Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 

Cum si unde sa emigram?

- - - - -
  • Please log in to reply
168 replies to this topic

#37
imthatboy

imthatboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 26.01.2006
da,canada e solutia! nu dureaza decat 1 an procesul de emigrare pe partea franceza.odata ajuns acolo,iti iei adio pentru cateva luni sau chiar ani de la diploma de licenta pe care o ai din romania si treci la munca de jos.ce munca? pai dishwasher,muncitor ne/calificat in constructii,ajutor de ospatar si-alte treburi de-astea. daca reusesti sa ramai pe joburi din astea cateva luni,pana ti se echivaleaza diplomele dupa-aia boier te-ai facut!plus ca ai acolo o comunitate romaneasca foarte bine inchegata!

#38
Ayame

Ayame

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,624
  • Înscris: 23.02.2006

View Postkaminski, on Jul 22 2006, 15:58, said:

1.Recomand o tara frumoasa si paradis fiscal insulele Vanuatu sau Sultanatul Brunei.
2.Acolo sigurat nu o sa gasim rromi  :coolspeak:


In japonia nu sint rromi, deci.....

#39
oaritoni

oaritoni

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 22.03.2006

View PostPollux, on Jul 20 2006, 14:38, said:

in opinia mea tari bune de emigrat sunt franta, spania si elvetia. fiecare are avataje si dezavantaje.
o metoda buna de emigrat este sa te duci sa faci facultatea in tara respectiva, si intre timp sa iti depui dosar de cetatenie. cel putin in franta, studentii au sanse mult mai mari sa primeasca cetatenia si/sau sa-si gaseasca un job.
alta metoda este sa gasesti un job bun la o multinationala, si incet incet sa avansezi pana la stadiul in care poti lucra in strainatate (cunosc un astfel de caz). asta e cazul cel mai dificil cred...
si mai poti emigra in spania asa cum fac extrem de multi romani. cred ca nu e asa greu din moment ce sunt atatia care pleaca.

Eu am avut aceasta experienta a emigrarii in Franta,extraordinara as putea zice.Am vazut ca si aici ca de altfel pe majoritatea forumurilor toata lumea palavrageste si nimeni nu zice ceva concret,viabil si ideea data de tine m-am gandit sa o dezvolt.
Spun ca am avut o experienta extraordinara deoarece am câstigat mult în timpul sederii mele aici.Am plecat ca si student Erasmus in 2004-2005 si acum în 2006,plictisit si cu un dor de casa extrordinar m-am întors acasa unde sper sa-mi fac viitorul.
Pentru aceea care vor sa emigreze ca si studenti este foarte usor dar sincer meditati înainte de a pleca.Eu am studiat informatica in tara si datorita salariilor bune din tara am hotarât sa ma întorc înapoi,în plus sunt si un nostalgic dupa locurile natale,dupa noptile petrecute prin barurile si cafenelele orasului de pe Bega.
Reteta in 10 pasi de a emigra:
1.Intereseaza-te de toate facultatile cu profilul tau din Franta.Fa o lista cu locurile unde ai putea pleca.
2.Alege  o universitate la care sa mergi.Preferabil e sa fie în zona Parisului, a Coastei de Azur sau Lyon.Nu merge in nord sau vest.Am avut o colega care a mers la Bordeaux si a avut mari greutati în a se angaja.În sud,pe coasta poti gasi usor ca si student de lucru în industria hoteliera sau restaurante.Eu am stat la Nice,apoi Antibes - pe coasta.Aici chiar dc nu ai satisfactii financiare mari,pozitionarea compenseza : mare si plaja, pârtii de schii aproape,aproape de Roma,Venetia,Mont Blanc,etc.Nu vei uita niciodata in viata timpul petrecut aici.
3.Pentru a fi sigur ca reusesti sa ajungi pe undeva depune mai multe dosare în mai multe parti. :nonobad:
4.Fa si depune dosarul de cazare.ATENTIE!!!! e nevoie de un act care se numeste "Caution solidaire" prin care trebuie sa gasesti o persoana care sa garanteze ca va plati în locul tau chiria in caz de neplata.Aceasta persoana trebuie sa fie domiciliata cu acte in regula in UE ,poate fi si român dar sa aibe acte de sedere in UE.Acea persoana trebuie sa aibe salariul > 250 euro.Dc nu gasesti o  astfel de persoana mai ai o sansa :faci un depozit de 500 euro la o banca "Credit Lyonaise" ,iar cei de la banca iti vor da aceasta foaie.
5.Dc faci dosarul de cazare cum trebuie si esti in anul 4 sau 5 de faculta vei primi sigur cazare în camin.Dc nu prinzi cazare în camin nu e grav.De cazarea studentilor se ocupa un organism numit CROUS.Aici poti gasi si varianta de a te caza intr-o garsoniera (500 euro/luna) sau partament,sau în collocation (adica impreuna cu cineva) sau în gazda.Eu am stat si in camin,si in collocation,si gazda.Cel mai bine e in camin :mai gasesti un student român,mai faci uneori un mic comert, e uncolectiv fain.În gazda ai avantjaul ca vei sta cu o familie frantuzeasaca,vei invata limba si vei gusta din viata adevarata a unor francezi adevarati.Collocation-ul e bun la inceput.
6.Dupa ce ai o dovada ca te poti caza undeva treci la alta etapa.Dc nu ai o dovada clara de cazare poti face un   voucher la un hotel ca sa-l arati celor de la viza.La viza trebuie de asemeni sa arati ca ai bani sa te âtretii :4500 de euro pe un extras de cont.Poti bune doar banii in cont si peste doua luni sa-i scoti,sau chiar si peste o zi.Dar dc banii stau vreo doua luni iti scoti banii pe care trebuie sa- i dai bancii prin comisioane de retragere si alte cele.Sa nu închizi contul.Contul trebuie tinut deschis tot timpul cât vei sta acolo.Eu am facut cont la Transilvania.De altfle e bine sa ai un card românesc in strainatate pentru ca pe el sa poata sa-ti trimita în caz de nevoie bani parintii sau pritenii din românia.Pentru alte acte intereseaza-te la Ambasada de la Bucuresti.
7.Inainte de a pleca sa-ti schimbi certificatul de nastere,sa fie tipul nou international.De asemni diplomele sa nu te pui sa le traduci la notar si traducatori autorizati ca te usuca de bani.Toate diplomele sa ti le traduci singur apoi te duci la facultate si o rogi frumos pe secreatra sa-ti puna o stampila pe diploma tradusa si decanul o iscalitura.Asta nu costa decât un zâmbet din partea ta fata de secretara si eventual o mica atentie din partea ta -asta nu e coruptie caci numai asa o poti rasplati pe secretara care trebuie sa verifice prin registre validitatea diplomelor frabricate de tine.Eu mi-am tradus diploma de liceu (legalizata in modul descris mai sus de catre secretariatul liceului),apoi mi-am facut o foaie matricola in sistem european cu notele traduse, si apoi diploma de licenta.Fa de asemeni si multe scrisori de recomandare si roaga-i pe profesorii cu care te intelegi sa le semneze. Eu am întâlnit persoane care si-au facut singuri traducerae si apoi au fost la centrul cultural francez din TM si ei ti-au pus o stampila de conformitate.Ar fi mai multe amanunte de spus aici,dar ma rezum aici.
8.Alege-ti o firma de transport.De obicei e de preferat autocarul pentru ca astfel ai ocazia sa iei cu tine cât mai multe lucruri.Fa-ti o lista cu toate lucrurile pe care trebuie sa ti le iei si fa cumparaturi in  tara.Preturile la oale,tigai,etc sunt in general mai scumpe decât la noi.Chiar dc te-ai chinuit sa le cari din tara nu vei regreta,in cel mai rau caz vei descoperi ca este acelasi pret.Nu uita sa iei cu tine CD-uri goale si 2 cartuse de tigari,acolo preturile vor parea prohibitive.
9.Pune-ti la punct dantura si rezolva eventualele probleme de sanatate.Pentru a trece granita fa o asigurare la Asitrans,la care nu platesti nimic dc ai card EURO<26 pe care il obtii tot gratis de la facultate.Fa-ti eventual un card ISIC.Nu uita sa iei la tine si foaia aia albastra de la asigurarile de stat de sanatate.La înscrierea la facultate ti se va cere,si le vei arata altfel va trebui sa scoti din buzunar vreo 200 de euro care reprezinta o suma mare de cheltuit mai ales la inceput,când ai o groaza de cheltuieli.
10.Adun-ti inainte de a pleca cam cel putin 1000  de  euro : cazarea pe prima luna,garantie la cazare,inscriere la scoala (maxim 500 de euro pe an) si alte cele.Dupa ce ai ajuns acolo fa-ti titlu de sejur cât mai repede.Asta se face la prefectura.Apoi fa-ti dosar la CAF pentru a-ti rambursa ceva din cazare.Fa-ti dosar la asigurarea de sanaatte.

Bafta si "Bienvenue &ecirc;n France !"

#40
LEANA

LEANA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 15.03.2006
Romanii sa emigreze la Ortodocsi!!!!

#41
Mi_

Mi_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 917
  • Înscris: 13.07.2002
Ce-mi place de studentii care au prins 1-2 ani printr-o tara straina si care se considera emigranti !!!  (si cu experienta daca se poate)

#42
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

View PostRamunc, on Jul 20 2006, 15:10, said:

Nivelul de cultura este mai scazut in vestul Europei decat in Romania iar in SUA-Australia-Canada nici nu mai vorbim. Prin cultura inteleg aici bagajul de cunostinte al omului de rand, nivelul de pregatire al specialistilor in domenii tehnice sau umanistice.
muahahahaha

da, ii duc lipsa lu' Gutza si Adi de la Vilcea. maiahiiii  :naughty:

@ronell
intr-o ordine mai realista a lucrurilor: alege prima data o tara unde vrei sa mergi si apoi iti bati capul cu formalitatile, ca de faci invers ajungi ca aia ce n-or avut 10 000$ sa mearga in Canada si s-or dus la canguri ca "taxa" era numai 800.

singurul tip care-i valabil la modul general: vezi sa nu mergi fara bani. is miscatoare povestiile cu "am ajuns la Viena cu 30$", dar daca vrei sa treci peste faza de dormit sub pod, vezi sa ai macar de 100x suma aia.

#43
kaminski

kaminski

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 831
  • Înscris: 05.05.2004
Intr-o tara latino americana ca sa ne simtim ca acasa la noi

#44
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006

View PostPengoon, on Jul 24 2006, 10:47, said:

muahahahaha

da, ii duc lipsa lu' Gutza si Adi de la Vilcea. maiahiiii  :naughty:


Si ce asculta, ma rog, occidentalii de ti se pare ca ar fi superiori?

Nu zic ca nu ai dreptate, Guta si Adi sunt  :puke:  :puke:  :puke:  :puke:  :puke:  dar nu sunt români, nu trebuie identificati cu românii.

#45
gica_contra

gica_contra

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,474
  • Înscris: 29.06.2005

View PostRamunc, on Jul 24 2006, 12:09, said:

Si ce asculta, ma rog, occidentalii de ti se pare ca ar fi superiori?

Nu zic ca nu ai dreptate, Guta si Adi sunt  :puke:  :puke:  :puke:  :puke:  :puke:  dar nu sunt români, nu trebuie identificati cu românii.
Nu, dar romanii VOR sa se identifice cu ei. Ai vazut cati romani si-au luat purtari de tigani doar ca sa fie mai cool???

#46
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006

View Postgica_contra, on Jul 24 2006, 12:30, said:

Nu, dar romanii VOR sa se identifice cu ei. Ai vazut cati romani si-au luat purtari de tigani doar ca sa fie mai cool???


Nu, n-am vazut. Românii asculta manele nu pentru ca se identifica cu romii. Sunt unii români simpli care vor sa aiba iluzia veseliei continue, sau care au impresia ca linistea e stresanta si cum nu pot asimila muzica popasculta manele. Unii asculta manele fiindca li se pare ca ar fi sic.

Dar care sunt purtarile romilor?

#47
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

View PostRamunc, on Jul 24 2006, 11:09, said:

Si ce asculta, ma rog, occidentalii de ti se pare ca ar fi superiori?

Nu zic ca nu ai dreptate, Guta si Adi sunt  :puke:  :puke:  :puke:  :puke:  :puke:  dar nu sunt români, nu trebuie identificati cu românii.

bine si ce fac romanii asa special de-ar fi superiori cultural?
care se defineste cum?

#48
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006

View PostPengoon, on Jul 24 2006, 17:33, said:

bine si ce fac romanii asa special de-ar fi superiori cultural?
care se defineste cum?

In occident oamenii sunt toropiti de societatea de consum, `valorile` lor sunt dictate de emisiunile tv, totul e caracterizat de superficialitate. Scoala si stiinta romaneasca sunt superioare celor din occident unde totul e orientat spre consum.

#49
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,782
  • Înscris: 02.06.2006

View PostRamunc, on Jul 24 2006, 17:44, said:

Scoala si stiinta romaneasca sunt superioare celor din occident...
Si la ce ne foloseste?

#50
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006

View PostIocan, on Jul 24 2006, 17:52, said:

Si la ce ne foloseste?


Un specialist format in Romania are un confort mai mare. Cu cat esti mai pregatit, cu atat iti place mai mult domeniul in care activezi, esti apreciat, ai satisfactii profesionale.

#51
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

View PostRamunc, on Jul 24 2006, 16:44, said:

In occident oamenii sunt toropiti de societatea de consum, `valorile` lor sunt dictate de emisiunile tv, totul e caracterizat de superficialitate. Scoala si stiinta romaneasca sunt superioare celor din occident unde totul e orientat spre consum.

aia cu scoala e o aiureala. aia ce-or ajuns sa realizeze ceva in capitalism au ajuns nu din cauza scolii ci in ciuda ei. e meritul lor pur si personal de a se fi interesat de d-ale meseriei inca de pe bancile facultatii si nu s-au multumit cu predica obsoleta a unor dinozauri care n-au gasit employment in suedia ca restul dascalilor competenti la inceputul aniilor '90. ceea ce e adevarat in special in sectorul IT.
tu compari aia putin ce-au trecut (cu ore particulare, eforturi parintesti alea alea) de sistemul egalitar fortat romanesc de educatie cu pleava din alta parte. compara elitele cu elitele si prostimea cu prostimea.
ca "big brother" si din astea gasesti si in RO. toate timpeniile produse pentru "straturi cultural dezavantajate" au acelasi success in RO, cum l-au avut si in alta parte.
si ca sa raminem la elite, cite premii nobel de chimie, fizica si medicina au venit la noi?

unde exact e superioara stiinta si scoala?
aveam la scoala un sistem bazat pe matematica si atit. stii matzematica, te descurci. d-aia nu prea stie nimeni chimie si fizica cu adevarat. de cite ori ai auzit la scoala "daca aveam echipamentul X si faceam experimentul Y iesea rezultatul Z, dar pentru ca nu le avem (sau iara nu functioneaza) considerati demonstrata formula XYZ?"
io care trecui prin sistemul de educatie in RO (12 ani la ceasca) si 5 ani la Poli ulteror, le-am auzit cam tot timpul.
apoi e miscator cind iti vine cite-un sef de promotie de la info la interviu de angajare si confunda un modem cu o placa de retea, iar cind il intrebi ce proiecte o facut, zice "pai alea de la facultate".

ce exact e asa superior in sistemul asta? ca io la colegii mei din capitalism, ce-or terminat scoala in acelasi timeframe ca mine, n-am gasit nimic deosebit in materie de lipsuri, ca si cultura generala sau indeosebi profesional. singura diferenta era, ca lor le lua 7-8 ani sa termine o facultate, pentru ca trebuiau sa munceasca pe parcursul facultatii, iar examenele nu le treceai cu spaga.

Edited by Pengoon, 24 July 2006 - 17:04.


#52
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006
Gandeste-te ca ai fi facut scoala in occident.


In domeniul IT exista o fireasca intarziere a scolii romanesti. am totusi impresia ca orientarea spre lucruri mai bazice, corespunzand tehnologiei de ceva ani in urma, e benefica. Cred ca nu trebuie sa-ti spun ca românii sunt printre cele mai numeroase grupuri de specialisti IT in SUA.

#53
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,782
  • Înscris: 02.06.2006

View PostRamunc, on Jul 24 2006, 18:03, said:

Un specialist format in Romania are un confort mai mare. Cu cat esti mai pregatit, cu atat iti place mai mult domeniul in care activezi, esti apreciat, ai satisfactii profesionale.
Repet intrebarea: si la ce ne foloseste? (intrebare ajutatoare: daca Romania are asa specialisti se ce este penultima in Europa?).

#54
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

View PostRamunc, on Jul 24 2006, 17:21, said:

Gandeste-te ca ai fi facut scoala in occident.
In domeniul IT exista o fireasca intarziere a scolii romanesti. am totusi impresia ca orientarea spre lucruri mai bazice, corespunzand tehnologiei de ceva ani in urma, e benefica. Cred ca nu trebuie sa-ti spun ca românii sunt printre cele mai numeroase grupuri de specialisti IT in SUA.

vreo statistica care sa confirme chestia cu numarul "mare" de specialisti, evtl. raportat la un total? poate vedem atunci cit e de relevant.
vreun statement de CTO dintr-o corporatie relevanta care sa confirme treaba cu "inapoierea tehnologica benefica?"
de avantajele pionieratului s-a auzit?
inca o data, unde produce sistemul educational romanesc, fost si actual virfurile alea multe care-l fac superior?
superioritate care consta in ce anume?
ca rezultatele sunt individuale. ala care o pus osu si o invatat/muncit, daca nu l-a apucat grandomania sau io stiu ce viciu, a razbit (in occident, ca in RO pina de curind si in unlele cazuri si acum mai e si efectul de pile), iar cine si-a bagat, metaforic, picioarele a ramas la sapa de cauciuc, atit in RO cit si peste mari si tari.
si poate mai analizam sistemul educational actual cu spagi, nepotisme etc. si vedem unde dreaq o fi superior.
pentru ca ministerul eductatiei si invatamintului de fapt ar trebui sa-i despagubeasca pe toti cei ce chiar au reusit ceva pe plan profesional, pentru nenumaratele piedici, educationale, administrative si de ego profesoral care le-a pus in cale.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate