Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Primul magazin Ikea, gata până în decembrie

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 26.11.2001
http://www.zf.ro/art...brie-85226.html

Quote

Construcția primului magazin Ikea, situat în cadrul proiectului imobiliar Băneasa din Capitală, va fi finalizată până la sfârșitul acestui an, potrivit Conarg, compania care va construi complexul.
"În luna decembrie a acestui an vom finaliza construcțiile pentru magazinul Ikea, în urma unei investiții de aproximativ 10 milioane de euro, realizată de Băneasa Developments", a declarat Valentin Vișoiu, directorul general al Conarg, dezvoltatorul proiectului.
Oficialii Băneasa Investments au confirmat informația. "Valoarea totală a investiției pe care o implică proiectul Ikea este de 17 milioane de euro, din care construcția magazinului înseamnă 10 milioane de euro", a spus Michael Lloyd, reprezentantul investitorilor în cadrul proiectului Băneasa. Magazinul Ikea va avea 18.000 de metri pătrați și un spațiu de depozitare de 8.000 de metri pătrați.
Birourile Ikea sunt situate tot în zona de nord a Capitalei, în clădirea de birouri Băneasa Office Building, unde a închiriat 900 de metri pătrați. Ikea a confirmat pentru prima dată oficial la sfârșitul anului trecut intrarea pe piața de retail de mobilă din România prin intermediul unei francize.
Până în prezent, compania achiziționează mobilă de la producătorii români, valoarea acestor achiziții aferente anului fiscal care s-a încheiat pe 31 august 2005 fiind de aproximativ 200 de milioane de euro.
Dezvoltatorul proiectului, compania de construcții Conarg din Pitești, a anunțat ieri investiții de 32 de milioane de euro într-un ansamblu rezidențial format din 343 de apartamente și întins pe o suprafață de teren de 15.000 de metri pătrați.
Suprafața totală construită va fi de 38.400 de metri pătrați.
"Derularea investiției se desfășoară prin societatea privată cu capital românesc Conarg Real Estate, firmă înființată în anul 2006 în scopul desfășurării afacerilor în domeniul imobiliar", a afirmat Aurelian Nicolae, director general al Conarg Real Estate.
Ansamblul va fi situat în vecinătatea Parcului Politehnicii și va consta în 11 tronsoane de blocuri cu garsoniere și apartamente de două, trei sau patru camere. Finanțarea va fi asigurată de Raiffeisen Bank, care urmează să acorde și credite pentru achiziția de locuințe în cadrul proiectului.
Segmentul vizat de Conarg este cel al persoanelor cu venituri medii.
"Piața construcțiilor noi rezidențiale adresate clasei medii a fost neglijată de investitori și este subdimensionată la ora actuală din punctul de vedere al ofertei", a spus Alina Calciu, project manager în cadrul departamentului de vânzări rezidențiale de la Eurisko. Segmentul de venituri medii al populației va profita de dezvoltarea puternică a sectorului rezidențial, la orizontul anului 2010.
Prețul unui metru pătrat construit, în cadrul complexului Quadra Place variază între 900 și 1.000 de euro, în această sumă nefiind inclusă TVA. Construcția complexului a fost demarată în luna februarie a acestui an, urmând ca finalizarea să aibă loc în octombrie 2007, primele apartamente urmând să fie predate în aprilie.
"Până acum am vândut 80 de apartamente, ceea ce reprezintă 20% din total, lucru care s-a întâmplat în numai trei luni de la promovare", a afirmat Aurelian Nicolae.
Compania Conarg este deținută de omul de afaceri Valentin Vișoiu. Acesta este primul proiect de o asemenea avergură în care Conrag este implicată, acesta construind un bloc în Virtuții și unul în Herăstrău, în ultimii ani. Anul trecut, Conarg a înregistrat o cifră de afaceri de 28 de milioane de euro și un profit de peste un milion de euro. "Pentru anul acesta în bugetul de venituri și cheltuieli avem stabilită o sumă de 33 de milioane de euro, și un profit de 1,5 milioane de euro", a precizat Valentin Vișoiu.
Acesta a adăugat că în ceea ce privește cifra de afaceri, rezultatele obținute după primul trimestru indică depășirea pragului de 40 de milioane de euro.


#2
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
Hm...sa vedem cat succes or sa aiba, nu au marfa ieftina deloc.

#3
mihaim79

mihaim79

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 147
  • Înscris: 31.01.2005

 Dana_H, on Jun 2 2006, 09:32, said:

Hm...sa vedem cat succes or sa aiba, nu au marfa ieftina deloc.

din contra, eu cred ca au marfa cu un raport pret/calitate excelent. am fost asta vara intr-un ikea la salonic si am ramas placut surprins de ce am gasit acolo. in plus conceptul modularitatii si portabilitatii promovat de ikea este f folositor

#4
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
In cele doua magazine IKEA din Budapesta se plimba lumea ca la noi prin mall-uri...testau canapelele, dar sa cumpere mai greu  :D

Intr-adevar, conceptul modular este foarte fain. Ce ma enerveaza este mobila / obiectele facute de asa-zisi designeri (poate am eu o lipsa, dar stilul ala cubist nordic chiar nu ma atrage), care costa o granada de bani dar, la care daca te uiti bine si ai ceva talent la bricolaj, le faci si tu singur  :D

Calitate: multe modele IKEA sunt facute in Ro, pacat ca n-am gasit inca o cale direct pana la fabrica... ;)   :naughty:

#5
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
IKEA are (cel putin in Israel), marfa proasta si scumpa. Are un marketing deosebit de inteligent si bine pus la punct, insa, le aranjeaza pe toate frumos si cu stil de mai-mai ca-ti vine sa te muti acolo, dar acasa or sa arate toate mai nasol decat in standurile lor. De exemplu, aveau niste rafturi tare dragute - ma uit la pret... hmm, acceptabil. Dau sa le iau, pretul era per raft, deci daca voiai mai multe (cel putin trei ca sa aiba un aspect decent si minima functionalitate), deja se tripla pretul, si nu mai era atat de acceptabil pentru trei scanduri. Daca luai un singur raft, arata tare naspa, nici pe departe ca in prezentarea lor. In fine... Aici IKEA e pelerinaj de familie, pentru ca au tot felul de facilitati si atractii pentru copii, e foarte orientat pe familie si nevoile ei, au un loc din ala plin de baloane si jucarii in care sa-ti lasi copilul supravegheat cat tu cumperi rafturi, au locuri de joaca special amenajate, caruturi speciale de copii, un restaurant/fast-food cu meniuri de copii, jumate de etaj numai cu mobilier de copii si altele... targetul e familia tanara si astia cumpara in draci. Mereu au cate o promotie si mereu cand ma duc sa iau efectiv ceva ma calc pe picioare cu oamenii care se duc sa manance sau sa-si plimbe copiii pe acolo. Dar, in final, au un succes nebun aici. Eu prevad, asa, ca profan, ca vor avea succes mare in Romania. Sunt chiar curioasa.

#6
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 26.11.2001
Avand in vedere ce scoruri are localnicul Mobexpert... Ikea e binevenita;
Prost nu e cine cre, prost e ala care da !

#7
add

add

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,142
  • Înscris: 09.09.2003
Din cate stiam eu, mobila de la IKEA e ieftina ca au fabrici specializate si fac produse in serii mari.  Ma uitam la scaunele casierelor din Carfur si se cunostea ca-s calitative...

#8
ioooo

ioooo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 03.03.2004
Din ce stiu eu de Ikea (acu ma puteti contrazice cu mult succes pentru ca informatiile le stiu din diverse surse), au mobila la preturi acceptabile spre mici, indreptandu-se spre segmentul de mijloc si chiar spre cei cu fonduri mai mici. Acest lucru mi-a fost confirmat, daca pot zice asa, de o reclama dintr-o revista italiana unde aratau mobilata o garsoniera cu tot felul de sisteme modulare de mobila. Dar, tot din auzite, (si aici o sa sufere majoritatea bucurestenilor comozi - e pleonasm?!  :rolleyes: ) Ikea nu asigura montajul si transportul mobilei. Acum poate este cineva din vest care sa ma contrazica sau nu.

#9
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 26.11.2001
Da, ca idee Ikea se axeaza pe produse standardizate, preturi mici si calitate bun.
Nu ar fi insa primul caz in care in Romania o firma ieftina se vinde la pret de lux.
Vezi instoria oricarei reprezentante din Romania, indiferent de produse (ma refer la larg consum)

#10
mihaim79

mihaim79

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 147
  • Înscris: 31.01.2005

 Courage, on Jun 2 2006, 13:40, said:

Da, ca idee Ikea se axeaza pe produse standardizate, preturi mici si calitate bun.
Nu ar fi insa primul caz in care in Romania o firma ieftina se vinde la pret de lux.
Vezi instoria oricarei reprezentante din Romania, indiferent de produse (ma refer la larg consum)

asta ar fi culmea avand in vedere ca mobila ikea se face si in romania

#11
Mar

Mar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 628
  • Înscris: 06.02.2006
Ikea rocks.
au "zobit" efectiv pietele in USA - sunt convins ca si la noi se va intampla la fel

#12
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 17.01.2003
Sa vina, sper sa aiba si preturi de bun simt (cum sunt afara).

 Courage, on Jun 2 2006, 13:40, said:

Nu ar fi insa primul caz in care in Romania o firma ieftina se vinde la pret de lux.Vezi instoria oricarei reprezentante din Romania, indiferent de produse (ma refer la larg consum)
Pentru ca la noi sunt francize, nu reprezentante. Mai e si lipsa de educatie a cumparatorului roman, care nu stie sa evalueze corect si sa-si cumpere ce i se potriveste.

La noi de exemplu ce mananci la Pizza Hut costa minim dublu fata de cat te-ar costa la un Pizza Hut din Budapesta.

#13
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 Dana_H, on Jun 2 2006, 09:32, said:

Hm...sa vedem cat succes or sa aiba, nu au marfa ieftina deloc.

Bai oameni buni , eu lucrez pt o firma care face canapele pt firma IKEA. Va spun un singur lucru: Marfa este de o calitate f f f proasta ! .Eu is din baia mare.

#14
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 17.01.2003
Sigur nu e de cea mai buna calitate dar are cel mai bun raport pret-calitate (afara). E societate de consum, nu mai gasesti mobila din lemn masiv sau piele naturala la fel cum nici cutitele nu se mai ascut, sunt zimtate si se schimba regulat.

#15
joannes

joannes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,035
  • Înscris: 15.01.2005
eu as zice ca ikea au pretzuri destul de umflate si nu ma dau pe spate cand ii vaz...
so, aveam de luat: birou, scaune, un corp de rafturi (biblioteca), o masutza, stand tv etc. nu am reusit sa gasesc nimic la ei ceva convenabil, sa-mi placa etc. luat in final un banal suport de pantofi (6 stinghii etajate).
rezolvat problema mobilierului in alte magazine: mai ieftin si mai bun.
ps. eram 3 familii la cumparaturi (inchiriasem o masina mare pt transport). altcineva a reusit sa cumpere doar neste casete pt depozitare. toti am cumparat din alt magazin(e).
pss. zic si eu la fel, o sa vanda 2 betze la un pretz de o sa usuce portofelul, dar potzi sa te falesti apoi ca-i "den aicheia".
sa fitzi iubitzi.

#16
Strict

Strict

    Custom member title

  • Grup: Members
  • Posts: 5,226
  • Înscris: 07.08.2006
S-a deschis Ikea.  Am fost azi cu valul, mi-a plăcut.  Acum, nu știu eu prețurile normale la mobilă ca să-mi dau seama dacă e scump sau nu, mie mi s-au părut ok.  Cu excepția tavanului era mișto înăuntru.  Și o coadă incredibilă la intrare.

#17
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
eu am primit catalogul lor la ușă acum vreo lună.
băteau multă modedă pe faptul că produselor lor sunt ieftine, din lectura prețurilor n-am remarcat asta.

#18
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,781
  • Înscris: 06.09.2004
am incercat si eu sambata. intrare mai aglomerata ca la stadion... se intra pe niste culoare facute din garduri metalice, in spirala, mai ceva ca la meci   :)
am reusit sa intru - nici gand sa vad ceva. era prea multa inghesuiala. nici la concertul depeche n-am vazut asa buluceala de lume. partea mai trista e ca, odata intrat, trebuie sa traversezi tot magazinul ca sa ajungi la iesire. probabil ca o sa mai incerc o data prin cursul sapt.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate