Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RC09 pentru camera A500s

Dren de fosa langa casa?

Panko lung

plata la persoana juridica pentru...
 Infiintare asociatie sprijin copi...

Recomandare pompa submersibila

Analfabetism functional la relati...

Declaratia Unica - dividende WINE
 Plase ferestre, din nanofibra, an...

Batch defect de cartele metrou

350 lei pentru o plomba e mult sa...

Incarcator Makita China
 Boala pomi, sau insecte?

Ghiduri clinice Romania

Credit - persoane cu dizabilitati...

Diferente dioptrii intre ochi
 

Sony Vegas Pro/Movie Studio

- - - - -
  • Please log in to reply
6731 replies to this topic

#1
denis.m

denis.m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 23.02.2005
foloseste cineva programul asta?

am o problema ciudata:

dupa ce iau materialul DV transferat de pe caseta si il editez, materialul DV nou salvat prezinta la unele secvente artifacte de gen interlaced / progresive

de ce spun asta - pentru ca daca salvez tot materialul in "progresive" artifactele dispar

pe de alta parte daca aceeasi secventa care dupa editare prezinta artifacte - o re-editez si/sau o detasez de o alta secventa apoi o salvez din nou - nu mai prezinta artifacte

unde e problema?

#2
nexland

nexland

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,631
  • Înscris: 15.09.2004
Eu folosesc Vegas 5 dar nu inteleg unde-i problema.Materialul preluat de pe caseta este interlaced si e normal sa prezinte "artifacte".Daca-l randezi ca progressive,acestea dispar.Mai exact,in ce format salvezi si care e destinatia finala?

#3
denis.m

denis.m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 23.02.2005
stiu ca e interlaced. mereu l-am lasat interlaced pentru al pune pe DVD.

oricum media player / windows are filtru pentru DV si nu se cunoaste nici o diferenta intre material DV interlaced si progresive. corect?

problema mea e ca dupa ce am editat filmul de pe caseta si l-am salvat normal - template PAL DV - in unele secvente (bucatele care le-am taiat anterior) imaginea apare  ca si cum ar fi un DIVX nefacut progresive, in miscare imaginile sunt sacadate, nu cursive, desi materialul e tot DV deci media player ar trebui sa-l afiseze fara artifacte

chestia ciudata e ca daca il salvez PAL DV cu optiunea "progresive" artifactele dispar. tot la fel se intampla daca secventa respectiva care prezinta artifacte sa zicem o reeditez si  o mut mai in fata sau mai in spate pe linia de editare apoi o salvez va aparea normala dar altele vor prezenta artifacte

#4
nexland

nexland

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,631
  • Înscris: 15.09.2004
Acum inteleg dar,personal,n-am patit chestia asta.Nu stiu cum sa te ajut...

#5
denis.m

denis.m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 23.02.2005
ce e si mai ciudat - am constatat ca problema e numai la filmul de pe o anumita caseta !

#6
denis.m

denis.m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 23.02.2005
cum fac sa maresc viteza de rulare a unui clip? de exemplu filmez cum trece o baba strada in 10 secunde si apoi in filmul editat vreau ca toata actiunea sa se petreaca in 5 secunde

#7
nexland

nexland

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,631
  • Înscris: 15.09.2004
Click dreapta pe clipul video si din popup-menu selectionezi Insert/Remove Envelope-Velocity.Pe clip va apare o linie transversala verde pe care o poti muta,cu ajutorul mouse-ului.In jos va incetini miscarea,in sus o va accelera.Succes!

#8
sigma

sigma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 452
  • Înscris: 08.03.2005
Daca faci asa se va desincroniza audio/video. Ca sa previi lucrul acesta folosesti "strech" sau asa ceva, nu mai stiu excat. Tii apasat Ctrl si tragi cu mouseul de marginea clipului pt a-i mari sau micsora timpul. F simplu

Edited by CristianAdrian, 31 March 2012 - 12:36.
scos citat


#9
ciulian_a

ciulian_a

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 20.05.2004
Filmul de pe o caseta la-i capturat cu "bottom field  first" iar celalalt cu "top fieldfirst"

#10
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004

arunescu, on Mar 19 2005, 20:22, said:

cum fac sa maresc viteza de rulare a unui clip? de exemplu filmez cum trece o baba strada in 10 secunde si apoi in filmul editat vreau ca toata actiunea sa se petreaca in 5 secunde

<{POST_SNAPBACK}>

   Din curiozitate intreb.....: cat dureaza un export din dv in mpeg2: 2 ore de material, la calitate maxima, bitrate variabil aprox 5 Mb/s, 1 pass? Ma refer la material brut doar pus pe timeline si exportat. Eu am incercat si am ramas putin surprins....aprox. 16 ore......????


   Enjoy!

#11
denis.m

denis.m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 23.02.2005
stie cineva daca se poate face RESIZE in Vegas?

#12
nexland

nexland

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,631
  • Înscris: 15.09.2004
Mai exact, la ce te referi?

Edited by CristianAdrian, 31 March 2012 - 12:37.
scos citat


#13
denis.m

denis.m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 23.02.2005
de exemplu sa fac un clip din 640x480 > 320x240

#14
nexland

nexland

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,631
  • Înscris: 15.09.2004
E simplu, la randare setezi parametrii pe care-i doresti si-i dai drumul...

#15
denis.m

denis.m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 23.02.2005
multumesc. era atat de evident :)

#16
denis.m

denis.m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 23.02.2005
nexland stii cumva de ce nu se mai deschide fereastra de proprietati pentru encoderul mpeg2 Main Concept?

pot folosi numai template-urile lui dar daca apas butonul "custom" nu se intampla nimic

e ok main conceptul din Vegas6 sau sa-l folosesc pe cel separat (1.5)?

am observat ca dupa ce editez materialul DV din camera si il salvez tot ca PAL DV (avi), culorile sunt un pic diferite si calitatea difera. stiam ca nu se alttereaza materialul DV daca-l editezi si-l salvezi tot ca DV ulterior. ce sa fac? sunt paranoic?

#17
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Arunescu, tata, ai folosit vreodata tasta F1?  :w00t:

#18
denis.m

denis.m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,002
  • Înscris: 23.02.2005
da. n-am gasit insa raspuns intrebarilor mele de aceea am apelat la nexland. el e un guru al seriei Vegas ;)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate