Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caut splitter semnal satelit

Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta
 Problema imprimanta

Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...
 Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai
 Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?
 

raspbery pi pico nu se conecteaza

- - - - -
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,608
  • Înscris: 19.03.2022
Imi cer scuze daca am postat in zona gresita, chiar nu am idee unde ar trebui postat subiectul . . .
am o problema cu conectarea dispozitivului din titlu , in Thonny , deci incarc firmware cu extensia uf2
-in dispozitiv  dupa care dispare din conexiune, si orice cod as scrie nu se executa .
Mesajul de eroare e : device is busy .
Toate solutiile de pe net nu au dat roade.
Ciudat e ca pe arduino merge perfect, codul se executa .
Nu imi dau seama daca de vina e windows-ul, placa raspberry sau Thonny.
E nevoie de vreun driver special ?
Am incercat pe doua calculatoare, acelasi rezultat. Calculatoarele au procesoare diferite, unul pe AMD si celalalt pe intel, cel pe intel are windows 10, AMD-ul  e Win 7.
Am incercat pe versiuni diferite Thonny, atat mai vechi cat si recente, install-ere sau portabile . . .
Pe net din ce am citit , si altii au intampinat aceleasi probleme insa au rezolvat, la mine nu merge "neam" .Posted image
Multumesc anticipat tuturor celor ce imi ofera ajutor .

#2
Lexon

Lexon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,600
  • Înscris: 07.08.2011
Ai incercat si cu alt cablu? Nu conteaza ca functioneaza pe alte device-uri...

#3
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,608
  • Înscris: 19.03.2022

Vizualizare mesajLexon, pe 12 martie 2024 - 17:13, a scris:

Ai incercat si cu alt cablu? Nu conteaza ca functioneaza pe alte device-uri...
Am incercat si cu alte cabluri.
Prima data le-am suspectat .
Le folosesc si pe arduino fara probleme.
Banui ca Thonny e problema, findca si pe alte calculatoare persista problema.
Am spus ca in momentul cand folosesc Arduino IDE merge fara probleme.
Doar ca am niste fisiere deja scrise in Thonny si doream sa le compilez .
Nu e ca la Arduino care compileaza si fara conectare la placa hardware.

#4
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,608
  • Înscris: 19.03.2022
Pana la urma am rezolvat singur.
E nevoie de un driver USB special si care se instaleaza de ZADIG, o aplicatie speciala.
Trebuie selectat USB Serial (CDC).

https://github.com/r...back/issues/118
Detalii mai multe pe link.

#5
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,572
  • Înscris: 17.09.2005
Ai avut ghinion cu versiunea de win 10 pe calculatorul tau.
In link se specifica faptul ca pe win 10 se instaleaza driverul corect.
Dar nici ei nu specifica pe ce versiune au verificat.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate