Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Investitie imobiliara in strainat...

Plita inducție gorenje IC340...

info schimbare buletin sectorul 4

Aplicație nivel scazut baterie
 Importul de cod extern avantaje v...

Alegere sistem usi glisante\...

Am primit credit in avans desi op...

Restituire prima casco dupa instr...
 3 ani dobanda fixa vs 5 ani fixa?

Sfaturi recuperare cont facebook

Piese pentru trenul de rulare Meyle

o masina legendara, Moskvitch 408
 Problema Service - Preturi diferite

IP Camera HikVision nu o gasesc i...

Cand devine un film clasic?

Cu mașina spre Budapesta ...
 

AIG sau ING ?

- - - - -
 • Please log in to reply
99 replies to this topic

#19
eddingro

eddingro

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,738
 • Înscris: 20.04.2005

View Postadi_p, on Apr 22 2006, 16:14, said:

Eu am la ING. E un plan de investitii care se poate transforma in pensie. Bineinteles ca are si componentele de asigurare de viata, accident, etc.

Cei de la AIG nu mi-au facut o impresie prea bune. Stiu ca recrutau agenti si-i puneau sa-si plateasca trainingurile, deplasarile. Mi se pare o chestie de 2 lei. Daca vrei oameni buni ii trainuiesti pe bani tai nu pe ai lor.

Ma rog, alegi ce e mai potrivit pentru tine. Eu am si card la ING si mi se par deosebite conditiile, nu prea au un card concurent, cu conditia sa ai office-uri ING in orasul tau.

te salut !

Chestiunea se pune așa:

Ți se face o asigurare pentru moarte (œnefericitul evenimentœ) prin accident, +/- spitalizare, +/- invaliditate. Această asigurare poate avea diverse componente de plan de investiții, pensie, etc. în cazul în care nu este consumată. Atenție.
Asta pentru a înțelege mai bine ce prezintă respectivii agenți.
Respectiva asigurare prezintă niște costuri (destul de mari, găsesc eu - dar ING cu cheltuială se ține).
În puține cuvinte, dacă reușești să pui aceeași bani într-o bancă vei aduna (banii depuși + dobânda) mai mult decât la ING.
Acestea sunt niste societăți de asigurari de viață și nu societăți de investiții, nu bănci, nu case de pensii, etc.
Am facut un calcul si din 180.000$ (bani depuși + dobânda promisă) la pensie aveai 100.000$ iar 80.000$ banii lor.

#20
senator

senator

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,423
 • Înscris: 02.03.2006
Bravo bgabi. Succint, la obiect, curat. Multumim pentru precizari

View Postanicoara, on Apr 25 2006, 19:31, said:

Despre Aviva - sunt concurentul principal al celor de la ING pentru asigurarile de viata (numai cu de astea si planuri de investitii / pensii se ocupa), au clauze mai avantajoase dar per total iesi cu plati lunare mai mari.
Una din clauzele "avantajoase" de la AVIVA:
Societatea garanteaza nivelul sumei asigurate pentru primii 10 ani. Dupa aceasta politele vor fi revazute la fiecare 5 ani.
Am vazut in conditiile generale de la AIG ca, pe langa excluderile in cazul decesului care se intalnesc in general la orice companie de asigurari mai AU SI ALTE EXCLUDERI:
- in caz de deces din HIV/SIDA;
- in caz de deces din neoplasm malign (cancer);
- in caz de infectii oportuniste.
infectii oportuniste = pneumonia cu pneumocistis carinii, enterita cronica, infectii cu virusi si/sau ciuperci !!!
Neoplasm malign include fara a se limita la acesta: sarcomul lui Kaposi, limfomul sistemului nervos central si/sau alte malignitati cunoscute acum sau care ar putea fi identificate drept cauze imediate ale decesului.
Pai, aia nu, aia nu, pentru ce imi mai fac ASIGURARE DE VIATA?
Alta chestie care nu mi-a placut in desfasuratorul lor. Ei fac previziuni pe cresteri CONSTANTE de 5%, respectiv 7% PE TOATA DURATA CONTRACTULUI, de parca dupa intrarea in UE vor mai fi aceleasi dobanzi sau capitalizari ca pana acum. Nu se pot face plati lunare, iar daca vrei sa faci o polita pentru copii, nu se poate decat dupa ce copilul implineste 1 an. Dar, ma rog, ultima se refera la rente pentru copii, nu pensii.

#21
senator

senator

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,423
 • Înscris: 02.03.2006

View Postanicoara, on Apr 26 2006, 15:18, said:

2. in curind platile pentru pilonul 3 de pensie vor fi neimpozitabile adica fiecare suma depusa va fii cam cu 30% mai mare / ieftina depinde cum vrei sa o spui.
In prezent, conform art. 76 alin. (8) si (9) din Legea 204/2006 privind pensiile facultative (adica cele din pilonul III) "contributiile beneficiaza de deductibilitate, atat la angajat, cat si la angajator, in limita a 200 €/an"

#22
pensiepr

pensiepr

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 07.11.2006
Cred ca puteti trage o concluzie dupa ce stati de vorba cu un consultant in domeniul asigurarilor. Desigur, rar padure fara uscaturi!
Daca se intampla ca un consultant sa explice gresit este numai vina lui, nu a companiei. Dar haideti sa fim seriosi, de cate ori nu s-au semnat acte care nici macar nu au fost citite.

Nu vreau decat sa scot in evidenta, lipsa de interes pentru o polita de asigurare, care in momentele cele mai dificile vine sa sprijine acea situatie.

#23
maradona13

maradona13

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,222
 • Înscris: 27.06.2005
Asigurare la apartament are cineva? Cica de la anu vor fi obligatorii.
Ma intereseaza sa-mi fac asigurare in caz ca ma inunda vecinu sau ii sare butelia in aer. Se poate?
Am inteles ca au asigurari numai la cutremure, calamitati naturale adica vrajeala

#24
senator

senator

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,423
 • Înscris: 02.03.2006

View Postmaradona13, on Dec 29 2006, 08:43, said:

Asigurare la apartament are cineva? Cica de la anu vor fi obligatorii.
Ma intereseaza sa-mi fac asigurare in caz ca ma inunda vecinu sau ii sare butelia in aer. Se poate?
Am inteles ca au asigurari numai la cutremure, calamitati naturale adica vrajeala
Ceea ce vrei tu o face orice asigurator. Pe mine m-a interesat sa stiu daca se poate asigura si in cazul ca inundatia sau alta paguba este de la mine. La vremea cand am facut eu asigurare la casa erau vreo 3 societati care asigurau si asa ceva: Allianz, Generali si ASIROM. Ultima nu mi-a inspirat incredere, asa ca am taiat-o de pe lista. La Allianz m-ar fi costat 900 RON, iar la Generali m-a costat 390. Trageti concluzia.
Mai nou, politele de CASCO si de asigurare a locuintei de la Generali se vand si prin unitatile bancare ale ING putandu-se plati cu cardul ING (dar numai acolo unde a fost emis cardul). Succes.

#25
catalexe

catalexe

  Junior Member

 • Grup: Banned
 • Posts: 94
 • Înscris: 28.05.2006

View Postphidias, on Apr 22 2006, 15:01, said:

Doresc sa-mi fac o asigurare de sanatate, pensie, viata etc.
Vremea trece si ... vrem, nu vrem incep sa scartaie.
...
Voi v-ati facut ?
Ce ati ales ?
Cat dati pe an, si cat veti primi peste 25 - 30, sau maine in caz de Doamne fereste ?
...
Sau ati semnat polite CASCO, fara sa stiti ce, cum a facut un prieten de-al meu ? Glumesc.

Multam anticipat.

Cred ca e foarte important sa gasesti un consultant bun. E bine sa auzi si experientele altora, insa, tot un consultant bun te ajuta sa alegi ce e mai important pentru tine.
Eu am facut la 27 de ani o asigurare de viata cu capitalizare pe 30 de ani. Am facut-o de dragul economisirii; la vremea aia nu aveam pe cine sa protejez. Consultanta era o tipa cu care nu prea tineam legatura. Dupa cativa ani s-a schimbat consultantul si la scurta vreme mi-a facut o reevaluare a necesitatilor (de asigurare). M-a facut sa-mi dau seama ca suma asigurata (desi indexata cu inflatia) era mult mai mica decat necesitatile in caz de deces. Primisem casa de la AFI (prin primarie) pe credit fara sa am nevoie de asigurare de viata. Discutia se intampla la 34 de ani, la scurta vreme dupa ce aparuse un copil in familia noastra, dupa ce luasem creditul.
Mi-am dat seama, cu ajutorul tipului, ca daca eu muream, sotia trebuia in continuare sa creasca copilul si sa plateasca ratele la casa cu jumatate din vechiul buget al familiei. Ceea ce ar fi fost practic imposibil. Mi-am mai facut o asigurare de viata in completare, tot cu capitalizare. Cele 2 insumate nu acopera integral suma datorata statului pentru casa dar e mult mai bine ca inainte. Atat imi permite bugetul acum.
Spunea cineva ca mai bine te duci la banca pentru ca poti avea si dobanda mai mare si poti umbla oricand la bani. E ca si cum ai compara mere cu pepeni.
De la consultantul meu am inteles ca bunul meu cel mai de pret este puterea de a aduce bani in casa prin munca mea. Ori daca eu raman fara bunul meu cel mai de pret (mor sau raman invalid) numai o asigurare imi salveaza familia de la faliment. NU un depozit la banca. Multa lume nu "vede" un avantaj foarte mare. Asigurarea iti da garantat toata suma (ex. datoria catre banca) chiar daca tu ai murit, sa zicem, dupa ce ai platit doar un an.
Tipul mi-a zis de la inceput ce e asigurarea si ce nu e. E un program pe termen lung care face asta si asta. Bani inapoi vin ori la sfarsitul perioadei daca nu am patit nimic, ori la familie daca mor. Daca vreau sa ma retrag inainte de termen primesc un procent din cat am depus, procent care e cu atat mai mare cu cat retragerea e mai aproape de sfarsitul perioadei asigurate. Daca ma retrag aproape de final e posibil sa primesc si dobanda.

#26
catalinas20

catalinas20

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 11
 • Înscris: 15.12.2006

View Postphidias, on Apr 25 2006, 10:50, said:

Se pare ca n-a citit nimeni ... ce a semnat.
...
E la moda. E cool ! ... Asa mi-a zis un amic, pe care l-am intrebat.Mare dreptate ai.... 1200 eur am "pierdut" la ING  :deadtongue: . Numai vrajeala au, bine spunea cineva aici, in Romania, inca, nu e de facut asa ceva!

#27
adispan

adispan

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 111
 • Înscris: 30.06.2006

View Postphidias, on Apr 22 2006, 15:01, said:

Doresc sa-mi fac o asigurare de sanatate, pensie, viata etc.
Vremea trece si ... vrem, nu vrem incep sa scartaie.
...
Voi v-ati facut ?
Ce ati ales ?
Cat dati pe an, si cat veti primi peste 25 - 30, sau maine in caz de Doamne fereste ?
...
Sau ati semnat polite CASCO, fara sa stiti ce, cum a facut un prieten de-al meu ? Glumesc.

Multam anticipat.

io ti-as recomanda sa te uiti si pe contractele altor societati in afara de AIG si ING, respectiv Allianz, Generali si INTERAMERICAN

vezi ca exista in piata 2 tipuri de asigurari de viata : cu suma GARANTATA la EXPIRARE (iti poti da seama de acest lucru dak in contract este specificata o DOBINDA TEHNICA GARANTATA) sau cu suma NECUNOSCUTA la expirare (asigurari numite "unit-linked")

eu am doua asigurari de viata
1. asigurare garantata de pensie privata: expira cind voi implini 62 ani (acum am 30) si voi primi o pensie minim garantata de 800 ron/luna, cit timp voi trai; in acest moment platesc o prima de asigurare de 1300 ron/AN (deci se vede cu ochiul liber eficienta contractului pe o perioada f indelungata de timp) - cu o asig de viata nu te imbogatesti repede, ci este o forma de economisire pe termen lung
2. asigurare pe toata viata: acopera decesul din orice cauza (~10,000 EUR), decesul din accident~10,000 EUR, decesul sau invaliditatea din accident~10,000 EUR, spitalizarea din accident~100 eur/zi, interventii chirurgicale din orice cauza (boala sau accident)~1500 eur, imbolnaviri grave (infarct, cancer, comotie cerebrala, insuficienta renala ... si ink una da' nu mio amintesc acum ...)~10,000 EUR si incapacitatea de munca~350 eur/luna; pentru asta platesc vreo 800 ron/an

is multe de zis ... ne mai vedem p'aici

bafta

Adi

#28
catalexe

catalexe

  Junior Member

 • Grup: Banned
 • Posts: 94
 • Înscris: 28.05.2006

View Postadispan, on Jan 6 2007, 10:03, said:

io ti-as recomanda sa te uiti si pe contractele altor societati in afara de AIG si ING, respectiv Allianz, Generali si INTERAMERICAN

vezi ca exista in piata 2 tipuri de asigurari de viata : cu suma GARANTATA la EXPIRARE (iti poti da seama de acest lucru dak in contract este specificata o DOBINDA TEHNICA GARANTATA) sau cu suma NECUNOSCUTA la expirare (asigurari numite "unit-linked")

eu am doua asigurari de viata
1. asigurare garantata de pensie privata: expira cind voi implini 62 ani (acum am 30) si voi primi o pensie minim garantata de 800 ron/luna, cit timp voi trai; in acest moment platesc o prima de asigurare de 1300 ron/AN (deci se vede cu ochiul liber eficienta contractului pe o perioada f indelungata de timp) - cu o asig de viata nu te imbogatesti repede, ci este o forma de economisire pe termen lung
2. asigurare pe toata viata: acopera decesul din orice cauza (~10,000 EUR), decesul din accident~10,000 EUR, decesul sau invaliditatea din accident~10,000 EUR, spitalizarea din accident~100 eur/zi, interventii chirurgicale din orice cauza (boala sau accident)~1500 eur, imbolnaviri grave (infarct, cancer, comotie cerebrala, insuficienta renala ... si ink una da' nu mio amintesc acum ...)~10,000 EUR si incapacitatea de munca~350 eur/luna; pentru asta platesc vreo 800 ron/an

is multe de zis ... ne mai vedem p'aici

bafta

Adi

Foarte interesant ce spui, Adispan. Am o mica nelamurire.
Spui ca vei primi cel putin 800 ron/luna pensie cat vei trai. Asta suna foarte linistitor. :yes:
E corect sa presupun, deci, ca vei primi 800 ron/luna chiar si pana la 87 de ani, sa zicem ? <_<

Edited by catalexe, 09 January 2007 - 18:46.


#29
adispan

adispan

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 111
 • Înscris: 30.06.2006
@catalexe: da, asa e; chiar daca de la 62 ani traiesc pina la 122 ani, voi primi acea pensie lunara

cu draga inima va raspund la orice alte intrebari despre asig de viata, am lucrat 5 ani si jumate aproape in domeniu

la buna re-vedere

Adi

#30
maradona13

maradona13

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,222
 • Înscris: 27.06.2005

View Postadispan, on Jan 14 2007, 16:36, said:

@catalexe: da, asa e; chiar daca de la 62 ani traiesc pina la 122 ani, voi primi acea pensie lunara

cu draga inima va raspund la orice alte intrebari despre asig de viata, am lucrat 5 ani si jumate aproape in domeniu

la buna re-vedere

Adi
Interesant. Zi-mi si mie te rog la ce societate ti-ai facut asigurarea garantata de pensie privata si de cati ani o platesti.
1300/An * 35ani=45500RON
45500:800=56:12=4,7 ani deci platesti 108Ron pe luna timp de 35 de ani(presupunand ca ai inceput sa platesti de la 27 de ani) si iti recuperezi banii in maxim 5 ani. Daca traiesti peste 67 iesi in profit :coolspeak:
Am dreptate sau imi scapa mie ceva?
Mi se pare o asigurare foarte buna.

#31
adispan

adispan

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 111
 • Înscris: 30.06.2006

View Postmaradona13, on Jan 25 2007, 09:56, said:

Interesant. Zi-mi si mie te rog la ce societate ti-ai facut asigurarea garantata de pensie privata si de cati ani o platesti.
1300/An * 35ani=45500RON
45500:800=56:12=4,7 ani deci platesti 108Ron pe luna timp de 35 de ani(presupunand ca ai inceput sa platesti de la 27 de ani) si iti recuperezi banii in maxim 5 ani. Daca traiesti peste 67 iesi in profit :coolspeak:
Am dreptate sau imi scapa mie ceva?
Mi se pare o asigurare foarte buna.

asigurarea de pensie garantata (ca si cealalta, de altfel) mi-am facut-o la INTERAMERICAN, la virsta de 27 ani, pe o durata de 35 ani - acum am 30 ani); suma minim GARANTATA la expirare este 84.062 RON

asigurarile de viata garantate au un mecanism de functionare care nu poate fi explicat pe larg aici, insa pot sa va spun citeva idei esentiale
1. societatea de asigurari investeste O COTA PARTE din banii pe care ii platesc eu, si imi GARANTEAZA prin contract o dobinda de 5,5% pe toata perioada contractului; cota parte de care vorbesc este cam asa (procentele sunt ORIENTATIVE, deci NU INCERCATI pe baza lor sa faceti un calcul, numai daca aveti cunostinte de matematici actuariale): in anul 1, cam 2%, in anul 2 cam 40%, in anul 3 cam 60%, in anul 4 cam 80%, iar din anul 5 pina la sfirsit cam 90% - va atentionez ca aceste procente nu sunt universale, adica in functie de contract, de durata lui, de marimea primei, etc, procentele variaza de la un contract la altul
2. an de an am posibilitatea sa imi indexez (maresc) prima de asigurare in raport cu inflatia, ceea ce duce IMPLICIT la majorarea sumei asigurate garantate, deci implicit la majorarea pensiei

sper sa fi fost destul de explicit; orice alte intrebari sunt binevenite

Adi

#32
senator

senator

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,423
 • Înscris: 02.03.2006

Quote

Mare dreptate ai.... 1200 eur am "pierdut" la ING  :deadtongue: . Numai vrajeala au, bine spunea cineva aici, in Romania, inca, nu e de facut asa ceva!
Pai, zi-ne si noua ce s-a intamplat, ca sa nu o patim si noi.

#33
Bursa

Bursa

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 83
 • Înscris: 30.12.2005

View Postcatalinas20, on Jan 2 2007, 18:56, said:

Mare dreptate ai.... 1200 eur am "pierdut" la ING  :deadtongue: . Numai vrajeala au, bine spunea cineva aici, in Romania, inca, nu e de facut asa ceva!

Eu am pierdut in 5 ani cam 1500 tot la ING. Romania este tara tepelor. Iar ING Asigurari este o mare teapa.

#34
senator

senator

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,423
 • Înscris: 02.03.2006

View PostBursa, on Jan 28 2007, 17:56, said:

Eu am pierdut in 5 ani cam 1500 tot la ING. Romania este tara tepelor. Iar ING Asigurari este o mare teapa.
Și, totuși, de ce nu ne spuneți și nouă ce contracte ați avut și celelalte...

#35
adispan

adispan

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 111
 • Înscris: 30.06.2006
... imi dau si eu cu presupusul: cei care afirma ca au pierdut bani la firmele de asigurari de viata au facut - zic eu - o asigurare negarantata de tip unit-linked; este posibil ca fondurile in care au investit ei sa nu fi avut o evolutie pozitiva (adica pretul unei unitati de fond sa scada in timp) si de aici o "pierdere" baneasca; uitindu-se in extrasul de cont primit, oamenii probabil au remarcat acesta scadere, si au decis rezilierea contractului ... poate numai dupa 2, 3 ani de contract; asadar, pe linga scaderea valorii unei unitati de fond au "beneficiat" si de aplicarea acelor penalitati de reziliere timpurie a contractului

ca principiu, daca optati sa incheiati o asigurare de tip unit-linked, tineti minte urmatoarele chestiuni
1. performantele trecute ale fondurilor/programelor de investitii NU REPREZINTA O PROMISIUNE, si cu atit mai mult O GARANTIE ca se vor repeta in viitor
2. plasati banii diversificat (dispersia riscului): cei mai multi asiguratori va permit sa investiti banii "dispersat" in cele 4 ... pina la 8 programe de investitii pe care le gestioneaza
3. urmariti evolutia fondurilor de investitii in presa de specialitate (interamerican, ing, aviva, allianz publica evolutia saptaminala a fondurilor lor in Ziarul Financiar) sau pe site-urile societatilor de asigurari ... insa NU VA PANICATI daca vedeti o scadere de 2 ... 3 % de la o saptamina la alta, sau de la o luna la alta; daca astfel de scaderi va sperie, mai bine apelati la o asigurare de viata garantata
4. nu va faceti asigurari cu prime regulate (sau "ordinare" sau "esalonate") mari - mai bine va faceti asigurarea cu prima MINIMA acceptata de compania respectiva, si investiti suplimentar prin "top-up"-uri (sau prime extraordinare); procentele destinate investirii din primele regulate sunt mici in raport cu cele din top-up-uri
5. asigurarile (chiar si cele de tip unit-linked - sau UL) aduc rezultate pe termen lung, deci nu va asteptati sa castigati o carca de bani in 2-3 ani; daca vreti sa castigati bani MAI MULTI SI MAI REPEDE, jucati DIRECT pe bursa, sau porniti o afacere, sau investiti in imobiliare

bafta si la buna re-citire

Adi

#36
senator

senator

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,423
 • Înscris: 02.03.2006
... eu merg și mai departe cu presupusul. Respectivii au investit în programe în valută. Acum vreo câțiva ani aproape nimeni nu concepea să aibe asigurări decât în valută. Toate bune și frumoase până când leul a început să muște din € și din $.
Ce-am auzit eu (nu știu cât o fi de adevărat, că nu m-a pasionat subiectul acesta): ING a fost una din ultimele companii care a venit pe piață cu polițele în valută. Văzând că cei de la concurență au succes cu astfel de polițe, consultanții acestei companii au transmis conducerii presiunile pieței. Cum, dintre investitori, puțini au înțeles că o investiție de acest gen nu se face pe 2-3 ani, ci pe 20-30 ani, unii dintre ei, văzând randamentele, s-au aruncat să ia valoarea de răscumpărare care, evident, era (și este și acum) destul de mică. Coroborat cu faptul că, în general, în primii 2 ani valoarea de răscumpărare este ZERO nu-i de mirare ce rezultate au avut unii.
Completez și eu cu alte câteva sfaturi:
6. Când vi se face o soluție (tabelul acela cu diferite valori...) fiți foarte atenți la randamentele prezentate acolo. Sunt destule companii care lucrează cu scenarii optimiste, moderate sau pesimiste. Cereți să vi se facă o soluție PESIMISTĂ. Mai degrabă realitatea să fie mai bună decât scenariul lor. Și, tot legat de acest aspect: o companie SERIOASĂ nu pune randamente constante pe toată perioada de contract. ASTEA SUNT POVEȘTI. Vă îmbătați cu apă rece. Uitați-vă la soluțiile de la o companie care are randamentele în scădere pe următorii 5-10 ani chiar dacă rezultatele finale sunt mai mici decât la concurență.
7. Dacă vreți să mai speculați un pic, veniți cu plăți suplimentare atunci când prețul unităților de investiție sunt mai mici. De exemplu, în perioadele 15 dec-5 ian, apoi în perioada 15 mart-15 apr când au loc ședințele AGA și, bineînțeles, vara, în perioada concediilor.
8. (Chestie de amănunte, dar amănuntele fac diferența) Cereți detalii despre TOATE COMISIOANELE. Am făcut ieri o comparație pentru cineva între produsele oarecum echivalente de la două companii de top. La una din ele erau comisioane de te doare capul. Ești taxat și dacă dai telefon să ceri informații despre contractul tău.
Și-or mai fi și altele, dar la ora asta nu-mi mai vin în minte.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate