Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Procedura de vanzare/cumparare/inmatriculare masina 2022

* * * * * 10 votes
  • Please log in to reply
4575 replies to this topic

#37
amalex

amalex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 11.01.2005

View Postbogdy_a, on Apr 28 2008, 21:24, said:

Salut,

Aveti idee in cazul in care actualul propietar a cumparat masina de la primul propietar ( a radiat-o, factura vanz. - cump, a inscris-o la finante) dar nu a schimbat numerele si talonul ( este tot pe numele propr. vechi), eu pot cumpara masina de la cel de-al doilea propietar fara sa am nevoie de semnatura primului?
poti!

#38
freelanceSHOCK

freelanceSHOCK

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 25.05.2006
Am si eu o nelamurire si sper sa gasesc aici raspunsuri.

Am posibilitatea sa cumpar o masina inmatriculat pe o fundatie. Masina este in tara de 11 ani si am inteles ca se poate face transcrierea. Problema este ca fundatia a fost inchisa si practic nu mai exista de vreo 5 ani. Ce ma sfatuiti? Am sanse sa o transcriu pe numele meu daca o iau? Exista toate actele masinii de cand a intrat in tara pana in prezent. Absolut toate. Exista si o stampila de la fundatie. Nu exista proprietarul fundatiei care este plecat in strainatate. Pe contractul de vanzare cumparare la vanzator cine sa semneze? Oare stampila nu ajunge? Tipul care detine masina acuma nu are nicio treaba cu fundatia. Masina a mai avut vreo 3 proprietari de cand a plecat de la fundatie dar nu s-au facut acte.

#39
altauprieten

altauprieten

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 26.03.2007
Salve tuturor!

Sunt f utile sfaturile voastre !
O sa imi fac datoria sa updatez si io subiectul asta dupa ce trec prin etapa asta  - pana la capat !
ce vreau sa intreb ...
Cum se procedeaza si care e ritmul, tipicul la noul sediu de inmatriculari din Bucuresti - cel din Pipera ?
Subiectul care a fost tratat si de media... pare cam incalcit cand ajung sa imi pun intreb / probl. cu docs necesare si mai ales cat timp sa aloc pt formalitati . Sunt bancomate in zona ? casierii de posta sau cec ? au aparut privatii care sa redacteze / dactilo diverse docs, sa scrie RCA-uri etc ? .. ca imi inchipui ca vor migra de la Udriste [ unde aveau vad inainte ] spre zona respectiva...

Va multam pt raspunsuri si mai ales pt eventuale 'trucuri', 'scurtaturi' verificate !

de ex. cum fac cand ma duc dupa nr. merg cu masina mea sau nu, dau jos nr vechi.. . acolo sau de acasa.. ?

PS io tre sa imi inmatric masina sh, deja inamtric in (cu civ de) RO, .. dar ma mir cate drumuri tre sa fac ('pt schimbare detinator") la impozite locale de sector (I), la RAR in Voluntari (II) , la CEC (III), la posta (IV), la asig RCA (V), la politie in Pipera (VI). Imi scapa ceva  ?

Edited by altauprieten, 07 May 2008 - 14:23.


#40
altauprieten

altauprieten

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 26.03.2007
asaaa, continui cu " ACTE NECESARE LA DECLARAREA MIJLOACELOR E TRANSPORT"
transcriu exact din 'fluturasul' e care l-am gasit la sediul Directiei Impozite si Taxe locale...
1. Declaratie tip pentru stabilirea taxei asupra mijloacelor de transport
2. Copie a cartii de identitate a masinii
3. Copie certificata a actului de dobandire:  contract de vanzare-cumparare ( fila roz) / factura fiscala / certificat de mostenitor / act de donatie / chitanta vamala insotita de actul de dobandire, tradus in limba romana
4. Copie a fisei de inmatriculare
5. Copie a actului de identitate ( buletin de identitate / carte de identitate / legitimatie provizorie pentru cetatenii straini )
6. Certificat de atestare fiscala - original - prin care sa se ateste achitarea tuturorobligatiilor fiscale datorate autoritatii administratiei publice tuturor obligatiilor fiscaledatorate autoritatii administratiei publice locale unde s-a aflat inregisttrat mijlocul de transport pana la data instrainarii
NOTA: pentru actele solicitate in copie trebuie prezentate si documentele originale.

Vor urma detalii ref organizare si formalitati la RAR, taxele la CEC si posta, apoi formalitatile de la politie - directia inmatriculari autovehicule.

#41
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,989
  • Înscris: 31.07.2007
As face doua precizari:

1 - Am vazut anunturi in care vanzatorul specifica faptul ca are asigurarea platita la zi. Este irelevant, unul din primii pasi este sa-ti faci asigurarea pe numele tau, iar vanzatorul isi recupereaza banii de la asigurator pe perioada ramasa.
2 - Eu am luat masina de la o firma, pe acte aveam stampila si semnatura reprezentantului legal, nu a fost necesara prezenta fizica a acestuia la nici un pas al inmatricularii.

#42
altauprieten

altauprieten

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 26.03.2007
Etapa 2, la RAR - Voluntari:

Am facut programarea online pe site-ul lor www.rarom.ro si am prins fereastra ( prima in programul de lucru ) 08:00-08:30 din ziua urmatoare. Am ajuns devreme, la 07:10 , dar era deja formata coada de masini, minim 20 la ora aia.... incolonate pana 'in mijlocul'  Voluntari . La 08:00 ne-au dat voie sa intram in curte... destul de bine organizati " la primire " si verificare acte-programari.
In cazul meu, eliberare certificat de autenticitate in vederea schimbarii detinatorului unui autoturism deja inmatriculat in tara,  verificarea a durat putin = cat am platit la casierie taxa aferenta de 83.75 lei. Am iesit de la casierie direct in spate unde inginerul la care eram repartizat terminase  verificarile de seriii motor, caroserie etc si mi-a dat viza pe factura , si-a notat nr ei etc., iar io am dus masina in parcare. A durat ceva mai mult, adica 30 de min pana au procesat si emis / printat certificatul de autenticitate. Intervalul in care fusesem programat era 08:00 - 08:30 , certificatul mi l-au dat la  09:00, ..., la 09:10 eram deja iesit pe poarta si treceam prin exact locul unde ma asezasem la coada cand venisem dis de dimineata.

Pe scurt, eficient pt RO. Fara batai de cap sau strofocari pt proprietar.
Doamne ajuta sa fie si restul etapelor la fel de operative....

Intre timp , am gasit pe email raspunsul de la <[email protected]>
( am citit disclaimerul lor si nu am dat copy-paste ... pur si simplu :) ci am parafrazat... intrebarile le intuiti, va dau numai info curata )

1. In conformitate cu prevederile art.11 alin.(4) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu modificarile si completarile ulterioare - transcrierea transmiterii dreptului de proprietate se solicita de catre noul proprietar ca in termen de 30 de zile de la  data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

2. Nu sunt necesare formalitati suplimentare pentru ca vehiculul care face obiectul contractului de vanzare-cumparare sa pastreze acelasi numar de inmatriculare.

3. Documentele se depun numai la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor  Bucuresti din Sos.Pipera nr.49, sector 2. Programul de lucru cu publicul este de luni pana vineri intre orele 08.00-20.00.

#43
altauprieten

altauprieten

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 26.03.2007
BOOOON, continuare la epopeea inamtricularii auto la Bucuresti !

" La politie " programul la Serviciul  Comunitar de Inmatriculari [ noul sediu ] din Pipera este foarte generos  :rolleyes:  08 - 20, zilbic. De stiut, ca durata procesarii inforamtiei s-a scurtat !!   Adica se elibereaza certificatul de inmatriculare, se opereaza in cartea de identitate a vehiculului si se elibereaza numerele de circulatie in intervalul de minim doua ore in aceeasi zi .. cu conditia ca depunerea actelor sa se faca in timpul programului cu minim doua ore inainte de incheierea lucrului cu publicul. La orele 18, adica !  
Organizarea e moderna, adica la intrare sunt ghisee de informatii de unde iti iei de la un 'automat' un bon cu nr de ordine, in genul casieriilor la operatorii de telef mobila, si astepti in sala sau revii la ora mentioanta pe biletul respectiv sa depui documentele.  Spatiul in sala de asteptare f generos, cu bancute cu scaune individuale si masute pt publicul care asteapta, displayuri cu afisaj digital a nr de ordine si ghiseele unde sunt repartizate. Aaa, si nu mai e lumea masata intrun colt sau ghiseu inghesuit, unde se mai putea strecura functioanrului 'o atentie o ceva ' ... Acum e f aerisit si vizibil de la distanta, de catre toti, cum se deruleaza dialogul la ghiseu.

Si acum SAGA incercarilor ....

Practic, am fost de 3 ori... in primele ocazii imi lipseau niste piese vitale :-P la dosar: ...
#1 ocazie: la ghiseul de depuneri docs. - nu aveam copie dupa RCA, si nefiind niciun copiator disponibil [ pt public] in sediu sau macara in zona  :confuzzled: si fiind sfarsitul programului nu am mai reusit sa le depun in ziua respectiva
#2 ocazie: la ghiseul de informatii - am apucat sa imi verifice documentele mai amanuntit... dar RCA-ul care imi fusese acceptat prima data ca fiind OK, acum nu mai era !  Imi facusem RCA pt 30 de zile in vederea inmatricularii... pe seria de sasiu, cum e procedura in ac cazuri.
Pt ca vizam +avantajele oferite de un broker de asigurari tebuia sa inchei RCA si casco simultan la un asigurator cu oferta avantajoasa ( numai sa fie deja inmatriculata masina pe numele meu ).  La ghiseu imi zic 'RCA pe minim pe sase luni sau un an" ... " nu se accepta pe o luna ! " De ce ?  Nush !  ' regula casei '.... Masina avea RCA (mai mult de juma de an de la fostul proprietar ) si era ras-acoperita la risc de RCA-ul facut de mine pe 30 zile ( pe numele noului proprietar )   DAR inutil  :deadtongue: sa detaliezi sau sa ii faci sa inteleaga !  Asa ca am refacut RCA pe 6 luni, pe seria de sasiu... pierdut banii pt RCA-ul pe 30 zile, pierdut oferta aia 'la pachet'... [ ma abtin :cursing:  sa le urez  a i c i   sincer  alea-alea !!!  celor  care m-au pagubit cu ocazia asta, dar isi merita toate urarile si bancurile tematice pe care romanu'  le face pe seama lor de intelijenti ]
Asaaa, si la a #3a ocazie: hai sa fie cu noroc !   m-am infiintat inainte de pranz la ghiseul informatii - sediul din Pipera, luat bon cu nr de ordine, asteptat cu stoicism intervalul estimat pana la depunerea documentelor..., depus documentele pana in orele 18, revenit inainte de orele 20 si ridicat cartea de identitate a vehicului si certificatul de inmatriculare completate.
Uuuuf !  sa nu mai aud de voi dupa ce dau feedback pe forum !!

Mai clar: la ridicarea bonului cu nr de ordine sunt inscrise pe el:  NR. de ordine, data si ora eliberarii, intervalul de timp estimat in care iti vine randul. Pe al meu intervalul de asteptare era cu putin sub doua ore... si l-am depasit cu putin sub juma de ora. In ocaziile anterioare avusesem si mai mult inscris la intervalul de asteptare ... dar acum a fost 'suportabil' . Ritmul de preluare & prelucrare docum depuse era de 10 nr./ 5 min. in perioada cea mai eficienta si de 10 nr./ 15 min in perioada de imediat dupa pranz cand le incetinise ritmul si scazuse eficienta lucratorilor.. deh, oboseala spre sfarsitul de tura. Toata lumea urmarea panourile pe care se afisa repartizarea in timp real la ghisee,  toata lumea spera ca unii nu erau atenti la momentul respectiv si ratau ocazia, a.i. sa le vina randul mai repede. Desi se mai intampla nu se castiga prea mult timp pe faza asta, nici cand se mai respingeau depuneri de docs. din cauza de 'documentatie incompleta' etc... pt ca la un moment dat lucrau numai 2-3 ghisee, din cele 8-10 disponibile... . in ritmul ametitor amintit.
Asa ca rabdare si tutun, ipod la voi sau presa cumparata de acasa/ din interesectie din lumea civilizata, ca de acolo ( din zona) nu puteti lua nimic, pachetel cu mancare etc :) ca rezolvati si treaba asta. Nu mai e coada inghesuiala la ghiseu, ci se asteapta stoic in sala, DAR TOT SE ASTEPTA mult si bine !

#44
lopi

lopi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,261
  • Înscris: 11.10.2006
Am cumparat o masina din RO, din acelasi judet, dar s-au incurcat lucrurile pe drum:

Pasul 1. Am mers la o firma care intemeiaza acte si am facut "contractul de vanzare-cumparare", 3 exemplare, care are in jos certificatul de radiere.

1.1. Contractul nu este semnat de vanzator + cumparator !!! De la firma de vanzare-cumparare a zis ca acolo se semneaza mai in colo, la politie   :death:  ?!?!
1.2. Toate 3 exemplare au ramas la mine, adica la cumparator ! din moment ce sunt 3 - nu trebuia sa ramana unul la mine (cumparator), unul la vanzator si unul la firma care a facut contractul (sau la politie) ? Nu vad nici o logica sa am 3 exemplare !

Pasul 2. Obtinerea certificatului de Autenticitate - nu am fost. De la firma care intemeiaza contract de vanzare cumparare mi s-a zis ca nu mai este necesar asa ceva ! Nu se mai face ?
Cartea de identitate a masinii in original a ramas la fostul proprietar !!! De la firma de vanzare-cumparere s-a zis ca este necesara cartea de identitate a masinii in original pentru a se pune stampila de la primarie ca nu are datorii vanzatorul ! Eu am ramas cu o copie dupa cartea de identitate.

Pasul 4. Fisa de inmatriculare - am primit de la firma unde am facut contractul de vanzare-cumparare. Este completata, dar lipsesc:
- semnatura vanzatorului pe cartea de identitate
- stampilla de la primaria vanzatorului cum ca impozitul este platit pe auto in cauza
- stampila de la primaria cumparatorului ca dovada a impunerii auto - aici am inteles ca nu se poate pune pana nu are stampila vanzatorului ca nu are datorii

Pasul 6. - se considera 30 de zile lucratoare, fara sambata + duminica ? La mine mai sunt 3 zile si se implineste o luna de cand am facut contractul de vanzare-cumparare.

Pasul 7. - talon, adica Certificatul de Inmatriculare ? Tot asa, mi s-a zis ca nu mai este talon ??? La mine, pe Certificatul de inmatriculare, este instrainat catre, dar nu este completat  :death:  !!!

Alte intrebari:
8. De la alta firma de vanzare-cumparare mi s-a spus ca de la primaria vanzatorului nu poate sa-i dea ca nu are datorii daca nu se duce cu toate actele in original. Asa este ? Atunci eu ce dovada mai am ca masina este cumparata ?
9. Urgent ar fi de rezolvat treaba cu stampila ca nu sunt datorii, in 30 de zile. La politie, pentru pasul 7, se poate merge si mai tarziu ? Pot sa fac autentificarea masinii la RAR dupa stampilele ca nu sunt datorii ?

Eu (cumparatorul) am ramas cu Certificatul de inmatriculare, fisa de inmatriculare, actul de vanzare-cumparare (toate 3 exemplare) - in original. Vanzatorul, a ramas cu cartea de identitate in original.

#45
bbchip44

bbchip44

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,157
  • Înscris: 14.05.2008
Salut!

Am cumparat o masina din bucuresti si vreau sa o inmatriculez in constanta. am facut contract de vanzare cumparare iar proprietarul a radiat masina la fisc. care este pasul urmator? trebuie sa ma duc la RAR am inteles. pot sa ma duc si in Bucuresti sau doar in Constanta? Inca o intrebare: itp-ul si asigurarea pot sa le fac chiar daca masina nu este inregistrata pe numele meu? stiu ca sunt obligatorii pt rar. de asemnea, cand predau numerele vehici si cand mi se dau numere rosii?? dupa RAR urmatorul pas care este? prefectura constanta nu? multumesc.

PS. ITP-ul si RCA-ul se pot face si in Bucuresti?

#46
altauprieten

altauprieten

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 26.03.2007
@ lopi
Am cumparat o masina din RO Sa te poarte sanatos !!

Pasul 1. Am mers la o firma care intemeiaza acte si am facut "contractul de vanzare-cumparare", 3 exemplare, care are in jos certificatul de radiere.
1.1. Contractul nu este semnat de vanzator + cumparator !!!
De la firma de vanzare-cumparare a zis ca acolo se semneaza mai in colo, la politie  

Mda, sunt cele doua docs pe care tre le prezinti la politie: contractul si fisa de inmatriculare, semnate de amb
1.2. Toate 3 exemplare au ramas la mine, adica la cumparator ! din moment ce sunt 3 - nu trebuia sa ramana unul la mine (cumparator), unul la vanzator si unul la firma care a facut contractul (sau la politie) ? Nu vad nici o logica sa am 3 exemplare !
Contractul de vanzare - cumparare e necesar pentru o obtine viza de la 'Impozite si taxe I&T', deci unul ( original) ii trebuie vanzatorului pt a obtine viza ( pe fisa de inmatriculare !! asta o plimba intai el pt a obtine vize ) de la la I&T unde are domiciliul, apoi cumparatorul preia fisa de inmatriculare ( musai semnata de ambele parti... e o rubrica exact in centrul fisei ) si  ( cu contractul original - ex. roz) obtine viza de la I&T unde are el domiciliul ( ca a depus declaratie de impunere .. sunt formulare 'dedicate' pt autovehicule).

Pasul 2. Obtinerea certificatului de Autenticitate - nu am fost. ... Nu se mai face ?
Ba e musai la "schimbarea detinatrului", conform  site-ului RAR (www.rarom.ro ),
... ITP -ul nu e musai ! daca e inca valabil de la fostul proprietar...

Cartea de identitate a masinii in original a ramas la fostul proprietar !!!  ?????
De la firma de vanzare-cumparere s-a zis ca este necesara cartea de identitate a masinii in original pentru a se pune stampila de la primarie ca nu are datorii vanzatorul ! Eu am ramas cu o copie dupa cartea de identitate.  De data asta au dat info corectasi completa.   ATENTIE !!
Copia dupa CIV o poate obtine multa lume... e suficient sa ia legatura cu agentul sau brokerul care a incheiat vreodata polita de asig. pt auto.. deci nu e suficient sa demo ca esti ai cumparat-o. Tre sa iti predea talonul masinii - certificatul de inmatriculare a vehiculului si care are o rubrica pe verso - la mijoc, " a fost instarinat catre:..." unde se completeaza numele cumparatorului, viitorul proprietar.

Pasul 4. Fisa de inmatriculare - am primit de la firma unde am facut contractul de vanzare-cumparare. Este completata, dar lipsesc:
- semnatura vanzatorului pe cartea de identitate

O ceri vnzatorului si i-l conditionezi sa faca demersurile necesare, ulterioare tranzactiei : viza de la fisc

- stampilla de la primaria vanzatorului cum ca impozitul este platit pe auto in cauza ...
vezi mai sus: viza de la fisc

- stampila de la primaria cumparatorului ca dovada a impunerii auto - aici am inteles ca nu se poate pune pana nu are stampila vanzatorului ca nu are datorii
Primesti fisa de inmatriculare de la vanzator, deja vizata de I&T-ul lui, si parcurgi si tu traseul la I&T, sa declari masina... in vederea 'impunerii' impozitului

Pasul 6. - se considera 30 de zile lucratoare, fara sambata + duminica ? La mine mai sunt 3 zile si se implineste o luna de cand am facut contractul de vanzare-cumparare.
Cei de la fisc impun 30 zile din ratiuni clare lor ... sa nu fie scutit de impozit nici macar o luna respectivul vehicul.  
NB si certificatul de autenticitate eliberat de RAR are termen de valabilitate: 30 zile ( inainte era de 60 zile), dar cum I&T si RAR sunt independente, important e sa fi trecut pe la I&T si sa ai RAR valabil cand ajungi la inmatriculare la Politie.

Pasul 7. - talon, adica Certificatul de Inmatriculare ? Tot asa, mi s-a zis ca nu mai este talon ??? La mine, pe Certificatul de inmatriculare, este instrainat catre, dar nu este completat  :death:  !!!  
Ce sa adaug ? !! :death:

Alte intrebari:
8. De la alta firma de vanzare-cumparare mi s-a spus ca de la primaria vanzatorului nu poate sa-i dea ca nu are datorii daca nu se duce cu toate actele in original. Asa este ? Atunci eu ce dovada mai am ca masina este cumparata ?

Mergi cu vanzatorul pt respectivele formalitati ca sa fi sigur .... ca 'decurg operativ' si ' inveti drumul' ...

9. Urgent ar fi de rezolvat treaba cu stampila ca nu sunt datorii, in 30 de zile.
Da ! sau post-datezi contractul de vanzare-cumparare, il refaci ... daca zici ca al tau e numai o coala dactilo, nesemnata.

La politie, pentru pasul 7, se poate merge si mai tarziu ?    Da, ultimul stop e la ei !
Pot sa fac autentificarea masinii la RAR dupa stampilele ca nu sunt datorii ?[ /i]  !!! ?????
Poti merge pt autentificare oricand, nici nu tre sa ai contractul semnat de vanzator, poti pretinde ca numai "prezinti masina "in numele ~ . Sfat: sa ai totusi la tine contractul semnat , iar in fisa de la RAR, sa te treci la proprietar si pe chitanta o sa iesi tot tu  = numele tau ! e bine pt cei de la politie cand verifica 'dosarul cu docs'.

[i]Eu (cumparatorul) am ramas cu Certificatul de inmatriculare, fisa de inmatriculare, actul de vanzare-cumparare (toate 3 exemplare) - in original. Vanzatorul, a ramas cu cartea de identitate in original.

Da, dar in talon nu e mentionat "instrainat catre lopi' , restul sunt nesemnate de vanzator... deci: Atentie ! la vanzator !, nu-l scapa din ochi.. iar la bani, atentie marita ca de obicei !

PS as fi dat prea multe citate cica si mi le-dat jos pe toate, sorry daca e greoi de parcurs...

Edited by altauprieten, 21 May 2008 - 10:21.


#47
lopi

lopi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,261
  • Înscris: 11.10.2006
@ altauprieten - multumesc mult pentru raspuns !

Azi am rezolvat multe din acte: Am fost la vanzator, la primarie - s-a pus stampila, viza, ca nu sunt datorii pe foaia de inmatriculare + certificat de atestare fiscala. Am pus viza si de la primarie la mine, si mi s-a zis ca impozit platesc dupa ce inmatriculez masina. Fisa de inmatriculare nu este semnata de vanzator + cumparator, pe spate la certificat de inmatriculare - nu se scrie inmanat catre - vanzatorul nu vrea inca sa scrie, pentru ca de la firma unde am facut contractul de vanzare cumparare a spus ca se semneaza doar in fata politiei, si vanzatorul doar asa vrea sa faca ! Vanzatorul - nu mi-a lasat nici o clipa impresia ca nu ar fi bine intentionat, ci doar neinformat ! A ramas ca maine mergem amandoi la politie si semnam toate actele.

Am facut programare la RAR pentru certificatul de autenticitate si ma duc maine sa platesc si asigurarea.
La primarie mi s-a zis ca perioada in care se poate pune viza este de 30 de zile de la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, nu se calculeaza sambata + duminica !. De la politia rutiera - perioada de inmatriculare este de 30 de zile de la data incheierii actului de vanzare-cumparare, dar daca se intarzie 1-2 zile nu ar fi problema.
Eu zic ca in mare s-a cam rezolvat treaba.

Parerea mea, ca ordinea pasilor ar trebui sa fie un pic alta. Daca gresc scrieti.
Pasul 1 - Autentificare RAR (deoarece se poate face si daca masina nu are contract de vanzare-cumparare si se poate stabili daca e furata sau nu, corespunde in acte etc.). Dupa autentificare, derulate celelalte acte si cum a spus cineva - "vanzatorul+cumparatorul, de manuta" la primarie, pana se face inclusiv fisa de inmatriculare. Dupa ce se vor semna toate actele, adica de la pasul 5 in colo, inclusiv, fiecare in treaba lui. Banii de dat, doar dupa pasul 5 !
Eu am dat banii de cand s-a facut actul de vanzare-cumparare si mai mult ca sigur nu am facut bine. E prima masina cumparata, pe viitor o sa fiu mai atent.

#48
samyion

samyion

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 22.05.2008
Salut
Am si eu o intrebare pt cei care au mai multa experienta tocmai am hotarat sa imi achizitionez o masina problema este ca propietarul o are luata in leasing si mai are de plata 14 rate + rata reziduala insa eu nu vreau sa ii preiau leasingul vreau pur si simplu sa achit toata suma ramasa catre leasing + sai dau propietarului suma pt care ne-am inteles. Problema este cum pot efectua aceasta tranzactie si care sun pasii pt a o inmatricula pe numele meu.

Va multumesc anticipat.

#49
paolo_benotti_23

paolo_benotti_23

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 15.11.2007
Salutari.Am citit acest topic insa pe mine m-ar interesa cam de ce acte am eu nevoie si care ar fi pasii de urmat pentru a inmatricula o masina adusa de afara de un intermediar.Adica vreau sa iau o masina adusa din Germania de un samsar si ma interesa ce acte trebuie sa iau eu de la el astfel incat sa o pot inmatricula fara absolut nici o problema.Multumesc.

#50
ulyk

ulyk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 02.12.2007
Am o masina adusa din Italia si vreau sa o inmatriculez in tara de la 1iulie,care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurg pentru a o inmatricula?multumesc anticipat!

Edited by ulyk, 29 May 2008 - 14:17.


#51
dudy

dudy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 09.01.2007

View Postulyk, on May 29 2008, 15:09, said:

Am o masina adusa din Italia si vreau sa o inmatriculez in tara de la 1iulie,care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurg pentru a o inmatricula?multumesc anticipat!

Se aplica pasii din topicul asta, se inmatriculeaza normal, ca pana acum, doar ca taxa va fi diferita. Asta ti-o calculezi pe net.

#52
daniel21

daniel21

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,092
  • Înscris: 03.04.2006

View Postsanddy1964, on Mar 2 2008, 13:44, said:

Stiti cate chestii iti trebuie sa inmatriculezi o masina ADUSA DE AFARA? Exact 20 chestii pe care le prezinti la Udriste, la ghiseu.
1 Brief original
2.Talon provizoriu.
3.Brief provizoriu
4.Talon provizoriu de Germania
5 Carte de Identitate RAR
6.Certificat de autenticitate RAR
7.TICHET DE VERIFICARE TEHNICA.
8.COPIE DUPA CONTRACT v/c
9.COPIE DUPA CARTEA DE IDENTITATE RAR
10.Copie dupa Buletin de identitate
11. Buletin de identitate
12.Taxa de 300 de mii lei
13.Taxa de inmatriculare de 520 de mii lei
14.Fisa de inmatriculare stampilata (daca e adusa de altcineva, trebuie si stampila de la Circa lui Financiara si un certif fiscal pe care TREBUIE sa vi-l dea omu care a adus masina)
15.TAXA DE KKT a lu Peste! platita pe numele celui care se inmatriculeaza masina.Altfel nu e buna.
16Numerele vechi de GERMANIA
17 Chitanta ca ai platit numerele noi sau le-ai rezervat pe ale avechi
18 Copie dupa RCA
19 RCA in original
20.Cerere de inmatriculare completata cu data zilei in care ai depus!!!!!!!
deci 20!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!de chestii de verificat de catre politie ca sa iti dea voie sa mergi cu masina.Si ne mai miram ca te loveste unu, ii iei numarul si se dovedeste ca e nr fals.

Atentie ca pt Firme trebuie MEREU sa stampilezi documentele pe care le semnezi si sa ai o imputernicire din partea Firmei daca trebuie sa ridici ceva documente sau numere.
Cand faceti imputernicire/ procura pt operatiunile de inmatriculare, MENTIONATI EXPRES SI PENTRU RIDICAREA PLACUTELOR DE INMATRICULARE SI A CI si a certif de inmatriculare. Altfel va pune pe drumuri.
Traducerea facturii e obligatorie la Circa Finaciara!Altfel nu va da stampila, daca ati adus voi masina sau ii este necesara celui care a adus-o pe numele lui, pt a completa Fisa de inmatriculare cu stampila respectiva PLUS UN CERTIFICAT FISCAL PE CARE TREBUIE SA VI-L DEA ACEA PESOANA. Daca aduceti voi masina nu e nevoie de Certificat Fiscal.


PS Am repostat aici la rugamintea lui Mak, dar in mare erau atinse toate punctele de cei de mai sus.Sa stearga cineva ce nu e necesar.


URGENT: Am o masina adusa de afara (germania) si maine vreau sa merg sa-mi i-au numere provizorii, inmatricularea va fi pe firma. Spuneti-mi ce taxe trebuie sa platesc si unde anume (CEC, Trezorerie).

#53
lache1

lache1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,429
  • Înscris: 09.05.2006
A trecut cineva prin operatiunea " Rabla " de curand? Daca da sa ne spuna si noua pasii ( stiu ca sunt pe mai multe situri dar sunt putin superficial enumerate ) si daca se poate a ma lamureasca :
- masina veche ti-o cantareste si iti da si banii pe fier vechi?
- vreau sa pastrez numerele vechi ... cum fac? trebuie sa mai fac numere rosii, vine ea cu ele sau trec direct pe cele vechi?
- unde se radiaza?
- cand trebuie sa fac casco, rca si daca imi pun alarma pe masina imi scade suma da plata pt ele?
- cum se face livrarea masinii noi ( la ei sau o aduc ei acasa la mine ) ? daca ma duc la ei si am accident pe drumul spre casa masina e asigurata de vanzator sau e de belea ?

#54
OROLLES

OROLLES

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 11.03.2008
Salut

Vreau sa ma pricopsesc si eu cu o masina la Sh . Am o nelamurire. E nevoie sa se mearga cu contractul de vanzare-cumparare la notariat? Sau e suficient daca e facut contractul la o firma de intermedieri auto?

Edited by OROLLES, 15 June 2008 - 18:21.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate