Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

AIG sau ING ?

- - - - -
  • Please log in to reply
355 replies to this topic

#19
codruta

codruta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 915
  • Înscris: 31.03.2005

 ecou, on Nov 17 2006, 13:39, said:

Corect!
Eu mi-am facut o polita ING cu capitalizare. am un lapsus legat de denumire, insa in rezumat cotizezi x ani (la mine x=17) si la sfarsit copchilul tau primeste un purcoi de bani, fie pleasca, fie rente anuale pe max 5 ani. Smecheria e ca daca tu dai coltul in timpul functionarii politei (chestie pe care nu o consider benefica pentru mine) firma iti continua achitarea ratelor pana la finalizarea perioadei si ii mai da beneficiarului si niste banuti. Deci nu mori degeaba :D
Acum.. ce a fost in capul meu cand am facut polita: am constata ca banii daca ii ai in casa tot se duc! poate pot sa ii pun deoparte, poate nu-de ex de curand am macelarit niste economii pentru a cumpara o masina. Daca stiu ca am datoria sa ii pun deoparte.. strang din masele si ma execut. asa ca... macar raman cu niste bani la final. Repet, daca m-as considera omul care pune banul deoparte la inceputul lunii si in mod sigur nu intra in ei - chestie valabila 20 de ani!-as considera mai convenabila varianta depozitului bancar administrat de mine.


Eu am o polita la AIG dar facuta acum vreo 5 sau 6 ani cu o suma minima (platesc vreo 7 milioane pe an o singura data). Ideea e ca am optat la vremea respectiva pentru o polita in care procentul de capitalizare era mai mare decat procentul de protectie, respectiv daca doamne feri se intampla ceva rau nu o sa faca nimeni avere dupa mine si nici nu o sa ies in profit in urma spitalizarii (ca am auzit si cazuri de-astea). Mie mi-a spus consultantul de la inceput ca imi va conveni sa renunt la polita de-abia dupa primii 5 ani de zile - ceea ce e adevarat. Pe partea cealalta, dau acesti bani fara nici un efort si ei se aduna acolo. Daca i-as fi pus la banca i-as fi cheltuit deja de 1000 de ori pana acum.
Din cate am observat suma care se plateste pentru protectie (sunt tot felul de optiuni suplimentare in special pentru sanatate) nu se aduna nicaieri. Deci astia ii platesti si te rogi sa nu ajungi sa ai nevoie de ei.
Cred ca cel mai bine e sa te uiti in prima faza pe tipurile de polita oferite de fiecare companie si de-abia dupa aceea sa iei legatura cu un consultant. Altfel,  o sa innebunesti intre intalniri si telefoane (pe mine ma suna 2 - 3 consultanti pe an de la aceleasi companii la care le-am explicat deja ca am o polita si desi nu e cea mai fantastica nu intentionez sa imi fac 2 polite).

#20
Iulianix

Iulianix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 27.06.2005
Si eu sunt de parere ca nimeni nu poate administra mai bine ca mine banii mei. Si totusi am patit-o...Cu marea firma ing pe care eu o consider partasa la FURT si INSELACIUNE la adresa mea. Iata si faptele: acum cativa ani (5-7) patronul firmei ( client el+toata familia lui la ing cu polite gold, platinum, shit si altele) vine cu ideea (coapta cu "agentii" ing)  sa faca la angajati niste polite de asigurare pt. accidente cu acumulare de capital = la pensie sau la deces tu sau familia incasati super sume..."Va maresc salariu cu o suma x pe care o vars la termenele stabilite la ing in contul politei..." Eu fiind reticent la afaceri cu firme care sa-mi faca invarteli cu banii mei platite din banii mei, n-am fost de acord. De atunci mi se parea o mare tampenie, mirosea urat...Au fost "agentii 000" in cateva ture de abureala, bla-bla-bla ce bine o sa fie, e ceva f. bun, scheme, calcule..."ing firma de firma, facem-dregem suntem cei mai buni, bla-bla-bla ..." Picatura chinezeasca a dat rezultate, am cedat. Am completat formulare cu date personale, cu tot felul de intrebari despre boli, cui vrei sa-i revina suma asigurata in caz de doamne-fereste, adresele lor, CNP...Am semnat... :deadtongue: Mi se opreau lunar niste sume care erau virate la ing trimestrial sau semestrial, nu mai stiu...A trecut vremea, mai aparea cate un agent, "-eu sunt noul dvs agent, sunt aici pt dvs, bla-bla-bla ...". "- mi se plateste polita, e totul ok?", "-da, da !" A sosit vremea sa ma despart de acea firma, amiabil. Pana sa trec de stresul schimbarii si sa ma acomodez, "reprezentatul legal al firmei" inchide polita incasand banii. Nu-mi venea sa cred, stiam ca eu sunt titularul politei, eu am semnat la deschidere credeam ca normal ar fi sa semnez la inchidere si sa beneficiez de suma acumulata sau sa gasim o cale de plata in continuare a ratelor ca pers. fizica sau prin noua firma. TZEAPA ing !!! Am sunat la mailain ing :
"-ma numesc x. Am fost client la o polita...?",
"-da!",
"-mai sunt ?",
"-nu",
"-de ce?",
"-"reprezentantul legal al firmei" a incheiat polita.",
"-pai eu ce puii mei am fost carlig de rufe, nu trebuia sa semnez eu inchiderea? ce suma s-a acumulat? ",
" -ne pare rau contactati "reprezentantul legal al firmei."
Si gata, ing nu ma mai cunoaste...
Am rugat un fost coleg sa-ntrebe pt. el cat e suma acumulata. Este 1000 euro. TZEAPA ing de 1000 euro, ca doar eu ca client al lor n-o sa ma duc peste "reprezentatul legal al firmei" sa-mi recuprez banii ca un racket ce sunt. Eu pe ei ii consider principalii HOTI !!!

ing  :puke:

#21
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
tot neamul meu are treaba numai cu ing-ul..si conturi si asigurari si pers. fizice si juridice si pe cuvant dac-am avut vreodata vreun fel de problema...
ce-i drept si rulajele sunt foarte mari dar oricum nu cred ca  o firma atat de profesionista face diferentieri de genul asta

#22
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002

 Iulianix, on Nov 20 2006, 12:22, said:

Am rugat un fost coleg sa-ntrebe pt. el cat e suma acumulata. Este 1000 euro. TZEAPA ing de 1000 euro, ca doar eu ca client al lor n-o sa ma duc peste "reprezentatul legal al firmei" sa-mi recuprez banii ca un racket ce sunt. Eu pe ei ii consider principalii HOTI !!!
stii aia... unde nu-i cap, vai de picioare.
data viitoare cand semnezi un act, uita-te pe ce semnezi. fii tu sigur ca nu primeau aia banii daca nu era asa scris in polita.

#23
2BB

2BB

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 06.11.2006

 ravy21, on May 3 2006, 15:36, said:

Hai sa imi exprim si eu o parere pt ca am lucrat la AIG o perioada de cateva luni ca, consultant financiar.
In primul rand ING nu este companie de asigurari, fac asigurari in Romania pt ca pe partea asta se castiga cel mai bine in tara noastra fata de toate celelalte domenii in care activeaza ei in alte tari dar specificul lor este cu totul altul. Desi nu este o firma cu profil de asigurari ING ramane prima pe piata romaneasca datorita sistemului de marketing bine pus la punct si datorita vechimii pe piata romaneasca, pe locul 2 urmeaza Allianz, pe locul 3 AIG (fiind si cea mai noua pe piata romaneasca fata de primele 2) s.a.m.d.
Desi AIG este lider absolut in SUA, pe plan mondial se situeaza pe locurile 3-4 din cate retin. A fost unica firma de asigurari din state care a platit daune de 1miliard de $ cash atunci cand s-au prabusit turnurile gemene in timp ce alte companii de asigurari au dat faliment incercand sa acopere pagubele produse.
Prin introducerea asta incerc sa iti explic ca o asemenea companie nu are cum sa dea faliment (deoarece au niste rezerve fabuloase de titluri de stat si aur ) dupa cum spunea cineva aici pe forum.
Brokerii nu au absolut nici o legatura cu firmele de asigurari life, ei se ocupa cu credite ipotecare, asigurari casco etc.

Esti total pe dinafara omule. Fara suparare dar nu mai bate campii si nu induce in eroare oamenii.

In primul rand ING are la baza asigurarile, pensiile si produsele bancare, deci ei chiar se ocupa de asigurari.
In al doilea rand ING nu este pe primul loc, este pe cinci. Allianz este nr. unul in asigurari.
In al treilea rand AIG este cel mai mare asigurator la nivel mondial. Este urmat de Allianz.
In al patrulea rand AIG a intrat inaintea Allianz pe piata asigurarilor de viata.
In al cincilea rand cred ca nu mai are rost sa continui pt ca ar trebuii sa iti corectez 90% din text.


Acum un sfat pt cel care a deschis acest topic: poti alege o firma mare gen Allianz, ING, AIG, Aviva etc. Aceste companii prezinta garantia investitiilor tale. Cel mai important lucru este sa te informezi foarte bine inainte si sa alegi compania si produsul care ti se potriveste cel mai bine.


 roman, on Nov 17 2006, 09:13, said:

Vezi ca este un alt topic pe forum în care se spune ca aproximativ 55% din banii pe care îi depui se vor întoarce la tine. Restul este componenta de asigurare... Asa m-a aburit si pe mine una si mi-a spus ca dupa ce depun 20 ani x 1000 RON/an, la sfîrsit voi primi aprox. 20000 USD ceea ce ar fi fost echivalent cu o dobînda de 6-7% pe an... Si am muscat. Pe contract nu scria nimic legat de suma pe care mi-o returneaza daca nu se întîmpla ceva în perioada asigurarii. Abia dupa primul an mi-au trimis o notificare prin care suma pe care o primesc este 19250 RON adica la prima vedere mai putin decît depun. Si daca mai adaug ca suma platita anual a crescut constanta ajungînd la ~1300 RON dupa 3 ani cred ca în final voi ajunge la procentul mentionat mai sus. De asta vreau sa ma retrag... Pare o pacaleala sinistra. Practic atunci cînd am facut asigurarea aveam nevoie de o asigurare de viata pentru ca am facut vreo 7 zboruri cu avionul într-un interval de 2 saptamîni si m-am gîndit ca nu se stie niciodata. Dar am fost luat de val si am "muscat" la o promisiune desarta.
Vad ca nu-mi raspunde nimeni daca mai primesc ceva în situatia în care ma retrag... As mai lansa o întrebare: pot sa scurtez asigurarea de la 20 ani la 5 ani? Pe site-ul aiglife.ro nu scrie de asa ceva...

Atentie la ce semnati!


Depinde de tipul asigurarii pe care o ai. Daca este cu investitie atunci o sa primesti valoarea de rascumparare. Valoarea de rascumparare = cu valoarea contului (banii depusi de tine) - taxa de reziliere - valoarea datoriei acumulate (costul asigurarii)

 Iulianix, on Nov 20 2006, 12:22, said:

Si eu sunt de parere ca nimeni nu poate administra mai bine ca mine banii mei. Si totusi am patit-o...Cu marea firma ing pe care eu o consider partasa la FURT si INSELACIUNE la adresa mea. Iata si faptele: acum cativa ani (5-7) patronul firmei ( client el+toata familia lui la ing cu polite gold, platinum, shit si altele) vine

ing  :puke:


ING nu are nici o vina in treaba asta. Firma la care ai lucrat a fost trecuta ca si contractant in polita iar tu ca asigurat. In consecinta firma avea dreptul sa ceara valoarea de rascumparare iar ING era obligat sa efectueze plata conform doleantelor contractantului.

Edited by 2BB, 23 November 2006 - 15:01.


#24
rolo

rolo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 970
  • Înscris: 24.02.2006

 2BB, on Nov 23 2006, 14:59, said:

In al cincilea rand cred ca nu mai are rost sa continui pt ca ar trebuii sa iti corectez 90% din text.

OT:   :photo:

#25
2BB

2BB

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 06.11.2006

 rolo, on Nov 23 2006, 15:50, said:

OT:   :photo:

Daca erai baiat destept, ma completai cu ceva nou si nu cu o greseala de tipar. :cursing:. Te intereseaza atat de mult nr de posturi?

Cand am zis ca trebuia sa corectez 90% din text nu ma refeream la gramatica ci la informatia cuprinsa in el.

Edited by 2BB, 24 November 2006 - 11:25.


#26
CRG

CRG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,959
  • Înscris: 30.08.2005
Pe mine ma suna regulat astia de la Allianz (cred ca au nr de tel de pe vremea cand aveam casco la ei).

Tre sa-i flituiesc de fiecare data, dar ce ma "fascineaza" e ca nu contenesc sa ma sune in continuare, chiar daca eu le spun nu. Un coleg de munca a gasit solutia: i-a zis si de muma si de glie.. :) Silence at last..;)

#27
rolo

rolo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 970
  • Înscris: 24.02.2006

 CRG, on Nov 24 2006, 11:03, said:

Pe mine ma suna regulat astia de la Allianz (cred ca au nr de tel de pe vremea cand aveam casco la ei).

Tre sa-i flituiesc de fiecare data, dar ce ma "fascineaza" e ca nu contenesc sa ma sune in continuare, chiar daca eu le spun nu. Un coleg de munca a gasit solutia: i-a zis si de muma si de glie.. :) Silence at last..;)


Ar trebui sa se potoleasca dupa ce le spui ca nu mai doresti sa fii apelat de ei.
La mine asa s-a intamplat.

#28
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
Apropo numai de discutia cu asigurarile de viata: ati vazut ce conditii generale are contractul ? Adica ati citit cu atentie care sunt cazurile in care nu pupati nici un ban in caz de deces (adica nici un ban in plus fata de ce ati cotizat pana atunci, minus cheltuielile, etc, etc)?

La ING: "daca decesul provine din acte de razboi sau terorism (!) ... declarat sau nu (!!!)". I-am atras atentia agentei ING si mi-a spus ca exista o probabilitate prea mica in RO. Cand i-am replicat ca "nici aia, saracii, din trenurile din Madrid nu se gandeau ca ar fi o probabilitate demna de luat in seama cand au plecat de-acasa" mi-a spus ca ar trebui sa iau legatura cu "headquarters"ul din Olanda, ca ma lamuresc ei ...

La AIG (asta era acum cativa ani - vreo doi): "daca decesul provine din boli infectioase sau parazitare ..." Adica poti sa faci bine mersi o meningita infectioasa sau o pneumonie si sa dai coltu', ca nu primeste nimeni mai mult decat ai cotizat (minus cheltuielile, bla, bla, bla).

Cititi cu atentie in contractele pe care le-ati semnat deja, in ce cazuri nu se platesc sumele asigurate !

#29
tudor_turcu

tudor_turcu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,377
  • Înscris: 12.09.2003

 horia66, on Nov 24 2006, 21:50, said:

La ING: "daca decesul provine din acte de razboi sau terorism (!) ... declarat sau nu (!!!)".
Din cate stiu nici o asigurare de viata nu acopera perioadele in care e razboi... Cat despre terorism, intr-adevar e cam ciudata cluza - AIG cel putin a platit sume serioase victimelor de la WTC, din cate stiu..

#30
the_kramer

the_kramer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 27.07.2005
Am si eu o asigurare la ING, pentru "pensie", dar conditiile mi se par penibile. Per total randamentul este mai mic decat cel al unui depozit bancar, din cauza comisioanelor. De exemplu 3Eur/luna comision de administrare, dar administrarea consta in cumpararea de bonuri de tezaur si asteptarea in liniste ca ele sa ajunga la maturitate (asta poate dura linistit si 8-10 ani).
Deci comisionul platit nu este corelat in nici un fel cu randamentul investitiei. De asemenea nimeni nu garanteaza investitia, daca peste 10 ani firma de asigurari da faliment... bad luck.
In cazul meu nu am renuntat (inca) la contract pentru ca penalizarea de reziliere e imensa :-|

#31
cyder

cyder

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 15.12.2001

 the_kramer, on Nov 26 2006, 12:21, said:

Deci comisionul platit nu este corelat in nici un fel cu randamentul investitiei. De asemenea nimeni nu garanteaza investitia, daca peste 10 ani firma de asigurari da faliment... bad luck.

La momentul actual, din cate stiu eu falimentul este destul de putin probabil, mai ales ca toate companiile de asigurare au contracte de RE-asigurare, care pot interveni atunci cand exista dificultati. De asemenea, legislatia pevede ca in cazul in care o companie de asigurari intra in faliment (in situatii absolut exceptionale), statul este obligat sa plateasca sumele datorate. Monitorizarea companiilor de asigurare este realizata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (http://www.csa-isc.ro/).

Am vazut mai sus un post in care o persoana spunea ca atunci cand s-au platit daunele pentru WTC, mai multe companii de asigurari au dat faliment. Total neadevarat, deoarece au intervenit reasiguratorii, si s-au platit toate daunele fara probleme. Multe companii sunt REasigurate de MunichRE si SwissRE, unii din cei mai mari reasiguratori din lume. (chestia cu falimentul este gargara care face parte din arsenalul consultantilor de la AIG).

Din cate imi aduc eu aminte, cu ING-ul au existat niste probleme, in sensul ca, erau reasigurati de o companie.. care facea parte tot din grupul ING (acum nu mai stiu ce s-a intamplat).

the_kramer: ai dreptate, ING-ul percepe niste comisioane destul de maricele; cat despre riscul investitiilor, este problema celui care a semnat polita, deoarece a fost avertizat (sau nu), despre gradul de risc la care se supun cand se alege felul de utilizare/investitie al banilor.

Anul trecut, daca nu ma insel, a fost un scandal cu cei de la ING, care aveau o polita de investitie (Pheonix se numea daca nu ma insel), care avea o durata de 5 ani. Aparuse prin 1999-2000. Dupa ce polita a ajuns la maturitate, multe persoane au observat ca nu si-au primit nici macar banii pe care ii platisera.


Din punctul meu de vedere, o polita de asigurare ar trebui sa:
- aiba o suma asigurata ceva mai mare decat banii pe care ii platesti pe durata de X ani (atentie, indexarea este obligatorie)
- compania de asigurari sa aiba o politica prudentiala de investitii
- sa fiti atenti la politele tip unit-link, deoarece poti sa pierzi toti banii pe mustata ta
- suma asigurata sa fie disponibila cat mai rapit in cazul in care se intampla ceva (vezi in contract)

Iar pentru cei care vor sa incheie o polita, cel mai bine ar fi sa Citeasca acel contract, de fata cu consultantul, si sa il intrebe daca are nelamuriri.

#32
Icefirealchemy

Icefirealchemy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 01.09.2006
Un prieten de-al meu era interesat de o asigurare de viata  la ING si cand a cerut sa ia contractul acasa sa-l citeasca inainte de a semna i s-a zis ca "nu se poate,nu se procedeaza asa". Doar cand a facut taraboi ca nu semneaza nimic pana nu primeste contractul a primit hartiile alea...
Pana la urma ceea ce face ING este sa cumpere titluri de stat etc. Oricine poate sa faca asta si nu mai e nevoie sa platesti comisioanele lor :D

#33
2BB

2BB

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 06.11.2006
Se pare ca majoritatea companiilor de asigurari devin reticente cand este vorba sa permita potentialului client sa citeasca conditiile contractuale pe indelete.

@Icefirealchemy --- ING nu are investitii numai in bonuri de tezaur sau titluri de stat (este valabil pentru toate societatile de asigurari de viata). Investitii se fac si in actiuni, obligatiuni, valuta etc. (depinde pentru ce program de investitii opteaza clientul).

#34
senator

senator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 02.03.2006

 the_kramer, on Nov 26 2006, 12:21, said:

Am si eu o asigurare la ING, pentru "pensie", dar conditiile mi se par penibile. Per total randamentul este mai mic decat cel al unui depozit bancar, din cauza comisioanelor. De exemplu 3Eur/luna comision de administrare, dar administrarea consta in cumpararea de bonuri de tezaur si asteptarea in liniste ca ele sa ajunga la maturitate (asta poate dura linistit si 8-10 ani).
Deci comisionul platit nu este corelat in nici un fel cu randamentul investitiei. De asemenea nimeni nu garanteaza investitia, daca peste 10 ani firma de asigurari da faliment... bad luck.
In cazul meu nu am renuntat (inca) la contract pentru ca penalizarea de reziliere e imensa :-|
Ai întrebat și la alte companii dacă există comision mai mic? Ai comparat cu randamentele de la acele companii? Și, care sunt alea, că mă interesează și pe mine?
Pe de altă parte, dacă vroiai ceva garantat, de ce nu ai optat pentru o poliță cu sume garantate? Bănuiesc că știi sau ar trebui să știi că toate câștigurile sunt direct proporționale cu riscul. Este lege în economia de piață. Vrei risc minim, investești în ceva mai sigur (gen, bonuri de tezaur, cum ai tu) dar și câștigurile sunt mici. Dacă vrei să câștigi mai mult, trebuie să riști și atunci poți să aloci un procent pentru investiții în ceva mai riscant (gen, acțiuni la bursă). Depinde de structura ta psihologică.

#35
senator

senator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 02.03.2006

 Icefirealchemy, on Nov 28 2006, 10:52, said:

Un prieten de-al meu era interesat de o asigurare de viata  la ING si cand a cerut sa ia contractul acasa sa-l citeasca inainte de a semna i s-a zis ca "nu se poate,nu se procedeaza asa". Doar cand a facut taraboi ca nu semneaza nimic pana nu primeste contractul a primit hartiile alea...
Pana la urma ceea ce face ING este sa cumpere titluri de stat etc. Oricine poate sa faca asta si nu mai e nevoie sa platesti comisioanele lor :D
Uscături sunt în toate companiile. Niciuna nu este perfectă. Depinde cât de bine și de promt sunt curățate aceste uscături.
Chestia cu titlurile de stat stă cam așa (după cunoștințele mele): dacă te duci să cumperi în nume propriu, le iei la dobânda care e valabilă pentru persoanele fizice. Iar câștigul din această dobândă SE IMPOZITEAZĂ CU COTA UNICĂ DE (vedeți că știți?) 16%.
Când aceleași titluri de stat sunt cumpărate de astfel de companii, DOBÂNDA SE NEGOCIAZĂ, pentru că ING (și nu numai ea), nu cumpără de 2 RON, ci de câteva milioane RON. Iar sumele de bani obținute de pe urma asigurărilor NU SE IMPOZITEAZĂ. Hm? Iar investițiile nu se fac numai în titluri de stat. Mai sunt și alte genuri de investiții care sunt gestionate (na, și pe-asta o știți!) de către brokeri. Știți vreun broker care o face gratuit?

#36
senator

senator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 02.03.2006

 cyder, on Nov 26 2006, 16:10, said:

Am vazut mai sus un post in care o persoana spunea ca atunci cand s-au platit daunele pentru WTC, mai multe companii de asigurari au dat faliment. Total neadevarat, deoarece au intervenit reasiguratorii, si s-au platit toate daunele fara probleme. Multe companii sunt REasigurate de MunichRE si SwissRE, unii din cei mai mari reasiguratori din lume. (chestia cu falimentul este gargara care face parte din arsenalul consultantilor de la AIG).

Din cate imi aduc eu aminte, cu ING-ul au existat niste probleme, in sensul ca, erau reasigurati de o companie.. care facea parte tot din grupul ING (acum nu mai stiu ce s-a intamplat).

Am găsit un link destul de sugestiv: http://www.financial...l2/world/world/
Trebuie făcute niște corecturi pentru că acele clasamente reflectă situația de la sfârșitul anului 2005. Între timp, Swiss Re a devenit primul reasigurator mondial după achiziția GE Insurance Solutions, AVIVA s-a mai întărit (oare?) prin cumpărarea Prudential ș.a.m.d. Oricum se vede clar cine este cel mai mare în ASIGURĂRI DE VIAȚĂ, cel mai tare în ASIGURĂRI DE BUNURI sau care este cela mai mare REASIGURATOR. Ca să nu se mai facă gargară de către unii de pe aici.
Apropo de Prudential, două linkuri:
http://www.aviva.ro/...-Prudential.pdf
http://www.zf.ro/art...____in_sua.html
Trebuie citite cu atenție.
ING este reasigurată la Swiss RE.

Edited by senator, 04 December 2006 - 23:17.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate