Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Analizor 3 in 1 - sfat achizitie

Oppo Find X6 Pro, un cameraphone ...

Monstrul sacru sau mai multi?

De ce Boomerang a fost inlocuit d...
 Tuning led-uri cu pulbere fluores...

Decontare directa vs Euroins

Sfat AC 24k BTU

pc-urile din rețeaua locala ...
 Dpreview se inchide

Vibratii perete aer conditionat

Vreau sa ma apuc de un fel de ...

Complexe rezidențiale Timpur...
 Columbo - modern days equivalent ...

Cine are videoclipul sau unde il ...

Care sunt perioadele cu cele mai ...

Cuptor aragaz cu probleme
 

Zonele din tara fara acoperire GSM sau CDMA. Reclamati aici.

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
549 replies to this topic

#37
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 117,015
  • Înscris: 07.02.2003
---
Mai mult, sosele nationale montane de la noi, respectiv Transfagarasan si Transalpina sint fara acoperire
---

Informatie eronata, Transfagarasean e acoperit in Connex si Cosmorom (verificate ambele) ! Exista releu Connex marca Nortel inca din 99' aproape de cota 2000... vezi la link-ul ala cu harta celulelor data de mine pe site, gasesti acolo tot !

De la cota 2000 - Lac Balea ai toate retelele oricum...

#38
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,881
  • Înscris: 24.06.2002

Quote

Originally posted by Andrei Cioaca
---
Mai mult, sosele nationale montane de la noi, respectiv Transfagarasan si Transalpina sint fara acoperire
---

Informatie eronata, Transfagarasean e acoperit in Connex si Cosmorom (verificate ambele) ! Exista releu Connex marca Nortel inca din 99' aproape de cota 2000... vezi la link-ul ala cu harta celulelor data de mine pe site, gasesti acolo tot !

De la cota 2000 - Lac Balea ai toate retelele oricum...

Inseamna ca harta de acoperire a celor de la Connex este eronata. :D
  Daca te uiti mai jos Transalpina nu are nici un fel de acoperire Connex pe toate lungimea ei iar Transafgarasanul (in dreapta)
nu este acoperit decit pina la barajul de la Vidraru, dupa care pina la tunel(mai mult de 50km) semnal 0 !!! Deci nici vorba de antena la cota 2000.
Transalpina+Transfagarasan(harta Connex)

#39
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,041
  • Înscris: 26.11.2001
Nu intrati in polemica, hartile sunt bullshit pentru clienti, conteaza unde poti vorbi, nu altceva.

Speedo

#40
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 117,015
  • Înscris: 07.02.2003
Lacul Vidraru este acoperit, sunt cateva locuri, serpentine impadurite, dupa lac catre munte unde semnalul mai dispare putin dar per ansamblu merge. Bine, eu oricum ma refeream la Transfagarasean, partea celalalta a muntelui, ca acolo e releul in cauza, deci pe versantul nordic, unde e si telecabina. Acolo e semnal cred la toti, fara probleme, pina sa intri in tunel mergand spre sud evident...
Dupa aia revine putin dar nu e semnal mare, se poate vorbi cu un Philips chiar dupa tunel pe releul ala care e pe valea Oltului (Nord de Rm Valcea) care bate putin si acolo, dupa aia ai niste caderi, cea mai mare are vreo 6 kM trebuie sa recunoastem dar... ce sunt 6 kM... nu e mult si dupa aia are variatii si cum te apropii mai bine de lac, merge fara probleme.

Vezi zona la

www.andreicioaca.as.ro/utils/cnx_sites_2001-2002.gif

Si te uiti la nord de Curtea de Arges.

#41
dix

dix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 20.09.2002
La Vidraru am fost eu acum doua saptamani, si Connex are antena chiar deasupra barajului, pe platoul ala unde ajungi dupa ce urci scara in spirala.

#42
rnicolescu

rnicolescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 18.03.2002
Connex - Sfantu Gheorghe, jud. Tulcea  :ciocan:

#43
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 117,015
  • Înscris: 07.02.2003

Quote

Originally posted by dix
La Vidraru am fost eu acum doua saptamani, si Connex are antena chiar deasupra barajului, pe platoul ala unde ajungi dupa ce urci scara in spirala.

Aia e antena indicata si in harta la nord de Curtea de Arges, e instalata prin 2000-2001. Isi face bine treaba, acopera tot lacul si imprejurimile cu cateva umbre pe sosea dar nu suparatoare.

#44
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,500
  • Înscris: 16.10.2002

Quote

Originally posted by dix
La Vidraru am fost eu acum doua saptamani, si Connex are antena chiar deasupra barajului, pe platoul ala unde ajungi dupa ce urci scara in spirala.

Asa este... am fost si eu acolo acum vreo 3 saptamani... CONNEX si Orange au semnal full! Zapp nu are nici urma de semnal la Vidraru...
Desi CONNEX-ul are BTS-ul acolo, in cateva sute de metrii semnalul variaza brusc si "random"  :confused: Orange are semnal pe tot Transfagaraseanul... pierzandu-se doar aproape de Lacul Balea, unde asa cum a zis si Andrei exista BTS-uri pentru GSM acolo si semnalul este excelent.
Zapp intra tot in apropiere de Lacul Balea si exista semnal bun in toata zona... desi nu am vazut nici o antena, sau nu am identificat-o eu...

Ce e ciudat e ca imediat dupa ce urci pe munte la Lacul Balea, CONNEX-ul "se termina" fiind nevoit sa cauti zonele cu semnal... Zapp are semnal bun acolo. Nu mi-am explicat insa un fenomen... s-a intamplat sa am semnal de 2 liniute, insa sa nu pot sa initiez apelul... ceea ce ma face sa cred ca totusi telefonul nu are destula putere sa ajunga la antena... oricum au fost putine aceste cazuri... m-a uimit tousi ca telefonul S-200 functiona fara nici o intrerupere si cu 0 liniute (doar cu antenuta afisata). M-a ajutat si semnalul sonaor de iesire/intrare in retea, deci am putut sa imi fac o idee de semnalul in zona... pot sa zic ca pe munte Zapp a fost cel mai tare... la 2500m aveam 5 liniute si am vorbit in conditii excelente, am intrat si pe internet cu explorerul telefonului iar browsarea a fost normala... ;)

Totusi facand o medie pe traseul Bucuresti - Lacul Balea, Orange a stat cel mai bine!  :D

#45
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,881
  • Înscris: 24.06.2002
Zapp nu are inca antene instalate pe Transfagarasan ci doar pe Muntele Cozia la peste 1500 m altitudine cam la 40-50km departare. Deci pe partea sudica a soselei teoretic acoperire exista doar incepind de la 1000-1500 m. Ciudat e ca pe NMT soseaua era acoperita total.
    In alta ordine de idei, odata cu inchiderea NMT-ului, in Paring pe Transalpina nu mai exista nici un fel de acoperire. Iar soseaua are cam 120 km lungime si e plina de serpentine, fiind cea mai inalta sosea din tara(in pasul Urdele la ~ 2210 m). Daca va place Transfagarasanul atunci asta este "un must go", insa nu va bazati pe mobile in zona respectiva.

#46
alex_rom007

alex_rom007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 736
  • Înscris: 20.06.2003
BUCURESTIUL ! (sau o mare parte)
PE ZAPP !
Sa zic si prin tara ? Sau poate in roaming (LOL)  :)  sau de fapt :(


Scuzati enervarea, postul off-topic poate sau reclama proasta pe care (poate) o fac firmei...dar asta e realitatea la mine ! Semnal full pe telefon si nimic...sau zero semnal...ma rog.

#47
Bogdanra

Bogdanra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,060
  • Înscris: 08.08.2002
Explica-te, nu mai spune ca in Bucuresti nu e semnal. Zi o zona daca tu crezi ca nu ai semnal acolo.

#48
TheBorg

TheBorg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 22.10.2002

Quote

Originally posted by alex_rom007
Scuzati enervarea, postul off-topic poate sau reclama proasta pe care (poate) o fac firmei...dar asta e realitatea la mine ! Semnal full pe telefon si nimic...sau zero semnal...ma rog.

Probabil este vorba de Synertek. In acest caz este o problema de telefon, nu de retea.

#49
m3rlin

m3rlin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 19.09.2002
Cine are o acoperire mai buna, Connex sau Orange? Eu sunt pe Connex sin sunt din Pitesti, am un prieten care este pe Orange iar peste tot pe unde am fost cu el am observat ca pe Orange semnalul este mai puternic si acoperirea mai mare.

#50
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,500
  • Înscris: 16.10.2002
...multi au S-200 insa cu soft mai vechi... ar fi fost totusi bine ca dupa realizarea v2.028 compania sa anunte (prin mail sau telefonic, ca doar se stie ce telefon ai) toti posesorii de S-200 sa isi faca un up-date la soft... astfel incat utilizatorul sa nu mai fie asa de nemultumit.

In ceea ce priveste acoperirea, am uitat sa spun ca in drum spre Lacul Balea am trecut prin orasul CURTEA DE ARGEș, unde spre surprinderea mea nu am gasit nici tipenie de semnal la Zapp, desi pe harta erea FULL; am sunat la Zapp (a doua zi) si mi-a spus ca trebuie sa fie, insa poate s-au facut niste chestii tehnice si s-au oprit BTS-urile... daca mai sunt probleme sa reclam.  :ciocan:

#51
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 117,015
  • Înscris: 07.02.2003

Quote

Originally posted by m3rlin
Cine are o acoperire mai buna, Connex sau Orange? Eu sunt pe Connex sin sunt din Pitesti, am un prieten care este pe Orange iar peste tot pe unde am fost cu el am observat ca pe Orange semnalul este mai puternic si acoperirea mai mare.

Gerenal vorbind, este normal ce ai constatat, avand in vedere ca in multe locatii mai ales la tara Connex si Orange nu impart locatiile deci, daca tu verifici semnalul intr-o zona unde o antena Orange bate mai bine fie ca e mai aproape fie ca e mai optim pozitionata pentru locatia ta, va fi mai mare. Daca te afli linga o antena Copnnex fenomenul e invers. In linii mari, acoperirile sunt cam la fel... ni se pare noua ca ar fi diferite dar in realitate cam coincid... cu cateva exceptii.

De exemplu de la Sinaia la Targoviste e un drum frumos, brazdat de serpentine la inceput si un pas la 1190m. Intre Pucheni si Sinaia cam la mijlocul distantei pe harta, soseaua trece printr-o zona total nacoperita in Orange, zona este marcata si pe harta lor care am atasat-o... vezi zona alba intre Pietrosita si Sinaia. In acel loc in Connex exista acoperire, ei avand un BTS amplasat strategic la Pucheni, exact intr-o curba de sosea, se vede foarte bine. Orange in locul ala nu are BTS... asta ar fi o exceptie. Orange are BTS numai la Pietrosita, pe deal alaturi de CNX, de aici rezulta acoperirea mai ciudata in zona...

Attached Files



#52
necromanc

necromanc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,563
  • Înscris: 24.07.2002
Rusca Montana - Judetul Caras-Severin doar ZAP are semnal , dar nu chiar peste tot.

Connex & Orange keep saying " Abonatul Connex ... or Sunteti ..

#53
Domnul

Domnul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 02.02.2003

Quote

Originally posted by Andrei Cioaca
De exemplu de la Sinaia la Targoviste e un drum frumos, brazdat de serpentine la inceput si un pas la 1190m. Intre Pucheni si Sinaia cam la mijlocul distantei pe harta, soseaua trece printr-o zona total nacoperita in Orange, zona este marcata si pe harta lor care am atasat-o... vezi zona alba intre Pietrosita si Sinaia. In acel loc in Connex exista acoperire, ei avand un BTS amplasat strategic la Pucheni, exact intr-o curba de sosea, se vede foarte bine. Orange in locul ala nu are BTS... asta ar fi o exceptie. Orange are BTS numai la Pietrosita, pe deal alaturi de CNX, de aici rezulta acoperirea mai ciudata in zona...

Fals. Connex mai are un BTS pe sanatoriu
(iti las placerea sa descoperi care e asta si unde e situat)
si inca unul pe Mt. Paduchiosu.
Cit despre orange, se pierde imediat dupa curba cu pricina,
motiv pentru care lumea are numai Connex acolo.
Parca era vorba ca nu te mai iei dupa hartile de acoperire?

#54
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 117,015
  • Înscris: 07.02.2003
Da Domnul, stiu unde e sanatoriul Moroeni, nu stiam ca au pus BTS si acolo... e la 5 Km de releul de langa sosea... inseamna ca au facut acoperire de minune... m-ai facut curios sa merg data viitoare la cheile Orzei... e cam la limita de acoperire...

---
Cit despre orange, se pierde imediat dupa curba cu pricina,
motiv pentru care lumea are numai Connex acolo.
Parca era vorba ca nu te mai iei dupa hartile de acoperire?
---

Pai nu se ia  nimeni dupa harti, am zis ce vad acolo, cum e realitatea si dupa aia ma uit eventual pe harta sa vad daca apare problema. Harta mea cu releele e veche si nu figureaza toate (2001-2002)... daca fac rost de una mai noua... ar fi super...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate