Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

indemnizatie vs fara indemnizatie

Radio mp3 player auto =recomandare

Solutii alternative incalzire cen...
 La multi ani @Serafim606!

Eternul neg de pe deget

Colectionari de telefoane

Automatizare Fotovoltaice cu Home...
 Tavan plin de apa in baie, de la ...

Aplicație funcționala pentru flip...

Taiat gheare pisica - Cu ce, ce r...

Retragere email trimis
 German maister

Sfat Sistem hi-fi

Cați kilowati am consumat?

Alegere antigel - G11/G12 etc
 

Totul despre Exchange Server

- - - - -
  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#19
fracture

fracture

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 08.06.2006
Salutare,
in calitatea mea de exploatat de catre capitalistii francezi, trebuie sa rezolv o problema si nu stiu cat de bine pot explica.
Niste oameni vor sa isi parajeze calandarele in Outlook (Office Outlook XP). Normal, contul lor este pe POP3 si conform inavaturilor primite de la niste admini competenti, pentru a share-ui calendarele userii respectivi trebuie sa aiba si un cont de mail pe un server exchange. Le-am facut conturile pe exchange, am partajat calendarele....ce sa mai am facut tot ce trebuie.
Problema este ca atunci cand unul dintre ei inceraca sa vada caldendarul celuilalt ii apare o eroare care tradusa ar insemna (astia-s polonezi si au meniul in poloneza :death: ):
on ne peut pas trouver le calendrier
sau
cannot open calendar folder

Intrebari: ce pot face sa le rezolv problema? Unde trebuie sa modific si ce trebuie sa modific?
Multumiri,
Florin.

#20
ccezar2004

ccezar2004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,318
  • Înscris: 16.06.2004
am datele de log-are pe o adresa de mail de pe un server exchange... imi mai trebuie altceva ca sa pot seta citirea acelei adrese folosind ms outlook?... ce trebuie bagat la server si la user name?... adresa https si user-ul cu care ma conectez?.. ca imi spune ca nu se poate conecta la server.....

#21
danbonta

danbonta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 422
  • Înscris: 26.06.2005
Intrebare:

ce a putut cauza urmatorea situatie: server exchange 2003, a functionat impecabil pana acum inainte de sarbatori.

Ce se intampla.... daca trimit acelasi mail catre mai multe adrese odata prin TO si CC, mailurile catre serverele yahoo nu ajung. Imi zice ca este o problema in comunicarea cu serverul destinatarului si nu poate trimite. Daca trimit mail la o singura adresa catre yahoo, nu este nici o problema, mailul ajunge la destinatar.

Care ar putea fi explicatia?

#22
jasie28

jasie28

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.01.2007
Rulez pe server Windows 2003 SERVER, cu SP1, si Exchange SERVER 2003 cu SP2, ca am inteles ca numai asa pot reinstala POP3 ,si pornind de la faptul ca a trebuit sa schimb IP-ul extern, ca am schimbat providerul , am schimbat ip-urile in DNS din Administrative Tools al Win 2003, si setarile la SMTP au ramas, deci pot trimite mailuri atat in cadrul retelei locale, dar si afara spre yahoo de ex. in schimb nu pot primi dinafara,doar in cadrul retelei locale intre useri.
Nu-mi da eroare, ci pur si simplu un mail trimis de pe yahoo, sau alta adresa ,nu ajunge in serverul de mail,ca ar trebui sa le vad in System Manager de la Exchange

cand dau telnet server 110, porneste, si la mail from:adresa (unde adresa e una de yahoo) nu imi apare nici un raspuns)

Care e problema? de ce nu ajung mailurile?

Va multumesc anticipat

#23
danbonta

danbonta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 422
  • Înscris: 26.06.2005

View Postjasie28, on Jan 11 2007, 12:53, said:

Rulez pe server Windows 2003 SERVER, cu SP1, si Exchange SERVER 2003 cu SP2, ca am inteles ca numai asa pot reinstala POP3 ,si pornind de la faptul ca a trebuit sa schimb IP-ul extern, ca am schimbat providerul , am schimbat ip-urile in DNS din Administrative Tools al Win 2003, si setarile la SMTP au ramas, deci pot trimite mailuri atat in cadrul retelei locale, dar si afara spre yahoo de ex. in schimb nu pot primi dinafara,doar in cadrul retelei locale intre useri.
Nu-mi da eroare, ci pur si simplu un mail trimis de pe yahoo, sau alta adresa ,nu ajunge in serverul de mail,ca ar trebui sa le vad in System Manager de la Exchange

cand dau telnet server 110, porneste, si la mail from:adresa (unde adresa e una de yahoo) nu imi apare nici un raspuns)

Care e problema? de ce nu ajung mailurile?

Va multumesc anticipat

Ai schimbat name serverele la RNC?

#24
jasie28

jasie28

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.01.2007
primul lucru am trimis la RNC.Dar nu inteleg de de pune in fata la domeniu.ro si un "ns" ns.domeniu.ro 82...etc
ns e pus standard ? ca altfel inseamna ca nu e acelasi domeniu.

daca mai sus e ok,atunci, mai nou am inteles ca trebuia sa umblu si la Routing si IP Adresses, am pus si acolo nou IP in NAT/Firewall la toate protocoalele(SMTP,POP3,TCP,etc), si tot astept,si nu e inca functionabil mailul.

Exista eventual un ghid pe undeva cap/coada,sa verific toti pasii,de configurare retea+mail?

#25
danbonta

danbonta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 422
  • Înscris: 26.06.2005

View Postjasie28, on Jan 12 2007, 17:39, said:

primul lucru am trimis la RNC.Dar nu inteleg de de pune in fata la domeniu.ro si un "ns" ns.domeniu.ro 82...etc
ns e pus standard ? ca altfel inseamna ca nu e acelasi domeniu.

daca mai sus e ok,atunci, mai nou am inteles ca trebuia sa umblu si la Routing si IP Adresses, am pus si acolo nou IP in NAT/Firewall la toate protocoalele(SMTP,POP3,TCP,etc), si tot astept,si nu e inca functionabil mailul.

Exista eventual un ghid pe undeva cap/coada,sa verific toti pasii,de configurare retea+mail?

ns = name server

#26
jasie28

jasie28

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.01.2007
Ma ajuta cineva sa descopar de ce nu primesc mailuri?

inca nu am descoperit problema.

#27
danbonta

danbonta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 422
  • Înscris: 26.06.2005

View Postjasie28, on Jan 15 2007, 11:15, said:

Ma ajuta cineva sa descopar de ce nu primesc mailuri?

inca nu am descoperit problema.

Vorbeste cu ISP-ul, el ar trebui sa-ti gazduiasca domeniul. La name server trebuie trecut IP-ul ISP-ului.

#28
josephro

josephro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 25.10.2002
Salutare,

o intebare scurta si la obiect :

Se poate exchange 2003 fara AD ?

#29
AndreiUn

AndreiUn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 09.02.2007

View Postjosephro, on Jan 22 2007, 19:33, said:

Salutare,

o intebare scurta si la obiect :

Se poate exchange 2003 fara AD ?

NU.

Andrei Ungureanu
MS MVP - Windows Server System – Directory Services
www.eventid.net

#30
Aris4DM

Aris4DM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 344
  • Înscris: 16.08.2005
a plecat admin-ul

nu se mai poate accesa contul de exchange din exterior prin Microsoft Office Outlook 2003 si nici din interfata web

a instalat un certificat SSL tryal care a expirat, ce este de facut ?

#31
Aris4DM

Aris4DM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 344
  • Înscris: 16.08.2005
am o intrebare, ce trebuie facut, in cazul in care configurezi doua conturi exchange in Microsoft Office Outlook 2003 pe acelasi PC, in momentul cand deschizi aplicatia, daca la deschidere alegi acelasi user iti cere o singura data parola, iar daca schimbi userul ti-o cere la respectivul user, revenind la userul anterior trebuie introdusa din nou parola

sau as vrea daca mai dechid inca un Outlook sa-mi pot alege ce-l de-al doilea user

#32
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002
presupun ca ai facut 1 profil pt. un user si altul pt. celalalt user

mai simplu e sa dai drept unuia din useri asupra celuilalt cont

Edited by Crash, 20 October 2007 - 20:02.


#33
find2distroy

find2distroy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 27.11.2006

View PostMasterboy, on May 13 2006, 22:58, said:

Asa cum am promis, am sa incerc sa contribui si eu, in limita timpului disponibil, pe aceasta arie putin mai delicata.
Primul thread va fi dedicat lui Exchange Server. Am sa incerc sa va dau raspunsuri competente, fiind Exchange certified, 2 ani corporate experience pina acum + Master's degree in IT.

Asadar, va astept cu orice intrebare/problema legata de Exchange 2000/2003  :peacefingers:
Master Boy, posti sa imi spui te rog...
La mine la firma logarea pe PC se face pe domeniu si avem si acces la mail intern si extern.
Pb e ca am vazut ca scrie Outlook Web Acces, .. exact acest exchange de care spuneai tu... Parola de admin e una standard? Exista posibilitatea sa il configurez si pe laptopul meu pe outlook? Din pacate de acasa il verific si il folosesc din interfata de Internet Explorer, dar se poate si din owtlook ? Intreb pt ca am vazut ceva cu exchange in outlook dar nu imi recunoaste nici adresa de ip a serverului si nici linkul...
Astept raspuns pls....


P.S. : Caz separat ! Noi avem 2 mailuri lucrand pt 2 companii.pe prima ti-am zis, o folosim prin interfata de internet de acasa sau din outlook de la munca
Pb ar fi a doua. Al doilea cont de email care are numele companiei noastre poate fi accesat numai de pe outlookul de la munca.Ca si porturi deschise pe ip-ul de pe care se treimit mailurile sunt 21,25 si 53 (ftp, smt si domain)  Sunt sigur ca smtp e 25 portul dar pop3 poate fi altul decat 110 si 995 ? Trebuie neaparat ca toate hosturile d email sa aiba si interfata prin internet explorer ???

Pls nu ocoli aceasta intrebare chiar daca pare de incepator dar nu stiu ce sa fac....

#34
Bogdan98

Bogdan98

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 07.11.2007
Salut,

Am instalat un SBS2003 Premium Edition. Am configurat Exchange-ul, am creat userii. Pana aici totul e ok. Ma duc pe SBS SMTP connector, si acolo am bifat: Use DNS to route to each address space on this connector. (pentru configuratia de mai jos, trebuie cumva sa modific?)
Mai departe... Am un Linux, care se ocupa de routing si firewall. Momentan si server de email. Dupa ce inlocuiesc actualul SBS (2000) cu cel nou, opresc Postfix pe Linux, si ce ar trebui routat catre noul server? POP3, SMTP... si altceva? Pentru Outlook over HTTP, am inteles ca trebuie si 443.
In acest moment, noul server este conectat la net tot printr-un linux, dar pe un IP care nu are nici o legatura cu domain.ro al nostru (pentru ultimele teste). Aici functioneaza fara probleme OWA.
Si acum vin problemele:
- ce mai trebuie facut pe Linux pentru a putea sa schimb serverul de mail de pe linux pe exchange?
- ce porturi trebuie deschise/forward-ate pentru Outlook over HTTP?

Bogdan

#35
danbonta

danbonta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 422
  • Înscris: 26.06.2005

View PostBogdan98, on Nov 7 2007, 14:03, said:

Salut,

Am instalat un SBS2003 Premium Edition. Am configurat Exchange-ul, am creat userii. Pana aici totul e ok. Ma duc pe SBS SMTP connector, si acolo am bifat: Use DNS to route to each address space on this connector. (pentru configuratia de mai jos, trebuie cumva sa modific?)
Mai departe... Am un Linux, care se ocupa de routing si firewall. Momentan si server de email. Dupa ce inlocuiesc actualul SBS (2000) cu cel nou, opresc Postfix pe Linux, si ce ar trebui routat catre noul server? POP3, SMTP... si altceva? Pentru Outlook over HTTP, am inteles ca trebuie si 443.
In acest moment, noul server este conectat la net tot printr-un linux, dar pe un IP care nu are nici o legatura cu domain.ro al nostru (pentru ultimele teste). Aici functioneaza fara probleme OWA.
Si acum vin problemele:
- ce mai trebuie facut pe Linux pentru a putea sa schimb serverul de mail de pe linux pe exchange?
- ce porturi trebuie deschise/forward-ate pentru Outlook over HTTP?

Bogdan

Trebuie forwardat portul pop3 (portul 110) ca sa poti primi mail-uri si daca vrei si acces web la exchange trebuie forwardat si portul http (portul 80).

Edited by danbonta, 07 November 2007 - 16:40.


#36
Bogdan98

Bogdan98

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 07.11.2007

View Postdanbonta, on Nov 7 2007, 16:28, said:

Trebuie forwardat portul pop3 (portul 110) ca sa poti primi mail-uri si daca vrei si acces web la exchange trebuie forwardat si portul http (portul 80).

Am specificat ca OWA functioneaza, deci 80 e ok. Nu prea inteleg de ce 110, pt ca nu vreau sa folosesc POP3 la el. Clientii nu vor avea conturi POP3 ci numai de Exchange. Iar ca sa primesc mailuri din afara, trebuie sa am SMTP-ul forwardat.

Cel putin asa mi se pare logic.

Bogdan

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate