Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Range extender

Problema automatizare

Business Developer Manager
 Sistem fotovoltaic 5kw off grid

Repunere minge in teren

Telefon de pe Amazon sau site rom...

Digitalizare in domeniul Horeca
 Asigurare la B7 cat mai ajunge?

cumparare masina inmatriculata in...

Certificat fiscal auto

[CUM] Cum ati fi reactionat in ac...
 Credex și altex fara dobanda

schimbare nume familie copil

Problema mașina de spalat ve...

Ajutor incepator
 

Intrebari de incepator slackware

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
maradona13

maradona13

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,222
  • Înscris: 27.06.2005
Mi-am instalat Slackware de curand si voi avea multe neclaritati
Pentru a nu deschide cate un topic pentru fiecare intrebare idioata deschid unul singur pentru toate neclaritatile pe care le voi avea.

-Cum imi pun 2 Ip-uri?
-Cum vad USB-ul? Am cautat in /dev dar nu am gasit

#2
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

 maradona13, on May 16 2006, 12:18, said:

Mi-am instalat Slackware de curand si voi avea multe neclaritati
Pentru a nu deschide cate un topic pentru fiecare intrebare idioata deschid unul singur pentru toate neclaritatile pe care le voi avea.

-Cum imi pun 2 Ip-uri?

valabil si pt celelalte distributii de linux, man ifconfig. Mai precis vezi de alias si vezi ce ar face o comanda de genul ifconfig eth0:1 x.x.x ....

 maradona13, on May 16 2006, 12:18, said:

-Cum vad USB-ul? Am cautat in /dev dar nu am gasit
Nu e problema de usb cit mai ales ce pui in acel usb. Daca ti le detecteaza la boot, atunci e ok. nici nu ai sa gasesti /dev/usb pt ca ala nu e device. Device e ceea ce pui in usb (camera foto, hdd, memorie, wifi, etc) si in fctie de el se creeaza device-ul in /dev. Da drumul la serviciul hotplug (/etc/rc.d/rc.hotplug)

#3
maradona13

maradona13

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,222
  • Înscris: 27.06.2005
Am pus al doilea Ip cu ifconfig eth0:1 x.x.x.x dar dupa restartarea serverului dispare.
Dns-ul il pun in resolv.conf dar cum? nameserver x.x.x.x?
Am pornit serviciul ala hotplug dar nu-mi gaseste nimic. Ar trebui sa-l vad in interfata grafica alaturi de cdrom?
Pun in Usb un memory stick.
Am instalat qmailrock. Stie cineva un program cu care sa-l testez? (Sa trimit multe mailuri pe server sa vad daca face fata)

#4
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

 maradona13, on May 17 2006, 13:07, said:

Am pus al doilea Ip cu ifconfig eth0:1 x.x.x.x dar dupa restartarea serverului dispare.
ori te joci cu conful din /etc/rc.d/rc.inet1.conf ori pur si simplu adaugi comanda in /etc/rc.d/rc.local

 maradona13, on May 17 2006, 13:07, said:

Dns-ul il pun in resolv.conf dar cum? nameserver x.x.x.x?
Da, cite unul pe fiecare linie

 maradona13, on May 17 2006, 13:07, said:

Am pornit serviciul ala hotplug dar nu-mi gaseste nimic. Ar trebui sa-l vad in interfata grafica alaturi de cdrom?
Pun in Usb un memory stick.
de abia acum ar trebui sa iti vezi memoria in /dev dupa ce ai inserat-o. Va trebui probabil sa o montezi cu comanda mount. Nu cunosc (si nici nu prea dau mare importanta) la ce ar trebui sa iti apara la interfata grafica.

 maradona13, on May 17 2006, 13:07, said:

Am instalat qmailrock. Stie cineva un program cu care sa-l testez? (Sa trimit multe mailuri pe server sa vad daca face fata)
qmail are niste scripturi de testare chiar prin sursa de injectare de emailuri. S-ar putea sa te ajute.

#5
maradona13

maradona13

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,222
  • Înscris: 27.06.2005
La Qmailrocks la Installing Courier-imap/imaps with Courierpassd imi da la ./configure aclocal-1.4 si automake-1.4 missing. Courier-imap/imap se instaleaza si functioneaza dar Courierpassd nu functioneaza. nu da erori la instalare doar chestiile alea missing. Ele sunt un /usr/bin dar varianta 1.9. Acum ce trebuie sa fac?
Sa instalez varianta 1.4 sau ce?

#6
maradona13

maradona13

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,222
  • Înscris: 27.06.2005
Am instalat automake-1.4 dar la ./configure imi da tot missing automake-1.4
Ce sa mai fac? :cursing:

#7
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

 maradona13, on May 17 2006, 18:55, said:

Am instalat automake-1.4 dar la ./configure imi da tot missing automake-1.4
Ce sa mai fac? :cursing:

Locul in care e instalat automake e in $PATH?

Edited by cianura, 17 May 2006 - 19:12.


#8
maradona13

maradona13

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,222
  • Înscris: 27.06.2005
Cum modifiv $PATH?
Pot sa-l vad(ls $PATH), dar de modificat cum?

#9
yule

yule

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 13.04.2003
http://www.ee.surrey...Unix/unix8.html

#10
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002
incearca AICI .........

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate