Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
setare permanenta 16:10 in VLC?

iMessage with PQ3: The new state ...

Schimbare nume strada se schimba ...

¨Pentru ca ti-a placut Einstein &...
 Produsele marca proprie ar putea ...

Slabire burta

Extender mikrotik

Puț apa in comuna Berceni Il...
 Configurare router TP-Link (trans...

Informatie job secundar

VLC Media Player

WoW Ascension parere
 Eliberare fiscal - ajutor

Caut un NVR model HGNVK-48902

Baterie Macht

Complex termogenic opinii ( Arzat...
 

Windows 10 PRO apare ca 10 Home

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
rudolf_2010

rudolf_2010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 30.07.2012
Salut .

Am și eu o întrebare în legătură cu instalare unui WINDOWS 10 PRO pe un laptop TOSHIBA SATELLITE L50-A-1EH .
Problema stă în felul următor :
Un amic de al meu a achiziționat acest WINDOWS 10 PRO (PROFESSIONAL) de pe EMAG MARKERPLACE și m-a rugat să-i fac eu instalarea .
Attached File  WIN 10 PRO.jpg   234.96K   42 downloads
Nefiind la prima instalare de WINDOWS (mai ales pe laptopul lui) am zis să mi-l aducă că a doua zi e gata .
Eeee acum începe nebunia cu acest WIN 10 PRO din cutie .
Formatez HDD-ul cu LOW LEVEL că vorba aia să-i fac o instalare "pe curat" .

Bag USB-ul in laptop și dau install .
Aștept să se termine și la sfârșit când să bag codul de licența ce credeți că apare în Setări la Activare în dreptul Ediție ?
Windows 10 HOME
Attached File  WIN 10 HOME.jpg   655.21K   31 downloads

E acum întrebările întrebătoare :
1. Să nu fi fost pe stick-ul primit WIN 10 PRO ?
2. Microsoft au renunțat la WIN 10 PRO ?
3. Pot face ceva fără a reinstala din nou (deoarece am instalat de 2 ori / odată conectat la NET și odată fără NET), ca să pot converti versiunea HOME în una PRO și să pot introduce licența primită în pachet ?

Mulțumesc anticipat .

Edited by rudolf_2010, 12 February 2024 - 14:47.


#2
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,121
  • Înscris: 05.01.2006
Probabil avea deja in BIOS cheia de Home si astfel a sarit peste faza in care selectezi home/pro si a instalat home cu acea cheie. Nu s-a renuntat la PRO. Ar trebui sa mearga din zona de activare (care cred ca-ti apare activat fara sa fi facut nimic) sa faci upgrade la PRO si acolo sa treci noua cheie.

#3
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,223
  • Înscris: 08.02.2011
Doar bagi noua cheie de produs, asta e tot. Nici nu trebuia instalat nimic.  Acum ramane de vazut daca va fi merge cheia asta de 20 de lei, dar e alta problema. Cred ca are prin setari "upgrade to pro" pe acolo pe undeva ...

Edited by modoran, 12 February 2024 - 14:47.


#4
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,135
  • Înscris: 15.06.2004
Mai mult ca sigur daca nu ti-a cerut cheia la inceputul instalarii a citit din bios licenta de Home si a instalat-o pe-aia.
Vezi daca mereg cu upgrade din activare - bagi noua cheie si dac o recunaoste se va transforma in pro dupa un restart si ceav procedura de upgrade.

#5
rudolf_2010

rudolf_2010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 30.07.2012

Vizualizare mesajRavy, pe 12 februarie 2024 - 14:42, a scris:

Vizualizare mesajeiffel, pe 12 februarie 2024 - 14:47, a scris:


Nu prea are cum că înainte a avut tot un WIN 10 PRO instalat de mine

Vizualizare mesajmodoran, pe 12 februarie 2024 - 14:46, a scris:

La asta m-am gândit și eu dar mi-e teamă să nu-i stric licența așa !

Edited by Ravy, 12 February 2024 - 15:00.


#6
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,121
  • Înscris: 05.01.2006
Nu conteaza ce a avut ultima oara pus de tine... La instalare te-a intrebat ce versiune sa alegi? Nu? Atunci avea de "undeva" acea informatie. De unde putea sa o aiba (daca nu avea drivere net) decat din Bios sau de pe USB - USB-ul il testezi intr-o masina virtuala/pe alt calculator iar pentru BIOS incerci cu alte kituri de instalare.

#7
csgabe

csgabe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,512
  • Înscris: 08.12.2009
In cmd poti rula comanda:
slmgr.vbs /dli

Sa vezi partial ce cheie foloseste.

Edited by csgabe, 12 February 2024 - 15:01.


#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,135
  • Înscris: 15.06.2004

Vizualizare mesajrudolf_2010, pe 12 februarie 2024 - 14:53, a scris:

La asta m-am gândit și eu dar mi-e teamă să nu-i stric licența așa !
Nu se strica nimic. Asa a fost gandit - practic toate functiile de Pro exista deja, dar e nevoie de chie ptr deblocarea lor.

Pot fi doar doua probleme:
1. Varianta de windwos de pe stick sa fei mai veche si sa pierzi timp cu update/upgrade-uri pana ajunge al zi.
2. Licenta cumparata sa fie teapa, sa sa necesite activare offline prin telefon la firma vanzatoare ( bataie de cap si posibilitate de dezactivare in timp  ).

Vizualizare mesajrudolf_2010, pe 12 februarie 2024 - 14:53, a scris:

Nu prea are cum că înainte a avut tot un WIN 10 PRO instalat de mine
Pai nu conetaza ce a avut inainte - atunci poate ai instalat o versoune modificata care nu avea decat pro.
Conteaza cee citeste el in BIOS.

Mai exista o chestie care poti sao faci la stick-ul ala- sa pui in el un fisier ei.cfg cu ceva instructiuni ca sa ceara oricum la instalare sa alegi tu ce sa instaleze, nu sa ia automat.

Practic e un fisier txt cu numele respectiv ei.cfg.
Deschizi Notepad si scrii asta in el si salvezi:

Citat

[Channel]
_Default
[VL]
0

fisierul ala il copiezi pe USB in folderul Sources

Edited by eiffel, 12 February 2024 - 15:15.


#9
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,159
  • Înscris: 30.08.2006
Daca are licenta in bios aceasta poate afisata cu comanda data in cmd:
Am verificat si merge.
wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Daca iti afiseaza o cheie atunci e normal ca la instalare sa fie deja activat acel windows Home. Asta trebuie sa fie cauza
Acum, doar reintroduci noua cheie de windows pro.

#10
Labargo

Labargo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 23.12.2023
eu stiu ca odata activat un windows 10 pe un laptop, cand il reinstalez "pe curat", cand se conecteaza la internet se activeaza automat
nu ai nevoie de alta licenta

Edited by Labargo, 12 February 2024 - 16:10.


#11
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,135
  • Înscris: 15.06.2004
Stii bine. Problema e ca ptr hardware-ul ala are doua activari online, dar una e OEM - ptr Home - iar aia e detectata la instalare ptr ca serialul e in BIOS.
Daca foloseste fisierul ala ei.cfg poate alege ce sa instaleze si insataelaza versiuena Pro - care probabil cand va da de internet se va activa automat - daca a fost activata si inainte.

#12
rudolf_2010

rudolf_2010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 30.07.2012

View Posteiffel, on 12 februarie 2024 - 15:18, said:

Nu se strica nimic. Asa a fost gandit - practic toate functiile de Pro exista deja, dar e nevoie de chie ptr deblocare

Mai exista o chestie care poti sao faci la stick-ul ala- sa pui in el un fisier ei.cfg cu ceva instructiuni ca sa ceara oricum la instalare sa alegi tu ce sa instaleze, nu sa ia automat.

Practic e un fisier txt cu numele respectiv ei.cfg.
Deschizi Notepad si scrii asta in el si salvezi:


fisierul ala il copiezi pe USB in folderul Sources

Am încercat cu schimbarea licenței dar zice ca NU ESTE BUNA .

Am încercat si cu acel fișier text dar nu vede stic-ul ca sa booteze de pe el !!!
Acum nu mai vede deloc sa booteze de pe stick !!!

#13
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,159
  • Înscris: 30.08.2006
ei.cfg se pune in folderul sources.
https://learn.micros...11#eicfg-format

Problema acum nu e ca nu-ti mai merge stick-ul cu windows ci ca acel cdkey a ma fost folosit.
Stick-ul il refaci de aici.

Edited by Leo2006, 12 February 2024 - 18:18.


#14
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,021
  • Înscris: 26.04.2007
baga asa:
dism /online /get-targeteditions

unde ar trebui sa vezi TargetEdition ca sa vezi catre ce pote fi schimbat acel HOME ciudat.....

apoi baga asa:
dism /online /set-edition:serverstandard /productkey:key-ul_care_il_ai /accepteula



#15
rudolf_2010

rudolf_2010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 30.07.2012

View PostMihai_3, on 12 februarie 2024 - 18:39, said:

In COMMAND PROMPT ?

#16
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,021
  • Înscris: 26.04.2007
yeah ca admin
editezi set-edition acolo in comanda cu ce iti trebuie evident Posted Image
asta este de prin help-urile mele personale.

Edited by Mihai_3, 12 February 2024 - 19:02.


#17
rudolf_2010

rudolf_2010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 30.07.2012

View PostMihai_3, on 12 februarie 2024 - 19:00, said:

Am așa :
Attached File  TARGET.jpg   581.96K   46 downloads
Ca sa fac pasul 2 trebuiw sa fiu conectat la NET ?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate