Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Identificare font

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri
 Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!
 La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...
 Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...
 

Construieste-ti singur casa

- - - - -
  • Please log in to reply
118 replies to this topic

#73
burvi2001

burvi2001

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,055
  • Înscris: 09.04.2002
Si alea care zboara la americani la stiri, cind e un uragan, din ce sint ?

ca o paranteza, spuneai ca sint materiale usoare, acum sint grele ?

#74
cnd_nick

cnd_nick

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 13.02.2002
@robmih: Am si eu o curiozitate. Tehnologia asta, despre care care vorbesti, ezitand totusi sa-i spui numele, este cumva Thermacell (in SUA si Canada) sau Isorast (in Germania). Ca sa stim si noi despre ce vorbesti.

#75
robmih

robmih

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 07.08.2003
@burvi: luate fiecare in parte sunt suficient de usoare sa poata fi manevrate de un singur om, dar odata prinse formeaza un ansamblu nu tocmai usor, iar odata prinse de fundatie nu zboara ele asa usor, fii linistit. Dar atunci cand vantul smulge copacii si se joaca cu ei ca cu niste scobitori si cand iti muta tractorul din loc, zi-mi ce acoperisuri rezista? Astea ( acoperisurile) sunt la fel indiferent daca locuinta este din caramida, bca, sau sistemul nord american.

Facand o statistica in ultimii 50 de ani, in Romania nu au fost furtuni pe arii extinse cu pagube asa cum vedem pe la tv de prin State. Iar pe de alta parte de ce naiba crezi tu ca-si fac aia din zona prin care trec tornadele casele dupa sistemul asta? Or fi toti atat de inchisi la minte? Raspunsul este simplu: la o furtuna d-aia efectele ar fi cam egale, sunt mai ieftin si mai rapide de facut, si la ei exista o cultura a asigurarilor sa speram ca va fi si la noi... altfel se va continua sa se plateasca de la buget toate ajutoarele in caz de necaz... dar asta-i alta problema si nu are rost sa o periem aici.

@cnd_nick: nu stiu la ce anume te referi cand vorbesti de tehnologie. Eu nu am afirmat ca detin o tehnologie anume ci ca materialele gasite la noi pe piata sunt facute dupa tehnologii noi, sau macar pentru Romania.

Inca odata spun: nu detin nici un brevet pentru vreo inventie, nu am nici o tehnologie ascunsa, n-am facut decat sa-mi pun niste intrebari ("Cum pot face o casa mai ieftin?") si am gasit raspunsul uitandu-ma la manopera si profitul firmelor din Romania. Atat.
Am postat aceste fotografii sa arat celor ce nu stiau cum anume se construieste afara.

Saptamana asta o sa particip la ridicarea unei case ( in tara) in genul celor postate de mine, adica dupa proiect american. Cei de acolo mi-au zis ca spera ca in 5 zile sa ridice intreaga casa - adica scheletul, acoperisul si exteriorul. Afirmatiile nu-mi apartin si pana nu vad nu cred !
Oricum am sa revin cu fotografii, poate si o caseta video de la fata locului

#76
cnd_nick

cnd_nick

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 13.02.2002
Cand vorbesti de materiale mai usoare, de un proiect al constructiei, de sistem inteligent de prindere a materialelor, gandul meu zboara inevitabil la o tehnologie anume.
Sa inteleg atunci ca tu detii acele proiecte de constructie si, pe baza lor, recomanzi folosirea anumitor materiale de constructie? Pai de unde stii tu ca acele materiale de constructie sunt compatibile cu proiectul? Au mai fost facute case in acest mod?
Uite, iti dau un exemplu. In constructia unei case folosind Isorast se recomanda numai folosirea materialelor compatibile. Asta inseamna ca acea casa este ridicata in 2 luni, dar folosindu-se numai anumite materiale, care au fost testate in prealabil. In cazul tau, de unde stii ca acele materiale sunt compatibile? Iei caramida dintr-o parte, cimentul din alta parte. Eu nu vorbesc aici de materiale comune, care se folosesc in mod normal intr-o constructie, ci de materiale mai speciale, cu care constructorii romani nu prea au avut ocazia sa lucreze. Mai ales ca ai zis ca te poti descurca singur la constructie, de unde stii ca nu faci o varza? Vii tu cu sfaturi?
M-a interesat si pe mine aceasta chestiune. Vreau sa spun ca vreo trei luni nu am facut decat sa ma documentez pe tehnologia asta nemteasca, Isorast. Nemtii isi fac case tip lego de vreo 40 de ani. Ridica o casa la cheie in vreo luna jumate. Dar asta e la ei. Ca sa aduci "caramida" asta speciala din Germania te costa de doua ori mai mult decat caramida normala. La 200 mp construiti asta inseamna deja foarte mult. La noi se va fabrica doar din toamna asta. Asa zic la firma, dar eu cred ca daca incep productia in primavara e bine.
Cu o casa construita asa ai avantajul ca economistesti la cheltuielile de intretinere, fiind ceea ce nemtii numesc "casa pasiva". Dar daca e deja dubla ca pret, care mai e castigul?
Oricum, robmih, cand ai deja 4-5 case construite in sistemul pe care il promovezi, cu costuri de constuctie de 85-100$/mp, invita-ma sa le vad si voi fi al saselea client al tau. Bafta!

#77
robmih

robmih

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 07.08.2003
Pune si tu niste linkuri pentru Isorast, sa ne putem documenta !!

Din ce ai scris am senzatia ca este un soi de BCA, s-ar putea sa gresesc...

Cei de la caseieftine.ro folosesc sistemul ce-l puteti vedea  in fotografii doar pe jumatate.
In Romania s-au construit deja destule. Chiar in postul  precedent am afirmat ca o sa particip personal in cateva zile la asa ceva. Si eu sunt foarte curios daca au proiect american, la telefon ei asa sustin.
Am sa revin de acolo cu fotografii si vreo 90 min video, si am sa le postez langa celelalte..

#78
cnd_nick

cnd_nick

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 13.02.2002
www.isorast2000.com

De la reprezentanta mi-au dat un CD de prezentare, insa in mare parte site-ul te lamureste.

#79
gniv

gniv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 10.09.2003
Acest thread pare sa fi  generat mult interes si recunosc ca si eu l-am citit pe tot, desi schema pe care o propune robmih este discutabila at best in Romania. Robmih, daca intr-adevar te duci sa vezi constructia unei astfel de case, spune-ne ce-ai vazut si, mai ales, arata-ne niste poze din timpul constructiei.

Eu personal sunt convins ca este mai economic si mai rapid (3 luni este perfect realist) sa construiesti o casa din lemn, cum se spune in Romania (banuiesc ca la astfel de case se refera robmih, bazandu-ma pe ce am vazut pe pagina lui). Se poate obtine izolare mai buna cu mult mai putine resurse, iar afirmatiile referitoare la lipsa lor de rezistenta sunt, in mare parte, legende urbane. Tehnicile din constructii au evoluat imens, desi publicul larg nu aude musai de ele.  O pagina care descrie structura peretilor din casele de lemn este http://www.clc.ro Navigati la Informatii generale si Detalii Tehnice. (pagina respectiva este o firma din Rom care face astfel de case, dar eu nu am nici o afiliere cu ei, si nu-i recomand in nici un fel).

Eu insa nu m-as inhama la a face casa singur. Tot printr-o firma as face-o, dar cu o firma care se specializeaza in asa ceva.

#80
Alexadi

Alexadi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 417
  • Înscris: 16.11.2002
Acestea sunt, pas cu pas, etapele construirii unei case moderne, cu absolut toate facilitatile:

http://home.howstuff...s.com/house.htm

Pretty impressive imho.

#81
robmih

robmih

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 07.08.2003
Salutare din nou !

Asa cum am promis revin cu dovezi ca se poate construi si in Romania dupa aceleasi metode de mai sus

La adresa    www.robertt.3x.ro    am postat alaturi de celelalte fotografii, imagini de la constructie unor asemea case.

De la inceput vreau sa va zic urmatoarele:
- ce veti vedea acolo sunt case construite de o fundatie ce vine in ajutorul celor aflati in dificultate locativa;
- toate casele sunt construite cu voluntari, deci forta de munca nespecializata;
- fiind case sociale s-a mers pe urmatoarele principii: decent, ieftin, modern. In aceste conditii, veti vedea ca la acoperirea exterioara s-a ales solutia lemnului autohton, fiind mult mai ieftin. In rest gasiti absolut totul la o casa moderna: termopan, rigips, instalatie de incalzire centralizata, baie, bucatarie, apa calda, etc

Si pentru ca sunt destui "Toma Necredinciosul", va spun ca intr-o fotografie apare si panoul cu organizarea de santier in care titlul este extrem de vizibil, nu de alta dar vor fi tentati sa creada ca nu sunt in Romania.

PS: tot in acele poze veti vedea si o varianta de schela, pentru cei interesati:)

Astept parerile voastre

#82
bm1967

bm1967

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 28.09.2003
Referitor la constructia unei astfel de case: este vorba de case Americane din lemn. Cel mai greu este ca lumea sa inteleaga beneficiile unei astfel de case si apoi sa compare costurile.
Eu am construit o asfel de casa. Am fost in USA, am vazut ca acolo mai mult de 70% au case construite cu acest sistem, am fost incantat, m-am intors in Romania si...hai la treaba. Achizitionarea proiectului este cea mai minora problema. Eu l-am comandat prin internet si l-am platit cu carte de credit ( emisa in Romania ). Exista nenumarate firme care vand proiecte on-line, iar preturile, pentru o casa cam de 200 mp ( ca a mea) variaza, in functie de complexitatea proiectului intre 400 si 800 US$.Dar, proiectrul este in sistemul englezesc, adica in inch si picioare, deci trebuie transformat. De asemenea pe proiect sunt facute numai abrevieri pe care nu le gasesti in nici un dictionar tehnic, intrucat sunt abrevieri specifice constructiilor in engleza-americana. Dimensiunile ferestrelor si a usilor sunt date sub forma unor stas-uri. ...Deci, ca sa pot merge mai departe a trebuit sa-mi cumpar carti tot prin internet ( amazon) si apoi sa invat fiecare detaliu ca sa pot citi proiectul. Cartile m-au costat aprox 500 US$.
Intr-un final casa a iesit foarte frumoasa ( se poate vedea in revista Casa Mea din aprilie sau mai 2002, sau pentru cine e interesat ii pot trimite eu poze facute pe tot parcursul etapelor de executie). Problema a fost ca nu a durat 1 luna ca in America, ci 6 ( la ridicare) , apoi inca 3 la finisajele interioare ,  s.a.m.d. Un lucru este cert: Nu poate nimeni sa ridice o casa singur, adica , cu propriile brate. Eu am angajat 4 oameni carora le-am dat un salariu modest ( aprox. 100$/luna) si am stat numai langa ei, vreme de 6 luni. De asemenea trebuie sa faci rost de lemn uscat,sa-l prelucrezi la fata locului, adica sa ai un abricht destul de bunicel, cu precizie la grosime,apoi sa tratezi lemnul contra mucegai si insecte, pentru ca apoi sa-l asamblezi. Si, tragand linia la sfarsit, poti sa ridici o astfel de casa, cu finisaje standard , cam la 30000 $. In regie proprie ( asa cum am facut eu ) nu manopera ridica pretul ci valoarea materialelor. De asemenea trebuie luat in considerare ca , pe parcursul constructiei acestei case eu nu m-am ocupat de nimic altceva, fiind prezent la fata locului zi de zi, cate 8 - 10 ore, ceea ce nu este posibil daca ai un serviciu sau o afacere de care trebuie sa te ocupi ca sa scoti bani.
In rest , ce sa va spun, ca exemplu : eficacitate termica a unui perete din acest sistem este echivalenta cu a unui perete din caramida eficienta , cu o grosime de 80 cm !!!
In final pot spune ca a meritat munca!
Succes celor indrazneti si indemanatici!!!

#83
robmih

robmih

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 07.08.2003
ai vreo adresa de e-mail?

Scrie-mi la [email protected]

Multumesc anticipat

#84
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
unele poze sunt scoase de pe o banda video. v-ati facut un film de prezentare pt distribuit rapid, eficient si ieftin pe un CD/miniCD ?
daca nu, vreti sa va faceti ? :)
[email protected]

poate scoatem chiar un video-training ...facut ca la carte sunt convins ca o gramada de persoane ar dori sa il aiba...

#85
gniv

gniv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 10.09.2003
Habitat for Humanity -- o organizatie internationala non-profit care ajuta familiile cu salarii mici sa-si construiasca o casa --  face astfel de case in Romania. Din '96 si pana acuma au facut mai mult de 100 de case, in prinicpal in Cluj. Mai multe informatii pe site-urile lor:
  http://www.habitat.ro si http://www.habitatcluj.ro
Ar fi interesat de intrebat  de unde iau materialele. Cand a fost eclipsa, in vara '99, au construit 10 case in 10 zile. Nu stiu amanunte, dar asa spun ei pe pagina lor.

Newsletters sunt destul de interesante: http://www.habitat.ro/news.html

#86
robmih

robmih

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 07.08.2003
Materialele lor sunt luate  100% din Romania.

Ei au niste reguli stricte ptr cei carora le fac casele: situatie locativa grea, sa fii familist, salariul intre 4-7 mil/luna, etc.

Ei sunt unii ce au adoptat acesata tehnologie aici si le merge ff bine.

#87
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
cum adica "le merge bine" unei organizatii non-profit ?

#88
robmih

robmih

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 07.08.2003
Exprimarea era in sensul ca pot construi lejer cu materialele cumparate de pe piata romaneasca, se potrivesc conceptiei lor de constructie - asta am vrut sa spun

#89
robmih

robmih

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 07.08.2003
La Sala Palatului este in desfasurare ( 12 - 15 MAI 2004 ) un targ ce reuneste bancile majore din Romania. Ati ajuns acolo?

Eu am fost pe 14 MAI.

Vestea buna este ca deja bancile mari au scos pe piata un credit  pe max 20 de ani prin care se pot construi locuinte in REGIE PROPRIE. Asta inseamna ca nu mai trebuie sa apelati la firme de constructii !!!! Se pot angaja persoane pe baza unui contract de prestari servicii inregistrat ( sau nu) la Sectia Financiara. La o banca ( in momentul asta nu-mi amintesc care ) chiar nici nu trebuie acest contract, singura conditie este ca manopera sa nu depaseasca 30 % din valoarea creditului.

In concluzie: se poate construi cu ajutor de la banca

#90
DxN

DxN

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 26.04.2004
Eu mi-am ridicat la rosu casa in regie proprie. Este foarte greu. Trebuie sa alergi dupa materiale, dupa transport, dupa mesteri, trebuie ca sincronizarea sa fie perfecta (degeaba a venit camionul cu BCA daca nu au venit oamenii care sa-l descarce si invers - toate astea costa bani). Trebuie sa stai si sa-i controlezi pe mesteri (majoritatea nici macar nu sunt, doar se dau...). Ca sa ii controlezi trebuie si sa te pricepi, nu te ajuta doar bunul simt.
Ar trebui sa te ocupi numai de asta (adica de casa), cum a zis si bm1967.
In concluzie: sunt multumit, da' am albit de atatea probleme.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate