Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Manere clasice mobila sau push to...

Contact pe piele cu sangele altei...

metoda constantelor de scurtcircuit

video file info
 Nu pot raspunde: Huawei P10

Cod cursor website

Cum se iese la pensie la munca di...

Inlocuire Tranzistor 4410 BA622T ...
 CASS pe veniturile din DOBANZI

Masina de spalat rufe Bosch

Spatiu prea mare inainte de titlu

Recomandare banca pentru firma
 Photoscape, unde?

Prima World HD

Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Cum pot reda niște inregistr...
 

Problema router Gigabit Huawei WS5200 V2

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 27.03.2024
Salutare,

Fac un topic separat poate cineva s-a mai intalnit cu problema asta la routerele Huawei WS5200 V2.

Dupa specificatiile tehnice ar trebui sa aiba 400Mbps in 2.4GHz si 867Mbps in 5GHz, problema e ca pare limitat cumva in 100Mbps si pe WiFi si pe LAN.

Ce teste am facut:
Am luat un cablu nou CAT6 si m-am conectat direct in Router din ONT Digi (viteza pe wifi sau lan este 85-95Mbps).
Am luat acelasi cablu si am facut conexiune PPoE cu PC-ul cu placa Gigabit si in speedtest am ~900Mbps.
Cum conectez routerul linkul scade la 100 inclusiv pe WiFi sau LAN.

Am verificat si pinii de pe WAN si par sa fie ok, nu e nici unul mai la stanga sau mai impins. Cand ma conectez din router in PC-ul unde am facut testul imi apare automat 100Mbps si la placa de retea. Pe PPoE direct imi aparea 1.0Gbps.

Intreb poate a mai avut cineva de-a face cu acest tip de router si poate exista vreo solutie sa nu mai fie limitat.

#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,827
  • Înscris: 07.02.2003
400Mbps in 2.4GHz si 867Mbps in 5GHz astea sunt phy / link speeds, nu data speed care e mult mai jos. Doar pe cablu testele sunt relevante pentru conexiune.
In rest la problema ta s-ar parea ca routerul nu negociaza corect conexiunea cu ONT-ul si se leaga in 100Mb in loc de 1000Mb. Poate nu ating lamelele corect la router ori au fost abuzate cu mufe sertizate incorect sau pur si simplu sunt strambate. Eu am patit asa cu un Asus mai vechi. Trebuie sa le studiezi cu o lupa sa vezi daca fac artingere corecta.

Edited by andreic, 11 April 2024 - 16:19.


#3
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 27.03.2024
Să încerc să le mai trag cu un ac? Sau cum să procedez?

#4
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,827
  • Înscris: 07.02.2003
Da, ceva cu un mini carlig nu ac simplu... e buna o sarma subtire dar tare, cum au rezistentele electronice noi le capete, faci un carlig foarte mic acolo si le tragi usor... dar te uiti mai intai sa nu fie in regula si sa le strambi gresit dupa aia.

Edited by andreic, 11 April 2024 - 16:21.


#5
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,084
  • Înscris: 30.08.2006
Ai vorbit cu cei de la Digi sa verifice daca ONT-ul e in mod bridge si sa-ti spuna care port are iesirea de 1Gb/s ? Asta inainte sa tragi de "sîrme".
Daca e in acelasi port in care ai facut testul de 1Gb/s, atunci sa nu fie ceva din configurarea routerului. Eu as returna acel router. Toti se plang ca are acoperire wireless foarte mica si fara schimbare de firmware cu varianta chinezeasca, nu merge bine.

Edited by Leo2006, 11 April 2024 - 16:40.


#6
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,434
  • Înscris: 08.02.2011
Ce sa faca Digi daca el are link de 100 mbps intre router si pc ? Acolo trebuie sa aiba 1 gbps chiar daca nu-i conectat routerul ala nicaieri in alta parte

#7
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,084
  • Înscris: 30.08.2006
Sunt ONT-uri la care un singur port e activat 1Gb/s. Daca a infipt un cablu in pc si un altul in router si ambele s-au dus la ONT si a facut teste e normal ca doar o iesire sa dea 1Gb/s si cealalta 100Mb/s. Nu stim nimic despre conditiile de testare.
Testeaza folosind acelasi port din ONT si acelasi cablu de retea cu sau fara router. De cele mai multe ori problema e in conectorul cablului si nu la priza de retea. La priza de retea se vede usor alinierea firelor.

Edited by Leo2006, 11 April 2024 - 16:49.


#8
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 27.03.2024
ONT-ul e ceva mic, are doar un port ethernet.
Pe acel port am făcut testul și cu PC direct pe cablu, deci din router e problema.
Să îl mai returnez nu știu cui ca e luat de mulți ani de pe OLX, mă gândeam ca e vreo setare de nu o cunosc eu să pot să fac ceva mai bun din el.
Sau dacă pot să actualizez firmware-ul… dacă știe cineva cum.. el îmi spune ca e la zi la actualizări.

#9
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 18.01.2020
Vezi daca are setari pe la sectiunea LAN/WAN legate de viteza de negociere a porturilor fizice, din cate ai zis, iti negociaza la 100 Mbps atat pe WAN, cat si pe clientii conectati pe LAN. nu?

#10
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 27.03.2024
Nu are setari, nu are mare lucru de umblat prin el, din pacate.
Doar setari de conectare, IPV..etc

Ciudatenie sau nu, m-am mutat cu cablul de merge catre PC in portul 4, era in 2 si in portul 1 vine cablul de la Digi si conexiunea la PC s-a facut 1GB, doar ca download a ramas tot 85-90mbps O sa incerc sa ma mai joc cu ele, poate iese ceva.

#11
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,188
  • Înscris: 17.01.2012

View PostAlinMarius11, on 11 aprilie 2024 - 17:07, said:

Să îl mai returnez nu știu cui ca e luat de mulți ani de pe OLX, mă gândeam ca ...

...te gândeai să nu mai cumperi din surse „neconforme”? :o
de pe olx poți să cumperi fără grijă un târnăcop, fo 2 găleți, dar nu un router sau jenți de aliaj... :(

#12
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 27.03.2024
Era sigilat, acum nu știu. Bănuiesc ca nu pot conecta cablul de la DIGI decât în WAN, nu? Doar acolo pot face link.

#13
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,413
  • Înscris: 08.01.2009
Cel putin in pagina de prezentare a router-ului (site-ul huawei e cam alambicat si nu am gasit manualul) spune ca toate porturile sunt auto-sensing si ca oricare poate fi folosit ca WAN .

#14
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 27.03.2024
Deși toate prezentările sunt cu 4 lan uri, al meu arată ca ăsta : https://consumer.hua.../en-us15883089/

Un wan si 3 lan, pe cutia lui scria v2, poate astea de sunt vândute sau care au fost vândute ultimele sunt v3…și au alte configurații.

Oare să îi fac un hard reset? Când am configurat routerul initial aveam net de 100, de la alt provider care dădea prin UTP de la stâlp și furniza servicii bazate pe MAC ul routerului. Poate și a luat inițial vreo setare aiurea? Ținând cont ca pe porturile aste am mers de la început 1/2 și fix pe astea am link 100, pe 3/4 am 1000


#15
AlinMarius11

AlinMarius11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 27.03.2024
Fact ciudat sau nu:

Cu conexiunea la PC fie pe Lan 1 fie pe Lan 4 - Speedtest imi arata 500mbps daca descarc aplicatia pentru Windows, iar pe browser arata 100mpbs ( ma refer la limita maxima) - doar pe telefon vad 1000.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate