Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...

Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id
 DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana

Cum se imparte legal o mostenire ...

Avem sanse sa avem energie electr...
 

Muntenegru

- - - - -
  • Please log in to reply
3582 replies to this topic

#19
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
multumesc mult pentru informatii! chiar sunt utile

care mai aveti ceva de spus, nu va sfiiti...

#20
salerosa

salerosa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 20.08.2005
Viza de Serbia se ia ori de la Ambasada din București (pe Dorobanți) ori de la Consulatul din Timișoara. Adresele și telefoanele le găsești pe site-ul MAE. Viza se acordă într-adevăr pe baza voucher-ului și numai pe durata menționată a sejurului. Așa că ai nevoie neapărat de voucher !

Cel mai bine intri în Serbia pe la Porțile de Fier și mergi spre sud, pînă ajungi în Muntenegru. De acolo se iese foarte ușor spre Dubrovnik și restul Croației.

Pentru Serbia schimbă strictul necesar (taxa de autostradă, mîncare, benzină, eventual o noapte de cazare...). Nu vei avea ce să faci cu dinarii sîrbești în altă parte, că nici una din țările vecine nu-i acceptă. În Muntenegru moneda oficială e euro, așa că nu sînt probleme la plată. Nu îți trebuie viză de Muntenegru, în principiu e valabilă cea de Serbia, fiindcă noi nu le-am recunoscut încă independența.

Despre cazarea la fața locului nu știu ce să-ți spun, fiindcă eu merg întotdeauna prin agenții, mai ales în plin sezon. Nu vreau să risc să ajung acolo seara și să bîntui cîteva ore din casă în casă, încercînd să aflu dacă au camere. Nici mie nu-mi place să plănuiesc cu mult timp înainte și nici nu știu unde voi dormi peste cîteva nopți, dar înțelegerea mea cu agenția e alta: plătesc o sumă în avans, rezerv cazarea pentru primele două nopți, după care țin legătura cu ei prin SMS-uri și le spun încotro mă duc și unde vreau să dorm, iar ei îmi fac rezervarea și mi-o comunică. Așa am libertate de mișcare și în acelați timp siguranță că am unde dormi. Dezavantajul e că agenția nu-ți poate face rezervare la localnici, ca să ieși f. ieftin, dar eu sînt mai comodă și prefer hotelul. Și oricum, nu toate agențiile acceptă să lucreze în modul ăsta.

Parcurile din Muntenegru sînt foarte frumoase, mai ales Durmitor. Să vezi și canionul Tara neapărat ! Personal, cred că Muntenegru merită mai mult de două zile. Eu am stat 7-8 zile acolo și n-am apucat să văd chiar tot.

Succes !

#21
CornelB

CornelB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,484
  • Înscris: 23.06.2005

View Postsalerosa, on Jul 6 2006, 09:51, said:

Viza de Serbia se ia ori de la Ambasada din București (pe Dorobanți) ori de la Consulatul din Timișoara. Adresele și telefoanele le găsești pe site-ul MAE. Viza se acordă într-adevăr pe baza voucher-ului și numai pe durata menționată a sejurului. Așa că ai nevoie neapărat de voucher ! [...]

NU trebuie neapărat voucher! Noi plecăm în 20 și primim viza pe baza unei invitații simple ['garanto pisma', așa scrie la consulat, în lista de acte]. Desigur, dacă ai un voucher, cu atât mai mult - ba chiar nu te mai costă 40 euro , ci doar 25! Și în general având un voucher nu-ți mai bați capul cu viza, pentru că se obține - rapid - de către agenția de turism.

Încă ceva: pentru a intra în Muntenegru nu este nevoie, într-adevăr de viză, cu excepția situației când intri dinspre Serbia! [sau când ajungi pe aeroportul lor cu un zbor care vine de la Beograd].

Deoarece viza reprezintă cel puțin 25% din totalul cheltuielilor [la noi costul vizei este egal cu costul cazării! :) ], am studiat varianta de a ajunge în Muntenegru fără a trece prin Serbia. Însă ocolul prin Croația este prea mare pentru o familie cu copil mic, iar varianta via Bosnia a căzut deoarece este nevoie de viză pentru a intra în Bosnia [deși la  granița Bosnia - Muntenegru nu este nevoie, cel puțin așa scrie pe site]

#22
salerosa

salerosa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 20.08.2005
Cine să acorde viză de Muntenegru, cînd nu există relații diplomatice și nici ambasadă ??? Eu am înțeles că viza sîrbă e valabilă și la ei, îți pun doar ștampilă în pașaport la intrarea în țară. Cîtă vreme n-au consulate, nu înțeleg cine poate acorda vizele.

Cît despre Bosnia, există ambasadă la Belgrad sau la Budapesta. Am trimis un mail acum vreo 10 zile la Belgrad, să întreb ce acte îți trebuie și cum se procedează, dar n-am primit nici un semn de viață. Am dat telefon la Budapesta, dar nu vorbeau decît maghiară și germană, n-am reușit să aflu nimic în engleză...

#23
mirceap

mirceap

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 05.07.2006
am sunat ieri la consulatul serbiei din timisoara si mi-au spus ca pentru muntenegru nu trebuie viza dar pentru serbia DA!.Taxa de viza este de 40 euro si ti se da in aceeasi zi(la ora 9 depui actele(pasaport si invitatie sau voucher sau rezervare de la hotel) si la ora 2 ai viza.Poate cineva sa-mi recomande o agentie de turism serioasa din muntenegru( as vrea sa ma duc la Sutomore)

#24
salerosa

salerosa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 20.08.2005
Pot să-ți recomand agenția cu care merg eu (în București). Sînt serioși și eu n-am avut probleme cu ei. Da-le un mail la [email protected] și spune ce vrei.

#25
CornelB

CornelB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,484
  • Înscris: 23.06.2005

View Postmirceap, on Jul 6 2006, 17:06, said:

am sunat ieri la consulatul serbiei din timisoara si mi-au spus ca pentru muntenegru nu trebuie viza dar pentru serbia DA!.Taxa de viza este de 40 euro si ti se da in aceeasi zi(la ora 9 depui actele(pasaport si invitatie sau voucher sau rezervare de la hotel) si la ora 2 ai viza.Poate cineva sa-mi recomande o agentie de turism serioasa din muntenegru( as vrea sa ma duc la Sutomore)


Am fost ieri la concultaul din timișoara și într-adevăr am primit-o în aceeași zi, la ora 15.

Suprize neplăcute:
- era o coadă consistentă la consulat, deși în precedentele mele vizite acolo în urmă cu câteva săptămâni nu era nimeni la rând, se intra direct.
- deși programul zicea altceva, de intrat s-a dat drumul primilor oameni doar după ora 10.30. Regimul = pur românesc, cu pile intrate peste rând și o viteză de melc.
- abia după stat peste o oră la rând ni s-a spus că avem nevoie și de foto-copii după pașaport - nu scria nici unde despre așa ceva. Fugit căutat pe undeva pe aproape xerox [am găsit la Fac. de Mecanică], revenit, stat alte 30-45 de minute, în fine totul ok, luat pașaportul și programat eliberarea la ora 15
- încă o informație pe care eu am primit.o abia la ghișeu: este necesară viza și pentru copii din pașaport!!! mă rog, mai bine spus e că trebuie să  plătești suplimentar 18 euro pentru fiecare copil! Al meu copil are doar 2 ani, dar nu putea intra fără viză! :) mă rog, deranjant a fost că NU SCRIA niciunde asta [drept e că nici mie nu mi-a trecut prin cap să întreb înainte]

În fine, dacă știam de la început că vizele o să ne coste 196 euro [în loc de 90, cum estimam noi, pentru că cealaltă familie este de naționalitate sârbă, lucru pe care nu au reușit însă să-l probeze suficient] - era mult mai avantajos ocolul prin Ungaria - Croația [aprox 1000 km suplimentari, benzina suplimentară ne-ar fi costat doar 80 de euro, economiseam din start 100 de euro pentru bere pe plajă! :) ]

Concluzie generală: nu am văzut prea multe aspecte care să mă facă să cred că sunt deosebit de interesați să le vizitezi țara, cel puțin aici, la consulatul de la Timișoara. Ba din contră, am întâlnit câteva cazuri în care oamenii seplângeau că au fost amânați  tracasați pentru tot felul de mizerii birocratice ciudate, neafișate/necomunicate niciunde.

Ah, și încă o ciudățenie: perioada aleatorie pe care ni s-a acordat viza: mie și încă unei persoane din grup pe o lună de zile, soției mele și ceielalte persoane pe 9 zile! - e drept că intenționăm să stăm doar 7 zile pe acolo, însă oricum nu am mai auzit de viză pe 9 zile!!!!!!

Edited by CornelB, 19 July 2006 - 13:42.


#26
cobog

cobog

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 30.06.2004
Vacanta ratata in Muntenegru!

Salutare. Tocmai m-am intors dupa o vacanta de 2 saptamani, in... Croatia.
Asadar, am plecat noi cu 2 masini, voiosi si pregatiti pt Muntenegru. Am facut un ocol prin Ungaria si Croatia, tocmai sa evitam ce a patit Cornel cu viza.
Well...., la vama din Muntenegru, SURPRIZAAAAA!
"Romania need visa" - zice vamesul, singurul de pe acolo care vorbea ceva engleza
"No, no visa needed for us" - ziceam noi toti in cor, dar degeaba. Nu l-am putut convinge nici pe el nici pe colegii lui. N-a contat ca sunt independenti de Serbia, ca pe site-ul oficial de turism scria ca nu mai avem nevoie de viza, etc.
Singura lui replica: "Go Zagreb, get visa".
"Ba sa te duci tu ..." am mormait in barba si am plecat cu coada intre picioare de la vama dupa vreo jumatate de ora de parlamentari.
Vamesii croati s-au crucit cand ne-au vazut inapoi. Ne-au primit cu bratele deschise inapoi :)
Si uite asa a pierdut economia Muntengrului vreo 4000E  :P pe care i-am cheltuit (toate cele 3 familii) in Croatia.
Asa ca nu o sa mai calc prea curand in Muntenegru, mie mi-a ajuns!!!

Edited by cobog, 22 August 2006 - 09:13.


#27
SlovakiaHolidays

SlovakiaHolidays

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 28.03.2007

View PostCornelB, on Jun 15 2006, 13:58, said:

Mie mi-au rezolvat niste prieteni [sarbi], dar gasesti foarte multe anunturi si pe net.

Cateva linkuri [de aici am pornit eu :-) ]:
http://www.rivijera....commodation.htm
http://www.montenegr...s in Budva.html
http://www.budva.com.../smjestajen.php
http://www.ownersdir...co.uk/budva.htm

adevarat ca nu toate sunt 50 euro / zi...

In ce perioada plecati voi? Langa noi mai era un apartament [2+3 paturi, total 50 euro/zi] liber, s-ar putea sa pot aranja ptr el, desi poate e cam putin ptr 3 familii [depinde de nr de copii]

Have you tried?

http://www.slovakiaholidays.org

#28
Irishman

Irishman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 660
  • Înscris: 18.11.2003
A mai fost careva in Muntenegru? As vrea sa ajung pe malul Adriaticei, in orasul Kotor.

#29
hellrider

hellrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,005
  • Înscris: 25.09.2003

View PostIrishman, on Apr 17 2007, 21:54, said:

A mai fost careva in Muntenegru? As vrea sa ajung pe malul Adriaticei, in orasul Kotor.

Este f usor de ajuns, daca ai nevoie de informatii...

#30
comm

comm

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 19.05.2007

View Postcobog, on Aug 22 2006, 10:12, said:

Vacanta ratata in Muntenegru!

Salutare. Tocmai m-am intors dupa o vacanta de 2 saptamani, in... Croatia.
Asadar, am plecat noi cu 2 masini, voiosi si pregatiti pt Muntenegru. Am facut un ocol prin Ungaria si Croatia, tocmai sa evitam ce a patit Cornel cu viza.
Well...., la vama din Muntenegru, SURPRIZAAAAA!
"Romania need visa" - zice vamesul, singurul de pe acolo care vorbea ceva engleza
"No, no visa needed for us" - ziceam noi toti in cor, dar degeaba. Nu l-am putut convinge nici pe el nici pe colegii lui. N-a contat ca sunt independenti de Serbia, ca pe site-ul oficial de turism scria ca nu mai avem nevoie de viza, etc.
Singura lui replica: "Go Zagreb, get visa".
"Ba sa te duci tu ..." am mormait in barba si am plecat cu coada intre picioare de la vama dupa vreo jumatate de ora de parlamentari.
Vamesii croati s-au crucit cand ne-au vazut inapoi. Ne-au primit cu bratele deschise inapoi :)
Si uite asa a pierdut economia Muntengrului vreo 4000E  :P pe care i-am cheltuit (toate cele 3 familii) in Croatia.
Asa ca nu o sa mai calc prea curand in Muntenegru, mie mi-a ajuns!!!

Stie cineva anu asta mai e nevoie de viza daca se intra din Croatia?

#31
hellrider

hellrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,005
  • Înscris: 25.09.2003
Este nevoie de viza in continuare pt CG. Din fericire, tot din acest an, aceasta se acorda la frontiera (indiferent care) si costa 20 EUR de persoana. Deocamdata CG nu are consulat functional in RO. Se asteapta ca pana la sfarsitul anului Romania sa ia hotarararea de a anula obligativitatea vizelor pentru cetatenii sarbi sau muntenegreni, asta inseamna ca si Seribia/CG vor renunta la vize (vizele exista din cauza ca acum mai multi ani Romania  a luat aceasta hotarare si nu Sebia).

#32
Irishman

Irishman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 660
  • Înscris: 18.11.2003
Vreau sa ajung la Bar in Muntenegru si de acolo la Kotor. Deoarece prietena mea are rau de avion vom merge cu trenul. Planul este urmatorul: Plecam vineri seara cu trenul din Bucuresti (21.45) si ajungem sambata dimineata (09.20) la Belgrad. Stam o zi prin Belgrad, si plecam sambata seara (22.10) inspre Bar unde vom ajunge duminca dimineata (06.56). Sa inteleg ca toata treaba cu vizele ma costa in plus 100 de euro de persoana - adica 75 de euro viza de tranzit si 20 de euro viza de Muntenegru ... La aceasta se adauga 150 de euro drumul - la cuseta. In total aproximativ 250 de euro dus intors.
A mai fost cineva pana la Bar ? Exista si alte mijloace de transport? Eu unul nu vad alta solutie

#33
hellrider

hellrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,005
  • Înscris: 25.09.2003
Cel mai ieftin si mai comod este cu masina. Daca nu ai,ar fi solutia mai eleganta sa iei un autocar din Belgrad care e si mai ieftin decat trenul. De la Bar ai aurocare si microbuze ieftine si dese pana la Herceg Novi, asta inseamna ca o sa treci si prin budva si prin kotor. Daca tot ajungi in Kotor, este pacat sa nu tre opresti in unul din zecile de orasele pesacaresti insitrate pe malul fjordului kotor. Perast este obligatoriu de vizitat. Este locul unde miroase a munte, pin, portocali si mare in acelasi timp, In acest satuc usile nu se incuie niciodata. (De fapt  cam pe nicaieri prin muntenegru nu se incuie usile sau masinile)

#34
Irishman

Irishman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 660
  • Înscris: 18.11.2003
Trenul de la Belgrad la Bar face cam 9 ore. Nu stiu cum e cu autobuzul, dar imi displace ideea de a sta 9 ore inghesuit intr-un autobuz. De la Bar la Kotor voi folosi microbuzele. Imi poti recomanda o pensuiune anume, daca ai mai fost pe acolo?

#35
hellrider

hellrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,005
  • Înscris: 25.09.2003
Cam orice pensiune este super ok. Au standarde f inalte in ceea ce priveste cazarea (nu exista camere fara aer conditionat, frigider sau TV). Vei vedea la portile vilelor si a casutelor o placuta sau un baner pe care scrie "SOBE" care inseamna camera de inchiriat. Te duci, intrebi, vezi ce ofera si apoi negociezi pretul, in functie de perioada o camera dubla poate costa intre 20 si 40 euro pe noapte (asta in camerele de fitze cu toate utilitatile, poti gasi si mai ieftin de 20 eur camera dubla). Eu in Kotor nu am stat si nici nu te sfatuiesc, este mult prea aglomerat si inafara de orasul vechi (pastrat in proportie de 95%) si shopping nu ai altceva de facut pt ca nu au plaja. Te sfatuiesc sa te cazezi in Budva, e plin de cluburi de noapte si de locuri de cazare, f multe restaurante iar plajele si apa sunt dementiale. De la Budva ai microbuze si vaporase(cele mai ieftine) spre toate oraselele de pe coasta Adriaticii, exista chiar o cursa cu vaporul ce te plimba pe coasta albaneza (nu radeti, cu toate ca tara e vai mama ei, coasta albaneza a Adriaticii este spectaculoasa, cu plaje triple, faleze stancoase imbracate in cactusi, etc).

#36
Irishman

Irishman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 660
  • Înscris: 18.11.2003
Super ... Costa Adriaticii este un loc pe care mi l-am dorit de mult sa il vad. Mi-a ramas un cui infipt in inima de cand am vazut Dubrovink-ul anul trecut din avion. Imi voi lua aproximativ 2 saptamani concediu in luna iulie si ma apuc sa vad Muntenegru. Poate fac si o iesire de o zi in Albania :) Momentan strang informatii. Inca nu m-am decis la un traseu exact dar am ca punct de plecare orasul Bar

Edited by Irishman, 01 June 2007 - 09:33.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate