Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Despre PISICI

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
13369 replies to this topic

#11971
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,725
  • Înscris: 10.12.2006
Nu stau sa citesc tot articolul, ca pare scris de un frustrat, dar daca castrarea e pentru confortul corporatistelor de ce o recomanda toti veterinarii?
Nu stiu daca gasesti vreun veterinar sa-ti zica c-ar fi mai bine sa nu castrezi motanul.

Oamenii astia au ceva cu sexul, am vazut si profilul femeilor ce vor sa duca pisica la monta pentru ca s-ar futa si ea doar. Nu poti sa compari dorinta sexuala a unui om cu cea a unei pisici.

Daca motanul umbla pe afara e clar de ce trebuie castrat, iar daca sta doar in casa de ce ai vrea sa-l vezi cum se chinuie de cate ori se intra in sezonul de calduri? Ok, il lasi sa iti marcheze prin casa, dar crezi ca lui ii face placere stresul ala mai multe saptamani pe an?

Nu vad sa existe argumente reale pentru a lasa motanul necastrat. Chiar daca esti, sa zicem, departe de civilizatie si nu mai exista pisici prin jur, faptul ca e necastrat si curajul il impinge departe de casa o sa-l faca sa ajunga mai repede in burta unei vulpi.

#11972
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,529
  • Înscris: 05.04.2012

Quote

am vazut si profilul femeilor ce vor sa duca pisica la monta pentru ca s-ar futa si ea doar


Am cazut sub masa de ras!Posted Image

Ia uite ce zice unul intr-o discutie pro/anti castrare:

Quote

Sunt prea putine exemple in care oamenii sunt mai destepti decat natura.
Animalele trebuie lasate asa cum sunt, nu sunt jucarii de plus de care sa isi bata joc oamenii fara distractie.
Nu este logic sa mutilezi un animal sanatos. Daca nu il poti pastra asa cum este nu il mai adopta.
Pisicile au o societate foarte interesanta daca sunt crescute la curte si au libertate de miscare. Cresterea unor pradatori la bloc si mutilarea lor este o barbarie.
Pe forum se repeta niste mantre egoiste si daunatoare.
Toti cei care cauta sa modifice sexualitatea unui animal ar putea sa discute inainte cu un psiholog.

postarea #6 de aici

Eu din cate stiu necastrat face si cancer testicular si de prostata...

sau postarea #14

Quote

Animalul nu este o jucarie interactiva si pufoasa, este o fiinta vie.
Nu sunt budist zen si nici vreun ecologist fanatic, incerc doar sa respect natura si sa nu imi bat joc de ea.
Felinele domestice au o societate foarte interesanta, mult mai interesanta decat cea descrisa in documentarele corecte politic si incorecte stiintific.
Consider ca locul lor este la curte, nu la bloc si ca ele nu trebuie sterilizate (asa consider eu ca este corect moral).
Societatea moderna are o problema daca accepta cu seninatate detinerea unui animal sortit mutilarii.
Nu pot sa ma impac nici cu galeata de apa dar deja trecem catre un subiect vast.

Edited by cristian_e, 17 December 2021 - 07:32.


#11973
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,725
  • Înscris: 10.12.2006

Quote

Daca nu il poti pastra asa cum este nu il mai adopta.
Astia banuiesc ca sunt oameni care in bula lor adopta pisici de rasa doar de la felise si samsari. Altfel nu cred ca-s atat de cruzi sa sugereze ca pisica aia mai bine moare inghetata decat sa fie castrata. Dar orice e posibil, vedem ca-s multi psihopati printre noi.

Durata medie de viata a pisicilor de pe strada e 2-5 ani.

#11974
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,145
  • Înscris: 30.08.2017
Pe al meu l-am castrat. Începuse să-și marcheze teritoriul, practic toata casa era a lui. În plus, avea momente când încerca să mă prindă de mână și nu-i mai dădea drumul după ce prindea. La două săptămâni de la castrare viața a revenit la normal, personalitatea e aceeași, însă fără cele menționate mai sus.

De curiozitate, cei care sunt împotriva castrarii au studii de medicină veterinară? Nu de altceva, dar mie medicul veterinar la care merg regulat cu motanul mi-a recomandat să îl castrez.

Edited by george_alexandru, 17 December 2021 - 12:43.


#11975
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Medicul are tot interesul sa il sterilizezi. La bloc ca la bloc, daca ii suporti mirosul, nu il castra, dar la casa e obligatoriu ca ramai fara el rapid. Bagabonteaza si la 1 km distanta. Era unu astavara pe la mine prin zona, o luna întreagă l-am auzit si ziua si noaptea cum se tânguia. Nu ii mai trebuia somn, nu ii mai trebuia mâncare.

#11976
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,529
  • Înscris: 05.04.2012

Quote

adopta pisici de rasa doar de la felise si samsari.

Acum ce sa zic...initial am vrut sa adopt si eu maidaneze pui, dar rasele cu part scurt sunt ff active si seara noi cadem lati de oboseala. Copilul se joaca un pic cu animalutele, dar greul si curatenia pe mine si consoarta pica. Avantaje la rasa europeana/maidaneza le cam stim: ff inteligente si adaptabile, nepretentioase cu o sanatate mult mai buna. Dezavantajele e ca sunt mai nebunatice, se catara, urca, sar de colo colo...Imi plac foarte mult maidanezele orange/portocalii. Am avut motan maidanez de curte castrat ca ma saturasem sa il duc sa-i coasa ranile la veterinar...Dupa castrare si-a schimbat comportamentul, a devenit un fel de autist. Nu ma deranja, dar tot era batut de motani.  La pisica maidaneza de curte ce o am si acum, nu are nici pe naiba, se bate cu motanii daca vin, are abilitati de vanatoare pasarele, porumbei, etc..E ca ”noua”.
Blanosul meu il credeam mut fiind rasa calma-exotic shorthair, dar nu s-a lasat pana nu a rasturnat cusca celor doua cinteze australiene, numai pe cusca pasarelelor statea. A trebuit sa o mut. Nu zic ca avem in casa si un iepure pitic, ce cred ca are 8 kg. Blanosul baga laba prin zabrele sa-l inhate, biata iepuroaica e de 3 ori cat el. In opinia mea cel mai greu de intretinut e la iepure, fac ff multa mizerie, cacareze incontinuu ca niste boabe de piper. Mancarea e ff ieftina, 80% mananca fan, e 8 lei sacul la pet, si 8 lei un  asternut de rumegus ce tine o saptamana...Dimineta cand ii dau mancare se ridica in doua labe, muscaceste sa-l mangai. Are o forta ff mare in picioare, am incercat sa-i tai gherutele, dar era sa raman fara piele pe mana..
Legat de samsarii de la care am luat si eu- stiu ca e risc de consagvinare, dar veterinara mi-a zis ca si la maidaneze e astfel de risc. La final samsarii daca nu reusesc sa vanda plaseaza puii la pet-shopuri prin mall-uri si aia vand urgent. E sufiicent sa intrii cu copilul acolo ca nu mai scapi...Si o poza cu urecheata la care se da motanul de 4 luni...

 lucifer76, on 17 decembrie 2021 - 12:49, said:

Medicul are tot interesul sa il sterilizezi. La bloc ca la bloc, daca ii suporti mirosul, nu il castra, dar la casa e obligatoriu ca ramai fara el rapid. Bagabonteaza si la 1 km distanta. Era unu astavara pe la mine prin zona, o luna întreagă l-am auzit si ziua si noaptea cum se tânguia. Nu ii mai trebuia somn, nu ii mai trebuia mâncare.

Eu nu stiu cum stau cei ce vand pe olx pui de pisica, cu pisici si motani nesterilizati in casa. Se obisnuiesc cu mirosul si concertele sau cum? VAd numai anunturi pisica caut motan ptr monta si invers...

Attached Files



#11977
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,725
  • Înscris: 10.12.2006
Daca vinzi pui ca british la 1000 bucata probabil iti permiti sa stai la casa si le poti face un sopron, naiba stie.

Eu nu sunt impotriva cumparari pisicilor, dar sa fie de la felise pentru ca aia au pedigree, respecta niste reguli si platesc taxe.

Samsarii nu dau 2 bani pe pisici, cumparand de la ei propagi abuzul. Sunt pisici tinute sa faca ture de pui pana nu mai pot, apoi sunt abandonate.

Asta cu motanii care se bat, nah, zici ca ia bataie de la altii, dar macar nu o cauta intentionat. Daca ar cauta-o si ar fi si el agresiv ar fi mult mai riscant, asa pleaca capul si merge mai departe intact. In mod ideal ar trebui prinsi toti motanii ce-ti trec prin curte si castrati si ei.

#11978
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,145
  • Înscris: 30.08.2017

 cristian_e, on 17 decembrie 2021 - 13:04, said:



Acum ce sa zic...initial am vrut sa adopt si eu maidaneze pui, dar rasele cu part scurt sunt ff active si seara noi cadem lati de oboseala. Copilul se joaca un pic cu animalutele, dar greul si curatenia pe mine si consoarta pica. Avantaje la rasa europeana/maidaneza le cam stim: ff inteligente si adaptabile, nepretentioase cu o sanatate mult mai buna. Dezavantajele e ca sunt mai nebunatice, se catara, urca, sar de colo colo...

Eu pisică activă am vrut, să mă sece de energie. Și neapărat tigrata, că îmi plac mult. As fi luat Bengal dar prea scumpă rasa, plus probabil cu pretenții.
Portocalie avea vecina, cu blana cinamon rolls. Îmi plăcea mult, din păcate i-a venit de hac câinele meu (am relatat mai în urmă episodul).

#11979
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,529
  • Înscris: 05.04.2012
1000 euro e la felisa, dar nici chiar asa...poate bengaleza, maine con sau ragdol, norvegiana...In rest si cu 600 iei..vezi aici de la 3200 lei au scazut la 2700 lei...felisa exotic shorthair cu pedigree.
https://www.exotic-shorthair.ro/

au fost bagati si pe olx
https://www.olx.ro/d...7d3d0f;promoted

Edited by cristian_e, 17 December 2021 - 14:04.


#11980
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

 cristian_e, on 17 decembrie 2021 - 13:04, said:

In opinia mea cel mai greu de intretinut e la iepure, fac ff multa mizerie, cacareze incontinuu ca niste boabe de piper. Mancarea e ff ieftina, 80% mananca fan, e 8 lei sacul la pet, si 8 lei un  asternut de rumegus ce tine o saptamana...Dimineta cand ii dau mancare se ridica in doua labe, muscaceste sa-l mangai. Are o forta ff mare in picioare, am incercat sa-i tai gherutele, dar era sa raman fara piele pe mana..
Ba din contra, nu e complicat deloc Posted Image. Daca au mancare si apa, nu iti mai faci griji. Colegul meu le da asa ceva:

Attached File  PXL_20211217_111614226.jpg   172.14K   10 downloads

Amestecat cu orz, ovaz, orzoaica, dar oricum panaramele aleg intai granulele :). Rumegusul e 3 lei sacul, lucerna uscata din cand in cand, Sunt faini iepurii, te sperii cand vezi cat de repede cresc.

#11981
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,050
  • Înscris: 08.01.2021
La mine din 2017 e obligatorie sterilizarea pisicilor, dacă vrei sa aibă chip, pașaport, sa nu ți-o adune hingherii dacă o găsesc pe strada etc. Nu mai e opțională.
Și asta ca sa scadă numărul pisicilor abandonate care ajung la refugii (și probabil sunt eutanasiate).
Teoretic dacă vrei pisică trebuie sa iei una de la refugiu, însă practic nimeni n-o face, ia pui de la vreun cunoscut și zice la veterinar că-i găsit pe strada.

Edited by KiloW, 17 December 2021 - 17:30.


#11982
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,529
  • Înscris: 05.04.2012
@lucifer faza e ca dau din picioare si arunca multa mizerie afara din cusca...Am pus folie din aceea alimentara de jur imprejur. Rumegusul se imbina cu pipi, mai miroase, dar nu rau...La o colega s scapat din cusca din neatentia ei. A plecat cu sotul si au venit dupa cateva ore...era ros la greu mobila, pantofi. Cel mai nasol e ca se baga si roade cabluri electrice, iar daca moare curentat, asta e. Dar poate luat foc casa de la scurt circuit...

Edited by cristian_e, 17 December 2021 - 17:30.


#11983
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,529
  • Înscris: 05.04.2012
La mine desi ii ofer cea mai buna hrana tot se mai suie pe masa sa mai suteasca niste toba, crenvusti, etc. Azi l-am prins mestecand membrana de toba de la Angst. E normal asta?
Pisica de curte din motive financiare ii ofer plic Kitekat si Sheba- 9 lei 6 buc x 50 grame de la mega. Le rade! Am oprit 1/4 plic kitekat ca nu se mai oprea din mieunat si i l-am dat motanului si a ras castronul. Paradoxal i-am cumparat si conserva Applaws de ton si a strambat din nas desi Applaws a devenit de fitze printe posesorii de pisici. In schimb foarte bine se impaca cu orice produs de hrana umeda Hills. Schesir Kiten nu se da in vant ca sunt in gelatina.
La voi tot asa are tendinta de a fura mancare de pe masa?

Edited by cristian_e, 20 December 2021 - 15:31.


#11984
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,050
  • Înscris: 08.01.2021
A mea e doar curioasa, miroase doar, uneori gusta însă nu fura.
Mănâncă doar cât ii trebuie, nu  cât prinde. Are castronul ei plin, mănâncă doar cât ii trebuie si își vede de treaba.
În schimb apa bea de oriunde prinde, inclusiv de la canal :D

Edited by KiloW, 20 December 2021 - 15:49.


#11985
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,725
  • Înscris: 10.12.2006

 cristian_e, on 20 decembrie 2021 - 15:30, said:

Pisica de curte din motive financiare ii ofer plic Kitekat si Sheba- 9 lei 6 buc x 50 grame de la mega.
Pai eu iti arati mancare buna la 11 LEI / kg, tu la calculul de sus platesti 30 LEI / kg, deci nu stiu de motivele financiare :))
Dar daca-i de curte nu-i asa mare stres, ca mai prinde el cate una alta sanatoase.

Furatul de pe masa e o joaca, nu stiu ce ai putea face.

#11986
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,529
  • Înscris: 05.04.2012
Mersi...am bagat-o deja in cos!

#11987
rinaldoparaipan

rinaldoparaipan

    Green member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,331
  • Înscris: 13.02.2006
Luata de pe aria Funny pictures.
La mine caloriferele sunt atat de reci, ca pisicile dorm pe dulap-e mai sus si aerul probabil e mai cald.

Attached Files

  • Attached File  55.jpg   45.38K   25 downloads


#11988
Mirrruna

Mirrruna

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 21.09.2006
Hello! Ati avut experiente cu pisici diagnosticate cu caliciviroza?

Al meu motanel adoptat (are cca 7 luni), se pare ca are acest virus si nu este tratabil 100%.
La o luna dupa ce l-am adus acasa a inceput sa saliveze puternic noaptea, si ii gaseam dimineata si cu puroi la botic, dupa somn. L am dus la veterinar si a luat 2 saptamani antibiotic, insa doc. m a sfatuit sa-l programez la o radiografie dentara in ianuarie,, si apoi sa vedem, posibil sa se ajunga la extractii dentare.

As fi curioasa daca a mai trecut cineva prin experiente de genul acesta si cum a evoluat pisica. Am tot citi pe net, se pare ca va putea manca normal si dupa extractii (daca va fi cazul, dar doc. presupune ca mai mult ca sigur se va ajunge aici).

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate