Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Inmatriculare temporara Suedia

E posibil sa ignori opacitatea pa...

Intrebare Facebook

RMN pentru claustrofobi
 Constructie parapet

La mulți ani @EmyBoss7!

La mulți ani @Gif2D!

Ce fel de conexiune la internet a...
 Operatori telefonie mobila, ț...

echivalente utilaje procesare suc...

mouse gesture software

Service Pompa centrala Vaillant -...
 Comanda platita și nelivrata

DJI Spark - Upgrade baterie

Nu mai creste numarul de kilometri

Focus Sat - baza de date piratata
 

Eroare "Out of range"

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
raducutzzu

raducutzzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,917
  • Înscris: 17.02.2006
Asadar,am jocul "The godfather" iar atunci cand incerc sa il pornesc pe  ecranul monitorului imi apare aceasta eroare (Out of range) pe ecran in timp ce jocul este pornit (se aude muzica de fundal).
E acelasi mesaj de eroare pe care il primsec daca incerc,de exemplu,sa maresc rata de refresh  a monitorului peste la 100.Din cate am inteles eu de la cineva,aceasta problema apare mai mult la monitoarele LCD,cele CRT  (cum este al meu) suportand rezolutii mai mari.Chestia e ca nu am pt acest joc "Configuration Settings" sau ceva asemanator de unde sa pot modifica rezolutia sau altceva.

Ce pot sa ii fac?

P.S: pt moderator: nu am stiut unde sa deschid topicul...daca tu consideri ca se potriveste la Software sau in alta parte,te rog sa il muti.mersi

Edited by raducutzzu, 13 June 2006 - 00:09.


#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,265
  • Înscris: 26.11.2001
Din cate stiu eu, unele monitoare CRT suporta anumite rate de refresh pentru anumite rezolutii.

Ce banuiesc eu:
- cand pleaca jocul, incearca sa schimbe rezolutie, insa refresh-ul ramane la fel, iar monitorul ajunge intr-un mod nesuportat.

Incearca sa dai mai jos refresh-ul.

#3
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
E o bifa pe undeva cu force desktop refresh rate. Umbla pe la aia, poate mai ajuta. :)

#4
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,089
  • Înscris: 29.03.2006
Nu te arunca sa bifezi nimic fara sa cunosti sigur cat suporta monitorul !
                        
AlexIP are acelasi monitor ca mine, SAMSUNG SyncMaster 757DFX, si asta suporta 100 HZ pana in 1152X864.
Este un monitor FOARTE bun de 17 inch....este de 96 KHZ...

Daca sigur monitorul tau tine o anumita rata de refresh intr-o anumita rezolutie, sunt in stransa legatura !, atunci poti bifa forced in driverul placii grafice, ca sa mearga la fel si in jocurile mai nesimtite...

CRT-urile care au driverele instalate, si de asemenea sunt folosite cu o placa grafica cat de cat contemporana, si ea cu driverele instalate, se impart cam asa...

- pana in 54 Khz,.....bun de dat la dujmani.....100 HZ cel mult in 640X480, sunt unele care au si mai putin, mult mai putin chiar!, dar sunt vechituri....

- 69-72 Khz, suporta 100 Hz doar pana in 800X600....este rezonabil la un monitor de 15 inch, dar din pacate, majoritatea celor de 17 inch consumer, tot asa sunt [email protected] Hz....

- 85-87 Khz, suporta [email protected] Hz
atentie, daca are peste 80 dar mai putin de 84 Khz, este cam teapa....facea Philips din astea...si daca scoate 100 Hz in 1024X768, merge la maxim si nu te tine prea mult....

- de 95-97 Khz, cam maxim cat s-au facut cele de 17 inch, tine [email protected] Hz, in 1280 X 960 deja nu mai scoate 100..., in 1600X1200 scoate 75-76 Hz la maxim.

- de 109-112 Khz, 1280X960 in 100 Hz

..... modele intermediare cu rezolutii intermediare..... 120 Khz, etc....

- 130 Khz, e posibil sa tina [email protected] Hz, dar cam la maxim....nu e prea indicat....

- 137- 148 Khz, [email protected] Hz fara teama  :D [email protected] 85 Hz sau chiar mai mult la maxim... ;)

Cam aici s-au oprit cu tehnica din cate stiu eu...

Ce monitor ai, (modelul exact ) ce placa grafica, drivere...?

Edited by loock, 14 June 2006 - 08:48.


#5
raducutzzu

raducutzzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,917
  • Înscris: 17.02.2006
Mersi mult tuturor pt raspunsuri.:)
Am incercat atat solutiile lui Courage cat si chestia cu bifa a lui AlexIP.Din pacate nu i-am dat de cap...Oricum,nici nu prea am avut timp sa ma chinui prea mult...ore festive,cateva banchete,putin invatat..:D
O sa mai incerc sa vad ce are...pana atunci dezinstalez jocul...sa nu ma mai tenteze.;) :D

#6
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Ai rezolvat?

#7
Pitik2008

Pitik2008

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 04.06.2008
Salut am si eu o problema legata de monitor deci ca sa incep cu inceputul :) Cand pornesc monitorul imi incarca tot si la sfarsit inloc sa imi apara "welcom" se face monitorul negru si imi apare o eroare cv de genul   Out Of Range  33.6MHz/60Mhz si ramane asa blocat... dupa ce am jucat San andreas aveam rezolutia 800x600 si am dato din greseala pe 1600x700(parca..) inloc de 120sn... apoi mia dat aceasta eroare chiar nu stiu ce sa ii fac folosesc un monitor LCD de la LG (Flatron) am o placa ATI radeon x1550 (512mb) 1Gb ram ... Sp3 .... chiar nu situ ce sa fac plss help !!!

#8
[noBOTT]

[noBOTT]

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 25.11.2006

 Pitik2008, on Jun 4 2008, 16:23, said:

Salut am si eu o problema legata de monitor deci ca sa incep cu inceputul :) Cand pornesc monitorul imi incarca tot si la sfarsit inloc sa imi apara "welcom" se face monitorul negru si imi apare o eroare cv de genul   Out Of Range  33.6MHz/60Mhz si ramane asa blocat... dupa ce am jucat San andreas aveam rezolutia 800x600 si am dato din greseala pe 1600x700(parca..) inloc de 120sn... apoi mia dat aceasta eroare chiar nu stiu ce sa ii fac folosesc un monitor LCD de la LG (Flatron) am o placa ATI radeon x1550 (512mb) 1Gb ram ... Sp3 .... chiar nu situ ce sa fac plss help !!!


Inainte de incarcarea windowsului (dupa sau in timp ce incarca biosul) tii apasat F8 : o sa-ti apara un meniu din care alegi Safe Mode sau VGA Mode; dupa incarcarea windowsului iti alegi rezolutia standard pe care iti merge monitoru, si verifici si refreshu sa nu fie prea mare si dai restart!

#9
vasile_rr

vasile_rr

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 08.12.2007
salut! Am si eu problema cu out of range. Aceasta apare atunci cand deschid GTA 4 si mai exact scrie :
OUT OF RANGE
29.8 KHz / 47 KHz

Monitorul meu : LG FLATRON L1919S 17 "


Rezolutia pe care o am este 1280/1024 am incercat sa o modific si tot la fel face. daca ma puteti ajuta cumva.
multumesc anticipat !

Edited by vasile_rr, 07 December 2008 - 18:14.


#10
dooms2u

dooms2u

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 15.02.2007
E destul de clara treaba atunci cand in windows nu ai probleme.

Dar ce e de facut atunci cand monitorul refuza sa functioneze pana ajunge in windows, iar abia apoi apare mesajul cu OUT OF RANGE (pornesc unitatea, buteaza, insa monitorul nu se aprinde, incarca windows-ul iar cand intra in windows imi apare celebru mesaj OUT OF RANGE). Nu am nici cea mai mica idee ce as putea sa fac.

:blink: :wacko:

#11
puffyculori

puffyculori

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 06.09.2009
as avea si eu nevoie de ajutor... nici nush km sa zic ... am 2 pc`uri si q aman2 am probl~X(... unu e mai vechi altu mai nou ... cel nou mereu e pe la reparat.. si akm totu ar fi fost bn dak nu patea cva si ala vechi:-l .. de curand i`am reinstalat windowsu si pc`u a avut ca monitor un ldc lg ... knd l`am mutat inapoi l monitoru lui original a aparut renumitul ''out of range,,  am intrat pe net dupa ata nou si am citit ce as putea sa ii fak dar knd l`am redeschis apare alta chestie...:-l k windowsu are nevoie de cd`u original ca sa`si ia o chestie sau cva d genu .. l fel am patit si cu ata nou si apoi mi s`a ars hardu ... se poate sa patesc l fel si cu cel vechi?

PS: va rog frum sa ma ajutati

#12
PerformanceSSw

PerformanceSSw

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 238
  • Înscris: 27.03.2009
Toti aveti acceasi problema:rezolutia este prea mare pentru ecranele voastre.

#13
yeeeeman

yeeeeman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,498
  • Înscris: 21.01.2007
Apesi F8 la start, intri in VGA Mode, si schimbi de acolo rezolutia, si te rog lasa scrisul de messenger.

#14
SpeedDemon

SpeedDemon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,019
  • Înscris: 18.05.2009
Aia cu vga o faci cand nu poti ntra nici in windows (trust me am fost si eu in situatia asta mai demult)
Placile video au limite de refresh rate.ADica degeaba duce monitorul enspe mii de hertzi daca nu duce placa video.Daca ai nvidia gasesti la sfarsitul manulalului.La Ati nu stiu unde ca am primito fara manual.

Edited by SpeedDemon, 07 September 2009 - 15:29.


#15
NightWishMaster

NightWishMaster

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 16.12.2006
Solutia cea mai la indemana (inafara de modificarea parametrilor .cfg-urilor jocurilor) este urmatoarea:

Inainte de a deschide jocul (indiferent de joc GTA4, GodFather, bomberman, Pong etc.), conectati TV-ul prin conexiunea TV-out, setati TV-ul ca (virgula) clone pt. monitor (trebuie setata rezolutia monitorului la max 1024x768) si astfel veti avea si pe monitor si pe TV aceeasi imagine. Acum deschideti jocul (care nu va merge), monitorul va va da erorea de incompatibilitate cu frecventa de sincronizare, dar TV-ul datorita circuitului de iesire (care limiteaza rezolutia semnalului TV-out la 754 linii) va afisa imagini din joc. Ulterior din setarile jocului, stabiliti o rezolutie uzuala (sa zicem [email protected] la CTR-uri sau [email protected] la LCD), moment in care pe monitor apar imigini. Salvati setarile si spor la joaca.

PS: dupa optimizarea rezolutiei pt monitor, anulati tv-out-ul deoarece consuma resurse.

Quote

Placile video au limite de refresh rate.ADica degeaba duce monitorul enspe mii de hertzi daca nu duce placa video.Daca ai nvidia gasesti la sfarsitul manulalului.La Ati nu stiu unde ca am primito fara manual.

C'mon, toate placile video (orientativ, de dupa 2000) duc rezolutii si frecvente verticale care pot depasi parametri maxim ai oricarui monitor (exceptie >21" CRT). Pana si o Riva TNT2 de prin 1999, duce 1920x1200 75Hz @32bit.

Edited by NightWishMaster, 08 September 2009 - 22:16.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate