Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Cu masina, spre Grecia

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
13199 replies to this topic

#11665
kegpr

kegpr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 22.07.2009

View PostMihai_3, on 26 iunie 2014 - 14:17, said:

eee....vedeti ca se poate Posted Image

Se poate, da. Dar era util de mentionat cand a plecat din Buc, cat a stat la Giurgiu...

Marti intr-adevar o fi mai liber, problema e in weekend. Sa vedem, si noi avem prieteni care pleaca fix vineri, revin cu info

#11666
amedeog

amedeog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 552
  • Înscris: 17.02.2010

View PostOvidiuNS, on 26 iunie 2014 - 15:40, said:

Uită-te aici.

Am scris că recomand bd. Bălgaria la ducere spre greci, iar la întoarcere e mai uşor cu orientarea dacă alegi bd. Slivniţa (pt. că e mai uşor să mergi în continuare pe autostradă până ce aceasta se termină, iar acolo să faci jumate'-dreapta pe Filipovsko şose - apoi Dobrinova skala - şi dreapta pe Slivniţa). Dar eu nu folosesc GPS.

În prezent se lucrează acolo şi Filipovsko e închisă circulaţiei, aşa că aş spune că şi la întoarcere e mai rapid tot pe Bălgaria, mai ales dacă ai un GPS şi-ţi setezi în prealabil traseul prin Sofia.
Dacă nu ai GPS, atunci la întoarcere spre România trebuie să ştii precis semaforul unde trebuie să părăseşti bd. Ţar Boris III şi să urci către dreapta pe Nikolai Derjavin.


Sănătate şi tcb !
Am folosit traseul pe bd.Balgaria in 2012,citind indicatiile postate de tine atunci.Foarte bun traseul(chiar daca un echipaj de politie m-a oprit pe la 2 dimineata sa ma intrebe ce caut pe strada cu "derjavhin"sau asemanator ca nume.).Multumesc de informatii !Posted Image

Edited by amedeog, 26 June 2014 - 18:03.


#11667
daniel_LNC

daniel_LNC

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,231
  • Înscris: 07.03.2010
deja se bat recorduri pe Makaza :)

http://rodopi24.blog.../44-382-21.html

#11668
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
daniel: in poza din articol se vede un B pe acolo ;)

#11669
daniel_LNC

daniel_LNC

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,231
  • Înscris: 07.03.2010

View PostMihai_3, on 26 iunie 2014 - 18:52, said:

daniel: in poza din articol se vede un B pe acolo Posted Image

dap si cine crezi ca putea sa incinga o hora in vama :) romanii nostrii...,,

nu mai spun ca si pe alte forumuri bulgaresti se discuta de exodul romanilor spre grecia prin makaza...

#11670
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,574
  • Înscris: 17.08.2007
100 minute media duratei de asteptare si numai 2 cititoare de pasapoarte ptr non UE. Ar fi o maaaaaare imbunatatire sa se separe fluxul UE de cel non-UE. Nu vreau sa cobesc dar din iulie cred ca va fi si mai si. Parca niciodata ca anul asta toata lumea din jurul meu merge in Thassos. Stiu ca sunt esantion nereprezentativ dar asta e feelingul meu.
In articol am inteles ca hora e formatat din Kardjaldalieni care vin din Grecia catre casa.

Later edit:
In fact, in the first days of May (weekends from 1 to 6 May) it became clear that the draft BCP "Makaza" is wrong. Someone has seen that the post would be something like this in Zlatograd - border crossing of local importance but it turned out that half Bulgaria selects "Makaza" to the other border crossings. Then warned that free highway from Kardzhali good road to Makaza will be many accidents and it has to have at least five patrol cars to scare avtohuliganite. Today, maybe you should seek reinforcements from other regional directorates.
To 400,000 Romanians are expected to pass through the Makaza in July and August. Already left Russians, Moldovans, Austrians ...
Cabinet "Oresharsky" priority should solve the problems with border crossing "Makaza - Nymfaia" and Kardzhali police must protect the lives of Kardzhali.

Bulgarii s-au gandit ca e asa un pct de trecere local ptr ei :)
Probabil OMV-urile Sandanski si Kardzali vor bate recorduri anul asta.

Edited by atupi, 26 June 2014 - 19:28.


#11671
Malkos

Malkos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 15.04.2013

View Postamedeog, on 26 iunie 2014 - 11:12, said:

Am citit ca ai traversat Sofia pe blvd.Slivinita.Ai mers pe el pana la intersectia cu centura sau ai facut stanga pe blvd.Dobrinova Skala(asa cum recomanda cineva pe forum) ? In Grecia,ai iesit de pe autostrada spre Karteri ? Multumesc !
Intr-adevar ,am mers pana la intersectia cu centura, unde se lucreaza la greu, dar te descurci dupa indicatoare(e vorba de un sens giratoriu urias, dupa care mergi 3-400 metri,te baga pe sub un pod si te scoate direct pe autostrada Yulin .Pe bld.Slivinita te deviaza pe un singur sens vreo cateva sute de metri, dupa care isi revine traficul.La intrarea in Sofia  se mai lucreaza si se merge pe doua benzi.Eu am traversat Sofia pe la orele 23 si nu era circulatie.In Grecia am urmat indicatoarele de Serres,Salonic si dupa aceea Egnatia Odos spre Ioannina.

#11672
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,390
  • Înscris: 29.11.2001
Asa cum spuneam acu' vreo saptamana, pana la urma a trebuit sa fac un dus-intors de Turcia, undeva pe malul asiatic (vis-a-vis de Gelibolu ... ma rog, ceva mai departe). 9 ore dus, 9 ore intors, cu tot cu ferry la Gelibolu.

De interes pentru topic e drumul prin Bulgaria (approx 3h dus, 3.5 ore intors), trecut pe la Lesovo in Turcia. Drumul de referinta: Ruse - Razgrad - Targovishte - Omurtag - Kotel - Yambol - Lesovo - 295 km.

Am bolduit traseul de interes pentru Grecia. Pentru cine are probleme cu Shipka (aglomeratie, curbe, varsaturi etc), atunci poate lua in considerare varianta asta (de la Yambol autostrada pana la Stara Zagora, de unde drumul clasic spre Makaza sau Zlatograd, ca tot vad ca a inceput sa se discute). Cu rezerva a 50 km in plus (insa sunt 65 de km de A1, iar media orara ar trebui sa iasa sensibil mai buna decat pe Shipka, partial si datorita acestui aspect).

Per total: drumul prin Razgrad trece prin ceva localitati, benigne in marea lor majoritate, traseul este circulat suficient si zi, si noapte, iar calitatea drumului este de la acceptabila spre foarte buna. Sunt si aici cateva portiuni de munte, insa nu se compara cu Shipka (in genul Na Republika poate, si ca asfalt, si ca dificultate, doar ca sunt mai multe localitati). Mare parte din drum este cu asfalt foarte bun (am avut dupa Kotel pana la intrarea in Elhovo vreo 50 de km cu mers constant 120-130+. Cateva masini de politie pe drum, radar la dus, radar la intors. Statia a fost de mare ajutor. Detectorul asemenea.

Pe bucati:

- Ruse - Razgrad - vreo 60 km: drum bun, latit inspirat cu +1 banda pe urcare la mai fiecare panta, trafic mediu, sub 40 minute.
- Razgdrad - Omurtag: vreo 40+ km de drum amestecat, cu o portiune de vreo 15 km peticita. Ceva mai dificil, medie de viteza mai mica, in special datorita drumului mai slab calitativ. Drumul prin localitati trebuie abordat cu mare atentie, este in multe locuri ... "neplacut".
- Omurtag - Kotel: cam la fel ca mai sus, minus calitatea proasta pe portiuni (drum bun in cea mai mare parte).
- Kotel - Yambol: drum excelent in cea mai mare parte a traseului, se merge destul de lansat.

Spre Turcia: Yambol - Lesovo: drum foarte bun in mare parte (vreo 40 de km), insa cu vreo 15 km pe centura din Elsovo bombardati (la propriu). Data viitoare incerc sa o iau prin oras, nu are cum sa fie mai prost (si sunt invatat cu drumuri bombardate!). Este pur si simplu frustranta portiunea respectiva! Dar partea asta NU are legatura cu Grecia (sau nu ar trebui, in mod normal).

Peste 2 zile plec spre Grecia, insa nu am hotarat pe unde. Teoretic, asa cum spuneam mai sus, media orara cred ca iese sensibil mai buna pe traseul asta decat pe Sipka: am facut 2 ore de la Ruse pana la Yambol - sa punem 2h si jumatate. Yambol - Stara Zagora: sunt 65 km de autostrada buna, limita de 140 km / h. Nu ies mai mult de 30 minute pe bucata asta.

E destul de dificil sa scoti pe Shipka sub 3h - 3h30 de la Ruse la Stara Zagora. Daca prinzi si Shipka full, atunci mai pui o jumatate de ora. Si iesi in final la:

- Shipka: 240 km: 3h  - 3h 30 (probabil a doua mai aproape de adevar).
- Yambol: 290 km: 3h relativ lejer.

Restul traseului este identic, indiferent de Makaza sau Zlatograd.

Ca intreba cineva de Zlatograd: pana s-a deschis Makaza a fost vama de referinta a drumurilor mele spre / din Grecia. E mai dificil, e si mai slab calitativ, insa nu m-as mai duce pe Sofia prea curand.

Mai comentez mai tarziu daca este cazul.

#11673
marusoi

marusoi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 12.03.2007

View PostTyby, on 26 iunie 2014 - 20:59, said:

vreo 15 km pe centura din Elsovo bombardati (la propriu). Data viitoare incerc sa o iau prin oras, nu are cum sa fie mai prost (si sunt invatat cu drumuri bombardate!). Este pur si simplu frustranta portiunea respectiva!

in localitate asfaltul este bun, si e de preferat centurii, in ciuda unui sir interminabil de limitatoare

#11674
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,390
  • Înscris: 29.11.2001
ok, multam, de retinut pe viitor.

#11675
chamonix

chamonix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 03.02.2007

View Postkegpr, on 26 iunie 2014 - 16:24, said:



Se poate, da. Dar era util de mentionat cand a plecat din Buc, cat a stat la Giurgiu...

Marti intr-adevar o fi mai liber, problema e in weekend. Sa vedem, si noi avem prieteni care pleaca fix vineri, revin cu info

Am trecut luni prin Bucuresti in jurul orei 14, l-am traversat in 45 de minute de pe centura din dreptul Voluntari prin Colentina, Mosilor, Universitate, Cantemir, Giurgiului,  am trecut podul Giurgiu-Ruse in jurul orei 16' a durat mai putin de un  minut,  am avut doar 2 masini in fata.  In schimb la Tiruri era coada destul de mare.
Am dormit in Veliko Tirnovo, iar marti dimineata la ora 9 am plecat spre Makaza via Stara Zagora prin pasul Shipka pt ca cealalta varianta e inchisa. Intr-adevar drumul e foarte virajat si daca prinzi camioane in fata stai mult dupa ele, dar e ok.
Alte intrebari? :)

#11676
RoVal1972

RoVal1972

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,992
  • Înscris: 18.08.2005

View Postatupi, on 26 iunie 2014 - 19:07, said:

100 minute media duratei de asteptare si numai 2 cititoare de pasapoarte ptr non UE. Ar fi o maaaaaare imbunatatire sa se separe fluxul UE de cel non-UE. Nu vreau sa cobesc dar din iulie cred ca va fi si mai si. Parca niciodata ca anul asta toata lumea din jurul meu merge in Thassos. Stiu ca sunt esantion nereprezentativ dar asta e feelingul meu.
In articol am inteles ca hora e formatat din Kardjaldalieni care vin din Grecia catre casa.

Later edit:
In fact, in the first days of May (weekends from 1 to 6 May) it became clear that the draft BCP "Makaza" is wrong. Someone has seen that the post would be something like this in Zlatograd - border crossing of local importance but it turned out that half Bulgaria selects "Makaza" to the other border crossings. Then warned that free highway from Kardzhali good road to Makaza will be many accidents and it has to have at least five patrol cars to scare avtohuliganite. Today, maybe you should seek reinforcements from other regional directorates.
To 400,000 Romanians are expected to pass through the Makaza in July and August. Already left Russians, Moldovans, Austrians ...
Cabinet "Oresharsky" priority should solve the problems with border crossing "Makaza - Nymfaia" and Kardzhali police must protect the lives of Kardzhali.

Bulgarii s-au gandit ca e asa un pct de trecere local ptr ei Posted Image
Probabil OMV-urile Sandanski si Kardzali vor bate recorduri anul asta.
Da. Si eu tot aud prin jur...Thassos in sus, Thassos in jos.
Cred ca o sa fie jale in iulie si august prin Makaza asta cu doua ghisee...

#11677
plmokn

plmokn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,444
  • Înscris: 09.02.2009
Eu am 5 colegi care au fost/se vor duce in Thasos, fata de o medie de 1-2 anii trecuti. Cred ca o sa fie o problema in iul-aug cu punctul asta de trecere.

Urmarim evolutia si e posibil sa fie mai bine pe varianta "veche" Zlatograd-Thermes. Decat sa stau la o coada de 70-80 de masini....

#11678
laurentis

laurentis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 06.05.2006

View Postplmokn, on 27 iunie 2014 - 09:15, said:

Eu am 5 colegi care au fost/se vor duce in Thasos, fata de o medie de 1-2 anii trecuti. Cred ca o sa fie o problema in iul-aug cu punctul asta de trecere.

Urmarim evolutia si e posibil sa fie mai bine pe varianta "veche" Zlatograd-Thermes. Decat sa stau la o coada de 70-80 de masini....

View Postplmokn, on 27 iunie 2014 - 09:15, said:

Eu am 5 colegi care au fost/se vor duce in Thasos, fata de o medie de 1-2 anii trecuti. Cred ca o sa fie o problema in iul-aug cu punctul asta de trecere.

Urmarim evolutia si e posibil sa fie mai bine pe varianta "veche" Zlatograd-Thermes. Decat sa stau la o coada de 70-80 de masini....
ieri am făcut traseul prin Razgrad  și Târgoviște: perfect pt familii cu copii, traversarea munților facila,în vama erau 2 mașini în fata, 2 min de asteptare, ferry jumate gol

#11679
kegpr

kegpr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 22.07.2009
Traseu exact? Ora plecare? Timp total? Calitate drum?

:)

#11680
paultt

paultt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,767
  • Înscris: 05.08.2007

View PostOvidiuNS, on 26 iunie 2014 - 15:40, said:

Uită-te aici.

Am scris că recomand bd. Bălgaria la ducere spre greci, iar la întoarcere e mai uşor cu orientarea dacă alegi bd. Slivniţa (pt. că e mai uşor să mergi în continuare pe autostradă până ce aceasta se termină, iar acolo să faci jumate'-dreapta pe Filipovsko şose - apoi Dobrinova skala - şi dreapta pe Slivniţa). Dar eu nu folosesc GPS.

În prezent se lucrează acolo şi Filipovsko e închisă circulaţiei, aşa că aş spune că şi la întoarcere e mai rapid tot pe Bălgaria, mai ales dacă ai un GPS şi-ţi setezi în prealabil traseul prin Sofia.
Dacă nu ai GPS, atunci la întoarcere spre România trebuie să ştii precis semaforul unde trebuie să părăseşti bd. Ţar Boris III şi să urci către dreapta pe Nikolai Derjavin.


Sănătate şi tcb !

Filipovsko e intr-adevar inchis insa se poate face dreapta din centura dupa inca circa 100-150m, in primul giratoriu ( pe sensul de intoarcere catre RO). De acolo se face prima la stanga pe Dobrinova Skala si se merge fara probleme pana la Blvd. Slivnitsa. Se evita astfel giratoriul mare si plin de denivelari si gropi dintre Slivnitsa si centura. Si la dus si la intors am traversat Sofia rapid si fara probleme pe Blvd Slivnitsa.

#11681
geoli78

geoli78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.07.2012
deja inclin din ce in ce mai tare spre Kulata. si eu merg in thassos dar am un copil de un an si parca nu prea vreau sa stau 2 ore sa astept in vama asa ca mai bine ocolesc un pic.

#11682
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,378
  • Înscris: 23.04.2007

View Postmarusoi, on 26 iunie 2014 - 09:56, said:


Confirm, e cea mai accesibila benzinarie de pe Egnatia Odos, nu se iese de pe autostrada, e o simpla bretea laterala, in genul benzinariilor/parcarilor de pe Autostrada Soarelui ( vezi Street View).Nu
mai tin minte preturile, am oprit scurt pentru o pauza PP.

Optiunea nr 2 ar fi Shell-ul de la iesirea Ioannina, benzina 1.688 Eur acum 2 saptamani.

View Postromeocr, on 26 iunie 2014 - 09:35, said:


Sunt 2 benzinarii Avin, una pe fiecare sens pe langa oraselul Platanos
40.555251, 22.542186
Apar si pe site lor: http://www.avinoil.g...ombined?lang=en
Multumesc f mult!
Mi-ati luat o piatra de pe inima :)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate