Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Procedura de vanzare/cumparare/inmatriculare masina 2022

* * * * * 10 votes
  • Please log in to reply
4575 replies to this topic

#19
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006

View PostCayn, on Mar 10 2008, 13:03, said:

Pentru masinile noi exista vreo tratare speciala? Inteleg ca masinile noi vin cu ITP-ul gata facut. Mai trebuie mers la RAR? Se poate circula cu masina avand numerele rosii de la dealer?
Daca dealerul e din Germania, iti faci numere pe 3 luni acolo si circuli fara probleme.Costa vreo 400Euro distractia, cu tot cu asigurare.Masinile noi nu au nevoie de ITP , DOAR DE IDENTIFICARE. Se presupune ca sunt coresp. dpdv tehnic. primii 2 ani.


@lucick  :   Da, cica dupa 1 Iulie la masina aia de 1695cmc taxa va fi de 175Euro...merita sa astepti! Euro3 in 1995????? :rolleyes:
E un calculator pe :www.promotor.ro

Se da drumu la harburi si sunt oprite masinile bune, e si asta o filozofie,,, sa scape aia de rable si sa le luam noi .SI SA-SI VANDA EI PORCARIILE DE Citroen SAU LOGAN

Edited by sanddy1964, 11 March 2008 - 08:01.


#20
lucik1965

lucik1965

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 03.03.2008
Da, asa mi s-a spus, ca Opelashul ala din 1995 are Euro 3, nu ma pricep, asa ca n-am comentat... da' acu inca o intrebare de "incepator", la vama romana se mai plateste ceva cand vine in tara ? sau e suficienta taxa de prima inmatriculare (sau avand in vedere ca suntem state UE si Germanik si Romanik, n-ar mai fi nevoie de "taxe vamale", nu, sau cum ?)

#21
dudy

dudy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 09.01.2007
Nu se mai plateste absolut nimic la vama. Toate hartiile-platile pt inmatricularea masinii le faci in tara urmand pasii de mai sus din topic sau lasi o firma de inmatriculari sa se ocupe de asta.

#22
rodicaindia

rodicaindia

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 12.03.2008
Hi.
Asi avea o intrebare, daca cineva cumpara auto din Germania(ori Austria), unde trebuie sa plateasca TVA? Acolo in Germania la dealer, sau in Romania? pentru ca in  TVA e o diferenta, 19% GErmania, 16% in Romania.

#23
laur86

laur86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 129
  • Înscris: 03.03.2006
Pasi de urmat in inmatricularea unei masini, la schimbarea de proprietar. Situatie la mine a fost urmatoarea: vanzatorul - o firma din Constanta. Cumparatorul - eu, in Bucuresti. Actul de instrainare: factura fiscala.

a) Am cumparat de la o firma o Dacia Logan. Firma mi-a dat fisa de inmatriculare cu radierea facuta in orasul de care apartinea (Constanta). NU UITATI!!! FOARTE IMPORTANT!!! Vanzatorul este obligat sa treaca pe talon datele noului proprietar, sa semneze si sa puna stampila, daca e firma. Altfel nu se poate inmatricula!!!.
B) Avand in mana certificatul fiscal al masinii (care atesta ca nu are datorii) si fisa de inmatriculare (date de vanzator), am inceput sa alerg dupa restul de acte.
c) In primul rand m-am dus la RAR, unde am luat un Certificat de Autenticitate. Acesta a costat 85 lei, parca.
Precizez ca e obligatoriu sa aveti ITP=ul valabil.
d) Dupa ce am terminat la RAR m-am dus la Administratia Financiara (pentru cei din sect 2, aceasta se gaseste ori vis-a-vis de gara obor, ori undeva, pe Floreasca. Depinde de strada).
Aici am fost luat in evidenta in privinta platii impozitului.
Actele necesare la inscriere:
1. Declaratie tip (se da de acolo, si se completeaza)
2. copie dupa cartea de identitate
3. Copia actului de dobandire (factura, pt mine)
4. Copie a fisei de inmatrioculare
5. Copie act identitate
6. Certificatul de atestare fiscala - original (faceti si o copie ca va mai trebuie).
e) De aici porniti catre Udristei, dar va opriti pe la CEC si Posta Romana. La CEC se plateste o taxa de certificat de inmatriculare auto, in valoare de 30 RON, iar la posta o taxa de inmatriculare (in cazul meu a fost 52 lei).
f) La Udriste va duceti la fetele alea de pe langa, cu redactari de acte, si va pun ele toate actele in regula. Tot ele va fac si asigurarea. Inainte de inmatriculare sunteti obligati sa faceti asigurare RCA. Aceasta se face pe numele noului proprietar, si pe serie sasiu (pt ca nr de inmatriculare nu exista inca).
Pt a sti cam ce va trebuie la dosarul de la politie, voi enumera aici actele necesare:
1. Cartea de identitate a vehiculului - copie si original
2. Fisa de inmatriculare (completata de pipitzele de la redactari auto, cu viza de la primaria unde se inregistreaza, si cu viza de la primaria de unde s-a radiat)
3. cerere - se cumpara tot de la pipitze. O completeaza ea, de mana.
4. Copie dupa asigurarea nou-facuta.
5. Chitanta de la CEC de plata a taxei pt certificarul de inmatriculare auto
6. Chitanta de la posta pt Taxa inmatriculare autovehicul
7. Copie dupa actul de dobandire - factura, in cazul meu
8. Copie dupa buletinul noului proprietar
9. Certificatul de autenticitate RAR
Pe langa asta, se mai plateshte la ghiseu o taxa de 40 RON pt numere de inmatriculare. Daca se doresc numere preferentiale e 80 RON.

Durata de eliberare a noilor placute este de 24 de ore. Deci a doua zi le puteti ridica. Tot atunci mergeti si cu cele vechi, care vi se taie, si vi se inapoiaza.

Cam astia ar fi pasii de urmat. Poate ca s-a mai vb despre asa ceva, dar nu s-a spus concret ce pasi trebuiesc urmati. Stiu, pt ca am tot cautat...
Eu zic ca e util acest post. Ar putea fi completat de alti posesori de auto, si cu celelalte tipuri de inmatriculare.
Uff, e al dracu de greu sa inmatriculezi o masina...


Am uitat sa precizez... la Administratia Financiara trebuie platita si o taxa (impozitul). Ar fi bine sa aveti un card cu ceva bani pe el, sa faceti plata direct acolo. Altfel tre sa mai stati la o coada, in alta parte (sincer, nush unde). Platile cash nu se accepta acolo.
Rog moderatorul forumului sa mute acest thread unde ii este locul, daca nu este bine pozitionat

#24
demarcozhu

demarcozhu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 17.04.2007
Salutare!

Am si eu o nelamurire. Doresc sa cumpar o masina din Germania, iar actualul proprietar m-a intrebat ce pret achit: Netto 18.000 euro sau brut 20.000 euro. Care e diferanta faca achit netto sau daca achit brut? Va multumesc

#25
dudy

dudy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 09.01.2007
Se referea la TVA. Daca vrei sa cumperi pe o firma din Romania (platitoare de TVA) si ai toate datele care ti le cere, atunci iti face factura fara TVA, deci vei plati 18000 euro. Daca, cumperi pe persoana fizica platesti valoarea masinii cu tot cu TVA, adica 20000 euro.

#26
costelsorin

costelsorin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 24.02.2008
HELP!
Vreau sa cumpar o masina adusa din Austria. Masina este inmatriculata in Austria, iar cel care vrea sa o vanda spune ca mai pot circula cu ea pana in octombrie 2009. Cum fac sa o inmatriculez in Romania? Trebuie radiata acolo in Austria si am nevoie de certificat de radiere de acolo? Sau...? Care e treaba. Nu as vrea sa fiu pacalit.
Multumesc pentru ajutor.

#27
cristiandima

cristiandima

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 26.03.2008
Salut

Am gasit cateva masini care imi plac in Germania/Berlin si am cateva intrebari pentru cei care au mai adus de curand ( 2007-2008 )
Am gasit discutii pe alte forumuri dar nu gasesc una mai recenta ..

Rog daca se poate o lista cu actele pe care trebuie sa le fac acolo eventual si cat costa ..nu as vrea sa ma duc inapoi dupa vreo hartie

Cheltuieli de drum inapoi.. pana la intrarea in tara inclusiv

La ce trebuie sa fiu atent sa scrie in briefu nemtesc ..  

In afara de un test la reprezentanta locala (Berlin)ce mai recomandati ?  


Mentionez ca masina este la un autohous deci actele ar trebui sa mearga destul de repede

#28
petrysorr2006

petrysorr2006

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 08.03.2008
sal.am gasit o masina p care vreau sa o cumpar.din lipsa de timp si bani..nu vreau sa fac deocamdata contractul de v-c la politie, p urma autenticitatea la rar si toate astea. ma gandeam k dak proprietaru este de acord sa fac un act de mana cu el. e buna ideea sau pot aparea riscuri ptr mine, in sensul k omu sa zik la pol k i-am furat masina??? sau dati-mi alte idei cum as putea sa rezolv problema mai usor. am vazut cv k se scrie in talon pe spate numele noului proprietar...dar nu prea am inteles

#29
dudy

dudy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 09.01.2007
@cristiandima

Daca vrei sa iei masina pe persoana fizica, trebuie sa ai pasaportul la tine (de preferat fiindca multi nemti nu prea cunosc termenul de buletin, ei se legitimeaza mereu cu pasaport). Actele in Germania merg repede (ai gata actele + numerele in aprox 1 ora), in general aia de la Autohaus te vor ajuta. Pasi sunt cei care ii vezi scrisi mai sus in topic.
La brief trebuie sa fi atent la ce scrie la norma de poluare, asta din cauza taxei de la noi, sa fie scris de preferat Euro 2,3,4 etc, si evita norme gen D3, D4, Euro2+D3,etc. (des intalnite la masinile nemtesti) fiindca aici taxa se calculeaza altfel (dupa anul fabricatiei - a nu se confunda cu anul primei inmatriculari).
Testul poti sa-l faci la ADAC (un fel de RAR la noi) te costa cam 50-60 euro.
Cat despre cheltuieli de drum, ma rog, aici poti sa-ti faci tu singur calculul. Berlin e cam departe. Trebuie sa vezi cu ce mergi (avion, tren, autocar, prieteni) si ce masina cumperi (cam cat consuma) si pe un Roterplan care le gasesti pe net poti sa-ti calculezi km intre Berlin si Romania. Cazare gasesti la pensiuni cu 30-40 euro/noapte. Mancare  sa zic maxim 20-25 euro/zi. La restaurant preturile pt o masa sunt de aprox 10 euro. Dar daca vrei sa economisesti poti sa-ti cumperi ceva de la supermarket unde preturile sunt mai mici ca in Ro.

Edited by dudy, 27 March 2008 - 12:29.


#30
mir_amd

mir_amd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 28.01.2004
cine poate sa imi dea si mie un nr de telefon al unei persoane de contact, ce poate sa faca acte de vanzare-cumparare si mai tarziu.. dupa ora 7, 8 seara. ? prv pls

#31
tudorksy

tudorksy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 24.10.2005
Maaaa da ce complicat e sa cumperi o masina SH.. :huh:
  In Anglia semneaza o hartie care vine cu actele masinii vanzatorul si cumparatorul, vanzatorul o trimite la RAR ul lor prin posta si in cateva saptamani vin actele tot prin posta cumparatorului. Totul se face in jumate de ora fara drumuri de umblat.(in cele cateva saptamani se poate circula cu masina fara probleme)
  E trist....ce se intampla la noi.

#32
avraam

avraam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 25.03.2008
Va rog spuneti-mi si mie cum se procedeaza daca vreau sa cumpar o masina din DE de la persoana fizica. Nu prea inteleg despre ce e vb cu inmatricularea acolo. Daca o cumpar de la o persoana masina e deja inmatriculata in Germania :blink: de ce mai este nevoie de nush ce numere de tranzit?
Cum pot sa-mi fac asigurare acolo daca nu sunt cetatean german.
Teoretic atat timp cat am asigurare acolo si TUV as putea circula cu masina aici ?
Multumesc!

Edited by avraam, 06 April 2008 - 17:34.


#33
arondpatrat

arondpatrat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 23.08.2006
Pun si eu o chestie mai amanuntita referitor la pasii ce trebuie facuti.




Inmatriculare masina cumparata din Germania: Alergatura in Bucuresti. Asta daca nu vrei sa te duci cu actele la o firma specializata si sa dai intre 50 si 70 de euro comision.


Atentie: Daca nu aveti stampila si data de valabilitate pe asigurarea internationala (cea facuta in Germania), primul lucru pe care trebuie sa-l faci in Romania e asigurarea abligatorie, pt ca nu ai voie sa circuli fara ea. Apoi urmatorul pas este traducerea contractului de vanzare – cumparere, la directia de taxe si impozite iti trebuie tradus si legalizat.
Pentru inmatriculare, cel mai rapid e urmatorul traseu:
1. Programare la RAR (va recomandam in Voluntari, e rapid si te poti programa chiar a doua sau a treia zi de cand suni daca ai noroc) – telefon 9672 (pt mobile cu 021-9672)
2. Mergi la RAR, la ora stabilita. Se face inspectia tehnica, se elibereaza dovada acesteia (cartonasul galben), certificatul de autenticitate si cartea de identitate. Aici te costa circa 3 ore si 280 lei, daca masina e ok.(daca trebuie facute reparatii atunci ai termen de 30 de zile fara a plati inca odata cei 280 de lei. Daca stii ca masina are insa probleme si te grabesti, am auzit voci care spuneau ca trebuie sa fii cu ochii in 4 dupa inginerul care o va inspecta si sa te „intelegi cu el”. Faceti chestia asta pe riscul vostru.)
3. Mergi la Udriste sau in alta parte unde se fac acte auto si faci fisa de inmatriculare (7 lei)
4. Cu fisa in mana te duci la directia de taxe si impozite de care apartii (in fiecare sector sunt mai multe, depinde de domiciliu) si aici platesti taxa de inmatriculare (52 de lei) si impozitul (pe noi ne-a costat 33 lei). In urma platii taxei de impozitului iti pune doamna de la ghiseu o stampila pe fisa de inmatriculare.
5. Taxa de prima inmatriculare (aia speciala) (acum e 700 euro pentru Euro 3 si 300 euro pt Euro 4) trebuie platita la Trezoreria de sector. Este simpatica totusi chestia. Trebuie intrat pe www.mfinante.ro si faceti voi singuri calculul. Si voi ii spuneti celei sau celui de la trezorerie cat trebuie platit. E pe raspunderea voastra.
6. Taxa de certificat de inmatriculare (talon) se plateste la CEC. Inca 30 de lei.
7. Descarci de pe internet (www.prefecturabucuresti.ro, cauti la Activitatile prefecturii) sau iei de la Udriste cererea tip pentru inmatricularea masinii. (  asta daca n-aveti chef sa mai dati inca 2 lei pentru completatul ei de catre o tanti de la acte auto, aceeasi care face si fisa de inmatriculare)
8. Mergi la Udriste (adresa exacta e Str. Logofat Udriste Nasturel nr. 9-11, Sector 3, Centrala: 323.30.30 Int. 21243, 21270, program cu publicul L– V:7 – 20 – mare atentie. Ei vor mai fi acolo doar pana pe data de 25 aprilie 2008 dupa data asta se muta undeva langa platforma Pipera pe langa Sama) cu urmatatoarele documente: fisa de inmatriculare (cu stampila de la financiar), cartea de identitate a masinii (original), certificatul de autenticitate (original), chitante taxe de inmatriculare (amandoua), chitanta CEC (toate original), copie de pe BI/CI proprietar, cartonasul cu ITP de la RAR (original), contractul de vanzare cumparare (copie). Pe langa acte, iti trebuie placutele cu numere de la masina care urmeaza sa fie inmatriculata, deci nu e recomandat ca drumul la Udriste sa-l faci cu aceasta masina. Daca le pui in ordinea care e afisata pe acolo pe stalpi, cu tot cu stat la coada si verificat, totul dureaza intre 5 si 30 minute (depinde de coada). Doamna/domnul de la ghiseu ia actele, placutele le taie, le indoaie si ti le da inapoi si apoi, dupa 24 de ore, vii dupa celelalte placute si cartea masinii. Gata!
Eu am fost intr-o joi dimineata la RAR (apoi la birou) iar a doua zi am rezolvat tot ce mai ramasese, desi am bajbait destul de mult. Singura problema reala a fost faptul ca nu aveam contractul tradus si am platit taxa de urgenta. In rest , daca ai toate hartiile pregatite si copiate, totul merge relativ usor (la taxe nu am stat decat putin la coada, mai toata lumea a fost opreativa (culmea!). Pentru ca toate documentele au fost ok si masina buna, nu am dat nicaieri spaga. Totusi, si fara asta, pentru o masina capacitate 1400 si norma de poluare Euro4, cu asigurare pe un an si rovinieta la fel, cheltuielile de inmatriculare au fost de circa 2000 lei (20 milioane vechi) si cam doua zile de alergat. Daca ai nerv totusi poti face totul intr-o zi dar tot vei mai astepta o zi pentru numere. Exista si firme specializate care fac asta pt. 50 – 70 euro. Sper insa ca ce am scris sa ii falimenteze pe intermediarii astia. 

#34
underscore

underscore

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 28.07.2007
In primul rand as vrea sa multumesc celor care au postat informatiile de mai sus, mi-au
fost de un real folos.

As avea un singur lucru de adaugat, ca nu cred ca s-a spus nimic despre leasing.
La terminarea unui leasing( cazul meu )  in loc de act de vanzare-cumparare trebuie
sa aveti copii dupa factura de rata reziduala( eu desi am avut rata reziduala 0 la contract, ultima
factura primita avea titlu de rata reziduala ).
Aveti nevoie de cate o copie atat la Adminitratia financiara( sau directia de taxe si impozite sau cum s-o
fi chemand :P ) , cat si la politie la Udriste la inmatriculare.

P.S.
Certificatul fiscal al vanzatorului( in cazul meu societatea de leasing ) nu l-am avut in original, ci primit prin fax.
La financiar doamna de la ghiseu a facut putin nazuri, da in cele din urma l-a acceptat asa.
La politie la Udriste au primit copia dupa fax fara sa comenteze nimic.

Oricum, mi se pare stupida prevederea asta. Daca firma de leasing are sute de clienti care termina leasing-ul
intr-o luna, trebuie sa obtina sute de astfel de certificate ? :w00t:

#35
bogdy_a

bogdy_a

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 01.05.2006

View Postbogwol, on Aug 15 2005, 07:09, said:

multumesc pt raspuns dar mai e nevoie sa predau si placile daca nu doresc sa imi mentin numarul? (acesta va fi transferat catre noul proprietar)


Salut,

Aveti idee in cazul in care actualul propietar a cumparat masina de la primul propietar ( a radiat-o, factura vanz. - cump, a inscris-o la finante) dar nu a schimbat numerele si talonul ( este tot pe numele propr. vechi), eu pot cumpara masina de la cel de-al doilea propietar fara sa am nevoie de semnatura primului?

#36
bogdy_a

bogdy_a

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 01.05.2006
Salut,

Aveti idee in cazul in care actualul propietar a cumparat masina de la primul propietar ( a radiat-o, factura vanz. - cump, a inscris-o la finante) dar nu a schimbat numerele si talonul ( este tot pe numele propr. vechi), eu pot cumpara masina de la cel de-al doilea propietar fara sa am nevoie de semnatura primului?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate