stranie : mai e un releu pe soseaua Caracal - Rosiori de vede, numai ca în locul unde e amplasat acel releu e o mare gaura pe toate hartile de acoperire.




E adevarat ca comuna Crâmpoia e situata într-un "lighean", ca daca urci pe colina, prinzi corect cele 3 retele. Numai ca ar mai fi ceva : se prinde doar TVR 1 (TVR 2 foarte slab + bulgari), doar RRA în FM (emitatorul de la Brasov) - toate posturile de la Slatina (30 Km) nu se prind, si se prind multe posturi din Bulgaria (70 Km). In unele zile (e rar, când e atmosfera mai ionizata) mai prind si cele 2 retele bulgaresti (dar nu resusesc sa ma loggez), eu fiind la 70 Km de Bulgari... :hmm:

Deci daca treci cu masina prin zona (fara sa tii telefonul în mâna, la geam...), pe (singurul) drumul care reliaza Slatina de Rosiori, pierzi semnalul (toate semnalele) la vreo 5 Km de Slatina, apoi re-intra ca e o portiune care e pe câmp, iar apoi, pe o distanta de vreo 40 Km, nu mai ai nimic.


[ http://www.ifrance.com/romania-gsm/Acoperirea.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#95
Bertino

Bertino

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 02.09.2003
...Toate comunele din jurul orasului Campina sunt total neacoperite de Connex! Orange are semnal destul de slab!
- Pe tronsonul de cale ferata dintre Brasov - Sighisoara Connex-ul e ZERO!
- Imprejurimile Cluj-ului (ex comuna Boju) Connex ZERO!

#96
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002
La fel si la bunici mei la tara langa Oravita in judetul Caras Severin.....La 1 km de casa bunicilor mei am semnal maxim la toatre 4 retele dar in caza am 3 linii la orange dar nu pot vorbi....connex dead...zapp 2 linii si se aude sacadat...csomorom 1 linie pot apela dar se inchide dupa 1 seunda....

Dupa cate am studiat eu toate BS-urile sunt in orasul Oravita cam la 8 km linie dreapta de satul bunicilor....deci nu stiu care ar putea fi cauza semnalului slab...la *222,411,111,1234 imi zic ca acolo am semnal maxim si ar trebui sa mearga perfect...

#97
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003

Quote

Originally posted by geo2001
in casa am 3 linii la Orange dar nu pot vorbi...

:OK: Orange, ce vrei... :)

#98
Van der Bilus

Van der Bilus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 22.03.2003
trei linii si nu poti vorbi ???
ai cumva telefon fara antena si este NOKIA ??
daca da cred ca ai un raspuns !!
daca nu incep sa nu te cred atita timp cit eu si la olinie pot vorbi nu perfect dar rezonabil !!
am philips single band cu antana !!!

#99
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003
Are probleme cu emisia daca are antena interna..., nu duce bine sau celula e proasta, are zgomot, interferente...

#100
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003

Quote

...celula e proasta, are zgomot, interferente...

Adica ? :confused:

#101
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003
Adica asa cum se aude, ori nu ai emisie, nu transmiti calumea, ori celula e interferata si nu are sensibilitatea necesara pentru a te receptiona in conditii optime... simplu.

Eu cu Philips Savvy DB vorbesc fara probleme si la 1 liniuta din 4, nici nu se simte ca ar fi slab semnalu'... am testat asta la Sinaia in cateva locuri ecranate, si pe drumul catre 1400... ca sa nu mai spun la tara pe valea Topopogului unde oricum semnalul nu trece de 2 din 4 liniute nicaieri...

#102
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003

Quote

Originally posted by Andrei Cioaca
...celula e interferata...

Pai si din ce cauza e interferata ? :hmm:

#103
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003
Pai cateva cauze de interferenta ar fi:

- interferenta datorata aparaturii ce functioneaza pe frecvente apropiate sau pe cele GSM, mai ales telefoanele cordless neautorizate cu spectru imprastiat in 900 MHz... alea americane gen Cidco 900 MHz, care bruiaza jumate de banda GSM, cea alocata Orange la noi... 903-928MHz ISM. Prezenta lor aproape de celula asigura zgomot suficient...
- placi de radiomodem modele pe 900 MHz, sunt rare dar se gasesc in SUA, merg in ISM 900 MHz cu spectru imprastiat, ca si cele populare in 2.4 GHz, doar ca la noi in Europa si mare parte din lume unde se foloseste GSM 900 MHz, frecventa ISM900 e practic ilegala... in afara SUA.
- radiolink-uri puternice plasate in vecinatatea celulei genetreaza zgomot prin intermodulatie.
- zgomot em natural, paraziti de trabant etc...  :P

#104
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002
De ce vibreaza imaginea monitorului cand vorbesc la telefon langa el?? si asta numai pe gsm....la zapp nu vibreaza??...are legatura cu interferentele??

#105
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003
Da, emisiile ritmice GSM induc curenti in partea de linii de la monitoarele mai prost ecranate si apar pe ecran ca interferente orizontale - bare.

La Tv e la fel... depinde de marca...

#106
inginerum

inginerum

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 784
  • Înscris: 18.06.2003
@masterboy .
ai promis o harta cu acoperirea zapp pe la sfarsitul lui noiembrie , remember ? hai ca asteptam , nu ne tine cu sufletul la gura ..

#107
johnny bravo

johnny bravo

    Membru erect

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,419
  • Înscris: 05.08.2003
Io am mers miercuri intre Craiova si Timisoara cu trenul si mai mereu nu am avut semnal nici pe Connex nici pe Orange.

#108
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 16.10.2002
Mergand in tara constati ca acoperirea nu e chiar asa de strong cum se spune (in harta operatorului  :( )Toti se bazeaza pe oase, unde acolo e "baza" abonatilor... insa te gandesti - cum daca operatorulu zice ca am semnal, de ce nu pot fi contactat?!  :confused:
Aceste situatii se intalnesc totusi si in sorase, in unele cladiri ecranate.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate