Milano
Last Updated: Nov 21 2023 18:00, Started by
scorpio81
, Apr 26 2006 13:54
·
1

Posted 26 September 2023 - 16:16

Salut,
In Noiembrie merg intr-un city break in Milano. Ceva recomandari ? Avem doua zile pline la dispozitive + vineri seara. |
Posted 30 September 2023 - 10:42

Domul și Castelul Sforzesco automat. Apoi, depinde de gusturi/varsta. Poti lua un tur la Scala, Muzeul de Stiinte Naturale, Acvariul, Parcul Sempione, văzut Cina cea de Taină la Santa Maria delle Grazie ( rezervare obligatoriu, deja cred ca nu mai sunt locuri), Muzeul da Vinci, stadionul Giuseppe Meazza, Bosco Verticale, Cimitirul Monumentale, cartierul Navigli. O plimbare de o zi la lacul Como ar fi interesantă de asemenea.
|
Posted 02 October 2023 - 20:44

Multumesc. Ne gandeam sa vizitam Lacul Como iar in restul zilei respective sa ne plimbam din nou prin Milano.
Da, nu mai sunt bilete la Cina ce de Taina. |
Posted 12 October 2023 - 18:32

Mai încearcă periodic, așa am spus și eu, îmi luasem gândul, întâmplător au apărut câteva bilete disponibile în perioada care mă interesa, au dispărut în juma de oră dar am reușit să prind două.
Dacă ești fan artă, Pinacoteca di Brera și Ambrosiana în plus față de ce s-a enumerat. Dacă mai ai întrebări, acum trei săptămâni am fost acolo, deci date și amintiri fresh. ![]() Edited by The_Visitor, 12 October 2023 - 18:32. |
Posted 12 October 2023 - 20:43

... Ambrosiana ... Se pot face poze, sau încă e interzis ? La Brera ştiu că nu sunt probleme, operează legea Francesco, dar Ambroziana e pinacotecă privată, şi deci nu erau obligaţi să te lase să faci poze. Cum e acum ? Sănătate şi mulţumiri anticipate ! Edited by OvidiuNS, 12 October 2023 - 20:44. |
Posted 13 October 2023 - 07:10

Fără probleme. Fără blitz, evident. Pentru orice eventualitate am dezactivat și AF assist-ul, n-a comentat nimeni nimic.
|
Posted 13 October 2023 - 14:30

Mai sunt cate unii supraveghetori prin muzee, cu exces de zel, care confunda luminita de la AF assist cu blitz-ul. Chiar ma enerveaza, cica luminita aia afecteaza tabloul.
Poti sa treci pe manual, dar sa faci la nu stiu cate picturi pozele cu manual focus pe DSLR nu e treaba placuta. Pana la urma reusesc sa-i aburesc, schimb sala ![]() Ultima patanie de genul a fost saptamana trecuta in Kunsthaus Zürich, insa am patit si in Italia, ultima oara in primavara in Genova. Pentru "Cina cea de taina" trebuie facuta rezervarea cu luni inainte. Am vrut cu 3 saptamani inainte, acum multi ani si nu am mai prins loc, sunt foarte putine locuri pe fiecare slot de timp. Cica se strica panza de la abureala turistilor ![]()
Ne gandeam sa vizitam Lacul Como iar in restul zilei respective sa ne plimbam din nou prin Milano. Daca te duci sa vezi Como + lacul, in noiembrie, nu mai ai loc de "restul zilei". Ai Como, ai sa urci la Brunate cu funicularu (vezi lacul de sus si Faro Voltiano), tragi o tura pana la Bellagio. Vezi ca si gara centrala din Milano este "punct turistic". |
Posted 20 November 2023 - 21:52

Salut.
Azi m-am intors din Milano. Vineri am fost sa vedem Arcul de Triumf si castelul Sforzesco. Era in plan sa intram si in curtea lui dar am ajuns prea tarziu asa ca l-am vazut doar de afara. Sambata am fost la lacul Como. Am vizitat Como, Bellagio si Varenna (chiar la golden hour). In ziua respectiva nu am mai vizitat nimic prin Milano. Am avut putine emotii cu transferul cu feribotul Bellagio - Varenna sau Como. La casa de bilete din Como ne-au spus ca nu mai au bilete pentru retur din Bellagio si ne gandeam ca nu o sa gasim nici spre Varenna ca sa luam trenul spre Milano. Am avut noroc si am gasit. Nici macar n-au pomenit ceva legat de out of stock la anumite ore. Ce mai e rau, e ca nu iti poti lua bilete online (cel putin de pe Trenord) daca nu ai nr. de Italia iar in Varenna e doar un singur automat de bilete a carui touchscreen merge foarte greu si se face o coada lunga. (Cred ca poti lua bilet si din tren) Duminica am fost in Dom (am stat vreo ora jumatate), Galleria Vittorio, Muzeul National de tehnologie “Leonardo da Vinci” si Basilica di Sant'Ambrogio. Muzeul e foarte misto, am stat vreo 2 ore jumatate in el (are multe cladiri / camere). Am mai fi vrut sa mergem in Navigli dar era cam tarziu si eram destul de obositi. Recomand Ristorante Pizzeria Dogana in Milano. Mancarea e foarte buna plus ca e in centru, pe o straduta pe langa Dom. In Como am mancat la Platea Ristorante. Am mancat pizza care a fost buna iar view-ul cu lacul a fost fain (am stat inauntru pentru ca la 12 batea vantul destul de tare) |
Posted 21 November 2023 - 18:00

Un update: Noi am stat in zona Sesto San Giovani (ajungi relativ repede in centru si la gara) iar vineri seara ne era foame asa ca am iesit sa cautam un restaurant. Am fost la "Spinnaker", un pub unde pe primul loc erau bauturile. Am dat acolo de patroana (cred) asa ca ne-a facut si o portie de paste carbonara, chiar daca nu erau in meniu (noi am mers in special pentru paste sau ceva italienesc) Am mai mancat hamburger si risotto alla milanese, acesta din urma fiind foarte bun. Am baut cate un cocktail si am primit un aperitiv (chipsuri, prosciutto, masline etc).
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users