Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Samsung Galaxy Fit 3

Cumparare baterie pentru un motor

Angajare -job

Telefoane DS Vodafone
 Mp4 car se reseteaza in timpul de...

Ati castigat vreodata ceva? Loto,...

Shogun!

Initiativa europeana pentru taxar...
 Instalare centrala de apartament ...

V-ați culturalizat cu ajutorul te...

Monitor

Boala mar
 Schimbare bascula (si altele) For...

Problema anxioasa, e normal cum g...

Vitrina sucuri

F.Charm - La inalțime
 

Walkie-Talkie

- - - - -
  • Please log in to reply
2770 replies to this topic

#199
Arpi

Arpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,950
  • Înscris: 23.06.2003

View Postrvic77, on May 27 2007, 16:14, said:

Cum naiba in 15 ore s-au incarcat 25 % ? Adica incarca cu 15 mA/h ?! Parerea mea e ca ori nu incarca ori sunt acumulatorii defecti. Deci verifica intai acumulatorii pe alt incarcator !
PMR-urile mele cu incarcatorul cel mai lent sunt gata in 14 ore @ 900 mA-acumulator R3, dar am posibilitatea sa incarc si pe alti tip de incarcator.
M-am referit la propagare, adica sa fie conditii prielnice sa mearga mai mult (sa se propage doamnele unde) :D

Cred ca sunt accumulatorii dusi, asa cum spui si tu, sunt noi din pachetul cu care au venit device-urile :(. Acuma dupa ~20 ore de cand i-am pus la incarcat la fel imi arata la ambele device-uri:(. accumulatori descarcati :(. Traful e caldut, la fel si jucariile. Sa fie accumulatorii buliti?

Sau pe displayul ff mic de la MT200 sa nu-mi arate cat de incarcati sunt accumulatorii doar logo-ul de baterie descarcata??
Deci:
Cand pornesc jucariile in partea de jos e o baterie care este descacata(logo), adica pe tot ecranul este afisat tot ce poate afisa acel ecran. Ca si la ceasurile pe batrie cand se reseteaza ora apare 88:88 (asta ca exemplu). In timpul functionarii acel logo nu apare doar cand bateria este slaba. Pana la urma tind sa cred ca:
- accumulatorii tin destul de putin pe aceste jucarii :( si am nevoie de niste accumulatori mai sanatosi.
- nu stiu sa arate cat de incarcati/ descarcati sunt accumulatorii, doar acel logo cand sunt descarcati (si de accea am zis mai sus ca nu s-au incarcat doar 25%)
In pachet am primit de 600mAh. In comert am vazut ca se gasesc si de 1000mAh.....hhh... studiez

Edited by Arpi, 27 May 2007 - 15:50.


#200
florin75

florin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 15.05.2007
Cred ca semnul cu bateria descarcata e doar un icon, nu arata gradul de incarcare (descarcare). Cand apare acest icon inseamna ca bateria e descarcata. Cel putin asa se intampla la G-urile mele. Dupa 15 ore trebuia sa ai acumulatorii incarcati. Verifica incarcatorul!

#201
Arpi

Arpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,950
  • Înscris: 23.06.2003

View Postflorin75, on May 27 2007, 19:48, said:

Cred ca semnul cu bateria descarcata e doar un icon, nu arata gradul de incarcare (descarcare). Cand apare acest icon inseamna ca bateria e descarcata. Cel putin asa se intampla la G-urile mele. Dupa 15 ore trebuia sa ai acumulatorii incarcati. Verifica incarcatorul!

Dap, cred si eu ca e doar un icon (logo) si de aceea am presupus ca e incarcat 25% dar de fapt e doar icon. Probabil ca accumulatorii s-au incarcat complet, dar au tinut nici 24 ore :(.

Aseara i-am scos de la incarcat, m-am jucat un pic prin casa (max 3 minute) si azi dimineata inca device-urile sunt in viata. Sa vedem cat rezista in modul standby ;). Daca testul nu va fi favorabil vor veni niste acumulatori de o capacitate mai mare. :D

Merci.

Edited by Arpi, 28 May 2007 - 05:52.


#202
florin75

florin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 15.05.2007

View PostArpi, on May 28 2007, 06:52, said:

Dap, cred si eu ca e doar un icon (logo) si de aceea am presupus ca e incarcat 25% dar de fapt e doar icon. Probabil ca accumulatorii s-au incarcat complet, dar au tinut nici 24 ore :(.

Aseara i-am scos de la incarcat, m-am jucat un pic prin casa (max 3 minute) si azi dimineata inca device-urile sunt in viata. Sa vedem cat rezista in modul standby ;). Daca testul nu va fi favorabil vor veni niste acumulatori de o capacitate mai mare. :D

Merci.

12 ore, cu 5% emisie, 5% receptie si 90% stand-by. Cam atat e normal sa tina acumulatorii. Mai mult doar daca maresti capacitatea.

#203
Arpi

Arpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,950
  • Înscris: 23.06.2003

View Postflorin75, on May 28 2007, 07:54, said:

12 ore, cu 5% emisie, 5% receptie si 90% stand-by. Cam atat e normal sa tina acumulatorii. Mai mult doar daca maresti capacitatea.
In acest fel ma incadrez in parametrii :D.
10x

#204
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004
E clar ca acumulatorii din pachet sunt dusi.. eu am avut si de 300 mA si ma tineau macar o zi cu 20-30 min de vorbit. Acum am de 750 mA si de 900 si ma plictisesc de cat tin  :D . Statia respectiva are exact 0.35 W masurati pe PWRometru, dar evident ca daca as avea final mai puternic de 0.5-1 W s-ar descarca mult mai repede. Mai am 2 profesionale cu accu de 1000 si de 1500 mA, iar pe high power se consuma imediat acumulatorul, abia tine o ora de emisie.
Totusi in receptie stau si o saptamana (4-5 ore/zi) la fel ca cele mici si ieftine.
Deci schimba acumulatorii, si cei de 600 mA sunt ok pentru statii de putere mica, cu conditia sa nu fie defecti :rolleyes: . Verifica-i inainte si pe alt incarcator, poate cel din statie  face doar caldura si nu incarca !

#205
Arpi

Arpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,950
  • Înscris: 23.06.2003

View Postrvic77, on May 28 2007, 10:30, said:

E clar ca acumulatorii din pachet sunt dusi.. eu am avut si de 300 mA si ma tineau macar o zi cu 20-30 min de vorbit. Acum am de 750 mA si de 900 si ma plictisesc de cat tin  :D . Statia respectiva are exact 0.35 W masurati pe PWRometru, dar evident ca daca as avea final mai puternic de 0.5-1 W s-ar descarca mult mai repede. Mai am 2 profesionale cu accu de 1000 si de 1500 mA, iar pe high power se consuma imediat acumulatorul, abia tine o ora de emisie.
Totusi in receptie stau si o saptamana (4-5 ore/zi) la fel ca cele mici si ieftine.
Deci schimba acumulatorii, si cei de 600 mA sunt ok pentru statii de putere mica, cu conditia sa nu fie defecti :rolleyes: . Verifica-i inainte si pe alt incarcator, poate cel din statie  face doar caldura si nu incarca !

I-am tinut la incarcat ~18 ore!
In standby un device a tinut ~23 ore celalat dupa 24,5 ore inca continua sa fie plin de "energie". nu m-am jucat mai mult de 3 minute cu ele! Cam putin :(, vor trebui facute cateva investitii :D in acumulatori noi se pare ca.....
10x

#206
lu_k-309

lu_k-309

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 29.08.2005
Timp de 2 saptamani am folosit Intek MT-4040 zi de zi si pe ansamblu sunt multumit de ele.
Pe unde am fost; am atins distanta de 1,5-2 Km ( masurat in linie dreapta ) la nivelul solului cu ele in zona de copaci - cladiri.
Acumulatorul ma tine 2 zile de folosire normala ~12-14h/zi in conditiile in care emit la 2W.

Minus:
- indicatorul de baterie este o icoana care te anunta cind este descarcat; apoi dupa ceva timp se duc singure la ... culcare; civilizat ar fi fost sa te anunte la 25% din capacitate ce e descarcat.
- nu are indicator nivel incarcare.

Ramine de incercat:
- adaptarea unui conector ptr o antena mai performanta...
- eventual o mica ajustarea manuala a squelch-ului poate imbuntati receptia ???
- eventual un buton care sa cupleze decupleze optiunea LPD / decuplarea utila la scanare continua cind nu vreau sa caute si pe canalele LPD.

L.

#207
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004

View Postlu_k-309, on May 31 2007, 00:27, said:

...
- eventual o mica ajustarea manuala a squelch-ului poate imbuntati receptia ???
...
Squelch-ul n-are nici o treaba cu receptia, este doar nivelul la care statia intra in mutting, daca e dat prea sus folosesti butonul monitor. In privinta asta prefer statiile cu sql ajustabil, altfel la semnale slabe stai mereu cu mana pe monitor !

#208
lu_k-309

lu_k-309

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 29.08.2005

View Postrvic77, on May 31 2007, 10:42, said:

Squelch-ul n-are nici o treaba cu receptia, este doar nivelul la care statia intra in mutting, daca e dat prea sus folosesti butonul monitor. In privinta asta prefer statiile cu sql ajustabil, altfel la semnale slabe stai mereu cu mana pe monitor !

MT-4040 nu are squelch ajustabil din meniu, are doar Automat si Monitor.
Pe Monitor din pacate nu se poate tine permanent deoarece receptia parazita e prea mare; de aceea ma gindeam sa incerc o mica ajustare a nivelului ( din semireglabil ) ptr a vedea daca pot ajusta; sa fie mai sensibila pe Automat.

#209
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004

View Postlu_k-309, on May 31 2007, 12:44, said:

MT-4040 nu are squelch ajustabil din meniu, are doar Automat si Monitor.
Pe Monitor din pacate nu se poate tine permanent deoarece receptia parazita e prea mare; de aceea ma gindeam sa incerc o mica ajustare a nivelului ( din semireglabil ) ptr a vedea daca pot ajusta; sa fie mai sensibila pe Automat.
Da, e bine sa faci asta ! Majoritatea statilor de genul asta au sql-ul dat sus ca sa nu fie deschis in medii cu bruiaje radio, totusi in cele mai multe cazuri e bine sa-l lasi mai jos. Eu prefer statiile cu sql ajustabil pana la 0, pentru ca ma pasioneaza DX-ul si aici vorbim in general de semnale extrem de slabe !

#210
florin75

florin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 15.05.2007

View Postrvic77, on May 31 2007, 13:52, said:

Eu prefer statiile cu sql ajustabil pana la 0, pentru ca ma pasioneaza DX-ul si aici vorbim in general de semnale extrem de slabe !

DX la PMR?

Stiu ca ai un Alinco dj-446! As vrea sa cumpar si eu unul, dar am o curiozitate: daca il voi alimenta de la bateria masinii, cu sursa filtrata, cam ce distanta as putea acoperi, stiind ca daca nu  vine deja modificat la 5W voi face eu inchiderea jumperului respectiv? Am vazut ca stii ce spui, de asta intreb, pt ca oscilez inca intre CB si acest Alinco.
Ideea e ca mai am si cele 2 Midland g7 modificate pentru 3W (eh, nu cred eu ca scot chiar atat, mai ales ca le dau 4,8V de la acumulatori R6 de 2300 mAh fiecare si nu 6V cat au acumulatorii originali), statii pe care le-as putea imprumuta prietenilor cu care ies pe munti.

#211
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004

View Postflorin75, on May 31 2007, 17:03, said:

DX la PMR?

Stiu ca ai un Alinco dj-446! As vrea sa cumpar si eu unul, dar am o curiozitate: daca il voi alimenta de la bateria masinii, cu sursa filtrata, cam ce distanta as putea acoperi, stiind ca daca nu  vine deja modificat la 5W voi face eu inchiderea jumperului respectiv? Am vazut ca stii ce spui, de asta intreb, pt ca oscilez inca intre CB si acest Alinco.
Ideea e ca mai am si cele 2 Midland g7 modificate pentru 3W (eh, nu cred eu ca scot chiar atat, mai ales ca le dau 4,8V de la acumulatori R6 de 2300 mAh fiecare si nu 6V cat au acumulatorii originali), statii pe care le-as putea imprumuta prietenilor cu care ies pe munti.
Pe munte merg f. bine si statile cele mai ieftine din supermatket. Daca te pasioneaza sa vb. la distanta (DX) iti trebuie antena buna (aici se pot purta discutii multe... teste etc) dar 5 W sunt mai mult decat suficienti. Problema in PMR este ca sunt foarte multi care vb. local si atunci o legatura la > 50 km devine ceva foarte greu de facut. Doar daca te sincronizezi noaptea cu un amic  :rolleyes: , eu prefer banda de 70 cm, dar in mare e acelasi lucru, doar 10 Mhz diferenta !
Pentru infotrafic si DX-uri pe propagare (adica tu iti strigi prietenul la 5-6 km si vine un neamt sau italian si-l acopera  :coolspeak: ) e bun si CB-ul !

#212
Arpi

Arpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,950
  • Înscris: 23.06.2003
Daca primul test nu mi-a iesit cum trebuie, in acest weekend am mai facut o excursie prin munctii Cernei(Herculane) la vanturatoarea si .... la ce-mi trebuie mie functioneaza grozav :coolspeak: .

Distanta a fost undeva la ~200 metrii peste creastra cu coborare (eh, nu un deal perfect pentru ca acea creasta pe o parte avea un aven) si functionau bine, 100% as mai fi putut marii distanta se auzea impecabil.

Din ce mi-am belit eu ochii, am vazut ca mult de tot conteaza acumulatorii :D.
Concluzie: Pentru o iesire la munte unde distanta intre device-uri nu creste mai mult de cateva sute de metrii recomand Cobra MT200. :peacefingers:

#213
florin75

florin75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 15.05.2007
Duminica am facut si eu un mic test! Am luat cele 2 Midland G7 in masina si am plecat la Snagov in padure. Pe drum una din statii a fost pornita pe canalul 8 PMR. A fost liniste tot timpul, cu exceptia zonei comerciale de la Baneasa, unde a miorlait de cateva ori. La Snagov am testat statiile la o distanta de 200 m intre ele, una dintre ele in masina in padure si alta la margine, afara. Se auzeau bine, dar incepusera sa sune cam infundat. Per ansamblu nu sunt incantat, sunt folosibile pe distante mici, dar doar atat. Cred ca voi incerca CB-ul totusi!

#214
Arpi

Arpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,950
  • Înscris: 23.06.2003

View Postflorin75, on Jun 4 2007, 22:21, said:

Duminica am facut si eu un mic test! Am luat cele 2 Midland G7 in masina si am plecat la Snagov in padure. Pe drum una din statii a fost pornita pe canalul 8 PMR. A fost liniste tot timpul, cu exceptia zonei comerciale de la Baneasa, unde a miorlait de cateva ori. La Snagov am testat statiile la o distanta de 200 m intre ele, una dintre ele in masina in padure si alta la margine, afara. Se auzeau bine, dar incepusera sa sune cam infundat. Per ansamblu nu sunt incantat, sunt folosibile pe distante mici, dar doar atat. Cred ca voi incerca CB-ul totusi!

Cam aceleasi distante le-am obtinut si eu :( si mai ducea. Diferenta de pret este totusi mare intre cele 2 tipuri de walkie.
Nu putem face comparatie, fff mult conteaza si relieful si densitatea padurii :) ce-i adevarat.
Unde am fost eu, recunosc nu era o padure fff deasa, insa am fost peste un varf, dar si acela taiat de un aven :) pe o parte.
Si alte convorbiri au funtionat grozav, de exemplu eu eram pe o parte a cascadei si ea era pe cealata parte. Daca nu aveam statiile nu ne-am fi putut auzii din cauza apei dar asa am comunicat normal :). Pentru ce am eu nevoie sunt fff multumit mai ales ca au doar 65 grame :)

#215
jovan

jovan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,350
  • Înscris: 05.05.2005

View PostArpi, on Jun 5 2007, 07:35, said:

Cam aceleasi distante le-am obtinut si eu :( si mai ducea. Diferenta de pret este totusi mare intre cele 2 tipuri de walkie.
Nu putem face comparatie, fff mult conteaza si relieful si densitatea padurii :) ce-i adevarat.
Unde am fost eu, recunosc nu era o padure fff deasa, insa am fost peste un varf, dar si acela taiat de un aven :) pe o parte.
Si alte convorbiri au funtionat grozav, de exemplu eu eram pe o parte a cascadei si ea era pe cealata parte. Daca nu aveam statiile nu ne-am fi putut auzii din cauza apei dar asa am comunicat normal :). Pentru ce am eu nevoie sunt fff multumit mai ales ca au doar 65 grame :)
Eu cred ca cel mai bine ar fi sa se lanseze PTT si la noi, zapp vroia sa faca asta prin 2004 dar vad ca nimic de atunci...

#216
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Pentru cei interesati de C.B. 27 mhz, am mai gasit un magazin in afara de Mondoplast care comercializeaza asa ceva.
Nu am vazut sa poarte vreun nume insa se afla la Gara de Nord langa magazinul Gipo pescar.
Am vazut ca aveau cateva statii marca Midland, dar puteau sa aduca pe comanda si altele.

Acum cativa ani cand am vrut sa-mi cumpar asa ceva nu am gasit decat antene si alte accesorii... sper sa fie de folos celor interesati :)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate