Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...

Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id
 DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana

Cum se imparte legal o mostenire ...

Avem sanse sa avem energie electr...
 

hidroforul nu se opreste

* * * - - 1 votes
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
mistrulet

mistrulet

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 28.10.2018
Salutari. De curand mi s-a stricat hidroforul si l-am schimbat. de fapt am avut o pompa de apa ,fara vas de expansiune.acum am pus un hidrofor . am schimbat presostatul pentru-ca hidroforul nu se oprea,mergea continuu. dar la fel,hidroforul nu se opreste nici cu presostatul nou.presiunea ramane undeva la 2.8-2.9 bar,mai mult nu creste. poate fi altceva de vina ca nu se opreste,in afara de presostat si daca da,ce? presostatul cum il reglez sa opreasca  hidroforul undeva la 2.5 bari? la care arc umblu si in ce sens invart? el are niste marcaje "+" si "-" in dreptul arcurilor. cand am schimbat presostatul m-a ajutat un.. "meserias" si e posibil sa fi umblat la reglaje. Multumesc anticipat.

#2
Namidee

Namidee

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,238
  • Înscris: 02.06.2021
Foloseste si google
https://blogdeinstal...ul-de-hidrofor/

#3
liviu_np

liviu_np

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,191
  • Înscris: 05.06.2006
Presostatul hidroforului este reglat din fabrica. Indicat sa nu se umble la reglaje
Hidroforul nou daca nu se opreste inseamna ca nu este amorsat. Verifica un robinet si vezi daca curge apa. Daca nu curge in timp ce merge hidroforul, inseamna ca nu este amorsat hidroforul.
Vezi sorbul din fantana. nu trebuie sa piarda apa ca se dezamorseaza hidroforul

Cam atat deocamdata. In functie de simtome exista mai mute remedii.

#4
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,636
  • Înscris: 28.11.2001
Ai supapa la sorb? Daca este ... este si functionala?



#5
thunderbolt

thunderbolt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 03.05.2008

View Postmistrulet, on 02 aprilie 2024 - 19:54, said:

Salutari. De curand mi s-a stricat hidroforul si l-am schimbat.
1. Presostat defect. Da, l-ai schimbat, dar unele sunt defecte de noi, mai ales daca sunt chinezarii.
2. Supapa sorb nefunctionala.
3. Presiune insuficienta in vasul de expansiune.
Astea, din experienta mea. Posibil sa fie si altele, desi nu cred.

Presiunea in vasul de expansiune de la hidrofor se regleaza astfel:
- se deconecteaza/scoate din priza/opreste pompa.
- se deschide un robinet (poate fi sprinkler, apa la bucatarie, apa la dus etc.), ideea este sa ramana circuitul deschis.
- se pompeaza aer in vasul de expansiune/membrana pana la 65% din valoarea unde sistemul are cut-off.
e.g. 3.5 bar - pompa porneste la 3.0 si se opreste la 4.0, de unde calculul: 4.0 * 0.65 = 2.6 atm
*La inceput pe masura ce se pompeaza aer, evident va iesi apa pe robinet, asta inseamna ca apa aceea iese efectiv din bazinul de acumulare, este in regula! Pentru un vas de expansiune de estimativ 50 litri si 2.6 bari, intra undeva probabil in jur de 150 de pompe...
Bafta!

#6
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,535
  • Înscris: 07.02.2003

Vizualizare mesajmistrulet, pe 02 aprilie 2024 - 19:54, a scris:

Salutari. De curand mi s-a stricat hidroforul si l-am schimbat. de fapt am avut o pompa de apa ,fara vas de expansiune.acum am pus un hidrofor . am schimbat presostatul pentru-ca hidroforul nu se oprea,mergea continuu. dar la fel,hidroforul nu se opreste nici cu presostatul nou.presiunea ramane undeva la 2.8-2.9 bar,mai mult nu creste
Inseamna ca nu face presiune, nu e in regula... ori are hibe de amorsare vorba coelgilor ori sarcina aiurea pe intrare si trebuie sa suga mai tare decat poate (inaltime absortie prea mare).
Deci prima chestie care o faci este sa detemrini de ce nu urca presiunea, la un hidrofor de casa de 50-100l in jur de 700-800W trebuie sa poata baga macar 4 bari. Reglajele la hidrofor sunt simple, ai 2 elemente, presiune maxima absoluta (ala mare) si delta P (minima de amorsare) care de regula nu poate fi mai mica de 1 bar fata de maxima.

Edited by andreic, 02 April 2024 - 20:47.


#7
adip62

adip62

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 30.03.2024
De regula hidrofoarele din comert pornesc la cca 1,5 si se opresc la cca 3 bari (atm). Aceste valori pot fi modificate din presostat dupa necesitatile fiecaruia.
Practica este de a baga aer putin mai mult decat minimul la care porneste pompa. Aceasta activitate se va repeta functie de pierderile prin ventilul rezervorului - nu am intalnit niciun hidrofor care sa nu piarda aer.
In plus, inainte de a baga aer sunt obligatorii doua actiuni:
1. Micsorarea presiunii in instalatie
2. izolarea hidroforului de instalatie - altfel nu vei sti ce presiune reala bagi in hidrofor, deoarece se va difuza in toata instalatia.
Exemplul concret: hidroforul meu porneste cam la 1,4 bari. Fac presiune in rezervor pana la 1,5 bari. La 2 luni sau cand observ ca pompa hidroforului porneste mai des si functioneaza mai putin, refac presiunea.

#8
uid94270

uid94270

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 28.08.2007
Salut, din experienta, folosirea presostatelor simple e bataie de cap, tota ziua repari, in sepcial daca hidroforul este situat intr-un camin unde se face umezeala.
Solutia la mine a fost sa scot hidroforul din camin si sa pun un presscontrol si sa scot balonul. Atentie ca instalatia unde merge apa trebuie sa fie mai lunga sa se acomodeze presiunea, altcumva se desfac imbinarile la teava pe unde iese apa.

#9
theionutzradu1991

theionutzradu1991

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,536
  • Înscris: 28.11.2017
Supapa de sens merge?

#10
mistrulet

mistrulet

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 28.10.2018
Am cam rezolvat. Eu nu ma pricep la asa ceva de asta am intrebat pe aici. pentru unii stiu ca e simplu sau logic,dar la mine mai greu cu astea si de obicei masor de 5 ori si tai odata. asa ca am vrut mai multe pareri. Inainte de hidroforul asta am avut o pompa Dab,fara butelie si controlul presiunii se facea electronic cred si automat. A inceput sa curga apa undeva pe la mijlocul pompei,cineva zicea ca ar semeringul sau ceva de genul. Acum am montat o pompa mai veche pe care o tineam de rezerva,inca de la contructia casei de acum 7 ani. e o pompa lux-tech . self priming pump. jet-100L ,45L/min 1.5 hp , 2800 RPM. i-am atasat o butelie si bineinteles presostat. eu daca nu ma pricep,am chemat un instalator pe care nu il cunosteam. cei la care apelez de obicei erau toti ocupati. si asta care a venit..cred ca se pricepea un pic mai bine ca mine :)) pe langa forum am mai intrebat niste instalatori pe care ii cunosc,concluzia a fost in mare ca pompa asta montata e cam slaba si ca se rezolva doar prin reglajul presostatului ,sa fie cam in marja puterii pompei . momentan ,pompa pleaca cand scade la 1.6 bar si se opreste cand ajunge la 2.6 bar. la chiuvete si dus pare destul ,dupa cum curge. e mai mult o solutie de urgenta pana strang niste bani sa iau ceva mai bun si tot asa cred fara butelie si presostat. cu toate ca cat am cheltuit cu "meseriasii" care au venit cred ca luam una noua si o si schimbam singur. na..asta e situatia. Va multumesc pentru raspunsuri,m-au ajutat.

#11
phoenix76

phoenix76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 25.09.2014
Adica ai POMPA -> HIDROFOR una dupa alta ? Eu stiam ca hidroforul are pompa lui. De ce este nevoie de o pompa intermediara ?

#12
mistrulet

mistrulet

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 28.10.2018

View Postphoenix76, on 03 aprilie 2024 - 10:41, said:

Adica ai POMPA -> HIDROFOR una dupa alta ? Eu stiam ca hidroforul are pompa lui. De ce este nevoie de o pompa intermediara ?

nuuu. am avut o pompa. s-a stricat. am scos-o si am pus alta pompa la care am atasat o butelie pentru a face presiunea necesara.

#13
noxious30

noxious30

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,619
  • Înscris: 18.01.2010
Era bine să specifici SUBMERSIBILA.
Colegii au înțeles altceva, în consecință.
Sau poate eu înțeleg greșit.
Deci: pompa e în fântână? Sau pe vas?
E bine că ai rezolvat.

 mistrulet, on 03 aprilie 2024 - 10:45, said:



nuuu. am avut o pompa. s-a stricat. am scos-o si am pus alta pompa la care am atasat o butelie pentru a face presiunea necesara.
.

Edited by noxious30, 03 April 2024 - 16:16.


#14
mistrulet

mistrulet

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 28.10.2018

View Postnoxious30, on 03 aprilie 2024 - 16:17, said:

Era bine să specifici SUBMERSIBILA.
Colegii au înțeles altceva, în consecință.
Sau poate eu înțeleg greșit.
Deci: pompa e în fântână? Sau pe vas?
E bine că ai rezolvat.


.

nu stiu..poate m-am exprimat eu gresit..nu e in fantana e la suprafata,alimenteaza cu apa casa. e o teava batuta in pamant si unde iese din pamant e conectata la pompa. scuze daca m-am exprimat gresit

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate