Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Vegetarian PRO sau CONTRA

- - - - -
  • Please log in to reply
947 replies to this topic

#19
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
vegetarian = moron

#20
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Dar ce ,tu credeai ca omega3 se gaseste numai in ulei de peste.
Da intradevar in uleiurile de peste se gasesc cantitati mai mari .
Deasemeni cantitati mari de omega 3 se gasesc in uleiul de in ,care este o bomba vegetala de omega3.In untura de porc, vita ,gasca,oaie se gasesc cantitati mari sau mici, totul depinzand de hrana animalului respectiv.

Dar foarte important este raportul de omega 6 cu omega 3 care se gaseste in aceste alimente si care tinde spre   1:1.
Apropo ca sa vezi cum infuenteaza hrana care se da animalului.
Dupa studii americane :

in oul de tara raportul de omega 6 la omega3 este de 2: 1.
la oul de ferma de avicola raportul este de 13:1(omega 6 la omega 3)

Pentru cine nu stie omega3 este acidul gras esential pentru organism implicat in rezolvarea(repararea) tuturor bolilor inflamatorii in organism(inclusiv boli de inima ,cancer,etc.).N-am zis nimic de omega 6 pentru ca oricum in organism avem un exces datorita alimentatiei moderne bogata in uleiuri polinesaturate care sunt toate omega6.Deficitul este de omega 3.

Mai multe aici:
http://www.westonapr...tml#composition
si asta foarte interesanta:
http://www.westonapr...kinny.html#poly

Edited by midelic, 18 May 2006 - 16:39.


#21
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Si beneficiile colesterolului mare,un articol scris de un cercetator finlandez,care spune ca oamenii cu colesterol mare traiesc cel mai mult.
Sunt sigur ca ati auzit partea cealalta care spune de beneficiile colesterolului mic, dar oamenii continua sa moara de la varste din ce in ce mai mici.Acum vedeti si ce spune opozitia cu niste studii mai noi.
Pare incredibil nu?

http://www.westonapr...ts_cholest.html

#22
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
din stirile mondene:

Pamela Anderson vrea sa instituie "Ziua Nationala a Orgasmului" si cu ocazia asta ii sfatuieste pe toti cei care vor sa aiba parte de sex de calitate sa devina vegetarieni. Nu de alta, dar vedeta care s-a facut cunoscuta in urma unor pictoriale in revista Playboy, editia SUA, spune ca cei care nu mananca decat vegetale au parte de sex incendiar.     :D

#23
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,729
  • Înscris: 03.12.2005
te rog, genul asta de femei se considera satisfacute daca nu gasesc bani pe masa a2a zi de dimineata...

#24
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Daca sunt persoane pentru care Pamela Anderson este un model de urmat.......

#25
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
relax, mey, mai zambiti si voi...  :)

#26
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004

 mianna, on May 18 2006, 21:31, said:

Pamela Anderson vrea sa instituie "Ziua Nationala a Orgasmului" si cu ocazia asta ii sfatuieste pe toti cei care vor sa aiba parte de sex de calitate sa devina vegetarieni. Nu de alta, dar vedeta care s-a facut cunoscuta in urma unor pictoriale in revista Playboy, editia SUA, spune ca cei care nu mananca decat vegetale au parte de sex incendiar.     :D
aha, deci de asta am eu un succes răvășitor în ultimul timp, leguminoasele și-au adus aportul??
primele rezultate preliminare indică o rată a succesului meu în rândul sexului frumos la 77%, iar în rândul sexului tare la 42%... Mă duc să mai degust niște ridichii cu ceapă, vreau să crească procentul și la bărbați, că femeile deja nu-mi mai oferă nici o provocare :)
Una peste alta, eu consum tot mai multe legume și fructe, ceea ce vă recomand și vouă, dacă doriți să fiți plini de viață, inteligenți și atrăgători, ca mine și Pamela...

#27
jokergirl

jokergirl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 14.05.2006
am fost si io vegetariana 4 ani si nu am murit de foame , nu s-a intamplat nimic rau cu organismul meu :)

#28
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Sunt studii care spun ca vegetarianismul afecteaza mult mai mult femeile decat barbatii.
Deasemenui mortalitatea este cu 40% mai mare decat femeile care nu sunt  vegetariene.
Deasemeni neconsumand grasimi animale le afecteaza capacitatea de reproducere.
Cat esti tanar treaba merge inainte nu-ti pasa dar cand ai nevoie de organismul tau pentru a da viata ,vezi ca nu te mai ajuta.
De acea in tarile occidentale procentul de sterilitate la femei este urias.
De aceea femeile americane importa copii din Romania.

Ce ar fi ca femeile romane sa infieze copii din America?

Dar nu-i asa, femeile tinere romane  se uita Teo show si De trei ori femeie si cred ca este COOL sa devina vegetariene.

#29
Cristian Suciu

Cristian Suciu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 18.11.2004
Hai sa fim seriosi, de parca femeile americane sunt vegetariene, ca mananca numai hamburgeri si hot dog  :P

Vad ca in majoritate aici e laudata carnea, asa ca vin si eu cu niste contraargumente ca sa echilibrez putin  :P

Dezavantajele carnii:
- carenta in substante nutritive esentiale: lipsa carbohidratilor - se limiteaza doar la glicogenul muscular, care se transforma aproape complet in acid lactic; lipsa fibrelor celulozice, atat de necesare pentru buna functionare a intestinului; carenta vitaminica - lipsesc sau se gasesc in cantitati foarte mici: vitamina A si provitamina sa, beta-caroten ( a propos, ce problema aveti cu beta-carotenul? - este hidrosolubil si se transforma in organism in 2 molecule de vitamina A numai daca organismul are nevoie de vitamina A, pe cand vitamina A ingerata e liposolubila si se concentreaza in ficat, putand deveni toxica), lipsa vitaminelor C,D,E si K. Numai ficatul contine vitamine ca A si D in cantitati periculos de mari; de asemenea folatii sunt aproape absenti in carne, se gasesc doar in ficat si organe; lipsa mineralelor - carnea este foarte saraca in calciu si magneziu, dietele carnivore sunt decalcifiante, de asemenea iodul, manganul si seleniul sunt prezente in cantitati minime.
- contaminare microbiana: carnea contine multi germeni care o descompun, producand substante toxice; poate fi purtatoare de microorganisme patogene;
- prezenta parazitilor: sunt frecventi in carnea de porc, cal
- prezenta subproduselor: compusi azotati proveniti din metabolismul animal (uree, acid uric, purine - care produc guta si inflamatii articulare) si histamina, tiramina, produse de bacteriile care prolifereaza in carne; aceste subproduse au efecte nocive cum ar fi: acidifierea sangelui, favorizand aparitia calculilor urinari, a reumatismului; supraincarca organismul (ficatul si rinichii in special), deoarece aceste toxine trebuiesc eliminate; cresc tensiunea arteriala (tiramina) si favorizeaza alergiile (histamina).
- prezenta grasimilor si colesterolului - care imbolnavesc inima si arterele.
- poluanti chimici - animalele concentreaza in ficat mai ales substantele toxice din mediul ambiant - plumb, cadmiu si alte metale grele.
- urme de medicamente - hormoni si antibiotice si alte substante folosite in crescatoriile de animale.

Boli provocate sau agravate de consumul regulat de carne:
- inima: boli coronariene, infarct de miocard;
- intestin: diverticuloza, constipatie, cancer de colon;
- articulatii:guta (prin acid uric si purine si prin actiunea acidifianta); osteoporoza (consumul de proteine animale favorizeaza pierderea de calciu prin urina); reumatism;
- metabolism: diabet (descoperiri recente)
- celula - cancer (favorizeaza aparitia a numeroase tipuri de cancer)

#30
jokergirl

jokergirl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 14.05.2006

 midelic, on May 20 2006, 13:39, said:

Sunt studii care spun ca vegetarianismul afecteaza mult mai mult femeile decat barbatii.
Deasemenui mortalitatea este cu 40% mai mare decat femeile care nu sunt  vegetariene.
Deasemeni neconsumand grasimi animale le afecteaza capacitatea de reproducere.
Cat esti tanar treaba merge inainte nu-ti pasa dar cand ai nevoie de organismul tau pentru a da viata ,vezi ca nu te mai ajuta.
De acea in tarile occidentale procentul de sterilitate la femei este urias.
De aceea femeile americane importa copii din Romania.

Ce ar fi ca femeile romane sa infieze copii din America?

Dar nu-i asa, femeile tinere romane  se uita Teo show si De trei ori femeie si cred ca este COOL sa devina vegetariene.

tu pe ce lume traiesti?

imagineaza-ti prin ce proces trec animalele inainte de a fi in pungi?  stiai ca majoritatea doctorilor veterinari sunt vegetarieni ?
io nu am auzit pe nimeni sa moara pt ca e vegetarian , ba din contra de ce este recomandat?  :huh:  pentru persoane care sufera de animite boli? pentru ca se uita la teo si de 3 ori muiere nu?  :cursing:

#31
Cristian Suciu

Cristian Suciu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 18.11.2004
O dieta vegetariana echilibrata aduce toate nutrientele necesare organismului uman, carnea nefiind indispensabila. In plus este mai sanatoasa.

Proteine: necesarul mediu pentru un adult este de 50 grame. Maxim 15% din caloriile zilnice trebuie sa provina din proteine pentru o dieta sanatoasa, o dieta de 2000 cal trebuie sa aduca 50 g proteine. Este adevarat ca nici legumele nici cerealele luate separat nu aduc toti aminoacizii necesari, dar combinand cele doua tipuri de proteina se obtine o proteina completa.

Exemple de alimente vegetale bogate in proteine, in ordine descrescatoare: soia (36%), linte, paine, tofu, orez, cartofi, smochine, spanac, ciuperci (2%).
Exemple de alimente animale bogate in proteine: ton (29%), pui, porc, miel, vitel, oua, branza proaspata, iaurt (5%)

Carbohidrati: Necesarul mediu pentru un adult este de 300 g, pentru o dieta de 2000 cal, adica 60% din calorii trebuie sa provina din carbohidrati intr-o dieta sanatoasa. Trebuie sa fie carbohidrati complecsi (polizaharide), zaharurile rafinate nu ar trebui sa  aduca mai mult de 10% din caloriile totale (maxim 50 g zahar pe zi). Carbohidratii se gasesc aproape exclusiv in vegetale, asadar o dieta care exclude vegetalele este una daunatoare sanatatii.

Exemple de vegetale cu cabohidrati: orez (79%), faina, smochine, paine, castane, banane, cartofi, cirese, fistic, mere, pere, dovleac (6%).
Exemple de produse animale cu carbohidrati: iaurt (7%), lapte, ficat de vita (4,5%).

Fibre: necesar 25 grame - prezente exclusiv in vegetale ( tarate de grau (42%), linte, orz, migdale, ovaz etc. Fibrele combat constipatia si bolile generate de aceasta - hemoroizi, diverticuloza, cancer de colon; scade absorbtia colesterolului; protejeaza mucoasa intestinala.

Vitamina A - necesar aprox 1000 mcg (1 UI vit A = 0,3 mcg; 1 mcg vit A = 6 mcg betacaroten).
Vegetale: morcov (2813), margarina de porumb, caise, spanac, rosii, dovleac, broccoli (154)
Animale: ficat de vaca (4427), unt, frisca, oua, sardine, lapte, pui, ton (23).

Vitamina B1 - necesar zilnic 1,5 mg.
Vegetale - seminte de floarea soarelui (2,29), soia, susan, ovaz, orez (nedecorticat), mazare, castane (0,238).
Animale - sunca de porc (0,863), rata, miel, scoici, oua (0,062).

Vitamina B2 - necesar zilnic 1,7 mg.
Vegetale - soia (0,87), grau integral, ciuperci, secara (0,341).
Animale - galbenus de ou (0,639), rata, somon, vita (0,280).

Niacina - necesar zilnic 20 mg
Vegetale - grau integral (18), unt de arahide, susan, migdale (9,33).
Animale - ton in ulei vegetal (18), ficat de vita, pui, vitel, somon (11,6).

Vitamina B6 - necesar zilnic 2 mg.
Vegetale - grau integral (1,3), usturoi, susan, banane, orez, avocado (0,5).
Animale - somon (0,8), vita, porc, iepure, oua (0,14).

Folati - necesar zilnic 200 mcg.
Vegetale - soia (625), linte, spanac (194).
Animale - oua (47), miel, vita, iaurt (11).

Vitamina B12 - necesar zilnic 2 mcg. Prezenta numai in produse animale (ficat de vita (46), caviar, scoici, sardine (9). In ficatul persoanelor sanatoase sunt prezente rezerve pentru aproximativ 5 ani, asadar nu este necesara suplimentarea zilnica cu vitamina B12.

Vitamina C - necesar zilnic 60 mg.
Vegetale - afine (181), macese, kiwi, broccoli, fragi, portocale, lamaie, mandarine, cartofi (19).
Animale - ficat de vaca (22), scoici, pui (1,6).

Vitamina E - necesar zilnic 10 mg (1 mg = 1,5 UI)
Vegetale: ulei din germeni de grau (192), ulei de floarea soarelui, migdale, alune, ulei de masline, margarina, arahide, masline (3).
Animale: caviar (7), unt, oua (1,05).

Calciu - necesar zilnic 1200 mg
Vegetale: susan (975), soia, migdale, fasole alba, paine integrala, portocale(40) .
Animale: branza fermentata (1011), sardine, iaurt, oua (49).

Fosfor - necesar zilnic 1200 mg.
Vegetale: germeni de grau (842), seminte de floarea soarelui, soia, susan, ovaz, nuci, fasole alba, orez, paine, cartofi (46).
Animale: Ton (311), vita, merluciu, porc, oua (178).

Magneziu - necesar zilnic 350 mg.
Vegetale - seminte dovleac (535), susan, migdale, alune (285).
Animale - fructe de mare (36), sardine, scoici, pui, vita, iaurt (19).

Fier - necesar zilnic 10 mg.
Vegetale: spirulina (28), soia, susan, linte, germeni de grau (6).
Animale: Caviar (12), scoici, ficat de vita, sardine, oua (1,44).

Potasiu - necesar zilnic 2000 mg.
Vegetale: soia (1797), migdale, avicado, spanac, cartofi, patrunjel, broccoli, morcov, telina (287).
Animale: somon (490), merluciu, vitel, curcan, ton, lapte de vaca (152).

Zinc - necesar zilnic 15 mg.
Vegetale: germeni de grau (12), susan, soia, ovaz (4).
Animale: scoici (38), miel (4).

Grasimi - nu exista necesar zilnic; doza maxima permisa este de 65 grame, care sa aduca mai putin de 30% din caloriile ingerate. O alimentatie omnivora normala aduce 40% din calorii sub forma de grasimi (85-100 g) Grasimile vegetale sunt mai sanatoase, deoarece sunt formate din acizi grasi nesaturati, care reduc nivelul colesterolului si contin substante benefice sanatatii (lecitina, fitosteroli, vitamina E). Grasimile animale contin colesterol si acizi grasi saturati care cresc colesterolul circulant.
Vegetale "grase" - nuci (62), cocos, cartofi prajiti in ulei (16).
Alimente animale - Unt (81), sunca, carnati de porc, , carne de porc (16) etc.

Colesterol - ideal 0, maxim permis 300 mg. Numai produsele animale contin colesterol. Colesterolul face parte din membranele celulelor animale si este materie prima pentru producerea de hormoni sexuali si corticoizi. In exces produce ateroscleroza, creste riscul infarctului de miocard si al trombozei. Colesterolul poate fi sintetizat de organism, nu este necesar aportul extern.

Sodiu - recomandat 500 mg/zi, echivalent cu 1,25 g sare. Doza zilnica permisa este de 2,4 g/zi, echivalent cu 6 g sare. Peste dauneaza sanatatii.

Vitamina D - necesar adulti 200 UI (5 mcg), copii si tineri 400 UI (10 mcg) - se gaseste in ficatul pestilor oceanici, ficatul mamiferelor, galbenus de ou, unt, lapte integral.

Pe langa toate acestea, numai in plante se gasest asa zisele elemente fitochimice foarte benefice sanatatii - flavonoide, antociani, carotenoide, lignani, terpene.

Edited by Cristian Suciu, 20 May 2006 - 21:28.


#32
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Eu nu m-am referit la consumul exclusiv de carne ci la dieta bazata pe consumul de produse de

origine animala carne ,lapte ,oua ,branza,grasimi animale ,nexcluzand legume verzi,mai ales din
familia cruciferelor(varza,brocoli,ridichi,guliii,etc.)

Dar sa le luam pe rand.
1.Carbohidratii nu sunt substante nutritive esentiale.Ca argument printre altele populatiile
crescatoare de vite africane din Kenya(massai)care traiesc exclusiv din alimente de origine
animala ,eschimosii,populatii indigene din Amazon.
Apropo de betacaroten,organismul uman trebuie sa fabrice vitamina A din betacaroten adica sa
consume din resursele lui pentru a o fabrica.Studii recente spun ca organismul trebuie sa fie
perfect sanatos ca sa o fabrice si numai in anumite conditii.
Asta nu inseamna ca nu  se pot consuma fara probleme  cartofi ,dovleac dar nu ca si alimentatie
de baza.Fara paine sau produse de patiserie.
2.Carenta vitaminica.
Vitamina A si D se gasesc in cantitati mari in untura de porc,unt,lapte batut nepasteurizat,Lapte crud nepasteurizat,branza din lapte nepasteurizat.Vitamina A nu este toxica pentru
organism.Culmea e ca omul modern are lipsa de vitamina A si D si nu exces.Studiile care se
refera la toxicitatea vitaminei sau facut cu vitamina A sintetica nu cea de origine animala.
aici:
http://www.westonapr...taminasaga.html
http://www.westonapr...in-a-fetal.html
http://www.westonapr...dybuilding.html
http://www.westonapr...indmiracle.html

Deasemeni apropo de carenta vitaminica cantitati insemnate de vitamina B6 si B12  se gasesc in
carne si  in organe interne, ficat in special.Vitamina B12 este esentiala pt organism arata-mi o vegetala care contine vitamina B12.Mai multe .....
http://www.westonapr...vitaminb12.html


3.Lipsa mineralelor
Cantitati insemnate de Ca,fosfor, Mg,seleniu in lapte si unt.Absorbtia rapida a mineraleor in  
organism este favorizata de grasimile animale saturate.
4.Contaminare microbiana
Carnea provenita de la animale crescute la tara in ferma de familie este mai putin expusa la
organisme patogene decat cea de ferma .Dar oricum eu gatesc carnea inainte de consumare, nu
o mananc cruda.Eu promovez consumarea unei carni de animal din sursa traditionala ,controlata
veterinar nu de crescatorie.
5. Prezenta subproduselor.
Este fals, sunt alte studii care sustin contrariul ca de fapt acidifierea sangelui,calculi renali
toxicitate,reumatism, etc. sunt cauzate de uleiurile vegetale rafinate de soia, floarea soarelui
,etc.in care se prajesc produsele din carne,care prin oxidare devin rancede si produc efectele
care le-ai descris mai sus.Aici confirm personal din observatiile pe care le-am facut asupra mea
dupa ce am eliminat din alimentatie uleiul rafinat.Pentru gatirea carnii cel mai bine este de folosit
untura de porc ,vita ,seu de oaie,unt brut de tara,asa cum mancau stramosii nostri.
7.Prezenta grasimii si colesterolului.
Am mai spus grasimea animala si colesterolul sunt benefice pt.sanatate.Placa arteriala este
formata 75% din uleiuri vegetale polinesaturate vegetale si 25% saturate(margarine vegetale
trans).
http://www.westonapr...ts_cholest.html
http://www.westonapr...fats/index.html

8.Poluanti chimici.
Poluanti chimici sunt si in vegetalele tratate cu pesticide si anidaunatori.De mancat numai
carnea de provenienta rurala.Se pot stabili legaturi cu tarani  de incredere sau daca aveti rude de
unde puteti lua o carne sanatoasa.Asta va mai merge un timp dar dupa ce vom intra in CE va fi
din ce in ce mai greu de gasit o hrana sanatoasa.In loc ca fondurile sa se indrepte spre tarani si
ferme de familie ,se va promova o agricultura de tip industrial cu pesticide si anabolizanti pentru
animale,hormoni de crestere ,animale crescute fara lumina solara.Daca animalul nu vede lumina
soarelui cum mai poate produce vitaminaD.

Stiti ca in SUA sunt state care iradiaza carnea de vita.Si culmea cinismului pe produs nu scrie
asta cand il cumperi.Marile concerne alimentare au facut lobby si au obtinut ca pe eticheta sa
apara ca produsul a fost  "PASTEURIZAT  LA RECE".Si vor sa extinda asta si la vegetale si fructe.
Asta ne asteapta!

Bolile de inima si nici altele nu sunt produse de consumul de carne ci de uleiurile in care o
gatesti si de felul in care o combini ,de exemplu cu paine.Deasemeni sunt produse de anumite virusuri de medicamente care reduc colesterolul de exces de omega 6 si lipsa de omega 3 de margarine si altele .Mai multe....

http://www.westonapr...iseases/hd.html


Bunicul meu manca paine numai la sarbatori ,avea borcanul cu jumari in camara,manca carne
grasa la greu si n-a avut boli deinima,a trait pana la 90 de ani si a murit cazand de pe scara cand
urca fanul in pod.


Mai multe despre vegetarianism.
http://www.westonapr...etarianism.html
http://www.westonapr...ters/index.html

Edited by midelic, 20 May 2006 - 22:17.


#33
Cristian Suciu

Cristian Suciu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 18.11.2004
1. Carbohidratii nu sunt substante plastice, care sa contribuie in mod esential la cresterea si innoirea tesuturilor, precum proteinele, grasimile si anumite minerale precum calciul si fosforul. Dar o dieta fara carbohidrati este una foarte nociva. Carbohidratii complecsi vegetali (amidon) sunt acei carbohidrati care se transforma lent in glucoza, neprovocand o crestere brusca a glicemiei, dar oferind energie organismului pe perioada indelungata. Carbohidratii neasimilabili aduc fibra atat de necesara bunei functionari a tubului digestiv. Ideal pentru sanatate ar fi un echilibru intre substantele nutritive dupa cum urmeaza: 60% din calorii sa provina din carbohidrati, 30% din grasimi si 10% din proteine. Populatiile acelea pe care le-ai amintit tu sufera de numeroase maladii, din cauza dietei neechilibrate.
2. Vitamina A este toxica atunci cand este in exces, ca simptome fiind ingalbenirea pielii si mucoaselor, craparea pielii si mergand in cazuri grave pina la orbire. Administrarea vitaminei D este necesara la copii pentru prevenirea rahitismului si in cazuri izolate, in maladii specifice. Organismul uman este capabil sa sintetizeze necesarul de vitamina D din provitamina D, prin expunerea la soare. Intoxicatia cu vitamina D este foarte grava. De fapt, vitaminele cele mai toxice sunt cele liposolubile (A,D,E,K), pentru ca se concentreaza in ficat excesul neputand fi eliminat direct pe cale urinara, asa cum se intampla in cazul vitaminelor hidrosolubile, care produc foarte rar efecte adverse prin supradozaj. De aceea beta-carotenul, fiind hidrosolubil, produce extrem de rar toxicitate tocmai pentru ca este transformat de organism in vitamina A in masura in care acesta are nevoie, excesul fiind eliminat ca beta-caroten. Untura de porc si untul, ca si margarina dealtfel (desi vegetala) nu sunt alimente foarte sanatoase.
Vitamina B12 nu se gaseste in vegetale, intra-adevar, fiind una din putinele exceptii. In cazuri de anemie se poate admite folosirea ficatului bovin, fiind foarte bogat in fier si vitamina B12. Astazi totusi, din cauza gradului crescut de contaminare chimica a organelor animale, se prefera utilizarea de produse farmaceutice. Un organism sanatos poate sintetiza vitamina D in piele, colina in ficat, vitamina B12 si K in intestin.
3. Untul nu este un aliment foarte sanatos. Cantitati insemnate de minerale se gasesc in alune, arahide, fistic, nuci, cu biodisponibilitate excelenta.
4. Alimentele vegetale se pot consuma proaspete. Un animal, odata omorat (lasand la o parte aspectele etice si economice (padurile tropicale sunt arse pentru a fi transformate in pasuni pentru ierbivore, o buna parte din soia si cereale sunt folosite pentru nutritia ierbivorelor, desi ar putea fi consumate direct de catre om), deci, revin, un animal odata omorat, intra in descompunere, la cateva ore survine rigiditatea cadaverica (rigor mortis), carnea devine foarte dura, nefiind consumabila. De aceea, este lasata cateva zile sa se fragezeasca, timp in care in organismul animalului au loc reactii de descompunere si carnea capata aroma sa specifica prin proliferarea bacteriana, care degradeaza aminoacizii, rezultand substante foarte variate, aromate, precum aldehide, cetone, sulfuri, mercaptani, amoniac si amine (histamina, tiramina)
5. Cruda sau bine coapta? Cum e mai sanatos? Studii efectuate arata ca in cazul carnii crude sau putin preparate aceasta nu contine amine heterociclice  si benzopiren, cu actiune cancerigena, dar se pot dezvolta bacterii periculoase precum Salmonella si teribilul Escherichia coli. In carnea bine fripta (chiar si pe gratar, fara uleiuri) dispar germenii patogeni, dar se formeaza substante cancerigene precum amine heterociclice, hidrocarburi aromatice precum benzopirenul, prezent si in fumul de tigara, nitrozamine (in carnurile conservate cu nitriti - acelea foarte roz si frumoase, care raman roz si frumoase luni de zile  :lol: ) Este stiut ca o dieta carnovora produce acidifierea plasmei, iar una vegetala alcalinizarea acesteia. Reumatismul, pe langa cauzele autoimune, este favorizat de aparitia radicalilor liberi, acestia fiind neutralizati de antioxidanti vegetali - flavonoide, antociani, vitaminele A,C,E care se gasesc din belsug in fructe si legume.
7.Grasimile sunt de evitat, atat cele animale, cat si margarina, care nu este un produs natural. Cele mai sanatoase grasimi sunt cele din fructele seci (alune, migdale, fistic, nuci, arahide) consumate ca atare si cele din  masline.

Vegetalele sunt viata. Ele reduc poluarea, iar animalele a caror carne o consumam se hranesc cu vegetale. De ce sa consumam indirect aceste substante nutritive impreuna cu altele foarte toxice si cancerigene cand putem sa le consumam direct. Nimeni nu poate nega ca fructele sunt foarte sanatoase, asta o stie toata lumea. Plantele se imbolnavesc mult mai rar decat animalele, circula si o gluma in ultimul timp - porcul are trichineloza, vaca are bola vacii nebune iar gaina are aviara  :lol:

Nu sugerez aici trecerea brusca la un regim vegetarian, asta ar fi o mare greseala, organismul nu ar suporta acest soc, dar renuntarea treptata la carne, un regim lacto-ovo vegetarian cu peste din cand in cand ar fi mult mai sanatos. Si asta o simt multi pe pielea lor. Apoi, treptat, numai daca organismul fiecaruia permite, obisnuirea cu un regim vegetarian ar fi foarte sanatoasa. Plantele contin antioxidanti, vitamine, proteinele din cereale combinate cu cele din legume dau o proteina completa, alunele, arahidele aduc un aport energetic foarte crescut (aprox 500 cal/100 g). Nici nu trebuie sa demonstrezi, toata lumea se simte excelent dupa un suc de multifructe, este sanatate pura. Nu acelasi lucru se poate spune despre hamburgeri si fast-food-uri, se stie ca acestea produc ingrasare si numeroase probleme ce insotesc obezitatea (sindromul X metabolic), afectiuni cardio-vasculare, cancere s.a. Eu personal nu sunt strict vegetarian, la carne am renuntat pentru ca pur si simplu nu ii mai suport gustul. Rar consum carne de pasare, peste consum (in special ton), oua ocazional, produse lactate (adica iaurturi, care sunt mult mai indicate pentru adulti decat laptele, stimuland imunitatea si sanatatea intestinului tocmai prin faptul ca are in compozitie fermenti ce stabilizeaza flora saprofita intestinala). Dar ma simt mult mai bine de cand am renuntat la carne de porc si de vita. Si asta cred ca au observat-o multi chiar pe pielea lor. Numai bine.

Edited by Cristian Suciu, 20 May 2006 - 23:37.


#34
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Te rog am vazut deja campania care se duce pe toate televiziunile pentru promovarea folosirii soia in Romania.
Se promoveaza pe toate canalele inlocuirea laptelui si branzei de vaci cu lapte de soia si branza de soia tofu.Parerea mea este ca este o nebunie nu este de ajuns ca laptele de vaca este pasteurizat mai trebuie sa urmam si sfaturile platite de marile concerne alimentare despre cum sa ne ruinam sanatatea si mai mult.Sute de ani copii nostri au crescut cu lapte de vaci si branza si erau sanatosi.Soia a fost promovata si la altii si i-a terminat.In primul rand laptele de soia si tofu sunt o inventie occidentala nu orientala.In orient se foloseste numai sosul de soia ,din soia fermentata luni de zile pentru ca in stare naturala este toxica.Soia fermetata este alta mancare de peste, alta compozitie chimica este benefica pt organism.

Nu mai vorbesc ca in Romania majoritatea culturilor de soia sunt modificate genetic.
Citeste mai jos:
http://www.westonapr.../soy/index.html
http://www.westonapr...uths/mtsoy.html
http://www.westonapr...ters/index.html

Altii deja au trecut prin asta, nu-i asa acum este randul nostru ,ca vorba aia intram in europa.


Tot ce-ai scris mai sus are la baza teoria clasica a lipidelor promovata de medicii americani si de companiile de margarina prin anii 60.Dar lucrurile au mai evoluat de atunci ,amercanii insisi si-au dat sema ca ceva nu este in regula cand oamenii au inceput sa moara la o varsta din ce in ce mai tinara.
Nu vad de ce noi trebuie sa luam ce este mai prost si sa promovam o dieta care n-a dat rezultate.De-a lungul anilor consumul de carne si mai ales de grasimi animale a scazut puternic la noi fata de acum 50 de ani si totusi oamenii mor de boli de inima si cancer pe capete.
Uite la oras de exemplu la copii se da dimineata la micul dejun margarina cu paine.Sau se dau fulgi de cereale cu lapte pasteurizat UHT.ASTA este HRANA PROCESATA.Nu mai are nimic natural.Sunt o gramada de copii cu alergii.Si la televizor ce vezi ,ti se face reclama la soia ,la margarina Wiesana,la Pepsi light cu aspartam,la salamuri cu monoglutamat de sodiu care suprima sistemul imunitar .........dar nu-i asa ,asta e bun ,dar carnea de vita de la tara ,nu-i asa, nu este buna, contine acizi ,uree s.a.md?

De asemeni la oras sunt extrem de rare cazurile cand barbatii trec de 65 de ani datorita bolilor de inima si cancerelor.Dar nimeni nu-si pune intrerbarea de unde l-a luat.Se da vina pe grasimile animale pe care nu le-a mancat nu pe margarina care e mai ieftina si care si-o poate permite.In cativa ani durata de viata va scadea din ce in ce mai mult.

Edited by midelic, 21 May 2006 - 00:09.


#35
Cristian Suciu

Cristian Suciu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 18.11.2004
Nu, nu promovez aceste lucruri chiar deloc. Eu personal soia nu consum, desi nu neg ca in teorie este foarte nutritiva. Am mai spus, consider ca nici untul, nici margarina nu sunt sanatoase. Daca te uiti pe eticheta unei cutii de margarina vei vedea ca scrie "grasimi vegetale hidrogenate". Deci degeaba au fost ele vegetale, daca prin hidrogenare tu le-ai transformat din grasimi nesaturate (lichide de obicei) in grasimi saturate (solide) care sunt compozitional asemanatoare cu grasimile animale. O grasime nesaturata are efect antioxidant pentru ca poate aditiona la dubla legatura atomi de oxigen reactiv. Grasimile nesaturate si acizii grasi polinesaturati sunt benefici pentru organism. Problema e ca margarina nu este sanatoasa nu pentru ca este vegetala, ci pentru ca a fost prelucrata. Acelasi lucru cu uleiul vegetal dublu rafinat. Nu mai e sanatos, de acord cu tine, uneori prelucrarea are efecte nocive asupra unui produs. Daca ai observat, nu chiar toate lucrurile merg spre rau, a inceput sa fie promovat uleiul vegetal nerafinat. Personal, consider uleiul de masline presat la rece cel mai sanatos, acela "extravergine" cu grad de aciditate sub 1. Nu pentru margarina, nu pentru ulei dublu rafinat. Dar nici untul nici untura de porc nu sunt o veselie pentru sanatate.
Cat despre laptele pasteurizat nu stiu ce sa zic, nu sunt impotriva desi este prelucrat, macar stii ca nu contine virusi si bacterii periculoase (stiai ca de la laptele nepasteurizat al unei vaci bolnave de TBC te poti imbolnavi frumusel de TBC intestinal?) si in plus nu ii afecteaza mult proprietatile, pentru ca se face o incalzire foarte scurta urmata de racire brusca, care ii asigura sterilizarea. Si cine sta sa faca radiografii la vaca?  :lol: Uniunea Europeana a adoptat si niste standarde bune, nu tot ce e UE e rau si stai linistita ca europenii se preocupa intens de sanatatea lor, sunt sute de organizatii care apara drepturile consumatorilor si fac sute de teste, eu unul stiu un caz in Italia ce scandal a iesit cu ambalajele Tetrapak (alea de carton) ca a trecut o cantitate infima din vopseaua cu care erau inscriptionate ambalajele in produs. La noi situatia e mai naspa, sa te uiti pe etichetele mezelurilor de la noi ca te crucesti. Asa ceva in UE nu gasesti sa stii, sunt mai selectivi cu produsele aprobate sa intre pe piata. Reclama e reclama, oamenii trebuie sa isi promoveze produsele, asta nu inseamna ca trebuie sa le si cumperi. Din pacate (spre deosebire de cei din UE) la romanasii nostri mai creduli prinde foarte repede reclama si se duc imediat sa cumpere. Cerealele daca sunt si integrale sunt foarte sanatoase si constituie un mic dejun excelent. Eu consider ca laptele, pasteurizat sau nu, e rezervat pentru copiii mici, copiii mai mari si adultii ar face bine sa renunte la lapte si sa consume iaurt natural, care are aceeasi nutrienti ca laptele, doar ca e mult mai sanatos. Produsele cu Cola, fie ele Pepsi sau Coca, nu sunt foarte sanatoase nu numai din cauza aspartamului, dar si a continutului de acid fosforic, care este foarte acid. Incearca sa bagi o bucata de carne de vita in Cola si o sa iti dai seama cam ce pateste mucoasa noastra gastrica cand bem Cola. Dar aici apare o problema, viata mai trebuie si traita, si traita bine si cu intensitate. Pentru ca pina la urma toti murim, dar daca a bea Pepsi, a fuma si a face dragoste ne face viata mai frumoasa si ne face fericiti, nu mai conteaza nimic. Pentru ca, pina la urma, tot murim, si poate ca e mai bine sa traim 50 de ani intens si sa stim ca am trait ca lumea decat 100 de ani cu limitari si frustari, nu? Si oricum nu ai cum sa te feresti, suntem inconjurati de poluare si nenorociri la tot pasul. Nu am zis ca toate porcariile alea pe care le-ai enumerat sunt bune, daca vrei sa consumi carne de vita de la tara iti urez pofta buna, e oricum mai sanatoasa decat mezelurile din comert. Noi aici purtam o discutie teoretica despre ce e sanatos si ce nu. Iar carnea in general nu e foarte sanatoasa. Ca in dieta copiilor nu trebuie sa lipseasca nimic sunt de acord, au nevoie de toate proteinele necesare, inclusiv cele din carne. Adesea se intampla insa si invers, copii care se obisnuiesc de mici prost sa nu consume legume si fructe si inlocuiesc fructele cu dulciuri rafinate, produse de patiserie, ciocolate, care cred ca esti de acord cu mine, nu sunt mai sanatoase. Eu am constientizat ca pentru un adult carnea e nociva si iti grabeste imbatrinirea. Dar asta e doar parerea mea. Din pacate numai controlind alimentatia nu ne putem pazi, cancerele de care zici tu se mai produc si din plumbul si cadmiul de pe tevile de esapament, si din Cernobil si Coslo2, dar asta e, ce putem face? Sa ne indopam cu antioxidanti, sa ne mutam la munte si sa "hope for the best".  Eu de profesie sunt farmacist si stiu si eu multe lucruri, nu ma incred in tot ce scrie pe internet si ai face bine sa nu crezi tot ce scrie pe toate paginile de net. Pentru mine e o placere sa discut cu cineva care chiar se pricepe, se preocupa si se documenteaza. Numai bine.

#36
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004

 Mosotti, on May 18 2006, 16:55, said:

vegetarian = moron
Uite aici o dovada VIE , sunt niște documentare :
Myths and Logics of Shaolin Kung-Fu
Shaolin Kung Fu (Discovery Documentary)

Cum explici performanțele indivizilor din fotografii, mai ales dacă iei în considerație faptul că sunt generații întregi de copii care intră în mânăstirile Shaolin chiar și de la 4-5 ani ?
Gandește-te ca un călugăr ridică greutatea aceea de căteva mii de ori pe zi. Sau cel care este suspendat pe bară și face abdomene, execută mișcarea de 100 de ori pe zi.
Cine are nelămuriri, trebuie să vadă filmele care sunt o dovadă clară a ceea ce poate oferi un regim vegetarian.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate