Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

GOLF 5 1.9 TDI BXF 90CP

Display Asus ROG Strix G15 2021

Sfat achizitie Volvo XC40 (Volvo ...
 Traducere germana

Macbook Pro A1398

Soft update LG 49LB626V - ZE

Credeti ca mai exista in Bucurest...
 Nu reuses sa instalez pyaudio pe ...

Sfat achiziție mașina ~...

Schimbare motor

Modele compresor
 Problema instalate Windows

Dureri in piept

Schimbari servicii OLX

Curiozitate IBAN
 

O intrebare

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#1
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
Tocmai mi-am instalat Slackware.
Am constatat cu stupoare ca nu am interfata grafica, doar acea frumoasa consola alb negru.
Oare am gresit cu ceva la instalare?Sau trebuie sa pornesc in vreun fel interfata?


Va multumesc!



LE: am incercat sa dau mozilla start si imi da o eroare : "(mozilla-bin:2532):Gtk-WARNING **:cannot open disaply:"

sa fie oare de la driver? sau care poate fi problema.
Daca nu este buna comanda de rulare, ce am vrut eu sa fac, era sa deschid browserul de net...

Edited by Ossiriss, 13 July 2006 - 17:31.


#2
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006
startx,xinit etc..
da vezi mai întâi prin /etc/xorg/xorg.conf sau /etc/Xfree86 dacă ai xfree

#3
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
Ms mult.Functioneaza.

O intrebare am.De unde configurez reteaua?...adica pot sa o fac visual sau daca nu , ce comenzi trebuie sa folosesc? pentru a seta gateway, ip, netmask si dns?

#4
AlexRose

AlexRose

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 29.05.2006

View PostOssiriss, on Jul 13 2006, 19:16, said:

Ms mult.Functioneaza.

O intrebare am.De unde configurez reteaua?...adica pot sa o fac visual sau daca nu , ce comenzi trebuie sa folosesc? pentru a seta gateway, ip, netmask si dns?
netconfig

sau editezi singur fisierul /etc/rc.d/rc.inetd.conf parca ..nu mai stiu sigur numele...ceva de genu :)

Edited by AlexRose, 13 July 2006 - 18:34.


#5
ncezar2000

ncezar2000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 01.05.2004

View PostOssiriss, on Jul 13 2006, 19:16, said:

Ms mult.Functioneaza.

O intrebare am.De unde configurez reteaua?...adica pot sa o fac visual sau daca nu , ce comenzi trebuie sa folosesc? pentru a seta gateway, ip, netmask si dns?


  netconfig - pt configurat retea ( gateway, ip, netmask si dns )
  Daca ai ip rootabil (pppoe) .. s-a mai discutat aici

  nu strica sa mai dai un ochi si pe :

  man ifconfig
  man route
  man iptables


  De asemenea daca tot esti la inceput cisteste si aici :

   http://www.slackbasi...are-basics.html
   http://shilo.is-a-geek.com/slack/
   http://www.bitbender...ead.php?t=60154
   http://www.slackware..._Essentials.pdf

   De asemenea : http://www.google.com/linux

Edited by ncezar2000, 13 July 2006 - 18:37.


#6
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
Perfect.
Acum, eu am un mouse pe usb.Un A4tech, cum fac sa imi mearga...In Fedora imi functiona, dar aici, nici scrolul dela mouseul ps2 nu functioneaza.

SI cum creez useri noi...deoarece acum tb sa stau logat pe root?

Edited by Ossiriss, 13 July 2006 - 18:46.


#7
DragosP

DragosP

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 08.07.2005
Nu răspund direct la întrebările tale, dar încerc totuși să te ajut...
Din întrebările pe care le pui se vede că ești (suficient de) începător.
De ce nu alegi și tu o distribuție mai "prietenoasă" cu începătorii? De ex: mandriva, (open)suse, sau chiar un Knoppix live pe care eventual îl instalezi oe hard.

#8
dpar

dpar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 30.01.2005
Modifica/adauga in xorg.conf:
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "Buttons" "5"
Option "ZAxisMapping" "4 5"

poate si
Option "Emulate3Buttons" "true"

Edited by dpar, 13 July 2006 - 19:10.


#9
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
ms dpar...o sa incerc
dragosp...daca am ales slack o sa merg pana in panzele albe sa il invat...ce conteaza cate un lucru mai greu in plus.Nimeni nu se naste invatat.Unii merg pe role cand sunt mici altii pe bicicleta asa ca...intelegi apropoul....bafta!


Una mica(mare) problema....

cand ii dau startx acum imi da eroarea "fatal IO error 104 (conection reset by peer) on X server ":0.0"
                                                           after 0 requests (0 unknown processed) with o event remaining."

what the....?

Edited by Ossiriss, 13 July 2006 - 19:36.


#10
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
Am rezolvat problema cu mouseul.
O sa caut pt useri pe gugal si daca nu gasesc ....

#11
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005

View Postdpar, on Jul 13 2006, 17:07, said:

Modifica/adauga in xorg.conf:
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "Buttons" "5"
Option "ZAxisMapping" "4 5"

poate si
Option "Emulate3Buttons" "true"


unde adaug astea....ca data trecuta le-am adaugat la sfarsitul doc si imi dadea eroarea de care v-am povestit

#12
dpar

dpar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 30.01.2005
Nu la sfarsit, ci la Section "InputDevice".

#13
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
Gata, am rezolvat...data viitoare cand mai gasesti unu ca mine sa ii zici ca trebuie la input devices ca sa nu reinstaleze linuxu :)) noroc ca era la inceput :P

O intrebare...cum fac sa maresc liniile care trec la un scrol?
Modific acolo "4 5" cu o diferenta mai mare? sau cum?

Edited by Ossiriss, 13 July 2006 - 22:22.


#14
dpar

dpar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 30.01.2005
Daca ai KDE instalat, intra in meniul K->Control Center->Peripherals->Mouse, tab-ul Advanced si setezi slider-ul "Mouse wheel scrolls by... lines".

#15
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005
merge...
Cum fac sa dau drepturi de instalare la un user normal?...ca sa nu mai fiu nevoit sa ma loghez pe root, in slackware?

#16
dpar

dpar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 30.01.2005
Pai de ce sa te loghezi ca root? Intri in contul de user normal si in consola scrii su, apoi introduci parola root-ului si iti faci treaba.

#17
Ossiriss

Ossiriss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,274
  • Înscris: 26.02.2005

View Postdpar, on Jul 13 2006, 21:13, said:

Pai de ce sa te loghezi ca root? Intri in contul de user normal si in consola scrii su, apoi introduci parola root-ului si iti faci treaba.

Asta era deci...pai nu mai stiam cum se trece pe super...ok ms!

Cum se mai da restart la interfata de network...?era o comanda...scuze daca m-am exprimat gresit>?

Edited by Ossiriss, 13 July 2006 - 23:17.


#18
dpar

dpar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 30.01.2005
ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 up

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate