Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

A picat forum.softpedia.com

bodycam protectie personala

Studiu de caz: samuraiul Yamaha/ ...
 Unde poti arunca pamant curat

Recomandare monitor pentru citit ...

Economie gaz ca urmare a automati...

Romania vs Schengen
 recomandare leptop

Probleme la browsing pe chrome

conectare 2 monitoare

Intel management engine
 Cum pot sa scot dintr-o mufa mama...

Sotie ce refuza sa-si ingrijeasca...

Electrician in Canada

spațiu transfer
 

VLAN+VPN+VoIP

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
master17r

master17r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 08.08.2006
Sal all.
Problema mea este una spinoasa din punct de vedere bugetar. Am de ales intre un echipament Cisco in valoare de 2000$+TVA si altceva, sigur mai ieftin.
Ideea principala este ca firma are nevoie de o rutare eficienta cu un router hard (deocamdata avem un Linux care e si router, si server de mail si de fisiere) si un switch cu VLAN-uri (care sunt neaparat necesare). Intrand mai in detaliu, fiecare compartiment al firmei (Aprovizionare, Contabilitate,etc) trebuie incadrat intr-un VLAN, DAR fiecare VLAN trebuie sa aiba stabilite niste reguli de navigare pe Internet, in sensul ca unii au acces full, altii numai pe anumite site-uri, altii deloc, in functie de VLAN-ul in care sunt (VLAN-urile nu trebuie sa se vada intre ele). De asemenea eu (ca network admin) trebuie sa fiu vazut de catre toate VLAN-urile pentru instalari, depanari, remote acces, etc.
Intrebarea este: trebuie sa iau musai un router Cisco+switch sau se poate si cu altceva mai ieftin? Am tot cautat pe net la diversi producatori dar nu stiu exact la ce specificatii sa ma uit, nefiind in tema cu VLAN. Am gasit un router-switch 2in1 de la AdTran (NetVanta 1224) dar nu stiu daca pot face tot ce am nevoie cu el...
De altfel si capacitatile de VPN ale routerului sunt interesante, mai ales ca firma are vreo 4 locatii mai mici in tara cu care in viitor putem face VPN...
Are cineva facuta deja vreo configuratie similara ?
Trebuie luata o decizie si nu as vrea sa cheltuim 2000$ cand POATE putem cheltui mai putin...
Ms.

#2
ipman

ipman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,810
  • Înscris: 16.05.2004
Cred ca tie iti ajunge si un switch de layer 3. Fie de la Cisco, fie de la Allied Telesyn ... ceva mai ieftin de la Allied Telesyn.

#3
master17r

master17r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 08.08.2006

View Postipman, on Aug 8 2006, 16:17, said:

Cred ca tie iti ajunge si un switch de layer 3. Fie de la Cisco, fie de la Allied Telesyn ... ceva mai ieftin de la Allied Telesyn.

Si rutare, reguli...se poate configura switchul ca sa faca asta ?

#4
ipman

ipman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,810
  • Înscris: 16.05.2004
Da, stiu.
Spre exemplu seriile 3550, 3750 de la Cisco.

#5
master17r

master17r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 08.08.2006

View Postipman, on Aug 8 2006, 16:21, said:

Da, stiu.
Spre exemplu seriile 3550, 3750 de la Cisco.

Pai ce e cu ele ? Eu vroiam sa scap de Cisco...sa dau de ceva mai ieftin.

#6
ipman

ipman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,810
  • Înscris: 16.05.2004
Uite si un echivalent de la Allied Telesyn: http://www.alliedtel...p...186&pid=826

E drept ca asta cred ca e un pic mai multe decit iti trebuie tie.

Edited by ipman, 08 August 2006 - 15:58.


#7
itrack

itrack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 27.07.2006
Cred ca te pot ajuta eu cu ceva mai optim si mult mai ieftin :) In jur de cateva sute de euro , pana in 500 .. poti sa ma contactezi aici  - [email protected]

#8
beia

beia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 20.09.2005
Exista solutii mai ieftine, de exemplu un switch Ovislink cu VLAN http://www.dect.ro/s...ment-p-132.html si un router Linux cu un Content Filter, VPN, etc.


View Postmaster17r, on Aug 8 2006, 15:28, said:

Sal all.
Problema mea este una spinoasa din punct de vedere bugetar. Am de ales intre un echipament Cisco in valoare de 2000$+TVA si altceva, sigur mai ieftin.
Ideea principala este ca firma are nevoie de o rutare eficienta cu un router hard (deocamdata avem un Linux care e si router, si server de mail si de fisiere) si un switch cu VLAN-uri (care sunt neaparat necesare). Intrand mai in detaliu, fiecare compartiment al firmei (Aprovizionare, Contabilitate,etc) trebuie incadrat intr-un VLAN, DAR fiecare VLAN trebuie sa aiba stabilite niste reguli de navigare pe Internet, in sensul ca unii au acces full, altii numai pe anumite site-uri, altii deloc, in functie de VLAN-ul in care sunt (VLAN-urile nu trebuie sa se vada intre ele). De asemenea eu (ca network admin) trebuie sa fiu vazut de catre toate VLAN-urile pentru instalari, depanari, remote acces, etc.
Intrebarea este: trebuie sa iau musai un router Cisco+switch sau se poate si cu altceva mai ieftin? Am tot cautat pe net la diversi producatori dar nu stiu exact la ce specificatii sa ma uit, nefiind in tema cu VLAN. Am gasit un router-switch 2in1 de la AdTran (NetVanta 1224) dar nu stiu daca pot face tot ce am nevoie cu el...
De altfel si capacitatile de VPN ale routerului sunt interesante, mai ales ca firma are vreo 4 locatii mai mici in tara cu care in viitor putem face VPN...
Are cineva facuta deja vreo configuratie similara ?
Trebuie luata o decizie si nu as vrea sa cheltuim 2000$ cand POATE putem cheltui mai putin...
Ms.


#9
renamed1

renamed1

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 126
  • Înscris: 01.12.2006

View Postitrack, on Aug 14 2006, 19:52, said:

Cred ca te pot ajuta eu cu ceva mai optim si mult mai ieftin :) In jur de cateva sute de euro , pana in 500 .. poti sa ma contactezi aici  - [email protected]

pai de ce sa nu impartasesti cu toti ?

#10
micu`TZU

micu`TZU

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 03.05.2007
eu am la job un allied telesyn layer3 care face ce vrei tu si care`mi "aduna" mai multe sw layer2 cu VLANuri configurate
in teorie merge struna
in practica ma enerveaza de mor
allied telesyn sucks big time
comparativ, intr`un rack alaturat se afla un cisco nush de care si, in timp ce io tre sa`l restartez pe at`ul meu saptamanal, cisco n`a cerut nimic de mai bine de juma de an de cand e acolo

#11
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Ceea ce vrei tu sa faci se poate si unul sau mai multe PC + Linux, in functie de cate VLAN-uri vrei.
Fiecare VLAN este pe o alta placa de retea in server. Din server poti sa faci rutarea intre fiecare VLAN si Internet in functie de ce optiuni vrei sa aiba fiecare VLAN, precum si crea un VLAN al dep. de IT. care sa aiba acces la toate celelalte VLAN-uri pentru service, e.t.c.

Banuiesc ca PC-uri aveti deja in firma.... iar Linux este gratis.... crezi ca gasesti mai ieftin ? :)

#12
justasking

justasking

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 21.07.2006
"comparativ, intr`un rack alaturat se afla un cisco nush de care si, in timp ce io tre sa`l restartez pe at`ul meu saptamanal, cisco n`a cerut nimic de mai bine de juma de an de cand e acolo"

Asta tip si eu de jumatate de an pe aici pe forum...sa fi vazut ce echipamente a adus RDS la CERF...te apuca rasul nu alta...si pe alta parte plansul, pt ca RDS a asigurat netul la CERF...sa nu mai zic ca pe la ei pe acolo nu s-a auzit de trafic shaping  :o

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate