Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @Nimcid25!

"Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...

Parere antrenament incepator
 Dilema sursa

Ajutor Android Redmi10

Poti sa conduci o masina cu putin...

Ce inseamna "izdavoi" ?
 Poco X6 Pro vs OnePlus Nord 3

Lirapay

Durata maxima video in Google Pho...

Deschidere fisiere docx si poze s...
 Motivare hotarare

Router wireless ZTE ZXHN H3601P

Server local disponibil pe re5...

Vizualizare site-uri in cache
 

Viraj la stanga

* * * * * 1 votes
 • Please log in to reply
357 replies to this topic

#343
titoo

titoo

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,410
 • Înscris: 19.03.2007

View Post_-livio-_, on 28 martie 2024 - 15:54, said:

Cateodata se misca mai cu spor, n-a durat foarte mult de cand s-a apucat garcea sa dea sfaturi gresite despre giratorii pana au bagat lamuriri in lege, trebuie doar niste “publicitate” mai de amploare.
Nu au bagat lamuriri, s-a modificat si s-a hotarat sa se respecte regula circulatiei pe benzi. Acum sigur ca se va modifica si se va permite ca motocicletele sa circule in paralel pe aceeasi banda cu masinile. Vezi ca am pus in pagina anterioara un link in care vei gasi un filmulet foarte elocvent, in care un motociclist impartea banda cu un autoturism.

#344
Tsunamii

Tsunamii

  Bucuresti

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 50,103
 • Înscris: 20.10.2015

View Posttitoo, on 28 martie 2024 - 15:33, said:

din articolele postate aici reiese clar ca e interzis.

Un mare partz. Articolele de aici NU SUNT LEGE.
Eu am cerut legea. Aia nu exista\
Voi scrieti de mii de ori ca e interzis de la voi putere, NU E LEGE.
Sau poate ma insel si astept sa mi-o aduceti sa invat.


View Postrelu11051, on 28 martie 2024 - 15:27, said:

Nu scoate din context. E marlanie ce faci.

Nu sacot nimic din context. Ai scris ca nu e lege si e adevarat. Ce am scos din cotext.
Ah, ca nu da bine ca ai recunoscut ca nu e lege e altceva.
Sau poate e lege. Dar eu n-o stiu si ghici ce? Nici voi, dar, dupa voi si articolele scrise le s/pedia e CLAR ca nu e voie, :lol:

View Posttitoo, on 28 martie 2024 - 15:59, said:

Acum sigur ca se va modifica si se va permite ca motocicletele sa circule in paralel pe aceeasi banda cu masinile.

Lege nu e ca e interzis, dar daca ar introduce expres ca se poate circula, sa vezi atunci accidente.
Eu n-as circula nici cu o motocicleta langa mine, in nici un caz cu o masina...
Eu, la volan sau manete, trebuie sa am spatiul meu de manevra daca ceva ,merge gresit daca cineva greseste sa am unde sa ma retrag sau sa ma feresc.
Ar fi o tampenie sa se stipuleze asa ceva

#345
titoo

titoo

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,410
 • Înscris: 19.03.2007
@Tunamii
Deci Codul Rutier nu e lege, o fi vreo carte scrisa de Sadoveanu ? Daca articolele puse aici nu-ti sunt cunoscute, rezulta ca nu ai citit in viata ta legislatia rutiera. Chiar nu realizezi cat esti de penibil si paralel cu fenomenul ? Te citez :"Lege nu e ca e interzis, dar daca ar introduce expres ca se poate circula, sa vezi atunci accidente.". Probabil imi vei spune ca multi nu stiu ca e permis si trebuie sa le spuna in mod explicit ca au voie, ori sa-i anunti tu cumva ca au voie. :) :) :)
Ar fi o tampenie sa se stipuleze asa ceva, tocmai de aceea nu e stipulat si nu va fi vreodata, doar tu ai voie....ca asa stii tu.

#346
Tsunamii

Tsunamii

  Bucuresti

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 50,103
 • Înscris: 20.10.2015

View Posttitoo, on 28 martie 2024 - 17:46, said:

@Tunamii
Deci Codul Rutier nu e lege, o fi vreo carte scrisa de Sadoveanu ? Daca articolele puse aici nu-ti sunt cunoscute, rezulta ca nu ai citit in viata ta legislatia rutiera. Chiar nu realizezi cat esti de penibil si paralel cu fenomenul ? Te citez :"Lege nu e ca e interzis, dar daca ar introduce expres ca se poate circula, sa vezi atunci accidente.". Probabil imi vei spune ca multi nu stiu ca e permis si trebuie sa le spuna in mod explicit ca au voie, ori sa-i anunti tu cumva ca au voie. Posted Image Posted Image Posted Image
Ar fi o tampenie sa se stipuleze asa ceva, tocmai de aceea nu e stipulat si nu va fi vreodata, doar tu ai voie....ca asa stii tu.

Mie chiar nu-mi pasa, eu merg la siguranta. Era vorba de ce e interzis prin lege insa

#347
titoo

titoo

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,410
 • Înscris: 19.03.2007
Insa...nu pricepi si pace. E bine totusi ca nu pui in practica ceea ce stii tu ca e voie !

#348
Oyama-the-Younger

Oyama-the-Younger

  Junior Member

 • Grup: Junior Members
 • Posts: 158
 • Înscris: 08.01.2024
Codul Rutier Roman este, manifest, o ironie lugubra la adresa cetateanului onest.


View Postrelu11051, on 28 martie 2024 - 14:26, said:

Articolul 106
(1) Pe un drum public prevăzut cu minimum 3 benzi pe sens, când conducătorii a două autovehicule circulă în aceeaşi direcţie, dar pe benzi diferite, şi intenţionează să se înscrie pe banda liberă dintre ei, cel care circulă pe banda din dreapta este obligat să permită celui care vine din stânga să ocupe acea bandă.

comisar de poitie Olivier Quisquater, jurisprudenta legislatie rutiera Conventie Vienna (Romania a ratificat Conventia in 1973)

https://www.rtbf.be/...euvres-11244357

“Attention tout de même à certaines situations où la priorité de droite peut s’appliquer en cas de manœuvres simultanées. L’exemple le plus parlant, c’est le cas où un véhicule qui se tient sur la bande de droite d’une autoroute commence un dépassement et se déplace pour ce faire vers la 2e bande. Alors qu’au même moment, un véhicule qui se trouvait sur la 3e bande se rabat sur la 2e exactement au même endroit. En cas d’accidents, même si ce sont des manœuvres simultanées, la jurisprudence considère que le conducteur sur la 3e bande était débiteur de la priorité de droite par rapport au conducteur qui se déportait de la 1ère à la 2e bande”

traducere:

“blah, blah, blah… la ocuparea banda 2 prioritar este vehiculul care se deplaseaza din banda 1 vs vehicul care se deplaseaza din banda 3, pentru ca PRIORITATE PENTRU DREAPTA”

View Postrelu11051, on 28 martie 2024 - 14:26, said:

(2) Pe drumul public cu mai multe benzi, conducătorii de autovehicule care circulă pe o bandă care se sfârşeşte, pentru a continua deplasarea pe banda din stânga trebuie să permită trecerea vehiculelor care circulă pe acea bandă.

https://www.permisde...e-et-exceptions
dispozitie Curte de Casatie Belgia - Rolnr: C990341N 24/11/2000


https://www.permisde...ijstroken-1.jpg

“Lors d'une réduction des bandes de circulation par la droite, le conducteur qui roule à l'extrême droite (la voiture bleue), et qui, suite à la signalisation (panneau et flèches), est obligé de se déplacer depuis sa bande de circulation interrompue, vers la bande de circulation à sa gauche, bénéficie de la priorité de droite. Dans cette situation, l'on considère que le conducteur qui se déplace vers la gauche, en serrant toujours le bord droit de la chaussée, n'effectue pas de changement de bande de circulation ou de manoeuvre”

traducere:

“odata cu reducere numar benzi circulatie, de la dreapta spre stanga, automobilul care ruleaza la extrema dreapta, si care, urmare  a indicatoarelor rutiere (link foto mai sus), este obligat a se deplasa din banda sa de circulatie intrupta (terminata) catre banda de circulatie la stanga sa BENEFICIAZA DE PRIORITATE DE DREAPTA. in aceasta situatie se considera ca automobilul care se deplaseaza catre stanga, si care in continuare la marginea dreapta a soselei nu efectueaza un schimb de banda si nu manevreaza”@titoo -> admonesteaza-i cu forta, in.divi.zii sint id.ioti si toxici pentru ca implementeza to the nines ceea ce au ratificat acum 42 de ani (eg Belgia in 1972)

#349
_-livio-_

_-livio-_

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,379
 • Înscris: 22.10.2007
totusi e si o logica in de ce e asa la romani, dupa mine cel de pe banda inferioara vede mai bine cealalta masina iar cel de pe banda superioara cel mai probabil o sa aiba viteza mai mare decat cel de pe inferioara, asa ca e lasat sa se duca in loc sa i se puna piedica, plus ca mai e si legea aia care spune ca trebuie sa revii cat mai rapid pe banda 1.


in uk nimeni nu are prioritate acolo, legea spune ca trebuie sa intre toti pe rand, asa ca masina care e mai in fata trece prima, dar e la mica intelegere.

Edited by _-livio-_, 28 March 2024 - 21:27.


#350
exqusit_drunk

exqusit_drunk

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,867
 • Înscris: 17.12.2019
Logica priorității celui de pe banda 3 în detrimentul celui de pe banda 1 vine din obligativitatea tuturor de a folosi banda 1. Astfel, cel de pe 3 e obligat să schimbe banda către dreapta pe când cel de pe 1 e obligat să stea acolo.
În ce privește banda care se finalizează, sunt cazuri de ambele situații, mai ales în vârfurile dealurilor reducându-se banda de la axul drumului.

#351
Oyama-the-Younger

Oyama-the-Younger

  Junior Member

 • Grup: Junior Members
 • Posts: 158
 • Înscris: 08.01.2024

View Post_-livio-_, on 28 martie 2024 - 21:17, said:

totusi e si o logica in de ce e asa la romani


nu am aptitudini care imi permit a ma erija in connoisseur jurisprudenta legislatie auto. dar daca Romania a ratificat un document de ce nu il aplica? pentru uniformitate cu celelalte state, dincolo de “logic” vs “ilogic”?

un individ onest, roman, conduce in eg Franta si in situatii similare nu acorda prioritate de dreapta, automobilul roman crezand ca ruleaza legal. din pacate nu si este infractiune de al 3lea grad (neacordare de prioritate + 235 Euros amenda).View Post_-livio-_, on 28 martie 2024 - 21:17, said:

in uk … masina care e mai in fata trece prima

exact. si spun asta pentru ca aceasta abordare este “mai logica” in opinia mea.

Edited by Oyama-the-Younger, 28 March 2024 - 21:46.


#352
_-livio-_

_-livio-_

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,379
 • Înscris: 22.10.2007
pt ca desi au ratificat documentul ala tarile au si reguli particulare pe langa el.
iar in codul rutier roman nu exista prioritate de dreapta cand vorbim de 2 masini ce circula in paralel, cel care schimba banda are obligatia sa o faca in siguranta, in uk e la fel.

#353
Tsunamii

Tsunamii

  Bucuresti

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 50,103
 • Înscris: 20.10.2015

View Posttitoo, on 28 martie 2024 - 19:06, said:

Insa...nu pricepi si pace. E bine totusi ca nu pui in practica ceea ce stii tu ca e voie !
Indiferent cat de legal e, eu nu circul periculos. In plus ii protejez si p-altii si ma ingrijesc sa nu irit traficul
Asta e insa alta problema, eu discutam de regulament


View Post_-livio-_, on 28 martie 2024 - 21:48, said:

... cand vorbim de 2 masini ce circula in paralel, cel care schimba banda are obligatia sa o faca in siguranta, in uk e la fel.

Poate in UK e vorba de schimbarea de banda
Stiu ca in State si Canada e interzis sa folosesti banda cu alt vehicul, in Romania insa lege aduce in discutie si "shir"
Cand schimbi directia sau shirul ESTI OBLIGAT sa se asiguri, eu insa discutam de folosirea pe sens al aceleliasi benzi.
Nu despre schimbarea directiei, de terminarea unei benzi etc
Posibil ca si-n UK sa fie interzis

#354
_-livio-_

_-livio-_

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,379
 • Înscris: 22.10.2007
discutia noastra n-are treaba cu a ta, noi vorbeam de 2 masini ce circula in paralel pe benzi diferite.

le: lane filtering nu e ilegal in uk, dar poate fi incadrat la dangerous driving daca e cazul.

Edited by _-livio-_, 28 March 2024 - 23:48.


#355
Tsunamii

Tsunamii

  Bucuresti

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 50,103
 • Înscris: 20.10.2015

View Post_-livio-_, on 28 martie 2024 - 23:47, said:

discutia noastra n-are treaba cu a ta, noi vorbeam de 2 masini ce circula in paralel pe benzi diferite.

Acolo e clar cam peste tot
"Lane filtering" (habar n-aveam ca se numeste asa), nu e pemis in Canada sau State, ma rog, cu mici exceptii, le-a dat voie motocicletelor sa se strecoare printre masinile OPRITE parca in Cali doar.

#356
MareleIntelept

MareleIntelept

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,764
 • Înscris: 26.07.2023
In Ro e specificat clar ca depasirea e interzisa daca se incalca linia continua separatoare de sensuri. Pe cale de consecinta, daca nu incalci marcajul ala, depasirea nu e interzisa, adica ai voie sa depasesti pe aceeasi banda, adica e voie cu doua vehicule pe aceeasi banda, iar manevra nu are un termen limita specificat. Masina care depaseste bicicleta nu are voie (regula speciala), invers da.

#357
titoo

titoo

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,410
 • Înscris: 19.03.2007

View PostMareleIntelept, on 29 martie 2024 - 07:24, said:

In Ro e specificat clar ca depasirea e interzisa daca se incalca linia continua separatoare de sensuri. Pe cale de consecinta, daca nu incalci marcajul ala, depasirea nu e interzisa, adica ai voie sa depasesti pe aceeasi banda, adica e voie cu doua vehicule pe aceeasi banda, iar manevra nu are un termen limita specificat. Masina care depaseste bicicleta nu are voie (regula speciala), invers da.
Si cu articolele astea ce facem ?

"In timpul deplasării, vehiculele sunt obligate să păstreze o distanță laterală suficientă (corespunzătoare) față de vehiculele pe lângă care circulă, din același sens sau din sens opus "

Conducătorul de vehicul care efectuează depăşirea este obligat:

c) să păstreze în timpul depăşirii o distanţă laterală suficientă faţă de vehiculul depăşit;

Stiu ca pe forum este simplu si o sa-mi spui ca nu exista o prevedere care sa specifice distanta laterala. Dar daca cobori cu picioarele pe pamant si realizezi ca atunci cand stai la semafor si apare un motociclist, ambii soferi ii fac loc mutandu-se la extremitatile benzii, astfel incat motociclistul sa poata trece printre cele 2 masini. Ca sa-ti fie si mai clar, te intreb de ce nu trec motociclistii cand masinile sunt oprite la semafor la fel ca biciclistii pe langa bordura, daca spui ca e suficient loc pentru o masina si o motocicleta in paralel pe aceeasi banda ? Dar na, daca vreti explicatii amanuntite si desene in codul rutier, cred ca mai aveti multi ani de asteptat.

Ia uita-te aici si vezi au loc pe aceeasi banda, sau motociclistul circula fix intre benzi ?

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/EGosyzHrRAY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#358
titoo

titoo

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,410
 • Înscris: 19.03.2007
In acest filmulet,de la min 1.53 (stiu ca se aude prost, pentru ca e si muzica si zgomotul traficului) la min 1,59 politistul spune "Chiar si partial pe sensul lui de mers, nu aveati voie". Alte argumente nu va mai pot aduce, ramane sa faceti o petitie la rutiera, astfel (poate) va lamuriti ca nu e legal ca o masina si un autoturism sa circule in paralel pe aceeasi banda.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/tg0Y7AFriHw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate