Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Credeti ca se mananca bine in pop...

Cata siguranta au biciclistii tro...

Ce parere aveti: am gresit sau nu ?

Cu ce program este facut acest vi...
 Ziar din 5 sau 6 Ianuarie 1997

Conexiune 3 boxe in serie/paralel

Panou comanda pompa Grundfos CU 301

Talk to Me (2022)
 Achizitie masina noua, cred.... (...

Solutie anti inghet de pus in lic...

Recomandare tigara electronica ~2...

Cupra Formentor 1.5 150 CP
 Adio permis

Ochelari de soare cu dioptrii

Gigabyte b550m ds3h & ryzen 9...

Activare Card national de sanatate
 

constructia boxelor de la zero

- - - - -
  • Please log in to reply
189 replies to this topic

#19
electrika

electrika

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 19.08.2005
Si inca ceva !! Cineva a zis ca palul nu este cel mai bun material :nonobad:  ce material mai bun da rezonanta palului?? am facut incinte bass cu dif-uri de 300w din pal nemelaminat (imbracat cu mocheta neagra usor scamosata la exterior iar in interior cu pasla neagra). Grosimea palului a fost de 4 cm. Si inca un "secret" ar fi ideal sa folositi stacheti din lemn pusi in form de X pe fiecare fata de incinta (cum sunt barile de ramforsare), in caz contrar la puteri de peste 100w foia de pal incepe sa oscileze chiar daca este de 4 cm. Incintele mentionate au fost facute pt o discoteca la tara si sunt foarte eficiente. Cine este interesat sa ma contacteze!!

#20
electrika

electrika

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 19.08.2005

370677271050152, on Oct 10 2005, 13:25, said:

Ce difuzoare folosesti de obicei ?

<{POST_SNAPBACK}>

sunt acceptabile "888" ca pret si sunt bunicele pentru medii. acum depinde si de locul de sonorizare. Pt un apartament sunt ideale JVC si pt bass si pt medii. Pt un sistem audio perfect cu rezultate deosebite recomand un "888 wfr" de 10inch (woofer-STK) si 4 sateliti (TDA7296) centrul (TDA2007). la sateliti merg PROAUDIO ovale (boxele proaudio reproduc foarte bine mediile insa la bass.... ;)) cam asa... pt ceva mai puternic "discoteci...cluburi" merg pionear. DAR AU REZULTATE FOARTE PROSTE BOXELE PENTRU MASINA !!! SE AUD CA DRACU   :D

#21
tupac_elite

tupac_elite

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 23.10.2005
In primul rand trebuie sa va documentati!!De pe topicul constr. boxelor de la 0 am abservat ca multi dintre cei care au postat nu stiu care sunt denumirile tehnice carac. incintelor sau difuzoarelor.Fara a citi carti si intelege cateva lucruri legate de incintele acustice nu veti putea reusii unele.
Cele mai bune carti care explica de la inceput si pe intelesul tuturor care mai au habar de electronica cat de cat sunt "amplificatoare audio si sisteme muzicale" si "si practica electronistului amator" cea din urma parca asa ii spunea am o mica scapare.
In al doilea rand trebuie inevitabil sa tineti seama de buget caci pretul exuberant al unor anumite difuzoare va face luarea unei alte decizii plus ca o incinta acustica necesita si niste aparate de masura nu tocmai ieftine!
Formulele de calcul ale incintelor cat si a filtrelor sunt date in cartile de mai sus, cateva ex. gasiti si pe net chiar eu am gasit calcule pt. filtre si pe electronica.ro
Incintele acustice se calculeaza in functie de dif. cat de mari sunt si ce vol. necesita si de puterea pe care o alegeti, o incinta de 150W sinus nu va avea H=30cm,L=15cm si l=20cm ci va fi mai mare!!
Cum incepeti: -aveti un amplificator intai si intai(nu faceti intai incintele si dupa aceea cumparati amplif.)
                     -frecventa amplificatorului este de: ... sa zicem 20hz-30khz asta inseamna ca bassul atinge frecventa de 20hz(atat de puternic va fii sau de profund) iar inaltele frecventa de 30khz(senzatia de geam spart in cazul unor difuzoare bune)
                      -puterea pe care o da amplificatorul ex. 150W(dif. se vor alege cu aceasi putere in sinus sau nominala sau rms pe dif. de obicei scrie puterea muzicala,cea nominala fiind aprox. jumatate din cea muzicala)
                      -impedanta pe care o da amplificatorul la iesirea sa(adica rezistivitate reprezentata in ohm,pentru incintele acustice de podea standartul este de 4 si 8 ohmi simbolizat tehnic cu omega pe spatele dif.)pt. sateliti la sist. 5.1 etc impedanta creste in functie de producator de ex.16 ohm la jvc la un home cinema
                       -presiunea acustica exprimata in decibelli submultiplul unui bell fiind prea greu de calculat o incinta acustica in bell,cercetatorii au mai taiat din zerouri ca guvernu romaniei cu denominarea (presiunea acustica inseamna puterea sunetului acea unda creata de sunet urechea umana suporta pana la 160-200 parca nu mai stiu exact)
    
Acum ca ai acesti parametri ai unui amplificator poti incepe conturarea unei incinte acustice, dif. de bass daca nu detii parametrii de funct. ai acestuia unele le poti deter. chiar tu poti masura rezistivitatea dif. cu aparatul de mas. iar un dif. cu diam. de 40cm atinge frecventa de 35hz, exista niste tabele standardizate cu marimea dif. si frecventa lor tocmai in functie de marimea lor( acest lucru nu mai este valabil la dif. de medii si inalte). Pt o claritate ridicata si o redare corecta a bezii de frecventa de 35Hz-20Khz sunt recomandate trei dif. :bass-medii-inalte.
Difuzoarele le alegi in functie de parametrii de mai sus,incinta acustica o calc. in functie de parametrii de mai sus, pt.asta trebuie sa faci rost de acele calcule, cauti in cartile mai vechi pe care cu siguranta le gasesti la anticariat si care sunt f. utile,altfel nu se poate,CALCULELE NU SUNT COMPLICATE,MATEMATICA DE A 8-10-A, numai ca una o atrage si pe cealalta.

Filtrele sunt de 2 feluri si anume:

- acele crossovere(filtre active,folosite la amplificatoare care dau o putere pe o cale de ex. bassul si filtrul reda frecventa mai joasa dar la randul sau mai amplifica semnalul catre dif.)

-si filtrele clasice care redau un spectru de frecvente alese,din semnalul provenit de la amplif filtrul corecteaza pe acele frecvente de 35Hz-20Khz pe care amplificatorul nu este in stare sa redea dif.
Filtrele sunt formate din bobine din Cu emailat cu diam de 1mm considerate cele mai bune (exista si filtre cu conductor de diam. mai mici pe miez de ferita pt crearea campului mag. neces. si economisirea materialului si a spatiului)si rezistente des intalnit de wataj si condensatoare din tantal nepolarizati (nu fol altceva se va auzi naspa)
bobinele se calculeaza in functie de frecventa dorita(se masoara in microHenri si va trebuie un aparat de masura: o punte l-c,exista si aparate de mas. imi scapa denumirea intrati pe siteul connexelectronic.ro si accesati aparate de mas. si aveti cele pt punti l-c ),la fel si rez. si condensatoarele.

Ar mai fi cate ceva de zis, cel mai bine cautati in carti caci de acolo veti intelege ce trebuie sa faceti pas cu pas.
Incintele profesionale se calculeaza si dupa marimea incaperii in care vor reda, bassul acela profund dupa frecventa pe care o poate atinge si densitatea magnetului respectiv densitatea gaussiana,au aparut demult dif. cu magnet neodimium(f. multi bani ) daca vreti sa vedeti ce inseamna incinte profesionale intrati pe siteul celor de la b&w.com sau mission(pilastro-adevarata arta ) NUMAI PT AUDIOFILI SAU OBSEDATI MUZICALI!!

#22
tupac_elite

tupac_elite

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 23.10.2005
Am uitat sa va zic si despre incinte(cutiile)sau boxe(box-cutie)se fol. pal cel mai bun este cel de fag cu canturi pe laterale fete duble canturile nu se debiteaza ci se obtin din doua placi de pal de 1.5cm una mare si una mai mica prin presare si lipite cu clei de oase,se fol. labirinturile pt. ob unui bas mai profund acest lucru depinde de alte calcule mai complicate de data aceasta.Imp. mai este si materialul fonoabsorbant ideal fiind lana presata si tratata pt. evitarea aparitiei moliilor(nu radeti) sau a vatelinei de o densitate mai mare sau spuma poliuretanica cu cofraj de oua(cofrajul de oua fiind folos. la antifonarea studiourilor de inregistrare la noi si in afara pana la aparitia acelor bureti smecheri!!!)sau vata minerala gen isover(una buna,dar nu prea densa-duce la inrautatirea auditiei taierea drastica a frecventelor)si trebuie asezata intrun anumit fel dupa mai multe auditii si probe apoi fixata definitiv.
La incinte se mai fol. si alte elem. de intarire suplimentare pt. evitarea rezonantei de la bucati de pal bine lipite si asezate pana la fixarea suplimentara cu bitium(nu e la misto teh. fol. de cei de la b&w) un fel de smoala  e tarziu acum ma duc la culcare. Nptb

#23
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,401
  • Înscris: 06.03.2005
Fara suparare tupac_elite dar conceptele tale despre incinte acustice sint undeva in zona prescolara.
Daca ai rabdare citiva ani poate vei intelege ce vreau sa spun.
Pina atunci lectura suplimentara, scuze, obligatorie:

Speakerbuilding.com http://www.speakerbu...1014/page_5.php
Home Audio DIY Speaker FAQ http://www.lalena.co...io/faq/speaker/
Details of the VR-6 and VR-8 Technology http://www.vonschwei...rline/VR-6W.HTM
JPO Speakerbuilding Linklist http://members.chello.se/jpo/
Try downloading a program like WinISD Pro alpha http://www.linearteam.dk/
Welcome To DIYSPEAKERS.NET http://www.diyspeakers.net/
spherical cermaic speakers - least distortion http://www.zako.com/techrev.htm
How to Design a Sealed Loudspeaker? - Qts, Fs sealed speaker enclosure... http://gecko.gc.mari...udio/sealed.htm
Thiele-Small Terms and Definitions or just "T/S Parameters" http://www.mmxpress....nical/terms.htm
Zobel Networks, speaker design http://www.adireaudi...ech_central.htm
Speaker design calculator http://www.mhsoft.nl/spk_calc.asp
Neutralizing L(e) with a Zobel http://www.trueaudio.com/st_zobel.htm
Initial Enclosure and Crossover Designs - Zobel network http://www.angelfire.../modelling.html
Passive Crossover Basics - Zobel Networks http://www.eatel.net...isc/xoorder.htm
Crossover Design http://www.silcom.co...sove_Design.htm
Sample 3 Way Crossover http://www.lalena.com/audio/faq/xover/
DIY audio homepage http://www.lalena.com/audio/
The Loudspeaker Design Cookbook - $39.95 http://www.amazon.co...891827?v=glance
Part II: Digital Filters* http://www.silcom.co...tal_filters.htm
Design of the Sound System http://www.silcom.co...ound_system.htm
Crossover Design http://www.silcom.co...sove_Design.htm
Construction of the Loudspeakers http://www.silcom.co...#Time_alignment
DIY'ers perspective on the top-selling Bose system http://www.intellexual.net/bose.html
Design of Loudspeakers http://www.linkwitzl...oudspeakers.htm
Crossovers - 1st order http://www.linkwitzl.../crossovers.htm
F - Group delay and transient response http://www.linkwitzl...frontiers.htm#H
JBL horns, speakers http://www.usspeaker.com/
Impedance Equalization Designer Help - Zobel Networks http://www.lalena.co...qual/help.shtml

3-way 1st order crossover is used in a 3-way vented enclosure system http://www.kbapps.co.../xover3way.html
Slop Of The Crossover - tweeter/1st order @ 2kHz NO GOOD... http://www.caraudiog...opcrossover.htm
ScanSpeak tweeters - Google search http://www.google.co...nSpeak tweeters
tweeter 1st order crossover - Google search http://www.google.co...order crossover
Time aligned, Phase coherent, Phase aligned, http://www.geocities...meAligned2.html
Transient accurate, What's up with that.
Appendix E - Passive Crossover Components http://ldsg.snippets.org/appdx-e.php3
Crossover Demos http://www.silcom.co...over_demos.html
Topic: 3 way 1st order crossover http://www.electrica...TML/000006.html
Transient Perfect 2nd Order Crossover http://www.geocities...ssoverdocN.html
3-Way Series Cross-Over http://users.tpg.com...ross-overs8.htm
3-way 1st order crossover - Google search http://www.google.co...order crossover
cascading 1st order slopes http://www.mindsprin...io/eqptrept.htm
Linkwitz-Riley Active Crossovers up to 8th-Order: An Overview http://www.rane.com/note119.html
Very High Quality DIY speakers anywhere? http://www.avsforum....threadid=170942
A full 300W into 4 Ohms, this CLASS D unit runs very cool http://www.adireaudi...fiers/dt300.htm
DIY parts, tech site http://www.partsexpress.com/
Understanding and Designing Passive and Active Crossovers http://www.termpro.c...cles/xover.html
Designing Passive Crossovers http://www.termpro.c...les/xover2.html
Crossover Component Selection Guide http://www.partsexpr...rces/xover.html
A Different Approach to Series Networks http://www.geocities...h/LBIseries.htm
L-Pad Designer Help http://www.lalena.co...lpad/help.shtml
Impedance Equalization Designer Help http://www.lalena.co...qual/help.shtml
Inductors, Capacitors, & Resistors http://www.lalena.co...lectronics/rcl/
chart of the frequency range of various instruments http://www.silcom.co...des/Musicsp.gif
Music and The Human Ear http://www.silcom.co...ve_vs_objective
Fostex Speaker Components - mid-hi drivers http://www.fostex.co...ange/full_range
Fostex Speaker Components - mid-hi drivers http://www.madisound.com/fostex.html
Thiel CS7.2 Specifications 4-way system http://www.thielaudi...ages/cs7_2.html
Sealed box - resonance hump (Zobel Networks) http://www.speakerwo.....closure A.htm
Filters, Zobel Network calculator........... http://users.telenet...atorsfilter.htm
The Naked Truth about Speaker-Cables http://www.tnt-audio...a/spkcbl_e.html
The Naked Truth about Interconnect Cables http://www.tnt-audio...ica/intere.html
Series Notch Filter Designer Help http://www.lalena.co...otch/help.shtml
Passive Radiator Enclosures: In Theory and In Practice http://momentum.soun...st02/tech2.html
RLC circuits match transmission lines to loads http://www.e-insite....097/08di_05.htm
How well do Zobel circuits stabilize the impedence of a driver? http://www.geocities...audio/passives3
Driver Attenuation Circuit - L-Pad http://www.loudspeak...01.com/Lpad.htm
Loudspeakers 101 main page http://www.loudspeak...1.com/Sound.htm
Maximum Power (Resonance) in Series RLC Circuits http://www3.ltu.edu/...resonance.shtml
Solen printed circuit boards - Lpad http://www.solen.ca/pcb2way.htm
"predicted" impedance http://www.lonesagua...alImpedance.gif
L-PADS - calculator!!!!!!!!!!! http://www.eatel.net...ecdisc/lpad.htm
Series crossovers, how do they work? And parallel circuits http://home.hetnet.n.../Crossover.html
Simplest is best! 1st order, 6dB/octave slope http://members.myact...245/spktips.htm
SoundEasy V8.00 has been released - $249.95 http://www.audioxpre...are/sof-sou.htm
First Order (6db/octave) Two-Way Crossover calculator http://ccs.exl.info/calc_cr.html
Unibox software - Design Your Own Loudspeaker Cabinet http://www.danbbs.dk/~ko/ubtxt.htm
Unibox software - Design Your Own Loudspeaker Cabinet http://www.danbbs.dk/~ko/ubdwnld.htm
Series vs. Parallel Wiring http://www.termpro.c...cles/spkrz.html
FRD Consortium is group of designers, experts, hobbyists and programmers http://www.pvconsult...io/frdgroup.htm
FM (Filter Maker) is a utility for creating Digital Filter Transfer Functions http://www.pvconsult...o/dsp/dplay.htm
Plotting a Speaker's Impedance: http://www.eatel.net...sc/resvsimp.htm
LMS - Loudspeaker Measurement System - $1395 http://www.linearx.c.../LMS/LMS_01.htm
Passive Crossover Basics http://www.eatel.net...isc/xoorder.htm
speaker crossover design software - GOOGLE search http://www.google.co...design software
plotting speaker's impedance - GOOGLE search http://www.google.co.....r's Impedance
loudspeaker simulation software - GOOGLE search http://www.google.co...G=Google Search
The gold standard in analog/digital simulation - Micro-Cap 7 http://www.spectrum-soft.com/demo.shtm

#24
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,401
  • Înscris: 06.03.2005
Nu vreau sa te descurajez dar am stat de vorba cu oameni ce proiecteaza si construiesc incinte de peste 20 ani (si nu sint chiar in virsta) iar concluziile au fost dezarmante si anume calculele teoretice nu au nici cea mai mica relevata in cazul unui proiect,  practica contrazice multe din cele scrise pe hirtie.
Problemele care apar la constructia incintelor sint foarte complexe si chiar cu aparatura serioasa si experienta vasta poti avea surprize neplacute.
Binenteles ca este vorba de incinte deosebite indiferent de gama de pret sau clasa, nu e vorba de celebrelele cutii cu difuzoare care se vindeau prin comert tip Unitra, Meloman, etc.
Ce m-a impresionat a fost afirmatia unuia dintre acesti constructori care spunea ca :cu cit stie mai multe despre complexitatea constructiei incintelor cu atit trage concluzia ca nu stie nimic.
Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti din start sa experimentezi, poti invata multe din practica.

#25
tupac_elite

tupac_elite

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 23.10.2005
Da dar practica este cea care ne omoara,adica este scumpa si in cazul unui "amator" ce inteleg eu din asta:faptul ca numi castig existenta din asta,ma obliga sa experimentez atunci cand reusesc sa fac rost de traductoare, plus lipsa aparaturi unui osciloscop si decibell metru si coductorului emailat pentru filtre fiind nevoit sal iau de prin trafuri.
a preselor pentru placi pentru incinte si multe altele care costa.E pasiunea cere sacrificii.

pasiunea e mai presus de orice dar asta pana cand stomacul imi aduce aminte ca mai trebuie sa si manance!!ce  chestie

#26
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 07.05.2004
adica mai pe scurt: daca ai amplificator de 100W, nu folosesti incinta acustica de 100W, pt. ca o sa ai mari probleme la volum apropiat de maxim, eventual o boxa de 150W.

#27
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,401
  • Înscris: 06.03.2005
Potrivirea dintre amplif si incinte nu este o chestie pur tehnica, prevazuta in specificatii, cum am vrea sa credem.
Potrivirea e o chestie ce tine de experienta si nu poate fi anticipata sau imaginata, si aici ma refer nu la faptul ca merge sau nu sau compatibilitati ci la chestii foarte subtile care tin de parametrii, mai putin obisnuiti in mediu ingineresc, ca soudstage, transparenta, rafinament, articulatie.
Distrugerea difuzoarelor nu e provocata de puterea excesiva difuzoarele bune rezistind cu usurinta suprasarcinilor mari ci gradului de distorsiuni care nu pare evident in anumite conditii dar care distruge cu usurinta difuzoarele de exemplu un amplif capabil de 20w putere nominala poate distruge usor incinte de 100w nominal daca intra in saturatie.

#28
dstpro

dstpro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 09.11.2005
Imi construiesc un subwoofer cu amp TDA 7294 dupa schema din prospect cu alimentare
la un traf de +- 40 V. Folosesc un difuzor boschmann V-10DF cu parametri Z = 4 ohm
Re = 3.800 ohm
Fo (res. freq)=35.4954 Hz
Zo (Zmax at Fo) = 17.8432
Sd (piston) = 0.0339 m^2
Bl (flux lenght) = 8.4123
No (ref. efficien.) = 0.26
Diam = 25.7 cm
Qms = 3.0122
Qes = 0.8151
Qts = 0.6415
Vas = 48.2047
Cms (compliance) = 295.3870
Mms (total mass) = 68.0621
Mmd (diafr. mass) = 64.4732
Xmax = 4 mm
Incinta este cilindrica cu pereti de 18-20mm de vreo 23l
asta pt. ca folosesc controlerul EAS http://sound.westhos...project48.htm#3
care serveste ca preamplificator in continuarea crossover-ului de la placa de sunet
si care amplifica cu 12db pe fiecare octava . Adica in ritmul de Rollof al incintei sealed.
Am calculat mai multe designuri cu prog. de la ajdesigner.com
NUsh daca puterea de la tda 7294 o sa fie suficienta la 4 ohm.
traful e ajustabil (adica ii pot crezte tensiunea).
Credeti ca voi avea succes.
Daca nu ce alternativa am cu dif. amp si controlerul EAS. ???
crezi ca, cu 70-90W RMS de la amp ajung pe la 35Hz
Sau trebuie sa maresc volumul cam pe la 50l
Am 15 ani si nu am inceput sa ma documentez de mult in domeniu audio.
uite cateva saituri www.svsubwoofers.com www.bagend.com
Incinta pe care o fac este cilindrica de 30 si ceva cm diametru dintr-un material asemanator fibrei de stica de 3mm in int pun un tub de carton gros de 5mm si spatiul dintre ele il unplu cu rasina(1.5l) bazele cilindrului le fac din placaj
Suprapun 2 placi. si le lipesc cu aracet de lemn prin presare.
Nush la ce sa ma astept dar spune-mi cateva impresii? console.gif

#29
csl1131

csl1131

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 07.06.2005
Vas/Cms--------Vas represents the volume of air that when compressed to one cubic meter exerts the same force as the compliance (Cms) of the suspension in a particular speaker. Vas is one of the trickiest parameters to measure because air pressure changes relative to humidity and temperature — a precisely controlled lab environment is essential. Cms is measured in meters per Newton. Cms is the force exerted by the mechanical suspension of the speaker. It is simply a measurement of its stiffness. Considering stiffness (Cms), in conjunction with the Q parameters gives rise to the kind of subjective decisions made by car manufacturers when tuning cars between comfort to carry the president and precision to go racing. Think of the peaks and valleys of audio signals like a road surface then consider that the ideal speaker suspension is like car suspension that can traverse the rockiest terrain with race-car precision and sensitivity at the speed of a fighter plane. It’s quite a challenge because focusing on any one discipline tends to have a detrimental effect on the others

#30
HeyLupu

HeyLupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 26.09.2005

Quote

Ajungem de la forta care o opune membrana (care se masoara in N) la presiunea aerului dintr-un cilindru (adica forta executata pe o suprafata, si se masoara printre altele in N/m^2, adica Pa). Tot nu m-ai lamurit ce inseamna VAS.
Intradevar, sunt un incult (nu glumesc, nu sunt ironic); la faza asta ai in totalitate dreptate, nu am stiut cum sa explic, si m-am grabit sa "imi arat muschii"; oricum, contrar a ce zic unii ca "ne dam care mai de care mari cu ce stim", pe mine unul ma enerveaza faptul ca in foarte multe locuri (forumuri, etc.) se sustin niste afirmatii aberante cu legatura la anumite subiecte care trebuiesc tratate mult mai serios; oricum, cu explicatia mea aberanta (intr-o oarecare masura), cred ca am reusit sa o dau si eu in bara de data asta, asa ca ma voi retrage cu coada intre picioare din aceasta discutie (macar eu recunosc atunci cand o dau in bara, si nu ma iau la cearta precum altii)... Ramas bun !

#31
tupac_elite

tupac_elite

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 23.10.2005
http://www.partsexpr...es/spterms.html iata aici un link unde puteti gasii explicatia la absolut toti termenii folositi in domeniul electroacusticii.Bafta.

#32
tupac_elite

tupac_elite

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 23.10.2005

View PostHeyLupu, on Nov 13 2005, 11:57, said:

Ma rog... "Vas" reprezinta volumul de aer care are elasticitatea - adica daca pui volumu ala de aer intr-un cilindru cu piston si apesi pe piston, atunci pistonu va opune aceeasi rezistenta (va avea aceeasi "elasticitate") ca si membrana difuzorului in cauza... Nu ma crezi, este ?


A scris aici acest user.Vrei sa repet si eu?? Si eu stiu ca VAS reprezinta volumul de aer care are aceeasi maleabilitate ca si conul driverului .Mi-se pare ca ma provoci intr-un mod sfiidator, adica nu inteleg de ce vrei sa te certi cu mine. Nimeni nu a zis ca  sunt ''expert in din-astea'' .Decat sa sa va certati din cauza pistonului mai bine explicati ceva mai folositor. Cineva avea dreptate cand a spus ca au inceput cativa sa se laude pe aici. Imi cer scuze daca si eu am intrat in categoria acelora!!

#33
HeyLupu

HeyLupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 26.09.2005
Sorry, am iesit de pe acest topic; nu sunt expert, am construit doar niste incinte bazandu-ma PE DOCUMENTATIA DE PE NET (http://www.diysubwoofers.org), si au iesit exact ca in calcule, deci pot sa va spun ca daca va apucati sa faceti asa ceva, va da rezultate; daca vreti sa fiti si voi "experti" ca altii, nah, v-am dat linku care m-a facut pe mine "expert".

#34
andu_mike

andu_mike

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 05.09.2005
vreau sa imi construiesc nijte boxe dupa niste scheme gasite pe net, in schema materialul folosit este pal de 19 mm, dar am auzit ca plf-ul are rezonanta mai buna, de unde pot achizitiona plf (taiat dupa dimensiuni) ? ce grosime are? shi....chiar e mai bun decat pal-ul? shi..cam cat ma costa plf-ul fata de pal de 16 mm ?


ma poate ajuta cineva?

Attached Files



#35
csip

csip

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 21.09.2006
II in magheara da se poate intelege. Eu am incercat unu si suna chiar foarte bine. Iti arata si dimensiunile tot.

Attached Files



#36
vacea

vacea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 567
  • Înscris: 03.02.2007
Am nevoie de boxe si vreau sa imi fac niste cutii cat de cat multumitoare:). Dati-mi va rog o schema. Difurile de 12 scot aprox. 150 W RMS. Tweeterele 100W .

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate