![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Comprimare video
Last Updated: Aug 22 2003 09:18, Started by
tandy
, Aug 07 2003 09:29
·
0

Posted 07 August 2003 - 09:29

Salutare.
E pentru prima oara cand scriu aici si sper sa gasesc niste raspunsuri bune pentru ceea ce doresc sa aflu. Sunt incepator in ale editarii video.Mi-am cumparat o camera video Sony DCR-TRV145 Digital 8. Am o placa de captura Pinnacle DV Plus (IEEE 1394).Placa a venit cu Pinnacle Studio 8.5. Calculatorul este un XP 2200+,512 RAM, hdd 80Gb,video 64Mb. Captura o fac la calitate maxima (fara pierderi)-calitate DV(mai pot captura mpeg si prewiev).Sunt foarte mari fisierele de captura. Pentru 2 ore si jumatate de captura imi ocupa vreo 40 Gb.Pana acum am facut comprimarea in format video-cd direct pe cd si in format mpeg1 (352x288).Am reusit sa bag pe 2 cd-uri cele 2 ore si jumatate dar in format video-cd (bunicica imaginea dar nu ceea ma asteptam). La comprimare Studio 8 are tot felul de codecuri printre care si DIVx 5.05 pe care-l am instalat eu in calc, dar nu mi-l comprima la marimea dorita (1 pass). Ce-ar trebui sa folosesc pentru a comprima aceste 2 ore jumatate de filmare pe 2 cd-uri, si imaginea sa fie buna? Reusesc cu vreun divx?Cum se procedeaza. Multumesc mult. |
Posted 07 August 2003 - 13:31

Eu am capturat materialul filmat (o caseta miniDV de o ora) pe HDD - fisierul rezultat, un .avi de aprox.14 GB, a fost incarcat in VirtualDub 1.5.2. si comprimat cu DivX Pro 5.02 cu urmatoarele setari: - Variable bitrate mode = 1 pass; Encoding bitrate 1250; Use Quarter Pixel + Use GMC + Use bidirectional Encoding; Keyframe max. interval = 250 , scene change threshold 50%;
Pre processing source = normal; Psychovisual Enchancements = normal; All frames progressive + basic video deinterlace; Performance/quality = Slowest; Audio compression MPEG Layer 3 128 kbits/sec, 48.000 Hz stereo-16kKB/s. ... Procesarea a durat aproape 4 ore (3:50) si a rezultat un fisier de aprox 685 MB adica atat cat sa intre pe un CD. Pentru al face compatibil SVCD am folosit TMPGenc. Plus 2.5 cu urmatoarele setari: VBR standard format; Video Constant quality 1250 kbits/sec, quality 100, max. bitrate 1350, min. bitrate 800; Motion search precision = High quality(slow); Full screen (keep aspect ratio). Procesarea a durat 3 ore asa ca dupa aprox. 8 ore am avut un fisier numai bun de scris cu NERO pe un SVCD ... si culmea e ca merge si pe calculator si pe un DVD Player la o calitate buna spre foarte buna. Mai joacate si tu cu setarile la VirtualDub si TMPGenc pe o bucata mai mica pana cand esti multumit de calitate. |
Posted 07 August 2003 - 22:49

Odata m-am "jucat" si eu cu comprimarea semnalului DV, si nu am reusit sa "conving" DivX sa-mi scoata ceva ca lumea. Am incercat atunci cu WME (Windows Media Encoder) 9 beta parca, si cred ca am obtinut cele mai multumitoare rezultate. Pentru DivX iti recomand sa "muncesti" si sa faci 2 treceri, deci bitrate variabil, si ar trebui sa obtii o calitate mai buna in high motion, si o rata de compresie de asemeni mai buna.
Success |
Posted 19 August 2003 - 04:33

Dabija cu ce PC a stat atit...nu de alta dar banuiesc ca ai un PC destul de rapid...am incercat ceva asemanator si timpul era dublu fata de tine...:(
|
Posted 19 August 2003 - 11:06

AIWAMAN ... P4 / 2,4Giga, Placa de baza ASUS P4B533, 512 RAM ,
HDD-80/7200 rotatii, placa grafica GeForce 4Ti 128 ... |
Posted 19 August 2003 - 11:21

la comprimare nu prea conetaza nimic altceva decat CPU...si utilizatorul daca stie sa faca treaba k lumea.
nu de alta, dar poti sta de 3 ori mai mult si sa iasa treaba de 2 ori mai slaba |
Posted 19 August 2003 - 12:25

dabija, si cu ce ai facut captura video de pe caseta pe hdd? ce program ai folosit, si ce setari? Thanks
|
Posted 19 August 2003 - 13:14

Deschide filmu cu BSplayer si ala iti spune ce rezolutie ai :)
|
|
Posted 22 August 2003 - 09:18

MuMiA - Eu am facut captura si cu premiere 6 si cu 6.5 si cu Dvio ... rezolutie PAL standard.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users