![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Despre PISICI
Last Updated: Nov 24 2023 17:47, Started by
rz
, Jan 13 2004 20:16
·
49

Posted 13 September 2023 - 15:29

Scuze , site ul este CityCats.ro aka Pisici la ferestre.
|
Posted 13 September 2023 - 19:05

Sunt bune dar foarte scumpe plasele alora, 400 un geam fix sau 600 cu balamale, dar daca o iei fara balamale trebuie demontata din suruburi cand vrei sa schimbi plasa de tantari de pe exterior. Cine e meserias isi poate face singur
![]() |
Posted 18 September 2023 - 21:11

R.I.P. Mițu al meu. Avea un an și 3 luni și azi l-a calcat o mașină. Caut una în vârstă de 2-3 luni. Neagra. Și apoi o sterilizez. Sper sa se obișnuiască pisicuță cu cei 3 motani din vecini ce vin zilnic la mine la mâncare. |
Posted 19 September 2023 - 07:28

Pisica sau motan, depinde de temperament.
Mitzi a mea dupa ce am adus-o de la Bucuresti (din apartament, tinuta 4 luni, adusa de la Radauti pe perioada de iarna) inapoi iarasi la Radauti, facea asa: Azi prin curte, dupa doua-trei zile prin gradina, dupa alte cateva zile prin gradina vecinilor, apoi prin alte gradini la trei-patru case distanta. Practic si-a extins raza de hoinareala exact ca o spirala. Alte aventuri: S-a urcat intr-un ditamai nucul, avea peste 10m inaltime, la un cuib de ciori. A cazut in WC-ul din curte, noroc ca era proaspat vidanjat si are peretii de lemn. S-a agatat de ei pana a scos-o vecinul cu un mop. A putit trei zile, desi a spalat-o (eu eram plecat). S-a bagat in soba dupa ce scosesem cenusa.A iesit neagra ca taciunele. Avea un temperament deosebit, gasea joaca din orice.Chiar si cu nisipul din litiera, cand astupa mizeria, arunca boabele la 2-3 m Pana intr-o zi cand am vazut-o traversand strada.Cred ca a simtit mirosul maica-sii, la un bloc de vis-a-vis sunt vreo 10 pisici. Atunci mi-am dat seama ca nu mai are zile multe.Cum i-o fi norocul am zis. Dupa nici o luna a gasit-o vecinul calcata de masina.La ora 5 dimineta.Pe 12 iunie 2020........ Asa ca atentie Dorine, nu conteaza daca e pisica sau motan, daca are chef de bagabonteala sau de joaca cu alte pisici, tot pleaca. Daca vrei totusi alta mata, fa-i un tarc cu le-am facut eu la ale mele.Un 20 mp sunt suficienti. Ziua , daca o poti supraveghea, las-o libera, noaptea inauntru. Cand ajung pe la Radauti poate te consiliez. |
Posted 14 October 2023 - 13:48

Daca e cineva din bucuresti care vrea o pisica.
Attached Files |
Posted 24 October 2023 - 17:29

Dupa cat timp se elimina din organism toti hormonii unui motan castrat ?
|
Posted 24 October 2023 - 18:17

Vreo luna, mi-a zis un medic veterinar. In primele zile nu i se va schimba prea mult comportamentul.
|
Posted 24 October 2023 - 18:20

Exista un risc ridicat de pietre la rinichi pt un motan castrat decat pt un motan necastrat?
Edited by alex342, 24 October 2023 - 18:20. |
Posted 24 October 2023 - 23:01

Trebuie castrat aproape de maturitate, minim 8 luni, altfel tractele urinare raman subdezvoltate si creste riscul de pietre care nu se elimina.
|
|
Posted 25 October 2023 - 08:04

Dai si mancare umeda. Eu am pisica, (trebuia sa fie motan dar s-a dovedi a fi pisica
![]() |
Posted 11 November 2023 - 14:03

Am dus ieri o pisica a strazii la sterilizat si doctorul zice ca e bine sa stea cam 8 zile in clinica inainte de a o elibera, pentru a fi siguri ca operatia este vindecata si nu prezinta riscuri. Credeti ca sunt sanse ca pisica, dupa aceasta perioada de internare, sa nu mai recunoasca zona in care obisbuia sa traiasca?
|
Posted 11 November 2023 - 14:08

Am dus ieri o pisica a strazii la sterilizat si doctorul zice ca e bine sa stea cam 8 zile in clinica inainte de a o elibera, pentru a fi siguri ca operatia este vindecata si nu prezinta riscuri. Credeti ca sunt sanse ca pisica, dupa aceasta perioada de internare, sa nu mai recunoasca zona in care obisbuia sa traiasca? Nu iti fa griji, va recunoaste zona fara probleme. De apreciat acel medic veterinar ca ti-a recomandat ca pisica sa stea o saptamana sub supraveghere. Multi medici dupa ce sterilizeaza pisica ii da drumul afara unde este extremd e vulnerabila in primele zile. Nu se poate tine pe picioare, i se poate infecta operatia, complicatii la operatie etc. Multe mor in chinuri groaznice. |
Posted 11 November 2023 - 14:52

Si eu ma gandeam ca ar fi bine sa stea atat cat sa fim siguri ca totul este ok si nu vor aparea complicatii. In schimb, unii sunt putin carcotasi si zic ca vrea sa imi ia bani mai multi pentru spitalizare etc si de aceea o tine atat. Oricum am platit tot ce era de platit, dar singura temere este, ca dupa atata timp, sa nu cumva sa uite locurile pe unde obisnuia sa umble.
|
|
Posted 11 November 2023 - 16:05

Nu iti fa griji, si eu cand am sterilizat pisicile le-am tinut-o la mine 7 zile. Dupa si-au reluat activitatile obisnuite fara sa fie dezorientate. Oricum, 2-3 zile pisica va zace mai mult. Operatia de sterilizare la pisici femele este mult mai complicata decat la motani. La pisici este o operatie in toata regula, invaziva.
|
Posted 15 November 2023 - 11:44

Pisicile se bat cu vulpile?
Eu m-am trezit în gradina, chiar pe pragul casei cu un caca de animal. La mine in gradina animalele confirmate sunt asa: Pisica mea, cam 4.5kile Motanul vecinului, cu care se incaiera pisica mea, dublu. Și o vulpe, pe care am văzut-o de doua ori. Și care la vecin vine zilnic ca ala are doua găini pe post de animale de casa. Ce am găsit pe preș nu-i de pisica, suspectez ca ar putea fi vulpea, mai ales că am înțeles ca au obiceiul asta sa își facă nevoile în fata vizuinor altor animale (în cazul asta subsemnatul) ca să le facă sa plece. Ce se poate întâmpla dacă una din mâtze dă nas în nas cu vulpea? Motanul a vecinului e la fel de mare ca o vulpe (și e și tâmpit uneori sare neprovocat și la câini) însă a mea e mai micuța. Și tâmpită, sare neprovocata la motan (deși ala e mult mai mare dar blând, n-o provoacă, doar se apară) și n-am nicio idee cum ar reacționa la vulpe. Edited by KiloW, 15 November 2023 - 11:49. |
Posted 15 November 2023 - 11:51

Depinde de vulpe si de pisica. Totusi, desi pisicile sunt luptatoare, vezi ca nu cumva sa dea nas in nas cu o vulpe mai periculoasa si sa inhate pisica. Am vazut destule cazuri de pisici omorate de vulpi. Unele vulpi transmit rabie, si desi nu este omorata pisica ci doar muscata, risca 99.99 sa moara daca nu este vaccinata.
Un clip comic sa ne mai amuzam ![]() [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/K9Mk2Aqk9Mw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by alex342, 15 November 2023 - 11:51. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users