Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Avem justitie? Mai suntem in sigu...

E legal sa montezi o camera pe bl...

Timp/distanta naveta

La multi ani @yo_cristi!
 La multi ani @laurstef!

Fara control la festivaluri !

Creare spuma par cu diferite ingr...

Reclamatie/sesizare
 Viteza fsb cpu variaza

Xiaomi reclame

Air Serbia ptr ruta Bucuresti-Bud...

Multifunctionala cu toner ieftin
 Succesiune, sentina tribunal.

Primariile locale se pregatesc de...

Realizare acoperis foisor DIY

Monitorizat, statistici, blocare ...
 

Merita sa deschizi un site .ro ?

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#19
submit

submit

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,087
  • Înscris: 15.04.2005

View PostDamianic, on Jul 5 2006, 23:14, said:

- Vizitatorii romani sunt foarte valorosi si ca sa dau un exemplu , Softpedia demult si-ar fi inchis acest forum cat si toata sectiunea in limba romana . Dar nu a inchis nimic si foloseste vizitatorii romani in mod inteligent. Fara ei , DACA ar obtine 10% din venituri si asta cu mult mai multa *transpiratie*
Nu ai ales cel mai bun exemplu. SP are doar 14% vizitatori din romania (10% pe forum cred), si astia nu aduc 90% din venituri.

Nu (mai) exista vreo sectiune in limba romana. Doar niste titluri pe ici pe colo care apar in romana in functie de IP.

http://forum.softped...howtopic=142800

Edited by submit, 06 July 2006 - 09:20.


#20
Damianic

Damianic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 184
  • Înscris: 28.05.2006
pentru *submit*

Imi cer scuze ca nu m-am facut inteles .

Aduc bani dar in mod indirect :

vizitatori MULTI dar fara bani => pozitie buna in Google

pozitie buna in Google => apar vizitatori putini dar cu bani care cumpara sau rentabili pentru publicitate CPM , CPC

cumparaturi sau publicitate pe site-ul respectiv => $$ pentru proprietarul site-ului

$$ pentru proprietarul site-ului => vacante pe Coasta de Azur

vacante pe Coasta de Azur => probleme cu fiscul romanesc = atentie Bodu vegheaza !

sfat = mai bine *sarac si cinstit* decat un meci televizat Bodu - proprietar site , ca ati vazut la televizor ce a patit bietul Gigi Becali daca a fost harnic si s-a imbogatit , inca putin si ajungea omul pieton ca-i lua Bodu , Rollsul + $$ agonisiti.

Norocul lui Becali a fost ca avea Armata in spate . Ca altfel ramaneau generalii fara finantator .

Si teava tancului e CEVA mai MARE decat teava pistolului din dotarea Garzii Fiscale .

Capitalismul e o jungla nu un loc de binefacere , vorba purtatorului de cuvant al Bancii Nationale .

#21
dumis

dumis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 413
  • Înscris: 11.06.2006
Poate sa vii cu ceva nou....o sclipire...nu stiu....
Trebuie sa "inventezi" ceva nou ca sa ai succes !

#22
WeaselMan

WeaselMan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 29.01.2004
Site in Romania:
- puncte slabe: vizitatori/clienti putini (doar din Romania); bani putini, si astia impartiti "mioritic", in functie de prietenii & chestii
- puncte bune: concurenta slaba-mediocra, e usor sa te ridici; iti faci destul de usor prieteni care te ajuta; poti sa cunosti piata repede si bine, fara mari studii de marketing (unde trafic.ro e taticul studiilor de piata)

Site worldwide (controlat din Romania, bineinteles):
- puncte slabe: trebuie sa fie in engleza; concurenta mare, greu de urmarit, iar daca nu ai ceva in plus si convingator fata de concurenta nu ai nici o sansa; te bazezi in principal pe google, care dicteaza lucrurile; esti din Romania, tara cu hackeri, capsunari, adoptii internationale, si capitala la Budapesta  :deadtongue:
- puncte bune: mai multe surse de venit, mai multe moduri de a face publicitate; piata mai mare, vizitatori mai multi; cheltuielile sunt mai mici fata de alte tari, in principal forta de munca

Probabil ca ar mai fii niste lucruri daca as sta sa ma mai gandesc, astea mi-au venit in cap asa pe fuga.

#23
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001
NU cred ca merita un site .ro la ora asta. Atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere al userilor.

Problema e ca se raporteaza cifre de mori de genul 5 milioane de utilizatori de NET dar e teribil de fals... Sunt convins ca din astia 5 milioane macar jumatate nu stiu de fapt ce e NETUL si pentru ei totul se rezuma la DC++, ODC si alte chestii similare. Adica FILME, MUZICA si alte chestii "funny"...

Asemenea useri nu prea intra pe site-uri deci nu prea intra in calcule. De fapt, masa de useri mai ok e data probabil de cei ce au acces la net de la locurile de munca (si mai intra si de acasa) :)

Probabil masa de useri activi pe site-uri e undeva la un 250-500.000 de IP-uri unice/zi ?? Si cred ca sunt extrem de optimist... (incredibil de optimist poate)

So, targetul e MIC orice ai face. In plus, exista concurenta serviciilor de afara gen Google, Yahoo, Cnet, BBC si care or mai fi care au o industrie in spate.

Le dai tu mail ?  :w00t:  Orice ai da tu vor primi ceva mult mai bun de afara... Vrei sa copii stiri din ziare si sa le pui pe net ? O fac deja altii...

So, trebuie sa faci ceva foarte tare si la un nivel ridicat. Lucru ce se intampla cand bagi BANUL. Well, acuma daca tot bagi banul, probabil vrei sa-l si scoti... nu ?

Aici intervine smecheria... si incepi sa inveti pe pielea ta ca masa de useri nu prea e direct proportionala cu veniturile. Cel putin, nu in .ro. Prietenii, probleme, advertiserii poate nu te plac...etc etc. INTOTDEAUNA milioane de probleme si prea putine reusite.

Trecand peste acest chestii, nu uita ca vei lupta si cu o concurenta fenomenala cu MARILE trusturi de presa care desi habar nu au in general ce e netul si-au tras site-uri si pompeaza reclama la greu pe toate canalele de reclama. TV, RADIO, PRESA SCRISA !!!

Pai tu le dai 10.000 ca sa apari de cateva ori la TV iar ei baga www.site-ulnostrunaspa.ro de 100 de ori pe zi pe TV... cum sa te bati cu ei ?!?!

Site-uri obscure sunt SURSA de stiri pentru ca sunt ale lor...etc etc. NASPA pentru afacerea ta ;)

So, in concluzie:

1. o piata MICA
2. venituri mici impartite dupa prea multe criterii de zona si fratie
3. concurenta enorma din partea gigantilor media (mai ales in viitor)

Daca as vrea sa traiesc din asta cred ca as incerca un site international. Ai o masa de useri enorma in fata, posibilitatea de a castiga decent fara sa depinzi de placerile personale ale unora si fara sa te caciulesti pe la diversi "oameni puternici" ... independenta, satisfactia ca esti respectat. (problema mare in .ro)

Nu e simplu, dar nimic nu e simplu pe lumea asta.

#24
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Dupa cum s'a zis, singura varianta ar fi sa deschizi un site .ro de prezentare, in genul celui prezentat de Adrianna. Si sper sa fac asta cat de curand. Stay tuned. :D

Edited by AlexIP, 08 July 2006 - 03:27.


#25
djclocky

djclocky

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 23.11.2003
Cred ca multi nu inteleg de fapt ce exprima acest titlu de topic. Unii discuta despre domeniu (x.ro )altii despre cui se adreseaza (pentru romani sau straini).

Dar daca imi fac un domeniu .ro cu continut in engleza si romana? Nah. Ma pot adresa si internation cu el avand in spate un advertising agresiv? Ma pot...

Si atunci de ce sa platesc pentru un .COM pe n ani cand un domeniu .ro e pe viata.

Multe din firmele producatoare de componente din Asia au ceva de genul firma.co.kr sau firma.co.jp.  Na daca si aia e usor de tinut  inte fata de un firma.ro eo ma las de meserie.

#26
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002

View Postdjclocky, on Jul 15 2006, 11:52, said:

Si atunci de ce sa platesc pentru un .COM pe n ani cand un domeniu .ro e pe viata.
domeniul reprezinta doar o parte foarte mica din cheltuieli, aproape nesemnificativ.

asta ca sa nu mai zic de faptul un com poti sa iei cu 5$ si un ro cu 50$, deci iti recuperezi investitia in 10 ani si nici atunci nu stii daca o sa-ti mai ramana ro-ul (se discuta de cativa ani ca sa se treaca la taxa anuala la .ro, inclusiv pentru domeniile deja achizitionate)

in al doilea rand, tu ce incredere ai avea intr-un site in engleza aflat pe un tld obscur ? daca lucrezi in afara trebuie neapara .com.

View Postdjclocky, on Jul 15 2006, 11:52, said:

Multe din firmele producatoare de componente din Asia au ceva de genul firma.co.kr sau firma.co.jp.  Na daca si aia e usor de tinut  inte fata de un firma.ro eo ma las de meserie.
e foarte usor de tinut, pentru ca asa se face la ei in tara. vezi si marea britanie unde site-urile sunt cu co.uk

#27
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 17.01.2003
.ro doar daca ai un produs de vanzare in .ro. Doar atat. Informational nu merita. Muncesti putin, promovezi usor dar ai si vizitatori putini deci incasari mici. La .com e concurenta acerba dar cu cat muncesti mai mult cu atat castigi mai mult, nu exista limitarea vizibila de target cum e la noi.

Bine spunea cineva mai sus, incasarile alea sunt frectie, in primul rand comisionul agentiilor e consistent, 20-30% daca esti greucean (ziar, tv, etc), 60-70% in primii 1-2 ani daca esti n00b in domeniu. In al doilea rand marile retele acapareaza majoritatea traficului (BMG, Netbridge/Vodanet, etc), ei iau carnea, cateilor le dau osul. In al treilea rand neseriozitatea agentiilor e infernala, tipica pentru .ro, poti astepta luni bune sa-ti incasezi banii daca nu esti agresiv luna de luna cu ei pe telefoane. Daca te miros ca esti slab, iti intarzie lunar cu banii, penalizarile fiind oricum penibile (o tigara pe zi). Culmea, la capitolul asta maghiarii spameri de la Neogen sunt exceptia dar acolo incasarile sunt extrem de mici. E aproape imposibil sa-ti planifici un bizz cand nu stii cand si daca iti vei incasa banii din contract iar tu ai programator / designer / seo de platit. Si Monitox, viitorul e si mai sumbru, deja Vantu si Sarbu sunt interesati de acapararea publicitatii online .ro. O sa ramana 1-2 maxim 3 giganti si ori le vinzi ori dispari.

Deci .com sau offline.

#28
Scobee

Scobee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.08.2006
necromac .. neogen si boom.ro le stiu, merg, dar vodanet si arbormedia de care tot aud .. nu am vazut nici o reclama de ale lor .. ofera si mie cineva vreo explicatie ?

#29
again

again

    WEB DUDE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,068
  • Înscris: 21.10.2005
http://www.vivi.ro/publicitate/
vezi aici ce site-uri au in portofoliu

#30
Scobee

Scobee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.08.2006
se poate sa imi dai un pm cu idul tau de yahoo ? poate mai invat si eu chestii noi ... multumesc

#31
CGF

CGF

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 07.07.2005

View PostScobee, on Aug 27 2006, 14:40, said:

se poate sa imi dai un pm cu idul tau de yahoo ? poate mai invat si eu chestii noi ... multumesc
Era greu tare sa te uiti in profilul lui sau sa-i trimiti direct PM, nu? Tu crezi ca mai repede vede topicul asta decat un PM de la tine? :death:

#32
Scobee

Scobee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 27.08.2006
era greu sa nu comenteze unu :P
ce sa fac .. cand ai dreptate ai dreptate .. m-am grabit

Edited by Scobee, 28 August 2006 - 18:25.


#33
kevinro

kevinro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 753
  • Înscris: 31.03.2004
Daca ai o idee buna de site, DA, SE MERITA. Potentialul de castig al site-urilor romanesti nu e nici 5% din cat ar putea sa fie. Tocmai de aceea inca mai poti dezvolta si impune usor un site in foarte multe nise. In Romania nu sunt ocupate momentan decat 3-4 nise majore: locuri de munca, matrimoniale, download, stiri copy-paste... In rest insa e pustiu. Luand ca referinta anul de gratie 2009, cand putem presupune ca in Romania vor fi sigur peste 10 milioane de utilizatori de internet si peste 50% din firme vor avea un site (momentan au doar 20%, multe pe servere gratuite), daca dezvolti site-ul tau acum, in 2006:
  • costul de dezvoltare va fi de 4-5 ori mai mic decat in 2009
  • costurile de intretinere anuala vor fi de 4-5 ori mai mici decat in 2009
  • costurile de impunere pe piata (promovare) vor fi de cel putin 15-20 de ori mai mici decat in 2009 - gandeste-te numai ce preturi ridicole ai acum la PPC AdSense si Neogen in 99,99% din cuvintele-cheie (in restul de 0,1% intra cuvintele IT, sector in care deja concurenta online e dura)
  • in 2009 vei fi lider de piata
Internetul e unul dinte putinele domenii din Romania, daca nu singurul, in care mai poti initia o afacere buna cu bani relativ putini.

#34
flormk

flormk

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 28.08.2006

View Postkevinro, on Aug 30 2006, 07:33, said:

Internetul e unul dinte putinele domenii din Romania, daca nu singurul, in care mai poti initia o afacere buna cu bani relativ putini.

Si eu sunt de aceasi parere. Chiar intentionez sa fac asta. Sunt optimista pentru Ro!

Daca intentionezi sa deschizi un shop, uite aici o dovada ca dorinta de comert On-line exista si in Romania.
http://forum.softped...howtopic=133906

#35
sandossu

sandossu

    Alex Dumitru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,155
  • Înscris: 01.07.2005
in Romania, adevarul este ca se fura mult pe internet, deci nu e incredere. Nici eu nu am mare incredere in webmasterii si serviciile romanesti, de aceea prefer sa cumpar si sa folosesc servicii din afara. Dar pana la urma se vor invata si romanii sa faca lucruri de calitate si probabil ca va fi ok ;)

#36
shpampy

shpampy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 804
  • Înscris: 29.10.2005
cu un singur site nu faci treaba; personal prefer sa am cel putin 5-6 oarecum modeste... Momentan am 2. Fiecare "produce" in jur de 100 euro/luna cu bannere neogen pe ele (astept oferte de publicitate :P). Ma gandesc bine in ce domeniu sa mai imi fac si o sa tot fac la site-uri pana cand nu o sa mai am timp de ele. Parerea mea e ca se poate trai din meseria de webmaster.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate