Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...
 [UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay
 Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd
 Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 

Facultatea de Farmacie

- - - - -
  • Please log in to reply
357 replies to this topic

#1
dave

dave

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,021
  • Înscris: 18.09.2005
salutare tuturor,

doresc sa intru la Farmacie pt ca incepe sa-mi placa mult......
problema este ca dureaza cam mult adica 5 ani de facultate pe cand majoritatea facultatilor este de 3 ani sau 4 ani la Politehnica.....

se pare ca Farma este cea mai grea stiinta

conditiile de admitere au ramas aceleasi ca acum 15 ani......examene grele de admitere ....in timp ce majoriatea fac. numai cu dosar si gata cat ai clipi din ochi......

Cat de grea este Farmacia timp de 5 ani? :huh:
daca nu sunt bun la chimie in timpul liceului, pot urma Farma? <_<
materii ca Chimia medicamentului, Chimie organica.......

astept pareri despre fac. Farma.....actuali studenti la Farma cat si absolventi Farma......

Dave ;)

#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 26.11.2001
Exista 2 viziuni ff. diferite :(

1. Farmacistul este acel vanzator de la tejghea.
2. Farmacistul invata pana crapa in acea facultate nenorocita..

Rezumatul este: muncesti pana crapi in faculktate pt a ajunge (in Romania) vanzator profesionist, in ciuda cunostiintel o tale adesea ff bune dpdv al medicatiei...

Facultatea este ff. grea si mananci pe paine chimie analitica si fizica.

Sincer nu ti- recomand daca nu ai in familie/cunoscuti propietari de farmacii...

#3
raducutzzu

raducutzzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,917
  • Înscris: 17.02.2006
Stiu ca se castiga bine in industria medicamentelor.Farmaciile sunt profitabile,si,ca sa detii o farmacie trebuie sa termini Fac de farmacie.O chestie care ma intriga este ca un medic nu poate detine o farmacie pt ca nu are aceasta facultate...
Sunt mai multe facultati unde se fac 5 ani: arhitectura,medicina etc.La facultatile unde se fac 3 ani trebuie sa dai si masterul (care e de doi ani) pt ca studiile tale sa fie echivalente cu cele ale unui fost student care a facut 4 sau 5 ani..Iar un semestru de master la ASE,par exemple,cica e de 16 milioane...si sunt 4 locuri subventionate,din care doua pt studentii straini.
Daca nu iti place chimia,eu zic sa nu te bagi...

#4
asul

asul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,491
  • Înscris: 24.12.2005

 raducutzzu, on May 28 2006, 12:20, said:

Sunt mai multe facultati unde se fac 5 ani: arhitectura,medicina etc.
La medicină se fac 6 ani.
Cât despre dorința de a face farmacie, trebuie să te gândești foarte bine la perspectivele de după terminarea facultății,așa este cel mai bine. Crede-mă, eu sunt la medicină și sunt relativ apropiate ca stil. Trebuie să te gândești: au ai tăi o farmacie sau au posibilitatea să te lipească pe undeva, ai șanse să îți deschizi tu una (dar nu cred că se mai poate în orașele mari) sau dacă te încântă ideea de a lucra pentru vreo companie de distribuție de medicamente...și tot așa.

#5
raducutzzu

raducutzzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,917
  • Înscris: 17.02.2006

 asul, on May 28 2006, 13:09, said:

La medicină se fac 6 ani.

scuze,asa e.

#6
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005
Facultatea e printre cele mai grele (eu am facut-o la Cluj) daca nu stii chimie nu te baga ca nu are rost farmacia se bazeaza 100% pe chimie. Pe de alta parte daca reusesti sa termini nu ai probleme cu locul de munca gasesti fara probleme salariile sint intre 7-25 milioane in farmacie, mai mari in orasele mici ca nu mere nici dracu acolo :).
Ptr cel care se minuna de ce un medic nu poate deschide o farmacie: atata cat timp cat nici eu nu pot elibera medicamente care se dau doar pe retete nici un medic n-o sa poata deschide vreodata farmacie pe diploma lui. Farmacia si Medicina sint surori niciuna nu se subordoneaza alteia.

Edited by gamezcdr, 28 May 2006 - 17:08.


#7
dave

dave

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,021
  • Înscris: 18.09.2005
Daca nu iti place chimia,eu zic sa nu te bagi...
[/quote]

imi place chimia dar numai cunostinte limitate de chimie adica insuficient pregatit pt cea mai dura proba de pregatire a facultatii Farma timp de 5 ani care se bazeaza numai chimie 100%.....

nu stiu de ce ma atrage Farma daca am cunostinte limitate de chimie.......
ca sa intri la Farma persoana respectiva tb sa fi absolvit liceul cu multa chimie.....
in schimb eu eram in timpul liceului total opus chimiei...foarte diferit de chimie sau biologie.....


<_<




[quote name='gamezcdr' date='May 28 2006, 18:05' post='1535791']


pt gamezdr...

ramane o optiune:
ce credeti despre Colegiul de Asistenta Farmaceutica timp de 3 ani?
care sunt beneficiile asistentului farmacist?
care este diferenta intre farmacist si asistent farmacist?
se castiga bine devenind asistent farmacist?

#8
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Intre farmacist si asistent de farmacie e aceeasi deosebire ca intre medic si asistenta medicala .
       Ca asistent de farmacie se castiga relativ bine in farmaciile mari . In cele mici salariile sunt de multe ori mizerabile , in ciuda faptului ca asistentii de farmacie duc tot greul sistemului farmaceutic . Ei administreaza in procent de 95 % : vinzarea , platile catre furnizori , preluarea marfii , eliberarea retetelor , prelucrarea datelor pe computer . Singura problema e ca de pe un post de asistent de farmacie poti fi promovat doar in somaj , asa ca poti sa te astepti sa fii dat afara sau sa ajungi la pensie . Oricum o sa fie o fericire daca prinzi mai mult de 4 ani pe un loc de munca . Se prefera proaspetii absolventi , fara experienta si fara pretentii .
       O fi facultatea de farmacie extrem de grea , dar eu am avut de -a face cu o gramada de farmacisti idioti . Se vede treaba ca si acolo se cumpara si se masluesc examenele ca peste tot .
      
       Eu unul nu ti-as garanta un viitor daca te apuci de facultatea asta acum .

      Momentan , salariile  farmacistilor (altii decat patroni ) sunt mult umflate artificial . Casa de Asigurari de Sanatate stabileste plafonul pentru retete compensate , si gratuite si in functie de numarul farmacistilor din unitatea respectiva .
De aceea farmaciile au angajat cat mai mult posibil farmacisti pentru a-si atrage cat mai multe fonduri .
Acestia (farmacistii) fac doar act de prezenta pe acolo si habar nu au pe ce lume traiesc . Nefiind obligati sa faca decat act de prezenta , raman tot asa de nestiutori cum au venit din facultate , unde se invata de toate numai ce trebuie pentru meseria asta nu .  De indata de prevederea asta cu plafoanele o sa  dispara (si o sa dispara curand ) multi dintre acesti bieti nestiutori vor primi un sut in posterior si se vor trezi in strada .  Salariile isi vor reveni la nivele de bun simtz si  vor ramane in posturi doar aceeia care sunt cu adevarat capabili .

       In plus , sistemul farmaceutic abia acum incepe sa se reformeze cu adevarat . O data cu UE vine si libera concurenta in domeniu care era tinut sub monopol pana acum de Colegiul farmacistilor . In consecinta
90 % din farmacii vor fi detinute de lanturile de farmacii (dupa model Sensiblu , Europharm) iar farmaciile  marunte vor disparea de pe piata .

#9
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004
Nu trebuie să uiți câteva lucruri esențiale :

  • tocești băncile facultății 5 ani la rând perioadă în care inhalezi tot felul de acizi și alte noxe prin niște laboratoare epuizante
  • prin anii 4 și 5 vei face Toxicologie și dacă ajungi în București trebuie să-i dai șpagă lu Bălălău de fiecare dată 300 de euro (sau dolari ?)
Iar după facultă dacă nu prinzi un job în sediul vreunei companii dintr-astea gen Pfizer, Sensiblu, HelpNet etc., va trebui să faci "blowjoburi" în interesul companiei, "eliberând medicamente" orișicui intră în farmacie.
Consecințe ?După vreo 20 de ani vei avea picioarele pline de varice, mai rău ca orice simplu comerciant. Fiindcă farmacistul stă practic non-stop în picioare. Iar dacă ai norocul să intri la o companie multinațională, este interzis să stai jos în camera unde vine clientul, fiindcă trebuie să fii mai tare decât concurența. Și toate astea pentru ce ? Pentru 18-22 milioane ROL, depinde cum îți negociezi salariul. Capitalism !!!

#10
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Ciudat, eu si sotia avem o farmacie, ea e farmacist si nimic din cele spuse de voi nu s-au intamplat. Si nici prietenilor nostrii. Ma intreb de unde aveti informatiile astea?

In principiu iti spun sigur, un farmacist, la ora asta gaseste lejer de lucru si destul de bine platit. Deocamdata. Ce va fi mai tarziu nu stiu ca nu sunt Mafalda.

#11
restorepoint

restorepoint

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 30.01.2006

Quote

In principiu iti spun sigur, un farmacist, la ora asta gaseste lejer de lucru si destul de bine platit. Deocamdata. Ce va fi mai tarziu nu stiu ca nu sunt Mafalda.

Asa e. Sor'mea termina anul asta si deja si-a gasit un loc la o farmacie (fara pile/spaga). Sunt multe farmacii si au nevoie de oameni, iar de pe bancile facultatilor de farmacie nu ies foarte multi absolventi. Salariile farmacistilor sunt cu mult mai mari decat alte salarii din sanatate (a se citii salariile medicilor), considerand acelasi nivel de experienta (de ex proaspat absolvent).
Totusi nimeni nu poate spune cat va mai dura situatia asta, e posibil ca odata cu intrarea in UE sa scada nr de farmacii, sau sa fie mai dificil sa-ti deschizi o farmacie si atunci cererea de farmacisti sa scada.

#12
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

 Cristist50, on May 29 2006, 06:29, said:

In principiu iti spun sigur, un farmacist, la ora asta gaseste lejer de lucru si destul de bine platit. Deocamdata. Ce va fi mai tarziu nu stiu ca nu sunt Mafalda.


     Iar eu am spus ca e o situatie de moment-trecatoare si am explicat si de ce ....

#13
dave

dave

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,021
  • Înscris: 18.09.2005
[quote name='Mirovaia_Scorb' date='May 29 2006, 04:03' post='1536789']
Nu trebuie să uiți câteva lucruri esențiale :

pt un salar de 18-25 mil as da orice sa lucrez in domeniul farmaceutic indiferent de consecinte......mai intai tb diploma de farmacist sau asistent farmacist.....
va rog scuze ca nu stiu multe despre domeniul farmaceutic(management etc)......

#14
dave

dave

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,021
  • Înscris: 18.09.2005
[quote name='cspot' date='May 29 2006, 02:58' post='1536763']
Intre farmacist si asistent de farmacie e aceeasi deosebire ca intre medic si asistenta medicala .
       Ca asistent de farmacie se castiga relativ bine in farmaciile mari . In cele mici salariile sunt de multe

pt cspot, mersi pt sfatul tau.......
eu sunt abia la inceput cu farmacia dar nu stiu daca vreau sa intru la fac Farma pt 5 ani......
pt mine chimia care este f. importanta pt farma, este cam grea :death:  si am acumulat cunostinte limitate de chimie de la liceu........insa nu sunt suficient pregatit pt admitere la Farma si nu numai.....totusi inca de la primul an tb sa stii toata CHIMIIIIIIIIIIIIIIA pana la ultimul an de Farma/anul 5......

sunt si cazuri cand studentii de la Farma habar n-au avut de chimie si totusi au luat diploma in mana.....Ma insel oare? :huh:

cat de serioasa este Fac Farma?(depinde de universitate)... cum sunt profesorii? toti studentii sunt tocilari?????? :huh:

#15
dave

dave

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,021
  • Înscris: 18.09.2005

 Cristist50, on May 29 2006, 06:29, said:

In principiu iti spun sigur, un farmacist, la ora asta gaseste lejer de lucru si destul de bine platit. Deocamdata. Ce va fi mai tarziu nu stiu ca nu sunt Mafalda.

salutare,

voi sunteti in domeniul farmaceutic.....am nevoie de ajutor/sfat....

imi place mult Farmacia insa nu sunt farmacist.....n-am urmat facultatea/colegiul......in ultimul timp m-am interesat de facultate Farmacie......stiu ca nu este usoara Farmacia timp de 5 ani....toata lumea spune ca Farma este cea mai grea stiinta vreodata dintre toate decat Medicina, Politehnica.....

sunt abia la inceput .....sa incepi de la zero facultatea Farma nu este deloc usor pt mine....
cat de bine sa fii pregatit pt a intra la Farma invatand numai chimie 90% si botanica 10%?
cum este munca de farmacist?
cu Farma nu-i de glumit -_- .......am nevoie de parerea ta ca farmacist....... <_<

#16
Ayame

Ayame

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,624
  • Înscris: 23.02.2006
incearca sa faci facultatea in afara romaniei pentru ca ai mai multe facilitati..

#17
morogan

morogan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,477
  • Înscris: 14.04.2002
Si eu am farmacii.. Salariile pt un farmacist sunt intre 15 si 30mil iar la asistent intre 5 si 10mil.
Daca ai puterea de a termina, nu ezita, e una din meseriile cel mai bine platite si in care esti tratat cu respect

#18
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005

 cspot, on May 29 2006, 02:58, said:

Intre farmacist si asistent de farmacie e aceeasi deosebire ca intre medic si asistenta medicala .
          O fi facultatea de farmacie extrem de grea , dar eu am avut de -a face cu o gramada de farmacisti idioti . Se vede treaba ca si acolo se cumpara si se masluesc examenele ca peste tot .
       Momentan , salariile  farmacistilor (altii decat patroni ) sunt mult umflate artificial . Casa de Asigurari de Sanatate stabileste plafonul pentru retete compensate , si gratuite si in functie de numarul farmacistilor din unitatea respectiva .
De aceea farmaciile au angajat cat mai mult posibil farmacisti pentru a-si atrage cat mai multe fonduri .
Acestia (farmacistii) fac doar act de prezenta pe acolo si habar nu au pe ce lume traiesc . Nefiind obligati sa faca decat act de prezenta , raman tot asa de nestiutori cum au venit din facultate , unde se invata de toate numai ce trebuie pentru meseria asta nu . nta
Tulaio Veto io numa acuma vad ce prostii scrii tu acolo. O fi cazul la 5-10% din farmacii da nici chiar sa generalizezi in halul asta. Io de ex castig in mana 1050 lei si nu mi se pare ca salariul meu e umflat artificial. Sa fi farmacist e o munca grea e gresita ideea ca numa iei de pe raft medicamentul si-l dai bolnavului trebe sa compilezi tot timpul tot felul de chestii. De ex ieri imi vine Myolastan 50 mg 3x1 tb pe zi. Ma crucesc dau telefon la medic si aflu ca ea fiind distrata in loc de Mydocalm de 50 mg o scris Myolastan. Chestii de astea se intampla frecvent si daca n-o murit nimeni inca in tara asta ca i s-o dat medicamente gresite poate e si din cauza noastra a farmacistilor ca mai deschidem uneori ochii.
Oricum in momentul de fata meseria asta mi se pare ca e rau vazuta de multa lume din cauza plafoanelor la medicamente mai ales pensionarii nu pricep ca nu de noi depinde sa le dam retetele ci de altii. Vai de capu meu Joi ii 1 IUNIE !!!! :worthy:

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate