Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Optiune Garmin distanta in km

Tractor New Holland tl 90 proble...

Joc de societate

Filmul Netflix nu se vede tot ecr...
 Telefon pentru fotografii

Username la inregistrare

Șina ghidaj + lanț Husq...

Alegere CPU + Motherboard + Memorie
 Fara centrale de apartament peste...

Boiler casa vacanta - sistem goli...

program conversie documente EXCEL...

Problema ștergatoare
 Cod CAEN activitati birou

VAG și Renault se gandesc sa...

Bolboroseala circuit apa calda me...

Ghete calduroase de oras?
 

Muntenegru

- - - - -
 • Please log in to reply
3582 replies to this topic

#1
CornelB

CornelB

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,484
 • Înscris: 23.06.2005
Pentru iulie, in episodul 2 al vacantei :), vreau Muntenegru. Asta pentru ca este relativ aproape de Timisoara [aprox 650 km, cat drumul la Buc :-) ] si am primit referinte exceptionale de la cunoscutii care au fost pe acolo.
[Ca sa va faceti o idee, cei care nu stiu, un exemplu: apartamente superbe, cu bucatarie complet utilata, aer conditionat, internet [!:-)], terasa magnifica cu vegetatie mediteraneeana abundentă, la 50 metri de plaja, cu miros de pin ce vine de pe muntele aflat la 2 pasi samd etc - totul la 65-100 euro pe zi! adica aprox 40 euro pentru o familie, sau 20 euro/zi - asta la conditii de aprox 4 stele!]

Am rezervat un asemenea apart incepand cu 24 iulie cam de multisor. Intre timp insa, Muntenegru si-a declarat independenta!!! [puteau si ei sa astepte măcar sa treaca sezonul :)]. Nu ma astept la mari complicatii, insa merita sa cercetez/adun info despre subiect.

A fost cineva [mai recent ori mai demult]?  Eu intentionez s-o tai prin Serbia si cum nu am mai fost pe-acolo cu masina, m-as bucura sa citesc orice impresii ale cuiva care-a fost anterior.

A intrat cineva cumva in Muntenegru dinspre Croatia, recent? - O alta varianta ce-mi sta in minte ar fi o combinatie Croatia [vizita] + Muntegenru [plaja].

Edited by CornelB, 10 June 2006 - 13:33.


#2
CornelB

CornelB

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,484
 • Înscris: 23.06.2005
info despre viza

hura! pare ca daca vin dinCroatia, nu e nevoie de viza! [doar ca distanta se mareste la 1256 km... hmmm]

#3
salerosa

salerosa

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 69
 • Înscris: 20.08.2005
Bună !

Eu am fost în Muntenegru acum doi ani și a fost una dintre cele mai frumoase vacanțe... Țara e superbă, prețurile mici (cel puțin acum doi ani așa erau). Singura problemă - drumurile secundare extrem de înguste, unde era riscant să mergi cu o mașină mai mare, lipsa indicatoarelor (îți trebuie o hartă foarte bună) și faptul că nimeni nu pare să vorbească limbi străine. Pot spune că am învățat destule cuvinte sîrbești în două săptămîni.

Moneda locală e euro și nu se primesc dinari sîrbești nicăieri, așa că nu schimba prea mulți bani în Serbia.

Noi am stat la hotel, foarte bine, aproape luxos, cu doar 60 euro/camera dublă/noapte. Vilele erau închiriate de sîrbi și nu prea se găseau locuri.

În Serbia trebuie plătită taxa de autostradă și nu acceptă euro, ci numai dinari sîrbești. Drumul e destul de lung, fiindcă porțiunea de autostradă e scurtă, apoi se circulă cu 50 km/h din cauza restricțiilor de viteză. Sînt foarte multe radare, iar polițiștii lor nu iau șpagă ! Noi am plătit cam 100 euro/săptămînă pentru amenzi.

Spune-mi dacă te mai interesează și alte informații.

Vacanță plăcută !

#4
CornelB

CornelB

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,484
 • Înscris: 23.06.2005
Taxa de autostrada se plateste la intrare/iesire pe autostrada?
In rest, este nevoie de ceea ce in Romania se cheama 'ro-vigneta'? [alte taxe de drum]?

Despre drumul care traverseaza muntii am auzit ca este la fel de frumos [sau MAI frumos, zicea cineva] ca Transfagarasanul. Cum ti s-a parut?

Altceva: in afara de radare [sunt CONVINS ca vreo 2-3 nu am cum sa ratez nici eu :) ;  btw - cat e amenda standard? ], politia te-a mai oprit, ptr alte motive? La ce s-au uitat? [eu stiu, trusa, stingator etc]

--------

In rest, m-am mai documentat si azi si completez ceva info care poate fi util eventualilor alti doritori:

- Viza costa 40 euro - daca o iei invidual; prin agentii de turism te va costa doar 25 euro [am inteles ca exista o reducere standard pentru cazul în care prezinti un voucher]
- valoarea de mai sus este pentru o singura intrare/iesire. In cazul unor intrari/iesiri multiple, costa 70 de euro.
- am intrebat la consulat daca traversarea granitei Serbia - Muntenegru este considerata iesire [caz in care ar fi trebuit sa luam intrari multiple]. Deocamdata [cel putin pana la 31 dec.2006] NU mi s-a spus.

Am studiat si varianta prin Ungaria si Croatia [avantaj: economie 160 de euro de la viză, 4 persoane fiind - nu este nevoie de viza la intrarea in Muntenegru din Croatia!] - Nr. de kilometri se dubleaza; totusi, pe langa ceva economie se poate considera si placerea de a vizita/sta 2-3 zile superba coasta dalmată. Pentru noi nu este interesant, datorita drumului obositor ptr copiii mici [2] cu care mergem.

O alta varianta, mai scurta, ar fi prin Ungaria - Croatia - Bosnia - din nou Croatia - Muntenegru. S-ar părea ca viza de Bosnia e necesara pentru noi, insa am auzit păreri că la granița croato-bosniacă nu te prea baga nimen in seamă [treci fără oprire]. Nu ne riscăm, deși dacă nu am putea trece [ori ar fi viza neconvenabil de scumpă, în cazul - destul de probabil - că se poate elibera pe loc, la frontieră] ar exista varianta de rezervă a ocolului prin Croația.

#5
salerosa

salerosa

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 69
 • Înscris: 20.08.2005
Taxa de autostradă se plătește la ieșire, dar cînd intri trebuie să iei un bonuleț. Noi am trecut ca fulgerul pe lîngă ghereta respectivă, sîrbul nu ne-a oprit și nu ne-a zis nimic, iar 50 de km mai încolo, cînd să ieșim și să plătim, n-am avut bonul și n-am putut dovedi pe unde intrasem. Drept urmare, ne-am întors de unde am plecat, ca să luăm bonul !!! Iar cînd am ajuns din nou la ieșire, am vrut să plătim și nu ne-au primit euro, că n-aveau să dea rest la bancnote, așa că pînă la urmă li s-a făcut milă de noi și nu ne-au mai luat banii. Am calculat ulterior că am fi avut de plată doar 1 euro. Vignetă nu exista acum doi ani, dar nu știu care e situația acum.

Drumul prin munți e splendid și merită făcut neapărat. Ocolul prin Croația nu cred că se justifică. Dacă pleci prin Serbia, îți recomand să dormi în Vrnjaèka Banja. E o stațiune balneo, cu multe hoteluri, situată cam pe la jumătatea drumului. Hotelurile mai vechi (stil hotelurile sindicatelor de pe la noi) sînt destul de curate și foarte ieftine. În plus, se mănîncă bine în stațiune. Eu personal am avut un șoc cultural acolo, pentru că am ajuns după miezul nopții, iar la ora 1 noaptea era plin de lume pe străzi, biroul de schimb valutar era deschis, ca și majoritatea restaurantelor și teraselor. Bucătăria nu se închisese, așa că am mîncat o pizza foarte bună între 1.30 și 2 noaptea, ceea ce în România e practic imposibil.

Radarele sînt extrem de dese și sînt de mînă. Cînd te aștepți mai puțin, apare un nene din tufiș, cu radarul în mînă. Practic, e imposibil să-l depistezi înainte. Iar peste tot sînt restricții de circulație. Noi am luat amendă că aveam 50km/h într-o zonă cu 40km/h ! Amenda e circa 15 euro, dar variază în funcție de caz. Am parcat o dată în centrul unei stațiuni, în spatele unui lung șir de mașini, iar cînd ne-am întors din plimbare, mașina dispăruse. Am aflat că ne-a săltat-o poliția și a trebuit să plătim 50 de euro ca s-o recuperăm. (Parcasem într-o zonă permisă doar riveranilor, dar n-am știut să citim plăcuța în sîrbește...)

În afară de asta, n-am avut nici cea mai mică problemă cu poliția sau cu alte autorități. Dimpotrivă, toți sînt extrem de amabili.

Pot să-ți recomand și niște trasee mai deosebite, dacă vrei. Noi am făcut plajă numai dimineața, iar după-amiezele am hoinărit.

#6
CornelB

CornelB

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,484
 • Înscris: 23.06.2005

 salerosa, on Jun 12 2006, 22:15, said:

[...]Radarele sînt extrem de dese și sînt de mînă. Cînd te aștepți mai puțin, apare un nene din tufiș, cu radarul în mînă. Practic, e imposibil să-l depistezi înainte. Iar peste tot sînt restricții de circulație. Noi am luat amendă că aveam 50km/h într-o zonă cu 40km/h ! [...]

Deci o mică investiție într-un anti-radar se amortizează rapid, pare-se - asta pentru că nu mă prea văd eu mergând sute de km cu 50 la oră! :)

Și da, aș vrea cât mai multe detalii și rute pentru hoinăreală - eu până acuma am descoperit [cu degetul pe hartă, deocamdată] doar Kotor-ul [cel mai sudic fiord[!] din Europa, după câte am înțeles] și faptul că până la granița croată sunt puțini km [intenționez să arunc în ochi și-n Dubrovnik, dacă tot sunt așa aproape].
Aștept cu interes rutele pe care le-ați parcurs voi...
Și mai ales eventuale locuri de plajă cu nisip cât mai mult/fin, asta pentru fiu-meu, care adoră să mă îngroape în nisip :-).
De asigurare de sănătate v-a întrebat cineva? Spre suprinderea mea, nu am intâlnit 'noțiunea' asta nici la consulat si nici printre actele despre care cei care au mai fost pe acolo mi-au povestit că trebuiesc întocmite...


PS: alt info posibil util pentru eventuali interesați: in ciuda a ce scrie afară la consulat, viza se obține în aproximativ [sunt tentat sa scriu maximum] 2 zile lucrătoare, dacă prezentați o invitație ["Garanto pisma"] pe care vi-o trimite prin fax proprietarul vilei. Desigur, in cazul in care alegeți o agenție de turism, viza cade in sarcina lor [o rezolvă repede de tot, au un 'shortcut' :) pentru intrarea la consulat/ambasadă] și vă costă, așa cum am mai scris, doar 25 de euro [în loc de 40]

#7
salerosa

salerosa

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 69
 • Înscris: 20.08.2005
De asigurare nu ne-a întrebat nimeni și nici de vreun voucher de cazare, bani etc. Dimpotrivă, cum vedeau un pașaport românesc ne făceau semn să trecem mai repede. Cred că una din puținele zone de pe glob unde pașapoartele noastre sunt bine văzute…  

Majoritatea plajelor au un nisip grunjos, dar mai găsești și golfulețe cu nisip mai fin. E o plajă foarte frumoasă și lungă în sudul țării, spre granița cu Albania, la Ulcinj.


Ce să vizitezi:

- Kotor cu orașul vechi (patrimoniu mondial Unesco !)
- mănăstirea Ostrog
- lacul Skadar
- Parcul Național Durmitor și Canionul Tara
- Budva – orașul vechi
- Insula Sveti Stefan

Alte indicații pe scurt:

Dacă pleci din Tivat sau Kotor, poți merge pe malul fiordului pînă la Herceg Novi. În dreptul orășelului Perast sînt două insulițe cu bisericuțe pe ele, una de maici, una de călugări (Sf. Gheorghe). Cred că doar una se poate vizita (acces cu barca). Oricum, priveliștea e deosebită. În Morinj e un restaurant grozav, cu specific pescăresc. (cam la 2 km de drumul principal).  Se numește Æatoviæa mlini și e unul dintre cele mai frumoase din Muntenegru.

Herceg Novi e un oraș frumos, merită o vizită scurtă. De acolo se ajunge repede la Dubrovnik. Mai merită să vezi Budva, cu orașul vechi, apoi insula Sveti Stefan. Cetatea de pe insulă e transformată în restaurant.

De la Petrovac, drumul urcă muntele spre Lacul Skadar – e un drum superb, iar de sus din vîrf se vede tot litoralul.

Podgorica nu merită decît o vizită în treacăt, doar pentru magazine. Cetinje, fosta capitală, e un orășel prăfuit de provincie, dar se mănîncă mult mai ieftin decît în zonele turistice.

La mănăstirea Ostrog se ajunge pe drumul de la Podgorica la Niksic.

Parcul Național Durmitor și canionul Tara sunt în partea de nord-vest a țării.


Cam asta ar fi... Sper să citească și alții și să le vină cheful să vadă "Republica Crna Gora" !

#8
cobog

cobog

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 14
 • Înscris: 30.06.2004
Salut Cornel!

Si noi intentionam sa tragem o fuga prin Muntenegru. Suntem 3 familii si nu vrem sa depinem de o agentie care sa ne plimbe pe un traseu stabilit. Problema e cazarea: nu am gasit nici o agentie care sa ofere cazare, ci numai circuite. Poti sa-mi dai niste relatii, te rog, despre cum ai gasit tu apartamentul? Eventual pe privat, daca forumul nu permite.

Multam!

#9
CornelB

CornelB

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,484
 • Înscris: 23.06.2005

 cobog, on Jun 15 2006, 12:13, said:

[...]Problema e cazarea: nu am gasit nici o agentie care sa ofere cazare, ci numai circuite. Poti sa-mi dai niste relatii, te rog, despre cum ai gasit tu apartamentul? Eventual pe privat, daca forumul nu permite.[...]
Mie mi-au rezolvat niste prieteni [sarbi], dar gasesti foarte multe anunturi si pe net.

Cateva linkuri [de aici am pornit eu :-) ]:
http://www.rivijera....commodation.htm
http://www.montenegr...s in Budva.html
http://www.budva.com.../smjestajen.php
http://www.ownersdir...co.uk/budva.htm

adevarat ca nu toate sunt 50 euro / zi...

In ce perioada plecati voi? Langa noi mai era un apartament [2+3 paturi, total 50 euro/zi] liber, s-ar putea sa pot aranja ptr el, desi poate e cam putin ptr 3 familii [depinde de nr de copii]

Edited by CornelB, 15 June 2006 - 14:59.


#10
salerosa

salerosa

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 69
 • Înscris: 20.08.2005
Dacă vrei îți recomand eu o agenție care oferă cazare în Muntenegru. Nu știu dacă au doar hoteluri sau au și vile, dar poți să întrebi.

#11
cobog

cobog

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 14
 • Înscris: 30.06.2004
Multam pt informatii.
Noi plecam de pe 29.07, asta daca reusesc sa-mi rezolv cu viza pana atunci. Ideea e ca sunt din Galati si nu prea ma incanta sa bat drumul pana la Bucuresti pentru viza (lipsa de timp)...
Suntem 3 familii, 6 persoane in total, fara copii.

#12
elizaday

elizaday

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 04.07.2006
Cornel B, nu-ti face probleme daca o iei in jos spre Dubrovnik si iti e teama de granita cu Bosnia-Herzegovina. Noi am fost in vara 2005 in Croatia si nu au fost probleme. Ne interesasem la ambasada si aflasem ca viza se da pe loc la punctul de trecere frontiera (sunt cativa km de Bosnie in plina Croatie). Insa ne-am stresat degeaba, si la dus spre Dubrovnik si la intors am gasit gheretele de la punctul de trecere frontiera cu Bosnia goale. Lumea trecea, vorba romaneasca, ca-n branza. So, don't worry about Bosnia. Nu am vazut vamesi pe acolo.

#13
mirceap

mirceap

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 45
 • Înscris: 05.07.2006
salutare!
vreau si eu in vara asta sa ma duc in muntenegru la mare, cu familia,in total 3 persoane.Pina acolo as vrea sa  calatoresc cu trenul de la belgrad,porinid din timisoara.m-am uitat pe net la mersul trenurilor din serbia si la preturi ( cam 35 euro / persoana dus-intors belgrad - sutomore).Preturile pe care le-am vazut pe net mi se par ok ( un apartament 3 paturi 35 euro/noapte).Daca puteti dati-mi niste sfaturi referitoare la calatoria pe tren.
Am auzit ca in Muntenegru sunt probleme cu furnizarea apei curente ( retea subdimensionata).Stiti ceva de asta?

#14
salerosa

salerosa

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 69
 • Înscris: 20.08.2005
Da, au probleme cu apa, dar se oprește doar cîteva ore pe zi și nu în toate zonele. Eu am stat la un hotel foarte bun și nu am avut probleme (probabil aveau altă rețea...), dar știu că cei de la vile se plîngeau de asta. Oricum, apa de la chiuvetă e sălcie, e bună de spălat, dar nu și de băut. Însă se găsește apă plată peste tot, la prețuri similare cu România.

#15
DeathRipple

DeathRipple

  communist vampire

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,937
 • Înscris: 11.08.2002
citind thread-ul de fata si pe cel cu croatia, mai ca as include zona ca destinatie pentru vara asta. uitandu-ma pe harta, mi-am facut in minte un plan sa trec prin muntenegru si apoi s-o iau prin croatia de-a lungul coastei, urmand sa ma indrept spre austria.

cu riscul de a repreta cele intrebate aici, as dori sa stiu unde anume se gaseste ambasada serbiei in bucuresti (banuiesc ca viza n-o pot lua din alta parte), pe unde ar fi mai bine sa intru in serbia, cati bani sa schimb, presupunand ca nu voi sta prea mult p-acolo (1-2 zile maxim). care e statutul muntenegrului? imi trebuie viza si acolo? (banuiesc ca este aceeasi moneda) in croatia se accepta euro sau trebuie schimbat si pentru acolo?

o alta problema este lipsa cazarii. nu vreau agentie, pt ca nu stiu unde voi fi in ziua 2. parerile sunt impartite pe aici, asa incat intreb inca o data daca sa imi fac sau nu probleme pe aceasta tema.

parcuri si rezervatii in croatia/muntenegru? impresii careva?

multumesc.

#16
helen

helen

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 47
 • Înscris: 13.02.2006
salut,

cum se poate obtine viza de tranzit pentru serbia-muntenegru in conditiile in care nu voi avea nici invitatie, nici voucher (vrem sa cautam cazare la fata locului si oricum tinta finala e Croatia).
cate zile credeti ca merita stat in Muntenegru si cate in Croatia, asta luand in calcul o vacanta de cam 10 zile, cu tot cu drum?

#17
elizaday

elizaday

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 04.07.2006
Noi am fost in Croatia anul trecut. Acum am vrea sa mergem in Muntenegru. Cea mai convenabila alternativa era sa tranzitam Serbia dar ne trebuie viza, care se poate obtine doar cu voucher. Marturisesc ca acseasta informatie am gasit-o pe net, pe la diverse agentii de turism, intrucat ambasada Serbiei din Bucuresti ne-a parut pana acum destul de inchistata (la telefon raspunde robotul iar la mailuri nu iti raspunde nimeni) si nu avem inca informatii oficiale. Noi nu vrem sa plecam cu cazare rezervata ci dorim sa vedem ce gasim pe loc asa cum am facut in Croatia unde din fiecare satuc cu 100 de case 99 au "sobe" (camere) disponibile iar satuce sunt zeci si zeci pe toata coasta. Prin urmare ne-am decis sa mergem in Muntenegru intrand in tara din Croatia. Am inteles ca intrand din Croatia, Albania, etc. (exceptie Serbia) nu iti trebuie viza indiferent din ce tara provii (in principiu). Iar pe siteul agentiei nationale de turism din Muntenegru (www.visit-montenegro.org) scrie ca romanii nu au nevoie de vize. Sperand ca siteul acesta e updatat si ca da informatii corecte (tinand cont ca alte siteuri ale guvernului, ministerului de externe etc. fie sunt vechi, fie nu dau informatii, fie sunt de negasit) noi am luat acesata decizie de a ne petrece vacanta in Muntenegru intrand dinspre Croatia. Plecam la sfaritul lui iulie si cand ne intoarcem, fie din Muntenegru fie din Croatia daca nu reusim sa intram in Muntenegru, revenim cu informatii. Daca totusi sunt pe aici oameni are reusesc sa afle ceva de vize/cazari ieftine/ marea si posibilitati de snorkelling (obsesia mea, lol :) ) in Muntenegru ii rog sa posteze si le multumesc anticipat pentru orice informatie.

#18
elizaday

elizaday

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 04.07.2006
DeathRipple, cateva tipsuri pe scurt despre Croatia. Imi par erau dar d emuntenegru nu stiu nimic, la sfarsitul lunii vrem s aplecam in vacanta acolo.

- in Croatia se plateste cu moneda nationala 'kuna', mai putin la cazare la particulari unde se negociaza si se accepta numai euro. Dar sunt case de schimb la fiecare pas. Poti schimba si la banci, posta si unele benzinarii.
- nu te ingrijora de cazare, gasesti cu miile, Croatia e tara turistica si satenii lor traiesc din turism si poate aditional din pescuit.
- sunt cateva parcuri natioanle si rezervatii in Croatia (din cate am vazut, rezervatii oficial recunoscute sunt mai multe ca-n Romania). Noi am vizitat lacurile Plitvice. Sunt sublime. Esti plimbat cu vaporasul si mai  treci cu pasul pe mici pontoane si podete ca-n gradinile din stampele japoneze.
- sa mergi intotdeauna cu farurile aprinse, indiferent de ora. Te observa si te opresc imediat si iti dau amenda. Amenzile sunt foarte piperate, norocul nostru a fost ca s-au induplecat in final sa ia spaga, jumatate din costul amenziii adica vreo 30 de euro.
- Croatia e o tara minunata, noi am vazut si Dubrovnikul si am petrecut 3 zile si in peninsula Istria (cu celebrul oras cu nume de organ masculin). Cel mai mult mi-a placut insa intr-un sat piedut de lume intr-o peninsula de-a lor, cu ceva inainte de Dubrovnik, venind din nord spre sud. Nu imi aduc aminte numele peninsulei, dar e cea mai mare de la ei, in schimb imi aduc aminte de numele satului. Era Loviste, un fel de 2 Mai de la noi, mai departe de el nu aveai unde sa te duci. Acolo am vazut cea mai bogata viata marina, e minunat pentru snorkelling si am niste poze uluitoare cu apusul in mare la 9.30. Daca vrei iti trimit poze pe un mail. cazarea acolo era, in caz ca statei mai mult de 1-2 zile, in jur de 8 euro de persoana pe noapte. Noi pentru o noapte am platit 10 euro de persoana. (asta anul trecut)
Bon voyage!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate