Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Facultatea de Farmacie

- - - - -
  • Please log in to reply
357 replies to this topic

#73
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003

 cspot, on May 31 2006, 11:42, said:

Targeturile sunt reale , si normale intr-o economie de piata .  Gangureala asta a voastra nu poate sa fie decat o reminiscenta din perioada comunista cand toata lumea avea salariu egal in functie de diploma , de categorie si de vechimea carnetului de partid .
    Targeturile ajuta la o mai buna evaluare a meritelor unui angajat . In aceste farmacii , un asistent vrednic poate sa ia mai multi bani decat un farmacist bine pregatit care sta si se scarpina in nas toata ziua .
Sotia mea lucreaza la farmacie . Are clienti care vin la farmacie si o cauta special . Daca se intampla sa nu fie in tura , intreaba de ea , si revin dupa cateva ore sau a doua zi . Si asta pentru ca a facut din meseria ei o pasiune si pentru ca stie sa trateze cu pacientii .
      Targeturile vor duce la disparitia angajatilor de tip : turnator, ruda cu patronu , simpatici cu sefu , samd .   Sau daca nu vor disparea , vor fi platiti nu dupa cat de simpatici sunt , ci dupa cata treaba fac .

     Daca recomanzi medicamente mai scumpe sau mai ieftine este problema de bun simt . Oricum omul are mai multa incredere in produsul de import decat in cele autohtone , dar va cumpara tot de cati bani are in buzunar . Daca se simte inselat , nu-l opreste nimeni sa se intereseze la farmacia alaturata . Daca l-ai pacalit nu mai calca niciodata pe acolo . Ai facut pe moment 100.000 in plus si ai pierdut un client . Daca o tii tot asa faci un bine concurentei . Sau , si mai si , data viitoare o sa cumpere de la colega Clafen si ea o sa faca targetu si tu o sa te uiti pe pereti .
   Hai sa terminam cu prostiile astea ....

Let me guess : sotia ta este asistent de farmacie si lucreaza in farmacia unui lant din Bucuresti. Vad ca esti un mare admirator al targetului si detesti faptul ca oamenii ar fi platiti in baza competentei (diploma). Competenta nu se evalueaza in functie de valoarea vanzarilor, recte viteza de a lovi o tastatura. Un asistent, care lucreaza de la varsta de 21 de ani, o sa vanda mult mai bine decat un farmacist cu rezidentiat si foarte bine pregatit profesional. Facultatea si rezidentiatul nu te antreneaza sa lovesti in taste. In farmacia unui lant, un farmacist cu rezidentiat are salariul mai mic decat un asistent, daca nu atinge targetul de vanzari impus de firma. Asta este politica lanturilor si asa este distribuita "valoarea" profesionala.

Eu am lucrat intr-un asemenea lant si am avut surpriza sa constat ca, atunci cand mi-am luat liber o saptamana, in locul meu a fost adus un operator calculator, nici macar un asistent de farmacie. Si asta in buricul Bucurestiului. Farmaciile lor nu respecta criterii elementare ale legii, majoritatea nu au laborator, fac abuzuri inimaginabile in eliberarea retetelor compensate si nu numai. Cum permit Ministerul Sanatatii si casele de asigurari de sanatate asa ceva ? O farmacie particulara, nu de lant, ar fi imediat inchisa la asemenea nereguli. Simplu : cand puterea financiara iti permite, in Romania poti cumpara orice. Banul face legea. Restul nu conteaza. Oamenii sunt suficient de naivi sa nu observe, mai mult, sunt chiar incantati de ce li se intampla. Se platesc periodic "taxe de protectie" tuturor institutiilor care ar trebui sa verifice aplicarea legii. Cu publicul se lucreaza metodic, cu tehnici de manipulare eficiente. Personalul este instruit sa memoreze scheme de tratament asociat, nu ca ar pricepe mare lucru din asta, dar da bine la public, mai ales daca este de specialitate. Clientul este apreciat dintr-o privire : in spatele zambetului "amabil" profesionistul de lant stie care schema de tratament asociat ti se potriveste mai bine, cea la 5 RON, 50 RON sau 100 RON. Daca nu te-a determinat sa cumperi ceva, trebuie sa pleci macar cu regretul ca nu ai cumparat si cu gandul ca vei reveni la salariu.

#74
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

 gamezcdr, on Jun 5 2006, 19:33, said:

Le-ai analizat tu cromatografic ? :photo:

     Stimate domn farmacist ,
   Scrie in prospect ! Nu lucrez la ANM , si nu am autorizatia necesara pentru a face analize suplimentare peste capul acestei institutii . Deci , daca in prospectul agreat de ANM scrie o chestie , eu ii cred pe cuvant  . Cred ca orice persoana cu pregatire ori ba , a face la fel .
  Chestia cu cromatografu' este o capcana . Aparatul respectiv analizeaza structura atomica a unei anumite substante fara sa dea detalii despre structura ei geometrica/spatiala/3D . Chiar si asa , originea substantei respective ramane in continuare incerta , din moment ce alcoolul industrial este considerat  in continuare cancerigen (sinteza) in contradictie  cu cel obtinut prin fermentatie (natural) , cu toate ca nu se pune problema unei structuri geometrice spatiale de tip levogir si extrogir .
  

Quote

LOL se vede ca n-ai tangenta cu substantele. Auzi 1 singur gram milioane bune ma faci sa rad :w00t: Cele mai scumpe sint pilocarpina si podofilina cateva zeci de milioane kilogramul. Celelalte sunt intre 0.1-5 lei/gram. Arata-mi mie un preparat industrial cu uree, acid salicilic, acid benzoic ca mi-l torn pe limba. Medicii cel putin in Cluj prescriu in draci mai ales dermatalogii, ca nu apar retete la unele farmacii e normal, medicul deja stie unde sunt farmacisti si unde sunt vanzatori de medicamente si trimite pacientul tintit. Eu sunt un farmacist tanar si nu urasc sa ma murdaresc cu vaselina, rifampicina, ihtiol, picotanina si alte minunatii chiar imi place ca vad ca ceva ce am facut eu a iesit ca la carte. Ce sa zic cand fac ovule cu nistatin ptr uz pediatric: cad in extaz cand imi ies perfect. :peacefingers: Si la substante imi pun din start adaos de 100% deci la vanzari de magistrale de circa 10 milioane /saptamana (inclusiv elaborari)  imi ies (nu mie - patronului :naughty: ) aproape 3-4 milioane cash. Inmulteste cu 52 si vezi ca nu e chiar de neglijat.

        Nu pricep exact de ce esti asa extaziat cand prepari ovule vaginale pentru uz infantil (pentru fetite adica ). De asemenea nu pricep cum te-ai putea murdari cu rifampicina ,  care este o substanta folosita in tratamentul TBC -ului si probabil a meningitei . Daca te-ai umplut pana la coate de o asemenea substanta , inseamna ca ti-ai batut joc de o gramada de bani . Probabil o fi vreun centru de TBC pe la IAsi pe acolo , si ii trateaza pe aia cu preparate vaginale sau cu alte preparate farmaceutice preparate in farmacie .
  Hopaa  .. Castigi 4 milioane pe saptamana din preparate din care 100 % substante . Adica vo doua milioane pe saptamana . Daca ai un salar de 13 mil pe luna , orice patron ti-ar da un picior in spate . Bine ca nu lucri la mine  !!!

#75
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
ce naiba-i asa lat topicu' asta? m-am saturat sa tot dau stanga-dreapta sa citesc.

edit: m-am prins de ce. japonezule, esti sadic!  :D


faza cu ovulele n-am priceput-o nici io.

la rifampicina te inseli  - se mai foloseste si in altceva in afara de tbc.

calculul de la sfarsit ma depaseste. alea 2 milioane - ti se pare mult? ti se pare putin? zau ca n-am inteles unde bati.

Edited by mianna, 06 June 2006 - 01:32.


#76
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005
Deci care e ideea: ovule nu se mai prepara  in farmacii ptr ca sunt pe piata multe preparate. Exceptie fac preparatele ptr copii care nu se fabrica industrial. Trebuie sa ai o anumita tehnica in prepararea lor, sa incepi cu masa gelatinoasa sa ai grija cum pui nistatinul si la ce temperatura ptr ca este o substanta sensibila la lumina si temperatura. De multe ori se mai intampla sa iasa prost aceste ovule: coloratie bruna (trebuie aruncate), se prind de forma etc.. Ideea era ca lucrand cu grija poti sa le faci ca la carte si eu simt o mare satisfactie cand vad ca obtin exact nr de ovule propus, fara sa am pierderi de material, la parametrii optimi.
Rifampicina  Cspot se foloseste enorm de mult in dermatologie e un antibiotic foarte bun pe gram pozitivi. Mai ales asociat cu ihtiol in anumite abcese pe care nu vreau sa le descriu aici ca sa nu va stric pofta de mancare. Evident tu nu ai cum sa stii asta ptr ca la SexyBlue nu se prepara, acolo se vand medicamente. :naughty:
Lucrez la Cluj si ptr informatia ta Rifampicina costa 5 lei/20 de capsule adica vorba ta "o groaza de bani". N-am priceput absolut nimic din calculul ala al tau cu banii. Poate faci si o schema un desen ceva :).

Edited by gamezcdr, 06 June 2006 - 08:25.


#77
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

 mianna, on Jun 6 2006, 02:30, said:

la rifampicina te inseli  - se mai foloseste si in altceva in afara de tbc.

   Asa este ! Tuberculoza , meningita , lepra si acum am aflat ca ucide  staphiloccocus aureus cu ale lui afectiuni dermatologice si gonoreea.
  

Quote

calculul de la sfarsit ma depaseste. alea 2 milioane - ti se pare mult? ti se pare putin? zau ca n-am inteles unde bati.

   Pai , 4 saptamani si jumate x 2 milioane =9 milioane . Ori dumnealui ia un salariu de minim 13 milioane . Rezulta o gaura de 4 milioane de lei lunar . :(
   O farmacie medie (atentie medie spre mica ) are o cifra de afaceri de 900 - 1200 mil Rol . 9/900*100 =1 % din cifra de afaceri .
   9 mil / 25 zile =360 mii lei /zi

#78
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
tot nu pricep. vrei sa spui ca el numai pentru asta isi merita banii? tot ce face in rest e munca voluntara?

si la aia din sensiblu cum facem? ca in loc de 9 milioane mie-mi da zero. de-a dreptul paraziti!  :D

#79
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

 mianna, on Jun 6 2006, 12:30, said:

tot nu pricep. vrei sa spui ca el numai pentru asta isi merita banii? tot ce face in rest e munca voluntara?

si la aia din sensiblu cum facem? ca in loc de 9 milioane mie-mi da zero. de-a dreptul paraziti!  :D


    Discutia a pornit de la o remarca de-a mea cum ca nu se merita , economic vorbind , sa faci preparate . Ceea ce am si demonstrat .
     situatia 1 : Un farmacist care sta la vanzare . Vine un pacient cu o reteta gratuita de 30 milioane . O elibereaza . Dureaza cinci minute . La un produs asa scump adaosul comercial este mai mic 5-7 % la care se adauga un discount de la furnizor de 6 -10 %. Adica 4-5 milioane rol . Adevarat ca nu toate retele sunt asa de bomboase . Dar la valori mai mici se castiga procentual mult mai bine 20-30%.
    situatia 2 : Preparate de 300 mii se fac intre 30 minute si 4 ore functie de etape si proceduri . Un farmacist are de obicei un program standard de 6 ore . Daca sta 4 ore in laborator , o jumatate de ora la toaleta si o alta jumatate de ora la tzigare s-a terminat programu' .

    Si nu eu am ajuns la concluzia asta . Farmacistii insisi recunosc ca nu renteaza .

#80
dave

dave

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,021
  • Înscris: 18.09.2005
sunt la inceput ......am citit multe mesaje si nu sunt farmacist desi as dori f mult sa urmez Farmacia in viitor apropiat.....

ati vazut cu toti cum arata farmaciile la oras in special private/majoritatea:luxoase, perfect curate si nu numai, aspect placut la vedere, miros specific de dezinfectant la farmacii, mobilier nou, calculatoare moderne de ultima generatie ca LCD dar si vechi /CRT..... :)

in timp ce spitalele.....ma ingrozesc cand intru in orice spital. :confuzzled: ....mereu prost organizat si subfinantat, mizerie crasa specifica in spitale, miros dezagreabil de mancare ieftina, WC sub orice limita, mobilier vechi in anii '60-'70, pereti scorojiti de atata timp inainte de '89.....

Sunt un tanar si stiu ca farmacia este specifica femeilor in marea majoritate......

Daca nu sunt suficient bun la chimie /am cunostinte limitate de chimie , oare pot urma vreodata Farma?
Merit si note de 5 la examene in timpul facultatii/sesiunii.....ca chimia este o mare problema pt mine :death: insa imi place totusi chimia dar formulele la medicamente ma omoara :worthy: sau denumiri complicate la medicamente de care nimeni nu poate pronunta numai farmacistii stiu.....

Cat ati fost studenti la Farma si nu numai(colegi de faculate), este suficient sa ai note mici de 5 sau 6 pt a termina Farma?

imi place farma ca  e  munca placuta si curata dar intelectuala....insa sunt si probleme in a fi farmacist sau asistent farma.....peste tot exista probleme la orice profesie.....

Dave ;)

#81
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005
Dave daca ai vointa poti invata chimia din facultate din primul an numa interes sa ai. Si cand dai banii sunt sigur ca o sa fi numa ochi si urechi. Cat despre formule stai linistit ca pana la urma vrand nevrand iti intra in minte atata se tot repeta. Cu denumirile tot la fel: se invata pe parcurs defapt tot timpul si cat esti farmacist dai cu nasu de medicamente noi. Parerea mea e ca daca dispui de 1.000 de euroi pe an si ai vointa da-i bataie ca ai numa de castigat. Gandeste-te numa la cate tipe te asteapta inca din anul I. Iar posturi de munca inca gasesti cate vrei: in farmacii de circuit deschis, fabrici de medicamente, reprezzentant medical etc...  Eu iti urez bafta si te incurajez, ca o fi ea grea da sa fim seriosi nu o iesit numa genii de acolo.
Cspot nu ai inteles rationamentul: noi suntem 3 farmacisti, 1 asistent plus sefa. Crede-ma ca avem tot timpul din lume ca sa putem lua minim 10-15 retete/zi fara nici o problema in deservirea clientilor. Suma de care ti-am spus este o suma suplimentara care intra in conturile farmaciei si care aduce si alti clienti. Ca vorba aia la o adica am putea si noi sta cu coatele pe tejghea sa ne uitam afara cum trec troleibuzele. Tu afirmi ca o reteta dureaza intre 30 de minute si oroare 4 ore. Fals ! O reteta obisnuita de tip solutie ti-o fac in 10 minute iar un unguent in 10-15 minute depinde normal ce ingrediente contin. Si ti-o fac bine nu ti le arunc impreuna acolo sa fie. Cel mai mult dureaza prafurile sa le facem mai ales cand vin ptr vreun copil necajit cu o mama disperata ce-o batut tot Clujul cu reteta in mana si nu o vrut nimeni sa i-o faca. Iar programul standard ptr un farmacist este 7 ore nu 6 ore. In 7 ore poti face multe daca vrei sau poti sta si da din cap si din umeri. Intr-adevar nu sunt rentabile dar inainte de a fi farmacisti unii dintre noi suntem oameni.
Apropo am scris sus ca am un salariu de 1.050 de lei nu 1.300 de lei. Prefer un salar mai mic dar intr-o atmosfera placuta de lucru cu niste colegi exceptionali.

Edited by gamezcdr, 06 June 2006 - 20:07.


#82
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,901
  • Înscris: 31.03.2003

 cspot, on Jun 5 2006, 08:53, said:

Pentru ca primul este fabricat de un producator extern , iar cea de a doua de una romaneasca . Am vazut farmacisti care dadeau negativ din cap privitor la calitatea si increderea pe care o poti avea in produsele EPH .
nu contest faptul ca Vitamax e superior (acuma cat de mare e diferenta, greu de spus, dar nu imensa), dar eram sigur ca pe acest topic se vorbeste mult dar fara temei.
incearca sa citesti ce scrie pe ambalajul eurovitei.

#83
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,901
  • Înscris: 31.03.2003

 cspot, on Jun 5 2006, 09:54, said:

Un medic de familie cu 5 -10.000 de pacienti in zona de influenta castiga  15-20 milioane pe luna plus cateva pachete de tigari si cafea . Eventual flori din cand in cand , daca este o doamna . In schimb farmacistu'-patron din cartieru cu pricina are vila in constructie si Audi A6 in leasing de la o firma de distributie .
Stiu ca medicii astia sunt niste "prosti" si ca facultatea de medicina "dureaza mult mai putin " , dar diferenta
dintre cele doua categorii profesionale nu se justifica in nici un fel . Sau astia n-au dreptu la un trai decent ???
    Un medic are contact cu fiecare pacient in parte , cu mirosul de transpiratie , cu secretiile , cu microbii  ,
cu prostia si/sau tupeul jegos , dupa caz . Nu trimite niciodata asistenta sa se ocupe ea de un pacient .
Nu poate sa paseze problema de nici un fel si sa spuna : "N-avem !" ,"Nu stiu !" ,"Nu ma bag !!"
Daca vrei , facem un calcul si o sa descoperim ca si medicul , si farmacistul , se hranesc tot din bugetul asigurarilor de sanatate . Prin deductie logica farmacistul baga mana asa de adanc in buzunarele contribuabilului incat nu mai ramane pentru medici aprope nimic . De ce se intampla asta ?? Pentru ca detin monopol asupra pietei .
   paranteza : Nu am tratat problema medicilor din spitale . Nu cred ca e cazu sa ne bagam acolo , acum !

   Daca ar fi dupa mine , as mai da jos din etajele de la vila farmacistului - parazit ca sa poata si medicul sa-si cumpere macar o gasoniera si as scoate niste cercuri de la Audi ala , sa aiba si medicul cu ce sa faca vizite la domiciliu .

eu zic ca ar trebui sa te opresti in a generaliza, exista farmacisti care castiga foarte bine, iar altii care isi asigura subzistenta. explozia de farmacii va duce incet-incet la redistribuirea profitului pana la niste cote la care existenta unei farmacii sau a alteia va fi pusa sub semnul intrebarii, iar lanturile de farmacii atat asteapta. sa cumpere farmacii la un pret de nimic. sau ar putea duce la grave abateri de la deontologia profesionala.
curios lucru, la noi in oras extrem de putini medici de familie se suprapun peste descrierea ta. nu insist pe detalii, aduc in discutie doar respectarea programului declarat de medicii de familie. cu o singura exceptie, medicii vin si pleaca cand vor, mai meru sint pe teren iar despre multitudinea de sedinte nu vreau sa mai amintesc. pe cand o farmacie o vei gasi mereu deschisa.

diferenta de categorii profesionale ?? poi ia zi mataluta cat castiga un cercetator in Romania fata de un manelist ??

farmacistul se hraneste din bugetul asigurarilor de sanatate ?? cam fortat. in primul rand ca lista compensatelor si gratuitelor este destul de prohibitiva si se va mai restrange in scurt timp, adica se cumpara medicamente direct din buzunar si nu din respectivul buget. apoi, in al doilea rand, pentru ce este colectat acest buget al sanatatii ?? nu pentru servicii medicale, unde intra si furnizarea de medicamente compensate si gratuite >?? din ce buget ai vrea sa fie platite aceste. si in al treilea rand, contravaloarea medicamentelor eliberate este sustinuta de o factura fiscala. ai eliberat 7 medicamente in valoare de 5 lei, atat primesti. nu te plateste nimeni pentru prestatia ta ca atare, ca pe medic. si nu te supara, sint multe cazuri in care farmacistul este preferat unui medic ursuz, lipsit de bunavointa si chiar cunostinte de baza. unde mai pui ca nu este la cabinet in timpul programului. odatat cu introducerea pretului de referinta, este o dovada de lipsa de informatie ca sa nu zic rea credinta sa afirmi faptul ca farmacistul isi indeasa bani in plus in buzunar de la buget. repet : farmacistului ii este decontata contravaloarea medicamentelor eliberate, si nu salariul sau.
explica-mi, te rog, cum au putut sa deduci logic ca farmacistul isi indeasa mainile in bugetul sanatatii. mai ales acum, cand adaosurile comerciale au scazut semnificativ si cand au trecut deja 3 valuri de ieftiniri obligatorii, inclusiv a medicamentelor de pe raft, deja cumparate. si se mai anunta una in cateva zile.

#84
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

 oaspetele, on Jun 7 2006, 07:11, said:

explica-mi, te rog, cum au putut sa deduci logic ca farmacistul isi indeasa mainile in bugetul sanatatii. mai ales acum, cand adaosurile comerciale au scazut semnificativ si cand au trecut deja 3 valuri de ieftiniri obligatorii, inclusiv a medicamentelor de pe raft, deja cumparate. si se mai anunta una in cateva zile.


      Regret ca trebuie sa introduc in discutie "Legea nescrisa a compensatiei" . Ne aflam la finalul a peste 15 ani in care cursul valutar a tot crescut si in consecinta au crescut si preturile medicamentelor odata cu acesta . Pana acum  doi-trei ani , farmacistii puneau preturi doar pe medicamentele aflate la vedere . Imediat ce sosea o factura cu un pret mai mare , toate medicamentele aflate pe stoc se scumpeau automat cu  dispret fata de lege si fata de pacient . S-au castigat in felul acesta imense sume neimpozitabile , asa numitii bani negri .
   Astazi vremurile s-au schimbat . S-au produs cateva etape de reducere a preturilor , dar nu la toate medicamentele si nu cu mai mult de 3-5 % in medie . Mare scofala !! Adaosurile practicate sunt pe deplin acoperitoare si diferentele se deduc din impozit . De altfel , multe dintre diferente au fost acoperite de producatori .      

Quote

unde mai pui ca nu este la cabinet in timpul programului.

   Lasa mai , ca sunt multe farmacii in care dai cu tunu si nu gasesti un farmacist in timpul orelor de program , decat daca se anunta vreun control . Daca nu e gasit la farmacie de 3 ori primeste un avertisment . Ha HA ...

Quote

explica-mi, te rog, cum au putut sa deduci logic ca farmacistul isi indeasa mainile in bugetul sanatatii.

   Pai , din cate stiu eu , xxxxxx Autocenzuraxxxxx licitatiilor pentru programe  . Asa ca xxxx Autocenzura xxxxx mari decat ar fi fost cazul . Si cand spun programe , ma gandesc la zeci de miliarde lei vechi alocati din bugetul caselor de asigurari la nivelul fiecarui judet.

   P.S. Discutia a devenit periculoasa. Am disparut de-aici ....

Edited by cspot, 07 June 2006 - 10:27.


#85
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003

 cspot, on Jun 7 2006, 10:59, said:

Regret ca trebuie sa introduc in discutie "Legea nescrisa a compensatiei" . Ne aflam la finalul a peste 15 ani in care cursul valutar a tot crescut si in consecinta au crescut si preturile medicamentelor odata cu acesta . Pana acum  doi-trei ani , farmacistii puneau preturi doar pe medicamentele aflate la vedere . Imediat ce sosea o factura cu un pret mai mare , toate medicamentele aflate pe stoc se scumpeau automat cu  dispret fata de lege si fata de pacient . S-au castigat in felul acesta imense sume neimpozitabile , asa numitii bani negri .
   Astazi vremurile s-au schimbat . S-au produs cateva etape de reducere a preturilor , dar nu la toate medicamentele si nu cu mai mult de 3-5 % in medie . Mare scofala !! Adaosurile practicate sunt pe deplin acoperitoare si diferentele se deduc din impozit . De altfel , multe dintre diferente au fost acoperite de producatori .      
   Lasa mai , ca sunt multe farmacii in care dai cu tunu si nu gasesti un farmacist in timpul orelor de program , decat daca se anunta vreun control . Daca nu e gasit la farmacie de 3 ori primeste un avertisment . Ha HA ...

   Pai , din cate stiu eu , xxxxxx Autocenzuraxxxxx licitatiilor pentru programe  . Asa ca xxxx Autocenzura xxxxx mari decat ar fi fost cazul . Si cand spun programe , ma gandesc la zeci de miliarde lei vechi alocati din bugetul caselor de asigurari la nivelul fiecarui judet.

   P.S. Discutia a devenit periculoasa. Am disparut de-aici ....

Din pacate pentru tine spui multe neadevaruri. Sunt curios cate din farmaciile independente au putut castiga licitatii din cele spuse de tine.

Apropo, de ce nu amintesti si intarzaierile la plata pe care le are CNAS catre farmacii? Sa iti spun cati bani trebuie sa imi dea mie? Pe retetele compensate aprobate de ei, pe plafonul dat tot de ei?
Cum ti se pare ca din cand in cand trebuie sa fac un credit la banca sa imi pot plati furnizorii?

Ti-am mai spus, deschide-ti o farmacie si apoi o sa vezi exact cum sta treaba.
Exista si satisfactii dar si mari dureri de cap.

E usor sa aruncam cu pietre cand stam la terasa cu o bere in fata, cand am 8 ore de program si nici o alta respansabilitate.
Poate farmacistii cunoscuti de tine au 7 ore de program. O farmacista care are o farmacie te-ai intrebat cate ore de program are?
Cand ajunge sotia mea acasa la 6 dupa amiaza e sarbatoare.

#86
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

 Cristist50, on Jun 7 2006, 12:13, said:

Din pacate pentru tine spui multe neadevaruri. Sunt curios cate din farmaciile independente au putut castiga licitatii din cele spuse de tine.

    Este adevarat ca nu toate farmaciile sunt eligibile . Dar cele care sunt inghit toti banii .

Quote

Apropo, de ce nu amintesti si intarzaierile la plata pe care le are CNAS catre farmacii? Sa iti spun cati bani trebuie sa imi dea mie? Pe retetele compensate aprobate de ei, pe plafonul dat tot de ei?
Cum ti se pare ca din cand in cand trebuie sa fac un credit la banca sa imi pot plati furnizorii?

     Da ! Amintesc si de ele . Si mai amintesc si de faptul ca nu farmaciile sustin aceste intarzieri de plata ci distribuitorii si producatorii . Casa de asigurari plateste cu o intarziere de 6 luni si farmaciile profita si platesc la distribuitori la un an . Acestia din urma platesc la producatori cand incaseaza . Nu cred ca au farmaciile credite mult mai mari decat producatorii si distribuitorii.

Quote

Exista si satisfactii dar si mari dureri de cap.

   Adevarat .

Quote

Poate farmacistii cunoscuti de tine au 7 ore de program. O farmacista care are o farmacie te-ai intrebat cate ore de program are?
Cand ajunge sotia mea acasa la 6 dupa amiaza e sarbatoare.

    Si eu lucrez 12-14 ore pe zi . Imi place ceea ce fac , si cu toate astea nu pot sa-mi permit vile , masini straine si excursii in strainatate . De asemenea , nu am timp nici de terase sau de bere .

#87
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Pai ziceai ca nu esti farmacist, ce legatura are munca ta cu farmacia? Sau  facem pe comunistii si daca fiecare munceste 12 ore/zi trebuie sa fie remunerat la fel indiferent de profesie? Cred ca glumesti.
Apropo, nu pot plati distribuitorii la 6 luni, poate la tine in oras este alta situatie. Daca nu platesc la 3 luni nu mai pot lua medicamente de la ei.
Din pacate nu imi pot permite asta.

#88
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

 Cristist50, on Jun 7 2006, 13:49, said:

Pai ziceai ca nu esti farmacist, ce legatura are munca ta cu farmacia? Sau  facem pe comunistii si daca fiecare munceste 12 ore/zi trebuie sa fie remunerat la fel indiferent de profesie? Cred ca glumesti.
Apropo, nu pot plati distribuitorii la 6 luni, poate la tine in oras este alta situatie. Daca nu platesc la 3 luni nu mai pot lua medicamente de la ei.
Din pacate nu imi pot permite asta.

       Bleah . Deja ne invartim pe langa subiect ca un caine dupa coada . Jobul pe care il nu are nici o legatura cu farmacia si nici nu-mi doresc . Castig bani pe munca mea , nu pe suferinta oamenilor bolnavi care trebuie sa scoata in fiecare zi mai multi bani din buzunar pentru medicamente .

      P.S. Si ai mare dreptate . Din moment ce nu mai suntem pe vremea comunistilor ,ar trebui sa lucram cu totii in firme  multinationale si sa fim platiti in funtie de targhet . Dupa munca si rasplata .

Edited by cspot, 07 June 2006 - 13:30.


#89
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005

 cspot, on Jun 7 2006, 14:19, said:

B. Castig bani pe munca mea , nu pe suferinta oamenilor bolnavi care trebuie sa scoata in fiecare zi mai multi bani din buzunar pentru medicamente .
LOL asa o spui de parca noi am fi vinovati de pretul medicamentelor. La cat castigam noi 12% ai dreptate e fooooarte muuult. Eventual 1,2% ar fi mai normal nu ? Bine ca de notari nu zici nimic: am platit taxe de 10 bulioane in 20 de minute acuma 4 ani numa ca s-o uitat la mine. Si maaare responsabilitate are: face xerox la 3 hartii.
Nu stiu cum dar de pe vremea lui Ceasca toti s-au obisnuit ca sanatatea trebe sa fie gratuita si la fel si medicamentele. Nu tata, astea nu crec in copaci, nu mai sunt 250 de pozitii in nomenclator cum era pe vremea lu' nenea cizamaru acum sunt mii de pozitii care mai care mai scumpe. De aia costa la noi Augumentinu 500.000 de lei si in Ialia 150.000 ptr ca capitalistu nu-ti da nimic pe gratis el face aici o afacere vanzandu-ti medicamente la cele mai mari preturi din Europa. Daca nu vrei nu cumperi si crapi plastic spus. Cand vad ce fitze fac pacientii la medic cand vin sa le scrie medicamente: tot ce-i mai scump vor mai ales daca e pe gratuitate. E dreptul lor recunosc dar suntem o tara saraca sa ne intindem cat ne tine plapuma.
Vezi de aia nu-i bine sa se bage economisti, injineri in chestii care nu stiu cu ce mananca. Doamne fereste sa fie farmaciile din Romania in mainile lor peste cativa ani ca atunci clar ne transformam in vanzatori de medicamente. Poate ca la farmacia unde lucreaza sotia ta se intampla lucrurile care le spui: vinde femeia de serviciu aspirina, cresteau preturile acuma 2-3 ani fara factura, lipsesc farmacisti pe tura. Nu neg ca mai sint cateva in care se intampla chestia asta dar nu poti generaliza. Poate stii cu cate controale ne f(cenzurat) Garda, CAS, DSP-ul numa sa na gaseasca nod in papura. Nu vezi ca f(cenzurat) de ministru da vina numa pe farmacii ca FURAM fondurile de aia sunt cozi la farmacii. Da ma uite recunosc de aia mere tara asta asa rau ca noi farmacistii va furam de nu mai putem.
Mai nevasta-ta stie ce postezi tu pe forumuri ? :w00t:
Si maaare big deal Vitamaxu facut in piramida lui Keops de oamenii lui BenLaden. Macar Eurovita e facuta in SUA la Bush.
Zi ma macar ce meserie ai nu te ascunde ca un sobolan de balta. Injiner IT nu ? Aha de ala care pirateaza filme pe haburi  B) Ca numa aia luccreaza 10-132 ore /zi :)))

Edited by gamezcdr, 07 June 2006 - 19:44.


#90
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003

 cspot, on Jun 7 2006, 14:19, said:

Bleah . Deja ne invartim pe langa subiect ca un caine dupa coada . Jobul pe care il nu are nici o legatura cu farmacia si nici nu-mi doresc . Castig bani pe munca mea , nu pe suferinta oamenilor bolnavi care trebuie sa scoata in fiecare zi mai multi bani din buzunar pentru medicamente .

      P.S. Si ai mare dreptate . Din moment ce nu mai suntem pe vremea comunistilor ,ar trebui sa lucram cu totii in firme  multinationale si sa fim platiti in funtie de targhet . Dupa munca si rasplata .

Banii aia multi pe medicamente se dau tocmai din cauza multinationalelor pe care le preaslavesti. Ca sa nu mai vorbim de target. In farmacii exista Propolis romanesc cu 1 RON folia si acelasi propolis, strain, la 5 RON folia. Ghici ce recomanda "cel care munceste" ? Oricum se expun produsele scumpe, iar cele ieftine se tin departe de ochiul clientului. Deci care munca, care rasplata ?  Eu inteleg ca sotia ta ca asistent este avantajata de multinationale si de target. Un asistent intr-o farmacie de lant poate negocia un salariu de baza net de 100-120 RON, iar cu bonificatia din target castiga intre 170-190 RON pe luna. Pai e grozav sa faci trei lulele de scoala si sa castigi cat nu viseaza un medic dupa 6 ani de facultate, stagiatura plus rezidentiat. Am avut colegi care aveau liceul si un singur an de scoala de asistenti. Cred ca nici scoala de bucatari nu dureaza atata. O fosta colega este rezidenta pe Medicina de Urgenta, la fel ca si sotul ei. Fac garzi in Spitalul Floreasca si castiga impreuna, lunar, in jur de 8 milioane. Fostul meu coleg de rezidentiat in medicina castiga 8 milioane ca medic specialist in Spitalul Coltea. Si are responsabilitati acolo, nu gluma.

Nu mai poti tu de cat de greu o duc doctorii. Ai o problema cu farmacistii pentru ca, cel mai probabil, sotia ta are o problema cu farmacistii. Nu va putea avea niciodata o farmacie, dar e foarte muncitoare. Imi pare rau pentru ea. Daca este atat de valoroasa si de muncitoare, de ce nu face facultatea ca sa aiba si ea masini si vile ? Nu-mi spune ca-i un spirit caritabil si nu vrea sa profite de oamenii bolnavi !  :lol: Sa moara si capra vecinului. De ce sa aiba farmacistii farmacia lor ?Las' sa fie numa' doua lanturi, eventual  trei. Sefii sa fie toti securisti si sotia ta sa ciuguleasca din resturile lor. Mai bine monopolul lanturilor decat sute de farmacisti care o duc bine. Frumoasa logica. Sa moara, nene, daca asa vrei tu !

Vanzarile mari genereaza ifose. Sa-ti iasa din cap ca vanzarea mare are vreo legatura cu competenta. De cele mai multe ori reflecta exact opusul : incompetenta crasa si lipsa de discernamant profesional. Cati asistenti fac diferenta intre tipurile de antiinflamatoare ? Nu ma refer la culoarea cutiei. Cati stiu ce inseamna sa dai colir cortizonic intr-o infectie virala, Diprophos la kil unui hipertensiv, Skinoren pentru un cos pe nas, Rifampicina pentru raceala la stomac, antiinflamatoare in doze antireumatice pentru absolut orice si multe altele ? De ce un farmacist cu bun simt si cu stiinta de carte ia jumatate din leafa asistentului fiindca nu si-a facut targetul ? Habar n-ai despre ce vorbesti.

In tarile civilizate atat farmacistul cat si medicul au un nivel de trai decent si chiar mai mult decat decent. Fiindca societatea le respecta valoarea profesionala si efortul intelectual. La noi nu e asa. Si din cauza unora ca tine, care se trezesc vorbind despre ce nu stiu si mai sunt si invidiosi pe deasupra.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate