Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Spalare masina sau nu

Alternative la "we are sunset...

Īncheiere penala dezinvestire
 Traducere limba spaniola

Family Sharing "Ask to buy...

CI+ (Telekom) și TV JVC

Umiditate Beci
 Ariston decupleaza incalzire calo...

Retea interioara CATV proasta. So...

Acte masina de firma la vama

Same Silver 100.4 Position Sensor...
 Transfer asigurare auto

PNI CT36 wireless forum schimbare...

Problema cu un card microSD Samsung

Unde se gasesc piese de schimb MB?
 

ISA_ServerA aplicabil pe ServerB + inca ceva :)

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Nic

Nic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 14.01.2004
Am ISA server pe un DC server cu 2000, pe care as vrea sa-l folosesc in continuare pentru a putea filtra paginile de internet accesate de pe clientii noului DC 2003 SBS.
Cum pot autentifica clientii in ISA? Sau alte idei despre cum as putea face asta.

Si daca tot am deschis un topic...Cum pot face ca un calculator sa fie membru al ambelor domenii? Adica sa ma pot loga pe ambele...in caz de "crash" sa revin la 2000 server, fara sa trebuiasca sa repun statia in vechiul domniu.

#2
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003

View PostNic, on May 18 2006, 20:44, said:

Am ISA server pe un DC server cu 2000, pe care as vrea sa-l folosesc in continuare pentru a putea filtra paginile de internet accesate de pe clientii noului DC 2003 SBS.
Cum pot autentifica clientii in ISA? Sau alte idei despre cum as putea face asta.

Si daca tot am deschis un topic...Cum pot face ca un calculator sa fie membru al ambelor domenii? Adica sa ma pot loga pe ambele...in caz de "crash" sa revin la 2000 server, fara sa trebuiasca sa repun statia in vechiul domniu.

inteleg ca ai definit 2 domenii de Active Directory complet diferite, nu ? Practic ti-ai "triplat" eforturile in mod inutil. Ca si solutie ar fi sa stabilesti relatii de trust la nivel AD intre cele 2 foresturi pentru a putea face autentificarea transparent.
Alta varianta ar fi sa instalezi MS FW client pe client si sa definesti cu credtool.exe credentials pentru fiecare aplicatie definita ... dar e o complicatie inutila, repet.

spor

#3
Nic

Nic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 14.01.2004
Ceea ce am zis mai sus nu mai este de actualitate, dar tot am nevoie de putin ajutor. Acum 2 zile serverul de 2000 a cedat, nu a mai butat. L-am refacut dupa backup dar imi da tot felul de erori cand startez diferite servicii. Cum acesta este acum "free", m-am gandit ca ar fi bine sa refac tot sistemul, dupa un format. Pe el nu vreau sa pun deocamdata decat ISA server, pentru a controla accesul la internet.
Daca poti, spune-mi si mie care ar fi calea cea mai usoara ca sa o fac, practic configurarea, ca sa nu mai tb sa-mi triplez munca  :cursing:

Multumesc

#4
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003

View PostNic, on Jun 16 2006, 19:40, said:

Ceea ce am zis mai sus nu mai este de actualitate, dar tot am nevoie de putin ajutor. Acum 2 zile serverul de 2000 a cedat, nu a mai butat. L-am refacut dupa backup dar imi da tot felul de erori cand startez diferite servicii. Cum acesta este acum "free", m-am gandit ca ar fi bine sa refac tot sistemul, dupa un format. Pe el nu vreau sa pun deocamdata decat ISA server, pentru a controla accesul la internet.
Daca poti, spune-mi si mie care ar fi calea cea mai usoara ca sa o fac, practic configurarea, ca sa nu mai tb sa-mi triplez munca  :cursing:

Multumesc

presupun ca cel mai usor ar fi sa te gandesti la solutia de backup, in caz ca mai intampini probleme. De exemplu, in cazul Active Directory, asigura-te ca mai ai un domain controler aditional astfel incat sa-ti fie usor sa reconstruiesti un domain controler in caz ca pica. Also, in ISA 2004 ai optiunea de backup & export a configuratiei, asa ca fa un backup dupa ce ai terminat de configurat serverul.

hth

#5
Nic

Nic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 14.01.2004
Astazi am configurat ISA pentru Internet Proxy si ma gandesc la ce mi-ai spus cu privire la AD Backup. Urmez pasii normali pentru AD? dcpromo etc.? Mai departe, cum sa fac un duplicat al DC existent?

#6
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003

View PostNic, on Jun 19 2006, 20:16, said:

Astazi am configurat ISA pentru Internet Proxy si ma gandesc la ce mi-ai spus cu privire la AD Backup. Urmez pasii normali pentru AD? dcpromo etc.? Mai departe, cum sa fac un duplicat al DC existent?
daca nu stapanesti Active Directory e bine sa pui mana si sa studiezi un pic inainte .. te scuteste de batai de cap ulterioare ;)

anyway, citeste aici despre cum se instaleaza un DC aditional. Poti sa mai lecturezi pe site si alte articole f. bune legate de AD.

spor

#7
Nic

Nic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 14.01.2004
Problema s-a rezolvat :)

"The operation failed with the following error:

This product option is not available with the Small Business Server Edition of Windows."

Am uitat sa mentionez ca este un 2000 SBS :(

#8
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003

View PostNic, on Jun 20 2006, 14:16, said:

Problema s-a rezolvat :)

"The operation failed with the following error:

This product option is not available with the Small Business Server Edition of Windows."

Am uitat sa mentionez ca este un 2000 SBS :(

ce nu a mers !? sa adaugi inca un DC la domeniu existent pe SBS 2000 ?
trebuie sa mearga:

http://www.microsoft...n/addsrvrs.mspx
http://www.microsoft...00/techfaq.mspx

Ce nu poti face este sa adaugi inca un SBS la un domeniu cu un SBS existent ... este singura limitare dpdv AD.

#9
Nic

Nic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 14.01.2004

View PostPreTXT, on Jun 20 2006, 15:41, said:

ce nu a mers !? sa adaugi inca un DC la domeniu existent pe SBS 2000 ?
trebuie sa mearga:

http://www.microsoft...n/addsrvrs.mspx
http://www.microsoft...00/techfaq.mspx

Ce nu poti face este sa adaugi inca un SBS la un domeniu cu un SBS existent ... este singura limitare dpdv AD.

Pai cea din urma este situatia mea. Ambele sunt SBS. 2000 SBS Premium + 2003 SBS Standard, asa ca nu cred ca sa mearga. Nu am facut decat sa-i dau comanda dcpromo > Additional DC...si am primi eroarea de mai sus.

#10
z0z

z0z

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 05.05.2003
pe SBS nu merge decat un singur DC.

#11
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003

View Postz0z, on Jul 7 2006, 01:36, said:

pe SBS nu merge decat un singur DC.
nope, la un domeniu facut de SBS poti sa adaugi un alt DC, cu conditia ca acesta sa nu fie la randul lui SBS.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate