Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Elevii romani au obținut cel...

Dilema soluție canalizare - ...

IDA TV devine Sens TV

Bradut furat.
 Fetita 3 ani adoarme tarziu

In Romania inflația este de ...

numarare mail yahoo

ambreajul nou prinde tot mai sus
 Spații mari in Word

Impozite și contribuții...

Cum isi poate face acte o persoan...

La multi ani @Yoda!
 La multi ani @karax!

La multi ani @OvidiuNS!

Valabilitate asigurare mașin...

Legare lampa exterioara lipsa imp...

share imprimanta probleme ...

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

mesteru

mesteru

Member

• Grup: Members
Am un brother hl-1430 si nu merege sa-l sheruiesc de pe server .
Mai exact se da o mini retea formata dintr-un server pe xp prof si doua calc pe win me.  Pina  acum a fost instalata imprimanta pe unu din calc din subretea adica pe un calc cu Me acu a trebuit sa-l instalez pe server adica pe cel cu xp prof . Bun asa ca dupa ce l-am dezinstalat de pe calc cu me l-am instalat pe xp si de aici prb ca nu vrea sa se sheruiasca sub nci o forma, nu e vizibila (imprimanta )din retea . Culmea e ca nici daca incerc sa accesez serveru din retea nu vrea, cere parola , ii dau parola si nu  o recunoaste . :death: . Internetu merge, fisierele sheruite se vad numai imprimanta m-a innebunit . Cand reusisem sa o pacalesc sa mearga o vede dar zice ca e oprita si e clar ca e functioneaza . Stie cineva ceva are cineva ceva ideei ca nu mai pot .  :cursing:
Multumesc anticipat .

Crash

Crash

Senior Member

• Grup: Senior Members
daca file sharing-ul este simplu trebuie sa mearga.......daca ai share pe user vezi cine are drept asupra imprimantei

mesteru

mesteru

Member

Salut ! Iti multumesc pt promptitudine . M-am gindit si eu la varianta asta si i-am dat drepturi pt everyone la imprimanta si tot degeaba nus cred ca m-am incurcat la porturi ca are o gramada de variante .

Doru_Neo

Doru_Neo

Senior Member

Dute in Tools->Folder Options->View si debifeaza "Use simple file sharing" -  Apply. Poate asa iti este mai usor.Daca aveai print server ca sa printezi din Windows 98/Me in retea, trebuia sa instalezi un driver generic LPR. Cred ca tu gresesti la porturi.

Uite - AICI - un manual pentru setarea imprimantei in retea cu print server - Poate te ajuta

mesteru

mesteru

Member

Salut ! Incet incet incep sa inteleg . S a o iau de la cap . Din ce am inteles io pina acu tre sa instalez protocolu asta tcp/ip  LPR pe clienti adic pe cele doua statii cu win milenium si LPD pe serverul cu xp asa incit sa poata comunica unele cu altele .
Mai departe in manualu ala zicea ca imi trebuie un cd pt printer server asta e cumva cd de instalare al imprimantei sau care ca asta nu am inteles ?  
De ce pina acu a mers f bine pe portul usb virtual... si acu nu nu mai merge ? Sa inteleg ca daca am printer server pe una din statiile client cu milenium merge pe usb si daca vreau sa instalez printer server pe serverul cu xp (care este si server de net )nu mei merge si ii trebuie LPD /LPR ?
Si mai e chestia aia cu acesul la server dinspre oricare statie , serverul cere parola zice //home/ipc$ si cere parola . La ce parola se refera ca i-am dat parola de acces in calc aia de admin si nu o recunoaste . Stie cineva despre ce parola e vb ?
Mulltumesc anticipat cui vrea sa ma faca si pe mine sa inteleg ?
P.S Am acces full la server si la toata reteaua (cineva a facut aceasta retea si a lasat-o asa si acu tre sa imi storc io creierii  :death: )

Doru_Neo

Doru_Neo

Senior Member

Ma refeream in cazul unui print server... La tine e o problema legata de drepturile de acces ale userilor , sau te incurci in porturi la printer sharing ...nu imi pot da seama unde gresesti exact.

Edited by Doru_Neo, 03 May 2006 - 21:33.

mesteru

mesteru

Member

Salut ! M-am lamurit . Nu intelegeam cum e cu simple sharing . Mai am doua intrebari si gata nu v-a mai stresez.
1 . cum se seteaza un printer server si daca e bine sa fie un server dedicat pt print sau poate f bine sa functioneze pe serverul de net ?
2. As vrea si eu un raspuns la intrebarea asta :
"Si mai e chestia aia cu acesul la server dinspre oricare statie , serverul cere parola zice //home/ipc$ si cere parola . La ce parola se refera ca i-am dat parola de acces in calc aia de admin si nu o recunoaste . Stie cineva despre ce parola e vb ? "
Mai concret de oriunde as incerca sa accesez serverul adica din Start/run .... , sau din network place tot imi cere o parola si nu inteleg la care parola se refera . Prola de user nu o vrea si parola de admin nu are .
Multumesc anticipat.

StGermain

StGermain

RL 118

View PostDoru_Neo, on May 3 2006, 08:32, said:

Dute in Tools->Folder Options->View si debifeaza "Use simple file sharing" -  Apply. Poate asa iti este mai usor.Daca aveai print server ca sa printezi din Windows 98/Me in retea, trebuia sa instalezi un driver generic LPR. Cred ca tu gresesti la porturi.

Uite - AICI - un manual pentru setarea imprimantei in retea cu print server - Poate te ajuta

Salut

Am si eu aceeasi problema legata de imprimanta. Nu pot sa printez din retea. Am trei sisteme cu XP si unul cu 98. M-am uitat peste acel tutorial dat de tine dar intampin doua probleme: Adresa IP este bifata ca obtain automaticlly la mine deci este tot alta la fiecare restart (iar eu trebuie conform tutorialului sa o specific clar acolo - deci asta inseamna ca dupa restart nu mai vede imprimanta?). A doua problema este cea cu port-ul, am gasit ca tot trebuie sa specific in mai multe locuri numele portului. Imprimanta este acum instalata pe o statie cu XP, iar la port este configurat DOT4_001 sau asa ceva.
Cum sa fac ca sa reusesc sharingul la imprimanta prin acel tutorial sau in oricare alt mod? Sa trec imprimanta pe statia cu 98 si sa o sherez de aici?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate